Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация за CAD и Rendering до 1600 лв.

Featured Replies

Здравейте,

Моля за Вашите предложения за Компютърна конфигурация за CAD и Rendering, като бюджета ми е mах. 1600 лв.

Предпочитам Intel-ски чипсет, и не съм любител на оверклокинга - предпочитам ъпгейд, след известен период от време.

Благодаря предварително.

Количка

пс. Ако смяташ че по-малко SSD ще ти стигне сумата ще падне с около 80 / 90 лв.

И от захранване може да се спестят около 20 лв. ако вземеш EVGA 430W.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

GB P85-D3 /LGA1150

8GB DDR3 1600 GEIL BULK 2 плочки

A-DATA SSD SX910 128G

2T SG SATA 6G/7200 64M 3Y WARR

PHANTOM S340 MID TOWER WHITE

PSU FD 450W EDISON M BLACK

I7-4770 /3.4G/8MB/BOX/LGA1150

CM HYPER 212 EVO

Обща стойност - 1 602.63 лв. с ДДС

Това е перфектна конфигурация за целите ти.

• Автор

Количка

пс. Ако смяташ че по-малко SSD ще ти стигне сумата ще падне с около 80 / 90 лв.

И от захранване може да се спестят около 20 лв. ако вземеш EVGA 430W.

Благодаря, харесва ми! Наистина SSD ми е малко голямо - мисля, че 120 gb e добре.

От захранване няма да пестя. Защо дъното е с i7 чипсет?

До сега не съм работил на Xeon, знам че са много надеждни, но защо предпочиташ него, пред i7 ?

E3-1231V3 е същият като I7-4770 но без вградена графика. Това го прави по-евтин с 23 лв. и по-студен.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Благодаря, харесва ми! Наистина SSD ми е малко голямо - мисля, че 120 gb e добре.

От захранване няма да пестя. Защо дъното е с i7 чипсет?

До сега не съм работил на Xeon, знам че са много надеждни, но защо предпочиташ него, пред i7 ?

Вземи i7 4770 и ползвай вграденото видео...GT740 не ти трябва,вграденото е достатъчно...Вземи това SSD...

Ако си решил да пестиш захранване вземи това...

Ако решиш и от кутия да пестиш вземи тази,но тя дори е по-добра от другата...

Вземи i7 4770 и охлаждането,което съм ти дал и това ще ти гарантира тишина и ниски температури на процесора.

• Автор

Вземи i7 4770 и ползвай вграденото видео...GT740 не ти трябва,вграденото е достатъчно...Вземи това SSD...

Вземи i7 4770 и охлаждането,което съм ти дал и това ще ти гарантира тишина и ниски температури на процесора.

Хареса ми предложената от теб конфигурация, супер е направо!

Сигурно ли е че вграденото видео ще е ОК за работа, освен за рендеринг ще го ползвам и за моделинг и CAD?

Малко съм скептичен по отношение на вграденото видео, но информацията ми е от преди 10-тина години - времето на Атлоните ... ха-ха!

E3-1231V3 е същият като I7-4770 но без вградена графика. Това го прави по-евтин с 23 лв. и по-студен.

Колега, благодаря за инфото. Ще предпочета обаче i7-цата, не заради видеото, а по скоро да не си натреса някакви проблематики.

с ваша помощ се спирам на следната конфигурация

Сложих по-малка памет и HDD, като идеята ми е за по-късен ъпгрейд.

Добавих  видео картата, но ако ми гарантирате че вграденото видео е ОК за този вид работа - ще я махна.

Често ми се налага да отварям големи чертежи - между 50 и 100 Мb, понякога и фотошопец се налага ...

Та за това ...

GIGABYTE P85-D3, B85, DDR III 1600/1333, HDMI, LGA1150

CRUCIAL 2 x 4GB DDR III 1600 Ballistix Sport, CL9

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003

SEASONIC Захранване SSR-450RT Gold, 450W

ZALMAN R1, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU

ASUS 2048M GTX750TI-PH-2GD5 PCI-E 3.0

INTEL XEON, E3-1231V3 QUAD, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh

INTEL 120GB 2.5" SSD, 530 Series, 7mm, SSDSC2BW120A401

Крайна цена 1 601,19 лв.

Ето ти по-добрата конфигурация,Xeon-а е 1 към 1 с Intel i7 4770,няма от какво да се притесняваш,спестяваш пари така...Никакъв проблем не може да стане,процесора е същия без вграденото видео,което можеш да си спестиш,тази GTX 750TI е тиха и хладна.Ако не ти се дават 300,можеш да вземеш тази,която ще ти върши същата работа.

Не говори глупости. Доста мои колеги пробваха с вградени графики на 3д моделиране и рендеринг и всички се оплакаха и си взеха външни видеокарти! Това е информация от първа ръка! Вграденото ще свърши работа само за Аутокад 2д.

Откъде да знам, баба ми работеше с някакъв аутокад на машина на 15 години.. Дал съм му и конф. с gtx 750/ti...

Вместо да дадете един хубав баланс i5 с хубаво видео с повечко CUDA ядра или Open C/G/A и т.н. L подръжка, вие за пореден път наливате парите в процесора. Хората правят троен SLI Titan за рендеринг заради CUDA ядрата, тука GTX 750...

Вместо да дадете един хубав баланс i5 с хубаво видео с повечко CUDA ядра или Open C/G/A и т.н. L подръжка, вие за пореден път наливате парите в процесора. Хората правят троен SLI Titan за рендеринг заради CUDA ядрата, тука GTX 750...

Той ако е стигнал до висшия пилотаж да рендва с Куда ядра, изобщо нямаше да пита във форума какво да си взима. Масово се рендва с процесор. 

Самият софтуер подържа CUDA, не знам вече доколко е сложно да се активира... Защото някъде четох, че някои програми сами разпознават наличието на CUDA и го използват. И само да подържам спора, една GTX 580 рендва два пъти по-бързо от i5 3570... Например... Гледах тестове за една друга тема в един друг форум точно за рендеринг...

Това, което знам аз, е че процесорните изчисления са много по-прецизни. Затова и големите компании занимаващи се с визуализации (RedVertex например от българските), ползват CPU Rendering, за по-реални резултати. Това не значи че не може да се случи и друго. Едни от най-големите визуализатори в света (ще ме извинявате, не се сещам името в момента, мога да питам, ако ви интересува) ползват много малко рендиране на 3ds Max или която и да било друга програма и 80% от работата им минава на фотошоп. Т.е. те рендват груб модел и после оправят много неща за Фотошоп. При тях вероятно КУДА е приложима, тъй като залагат предимно на постпродукцията.

Лично не съм ползвал КУДА. Сега опитах една сцена на 3ds да я рендна на VRay веднъж с версията за процесор, вторият път с версията за видеокарта, но и двата пъти рендна с процесора. Което значи, че нещата не са толкова елементарни.

Според това, което съм виждал и знам и двете имат своите предимства. Тези конфигурации ще са напълно достатъчни, за обучаващ се. Така мисля аз. Просто изхождайки от предположението, че ако автора е напълно наясно какво му трябва, какво може и какво и как се прави, изобщо нямаше да пита какво да взима (а и бюджета нямаше да е същяит! - в този бизнес доста пари се въртят).

• Автор

Много благодаря за коментарите по тази тема, на всички!!!

Както много добре го каза "kaldata маниак" - ".... изхождайки от предположението, че ако автора е напълно наясно какво му трябва, какво може и какво и как се прави, изобщо нямаше да пита какво да взима ...." - това е самата истина!

Наистина не съм чак такъв специалист, въпреки че работя на 3DStudio още когато беше под DOS и не беше още МАХ, но не съм маниак, експерт или гуро който да ползва CUDA рендеринг например. Когато има да рендвам голяма анимация - ползвам мрежов рендер, но това в моята практика е наистина рядко. Ако видя зор - може и на някой приятел да се обадя :)

архитект съм и основната ми работа е да проектирам, като ползвам разни CAD програми, но 3DStudio-то го ползвам яко, както и Photoshop, пък и др. графични програми.

Не съм много наясно обаче с хардуера - доверявам се на хора като вас - които сглобяват и тестват всеки нов чипсет, процесор и видеокарта.

Това не е го мога - винаги се обърквам в тези технически спецификации ... пък и не ме кефи. Предпочитам да си моделирам къщички и мебели :)

Не държа да имам най-мощния комп. за рендеринг, не обичам оверклокинга. Обичам заводските настройки и тези по подразбиране.

Търся машина, с добро съотношение цена качество, надеждна, тиха, хладна и пъргава за цена до 1600 лв.

Обикновено сменям машините на 6-7 години и сега момента е дошъл за нови машинки.

Благодаря за съветите които получавам от вас в този форум!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.