Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проект: плексигласова кутия.

Featured Replies

Здравейте, имам желанието и нервите да се занимавам със задачата да си направя плексигласова стойка за компютъра. :ph34r:

Имам няколко въпроса.

1.Как и с какво мога да режа плексигласа.

2.От къде мога да взема плексиглас достатъчен за една стойка.

3.Как да подредя чарколяците.

Благодаря предварително. :)

Стойка и Кутия за компютъра в един смисъл ли ги използваш? Защото има хиляди неща, които могат да се направят по една кутия.

Плексиглас би трябвало да може и с обикновен трион да се реже. Само да е спо-ситни зъби, за да не се напуква плексигласа. Ако ще използваш електрически инструменти, трябва да са на по-ниски обороти от нормалното за дърво или метал например, иначе ще загряват материала и ако няма разтопяване може да се получи потъмняване от високите температури. И да не забравяме ситна шкурка. Големи количества. Всеки ръб може да бъде изгладен с шкурка.

Магазините за ремонтни материали - Mr.Bricolage, Practiker, предполагам...

Фактът, че кутията ще се изработва от нищото дава предимството да могат да се наредят частите по абсолютно всякакъв начин. Единственото ограничение реално е въображението направещия кутията. Някъде бях виждал даже PCI-E одължители, тъй че наистина няма ограничения откъм т.нар. Layout на компонентите.

Има някои правила, които трябва да се спазят, но те са сравнително лесни за реализация...

Колегата си няма понятие точно какво иска, а съм особено затруднен да преценя, дали дори да събере нужните материали,  е годен в ръцете и главата, да не ги изхаби напразно?!

Все пак ето една тема, в която се дава някакво описание. Бая е стара и доста  снимки са махнати от сървър за картинки където са били качени.

Другият вариант е, само модинг на купешка кутия, на която се заменя една, две или повече стени с плексиглас, но се използува оригиналният скелет.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Колегата си няма понятие точно какво иска, а съм особено затруднен да преценя, дали дори да събере нужните материали, е годен в ръцете и главата, да не ги изхаби напразно?!

Това какво пречи да му отговорим на въпросите? Като даде 100лв и накрая остане с един куп нарязана пластмаса никой друг не му е виновен, освен сам той. Но пак ще кажа, това не пречи да му отговорим на въпросите и да му дадем съвет за каквото попита...

Това какво пречи да му отговорим на въпросите? Като даде 100лв и накрая остане с един куп нарязана пластмаса никой друг не му е виновен, освен сам той. Но пак ще кажа, това не пречи да му отговорим на въпросите и да му дадем съвет за каквото попита...

Дал съм задоволителен отговор. Доколкото е успял да зададе някакви въпроси, или поне на частта от уводният коментар, която изглежда смислена.

Съжелявам за объркването, първо си мислех за кутия, но се досетих че това което бях видял на снимка беше по-скоро само стойка.

То беше 1 парче плексиглас, малко по-голямо от дъното, върху една стойка за телевизор, и всичко беше захранено с едно 12 волтово захранванне.

Благодаря за отговорите. :)

Съжелявам за объркването, първо си мислех за кутия, но се досетих че това което бях видял на снимка беше по-скоро само стойка.

То беше 1 парче плексиглас, малко по-голямо от дъното, върху една стойка за телевизор, и всичко беше захранено с едно 12 волтово захранванне.

Благодаря за отговорите. :)

Ако намериш на картинка в нета, или нарисуваш това което има предвид и на нас ще ни стане ясно. Все още след като те прочета, все едно торнадо ми минава, през кухия ми череп.

Студио за реклами и рекламни материали. Могат да се поръчат размери , отвори и т.н.  Рекламните табели се правят от тях.

Нещо като това ли искаш да си направиш?

AcrylicCase-4a.jpg

Или по скоро като това?

acrylic-case-1.jpg

Първия вариант е по лесен поне от моя гледна точка,но пак ще изисква сериозни технически умения и много време и търпение.Защото плексигласа наистина се реже много бавно както ти е написал колегата иначе се разташя,пали,маже и става грозна картинка.

Нещо като това ли искаш да си направиш?

AcrylicCase-4a.jpg

Или по скоро като това?

acrylic-case-1.jpg

Първия вариант е по лесен поне от моя гледна точка,но пак ще изисква сериозни технически умения и много време и търпение.Защото плексигласа наистина се реже много бавно както ти е написал колегата иначе се разташя,пали,маже и става грозна картинка.

Първото, но имам търпението, но не и умението. Значи май за сега проекта ще е в "застой за неопределено време".

Благодаря на всички. :)

И за какво ти е такъв стенд?

Бенчове и ревюта ли ще правиш?

И за какво ти е такъв стенд?

Бенчове и ревюта ли ще правиш?

Не, това ще е за старият компютър който се ползва като плеър във хола, а бялата кутия убива цялото настроение.

Целта на такъв е проект е за съвсем други цели.

Щом искаш компонентите да са открити и да събират възможно повече прах няма лошо. Да ги олееш или да ги удариш с нещо също е доста постижимо!

Успех с начинанието!

Целта на такъв е проект е за съвсем други цели.

Щом искаш компонентите да са открити и да събират възможно повече прах няма лошо. Да ги олееш или да ги удариш с нещо също е доста постижимо!

Успех с начинанието!

Те няма да са на открито. Телевизора стой в една секция и има квадратни шкафове с стъклени вратички. Целта е хубост, а самото дъно ще стой в шкафа.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

Не, това ще е за старият компютър който се ползва като плеър във хола, а бялата кутия убива цялото настроение.

За стара таратайка, стенд който може да струва повече от нея? Дори да си го правиш ръчно и да не заплащаш на някого труд и майсторлък. Знаеш ли, ако е само цвета причината... Ами вземи си спрей автобоя, или цветен лак и я напръскай кутията. Ако пък имаш творчески възможности  и не искаш да остава едноцветна, може да си нарисуваш  някой "графит" на нея. Или ако не ти е отръки със спрей и не ти се вадят частите, за да не пострадат от спрея, може с четки за рисуване. 

П.П. Дори може да минеш съвсем евтино. Вземи си сребърен или златен на цвят силиконов бронз, вместо блажна боя и се развихри  :)

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.