Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с интернет

Featured Replies

здравейте,

мой познат си взе файбер нет на виваком в Мездра.

Откакто е на него обаче постоянно се оплаква че му забива компютъра и на браузера му постоянно му дава грешка и му се рестартира компютюра.

Връзката му стана много слаба.

Като пробва с друг доставчик няма проблем.

От какво може да е проблема ? Техници са ходили многократно на адреса му и проблем с интернета не откриват.

Скороста му е 100 мегабайта.

Интернета от доставчика по какъв кабел влиза в апартамента? Оптика или UTP? Къде се намира медиа конвертора, който преобразува сигнала от оптичен в електрически? Когато пусне тест на speedtest.net, каква скорост му дава? По какъв начин пробва с друг доставчик?

Проблема му е от Вивакома... Много маймуни на клона + телевизия и трафика се запушва... Бягай от тях...

ЕГАТИ ОПТИКАТА каква е тази оптика аз съм на лан кабел оптика в мацето но не на вивата а на градския доставчик дори сега в пиково време си ги дига 92 mbps тия хептем се излагат и флегманично пускат оптики и то некачествено 

Проблема му е от Вивакома... Много маймуни на клона + телевизия и трафика се запушва... Бягай от тях...

Защо проблема да е във Вивакома ? Аз съм на тях и не се оплаквам от бавна скорост. :) (оптика, единствените сме в този вход на виваком и не че я проверявам де, ама мисля че е нормално едно клипче в youtube да зареди за 2-3 секунди а страница за 1-2)

ЕГАТИ ОПТИКАТА каква е тази оптика аз съм на лан кабел оптика в мацето но не на вивата а на градския доставчик дори сега в пиково време си ги дига 92 mbps тия хептем се излагат и флегманично пускат оптики и то некачествено 

Пиши по-грамотно, и използвай пунктуационни знаци, че днеска чета поредния ти пост и нищо не ти разбирам.

UTP кабела директно в ЛАН картата на компютъра ли влиза или се използва рутер? Каква грешка дава браузъра? При забиването на компютъра излиза ли син екран с грешка (BSOD) ?

Защо проблема да е във Вивакома ? Аз съм на тях и не се оплаквам от бавна скорост. :) (оптика, единствените сме в този вход на виваком и не че я проверявам де, ама мисля че е нормално едно клипче в youtube да зареди за 2-3 секунди а страница за 1-2)

Пиши по-грамотно, и използвай пунктуационни знаци, че днеска чета поредния ти пост и нищо не ти разбирам.

Аз съм от провинцията не съм софиянец затова пиша по неграмотно ... И да те светна софиянецо в провинцията сме на светлинни години на интернет от вас тука при мене деноношно си ги точи 94mbps и не ми е спирал от 2009 когато пусната оптиката в входа градския доставчик . А я ми кажи колко пъти ти е спирал нета на вивакома днеска ...

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Аз съм от провинцията не съм софиянец затова пиша по неграмотно ... И да те светна софиянецо в провинцията сме на светлинни години на интернет от вас тука при мене деноношно си ги точи 94mbps и не ми е спирал от 2009 когато пусната оптиката в входа градския доставчик . А я ми кажи колко пъти ти е спирал нета на вивакома днеска ...

0

0

Темата е зададена от момичето и не го интересува вашият интернет трафик. Я се стегнете и стига сте се хвалили.Ако можете, му отговаряте, ако ли не - прескачате темата. 

Емо Костов - не ми е ясно ти за какво си модератор след като се виждат основни нарушения на правилата. Питат за интернет, , другият отговаря как вървял при него. Че кой те пита бре на кой си доставчик и колко мегабита ти е интернете. И Ники правилно написа. Да вземеш да пишеш по- грамотно и с препинателни знаци. По малък, но и по умен от теб!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Темата е зададена от момчето и не го интересува вашият интернет трафик. Я се стегнете и стига сте се хвалили.Ако можете, му отговаряте, ако ли не - прескачате темата.

Написах това мнение поради 2 човека, които явно ненавиждат виваком. :)

Темата е зададена от момчето и не го интересува вашият интернет трафик. Я се стегнете и стига сте се хвалили.Ако можете, му отговаряте, ако ли не - прескачате темата. 

Емо Костов - не ми е ясно ти за какво си модератор след като се виждат основни нарушения на правилата. Питат за интернет, , дригият отговаря как вървял при него. Че кой те пита бре на кой си доставчил и колко мегабита ти е интернете. И Ники правилно написа. Да вземеш да пишеш по грамотно и с препинателни знаци. По малък, но и по умен от теб!

Софиянеца първи почна така че нямаше как да не реагирам че ми гледа цял ден правописа ...От Добруджанския край съм софиянецо да ти е ясно ...

Софиянеца първи почна така че нямаше как да не реагирам че ми гледа цял ден правописа ...От Добруджанския край съм софиянецо да ти е ясно ...

В този подфорум не става въпрос от кой край си ( от Шумен) а за съвсем друго нещо, което или не разбираш или не искаш да вземеш участие. Никой  не е започнал първи, а се вижда че си наистина НЕГРАМОТЕН! Какво се обясняваш като ученичка. Подфорума е технически, а не за разглеждане на населеното място и твоя интернет!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Колеги, моля да не се карате и да спазвате добрия тон. Правилата засега не са нарушени. Очакваме постващата да даде информация по въпросите, които сме задали.

Колеги, моля да не се карате и да спазвате добрия тон. Правилата засега не са нарушени. Очакваме постващата да даде информация по въпросите, които сме задали.

Направи една справка с твоите колеги, за да ти обяснят кое е и кое не - нарушено.А иначе никой на никого не се кара.Само че ти не ги забелязваш тези неща и си често в средата на пререканията.Или другото" "извинявам се, не съм погледнал правилно"- твои приказки от други теми.

Не съм визирал лично теб колега. Това, че правя грешки е нормално, аз също съм човек, а не машина. Извинявал съм се, когато вината е моя. Както и да е. Няма да спамя повече темата. Очаквам отново постващата да отговори на въпросите, които са зададени.

• Автор

Оптика влиза в дома му. Оптиката влиза в компютъра му директно. Няма BSOD.. На спийдтест не започва да мери изобщо, а е с последна версия флаш.

А какъв е компа ? параметри ? щото ако е некакъв ръняк от преди 10 години  :) какво очаквате като започне да тегли със 100  мегабита  :)

Флаша също му тежи доста . Техниците прават ли демонстрация с техен ?

• Автор

Ами процесора му е pentium на 2.23 ghz 4mb cache на 1333. RAM 2GB, Video с 512MB, 256 b.

Оптика влиза в дома му. Оптиката влиза в компютъра му директно. Няма BSOD.. На спийдтест не започва да мери изобщо, а е с последна версия флаш.

Няма как оптиката да влиза директно в компютъра, поне медия конвертор трябва да има. Може да поискате от страна на Виваком демонстрация на услугата чрез тяхно оборудване.

• Автор

Няма как оптиката да влиза директно в компютъра, поне медия конвертор трябва да има. Може да поискате от страна на Виваком демонстрация на услугата чрез тяхно оборудване.

Объркала съм се. До дома му е UTP кабел. Преди това е оптика.

Объркала съм се. До дома му е UTP кабел. Преди това е оптика.

Да, по принцип в повечето случаи е така. Най-лесно ще се разбере къде е проблема ако твоя познат се обади на 123 и поиска демонстрация на услугата. Ще дойдат техници от страна на Виваком с техен лаптоп и ще направят проверка и демонстрация на самата услуга. Ако има проблем от страна на Виваком ще се отстрани, ако проблема е в компютъра на твоя познат вече ще трябва да си търси човек, който разбира да му погледне компютъра.

• Автор

Да, по принцип в повечето случаи е така. Най-лесно ще се разбере къде е проблема ако твоя познат се обади на 123 и поиска демонстрация на услугата. Ще дойдат техници от страна на Виваком с техен лаптоп и ще направят проверка и демонстрация на самата услуга. Ако има проблем от страна на Виваком ще се отстрани, ако проблема е в компютъра на твоя познат вече ще трябва да си търси човек, който разбира да му погледне компютъра.

За съжаление моя познат се е обаждал 1000 пъти, но никой не е пожелал да направи каквото и да е, най-малко пък демонстрация на услугата.

За съжаление моя познат се е обаждал 1000 пъти, но никой не е пожелал да направи каквото и да е, най-малко пък демонстрация на услугата.

Твоя познат трябва да пожелае и да изисква демонстрация на услугата. От страна на Виваком никой няма да му откаже.

• Автор

Твоя познат трябва да пожелае и да изисква демонстрация на услугата. От страна на Виваком никой няма да му откаже.

Изисквал го е, но нищо... Отказвали са му телефонистите.

Редактирано от fifitata (преглед на промените)

Изисквал го е, но нищо... Отказвали са му телефонистите.

Има и друг начин. Идва него приятел с лаптоп и се закачва за UTP кабела и се тества услугата. Тогава ще се види къде е проблема. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.