Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за конфигурация. Бюджет до 1100 лв.

Featured Replies

Решил съм да си взимам компютър и успях да измисля следното

I3-4160 3.6GHZ/3MB/LGA1150/BOX

GB Z97X-SLI / 1150

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER

PSU FORTRON HYPER 500 500W

4GB DDR3 1600 KINGSTON

SAPPHIRE R7 260X 2GB GDDR5 OC

Обща стойност - 1 072.32 лв. с ДДС

Ще се ползва основно за игри, най-тежките от които са Dragon Age Inquisition и The Witcher 3. Надявам се да хване поне 30 фпс на средни настройки

Мнения и препоръки без да надхвърляме този бюджет?

Тцтц , има толкова теми със тоя бюджет....

п.п А и конфигурацията ти не струва ;)

FX-6350 и рам на 1866MHz в двуканален режим.

пс. Не знам как стоят нещата с изискванията за Dragon Age Inquisition и The Witcher 3 та нека има разнообразие.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Сложил си дъно без охлаждане на фазите и пича е казал,че ще ползва машината за игри къде с тая ГТХ 750 ti,

Мое мнение

The Allbrother, не е добра конфигурацията, която си направил. Дъното е излишно скъпо като за i3 и няма смисъл от Z** чипсет. Ако не планираш някакви супер ъпгрейди едно дъно за 100-150 лв. макс е достатъчно. С повечето игри ще имаш проблеми само с 4ГБ РАМ. Видеокартата е сравнително слабичка, ще изкара 30fps, ама това си е чист лаг и въобще не става за комфортна игра. 

В еМАГ има FX-8300 за 250 лв. Заедно с една 270-ка или 280-ка ще са чудесна комбинация и ще играеш всички игри.

Обща стойност - 917.00 лв. с ДДС
+ процесора от еМАГ.= 1 167 лв. Ако ти идва много слизаме на малко по-слабата 270/X.
Другия вариант е i5-4460+GTX750/TI. А пък най-добрия вариант е i7, след което да добавиш видеокарта.

Те и те едни фази....като сложе една 12см. перка,да духа с/у процесора , стига!

+

Процесор AMD FX X6 6350, 3900MHz, 14MB, socket AM3+, Box 

Горе-долу 1100 лева +- 5-10 лева...

Светльо,научи себе си преди да учиш другите, дал си дъно с малко фази,клок няма да има сериозен с това дъно, което си предложил.Нико, няма 8300, не знам.Сирини,перката се слага да изкарва топлината от процесора,а не да духа срещу него...

Може и да се слага така , че и да духа с/у него !

Няма никав проблем в това !

Айде и аз да ти се намеся. Къде си набутал тея горещи нещица вътре във тая кутия? - тва ти го беше казъл някъде !

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Може и да се слага така , че и да духа с/у него !

Няма никав проблем в това !

Айде и аз да ти се намеся. Къде си набутал тея горещи нещица вътре във тая кутия? - тва ти го беше казъл някаде !

Никъде не съм го казвал :D 

Кутията е ATX,долно разположение на захранването,с 1 включен вентилатор и съм сложил още един, къде греят сега ?

• Автор

Предпочитам интелска система, защото не искам да сменям дъно при ъпгрейд на процесора

Нико_, събирал съм конфигурацията с мисълта за лесни и безболезнени ъпгрейди. Знам, че дъното е скъпо за конфигурацията, но идеята е да ми позволи да мина на клокнат i5/i7 и да сложа втора карта в кросфайър вбъдеще.

Има ли логика в тоя план?

Други опции, които обмислях са g3258 с r9 250х или i5 на вградената карта до ъпгрейд... Стават ли тези алтернативи?

Тцтц , има толкова теми със тоя бюджет....

п.п А и конфигурацията ти не струва ;)

Може ли по-конкретна критика?

Няма особена логика в Кросфайър положението,защото пък тогава влизаш в уравнение с много неизвестни.Ще трябва и по-мощно захранване.Пък и проблемите с драйверите не са малко.

Най-добра е алтернативата i5 с вградено видео,и след време слагаш допълнителна карта.

Предпочитам интелска система, защото не искам да сменям дъно при ъпгрейд на процесора

Нико_, събирал съм конфигурацията с мисълта за лесни и безболезнени ъпгрейди. Знам, че дъното е скъпо за конфигурацията, но идеята е да ми позволи да мина на клокнат i5/i7 и да сложа втора карта в кросфайър вбъдеще.

Има ли логика в тоя план?

Други опции, които обмислях са g3258 с r9 250х или i5 на вградената карта до ъпгрейд... Стават ли тези алтернативи?

Може ли по-конкретна критика?

Не разчитайте на това. В момомента и с АМД и с Интел най-вероятно ще сменяте дъно. При АМД нещата са ясни - няма да изкарват нищо ново до края на годината и след това директно ще пуснат процесори с ДДР4 памет.  При Интел нещата обикновено са 2 поколения на един сокет. За да става старото дъно за нов процесор обаче трябва и чипсета да го поддържа процесора, защото не винаги е така. После като погледнеш сравнения между индентични процесори се оказва че i3 процесор от покоеление х е по бавен с 6-7% от i3 процесор от поколение х+1. Е къде ти е я кяра от ъпгрейда, защото било интел? Трябва да минеш и на по-горно ниво. Примерно бил си с i3 от х поколение и минаваш на i5 от поколение х+1. Тук вече разликата е малко по-сериозна и сигурно ще стигне тридесетина процената варираща според вида използвани приложения (като в повечето няма да има такава, не и осезаема). И ъпгрейда пак не изглежда достатъчно смислен. Лично мнение.

ПС: Или друг вариант - сега взиамш i3 после взимаш i7 от следващото поколение. Тук вече ще има по-осезаема разлика в производителността, но какъв пък е смисълът да даваш 250лв за процесор сега като ще купуваш i7 от следващото поколение в рамките на 1 година (че и по-малко, за 1 година, нищо чудно да са сменили и сокета вече с някакво трето поколение). 

Не държа да ангажирам никого с мнението си, но според мен трябва да се има предвид едно по-сериозно проучване какъв ъпгрейд би искал да направиш, какъв можеш да си позволиш, за какво ще го ползваш и дали ще се усети разликата и т.н.

Реално в следващите 2-3 години, пазарът на настолни компютри се очаква да се развива сравнително бавно откъм производителност и е напълно възможно ако сега закупите някаква машина смислен и изгоден ъпгрейд (с нови компоненти) да може да се направи след 3-4 години минимум. Говоря за процесори.

• Автор

Взимайки предвид коментарите ви събрах следното

I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

GB B85-HD3 /1150

2X4G DDR3 1600 A-DATA

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

PSU FORTRON HYPER 700 700W

Обща стойност - 943.90 лв. с ДДС

+r9 290 след един-два месеца

Това добър избор ли е и ще може ли да изкара няколко години без ъпгрейд според вас?

I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

G.SKILL 2x4 Sniper 1866 C9 1.5 F3-14900CL9D-8GBSR

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

GB P85-D3 /LGA1150

A-DATA SSD SP900 64GB SATA3

Обща стойност - 1 085.86 лв. с ДДС

Ако идва в много махни ссд-то

Редактирано от _svetlio (преглед на промените)

И защо му е памет на 1866 на процесор, който поддържа до 1600?

Паметта ще тръгне на 1600, но таймингите са лабави :

9-10-9-28-2N

Обикновена 1600 CL9  е 9-9-9-24...

Ето тази е много по-изгодно решение...

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Аз пък си поръчах 8300 от емаг за 250лв. И съм доволен .

Нали знаеш, че вече го няма?

Тук друго освен игри не се казва...Един i5 4460 или i3 4360 за 280 лева ще е перфектно, i3-ката би бил достатъчен за карта от рода на 270Х...Дори и 280, но някои ще ми кажат, че ще я спъва.

Кое да го мяма ? Процесора ли?

http://prikachi.com/images.php?images/300/7948300M.jpg

Ако ще взима , да взима амд-то ! По добър е от и3-ките и се срвнява със и5 , и е на много много ниска цена.

http://www.emag.bg/procesor-amd-fx-x8-8300-3300mhz-16mb-socket-am3-box-fd8300wmhkbox/pd/DWTCMMBBM/- просто го копува отделно.

За платки с голи мосфети (не че ги одобрявам)

Но единствени удачни кутии са с горно разположение на захранването за да може да дърпа жегата от голите мосфети..

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

И да изгори захранването, как ги мислиш тези работи не знам..

И да изгори захранването, как ги мислиш тези работи не знам..

Помисли малко преди да се репчиш насреща!

захранването по-може да го изгориш при долно разположения защото притока там е почти нищожен.

А и май забравяш че последните 15 години правите кутии са само с горно захранване предимно.. И рядко помня случаи на изгорели захранвания.

Росене, ти си ползвай кутии с горно разположение на захранването, аз ще си сложа 2 вентилатора отгоре, съгласен ли си ?

То ако така горяха захранванията , въобще нямаше да има такива кутии

Абе вие двамата с какви кутии сте? 2 вентилатора отгоре ще вършат много повече работа или един Duct на вентилатора на процесора, но за това се иска малко работа и мозък.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.