Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко мога да взема за....?

Featured Replies

НА каква цена според вас могат да се продадат тези компоненти: CPU: AMD Athlon 64x2 3800+ Motherboard: MSI K9N SLI HDD: Seagate NCQ 320 GB RAM: 2x1 GB GPU: Zotac 8600 GT PSU: Fortron 400 W Case: Prestigiо MD 3102 Midi Tower ATX

Редактирано от Asgard (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 243,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И какво, като го е постнал? Това е въртешен, фиктивен адрес, раздаден от маршрутизатора. Реалният му IP адрес никъде не се вижда...

• По десетина лева на компонент.   И да ти кажа последно като проверявах сайта е Български и в него се пише на Български от къде на къде ще ни учиш на английски правопис?

• Днешния компютърен пазар е много сложен и ако търсиш относително бързи пари, то трябва да си съгласен да свалиш цените на 50%. Иначе чакаш и след време пак стигаш до същата цена. Казвам ти го от личен

Публикувани изображения

• Автор

Процесор:40лв Дъно:40-50лв Хард:около 60лв Памет:25-30лв Видеокарта:40-50лв Захранване:около 30лв Кутия:около 20лв

Колко мога да взема за тези компоненти: дъно - foxconn p45a s775 видео - GeForce 9600GT, 512MB,DDR3,TV OUT, DVI Процесор - core 2 duo E7300 2.66ghz рам - 2x2 kingston DDR2 800Mhz захранване - fortron 400W Мерси предварително :wink12:

За каква цена може да продам тези компоненти

Дъно:GIGABYTE GA-P35-DS3

Процесор:Intel Core 2 Duo e2160 1.80 Ghz

Рам:A-Data DQPE1A16 1GB DDR2-667 (x2)

Видео Карта:ASUS GTS 450 (36 месеца гаранция от 25/04/2012)

Захранване:Corsair CX430 430Watt (36 месеца гаранция от 25/04/2012)

HDD:ExcelStor Technology J88(80GB) + HITACHI HDP725025GLA380(250GB)

Обмислям да си купя един компютър за 900лв. И бих искал да си спестя малко от цената. И ще продам този. Ето и какво представлява:

Имам 2ГБ рам! Искам да питам процесора ми едноядрен или двуядрен е? Защото незнам. Май е едноядрен ама... нз. Искам мнението на поз запознати!

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Колко мога да взема за тези компоненти:

дъно - foxconn p45a s775

видео - GeForce 9600GT, 512MB,DDR3,TV OUT, DVI

Процесор - core 2 duo E7300 2.66ghz

рам - 2x2 kingston DDR2 800Mhz

захранване - fortron 400W

Мерси предварително :wink12:

Видеокарта между 60-90лв. в зависимост от това колко време е ползувана, състояние, марка, модел.

Процесор цената също в тези рамки(70-90лв.)

Дънна платка 50-60лв

Памет 50-100лв, твърде широки рамки, защото и в нета на всякакви цени се предлага като дори употребяваната ДДР2 държи доста високи стойности(разбира се на по-високи цени са високият клас памети на фирмата).

Захранване 30-35лв.

Видеокарта между 60-90лв. в зависимост от това колко време е ползувана, състояние, марка, модел.

Процесор цената също в тези рамки(70-90лв.)

Дънна платка 50-60лв

Памет 50-100лв, твърде широки рамки, защото и в нета на всякакви цени се предлага като дори употребяваната ДДР2 държи доста високи стойности(разбира се на по-високи цени са високият клас памети на фирмата).

Захранване 30-35лв.

Между 350 и 400 лева нахално ли ще бъде да й искам. Видеото маи беше някаква куча марка CAPTIVA или нещо такова :) на около 2 години е понеже първата ми 9600GT изгоря и в магазина доплатих 40 кинта и ми дадоха чистак нова.

Редактирано от 5kov (преглед на промените)

Между 350 и 400 лева нахално ли ще бъде да й искам. Видеото маи беше някаква куча марка CAPTIVA или нещо такова :) на около 2 години е.

Да доста нахално, но рибоци всякакви - може и да се хванат. Впрочем заедно с клавиатура, мишка, кутия и оптично устройство(съвременен sata модел - работещ перфектно и евентуално в гаранция - едва ли някой ще вземе такова с лентов кабел), ако се търсят максималните им цени у нас, може и на късмет да се достигне долната търсена от Вас граница.

Да доста нахално, но рибоци всякакви - може и да се хванат. Впрочем заедно с клавиатура, мишка, кутия и оптично устройство(съвременен sata модел - работещ перфектно и евентуално в гаранция - едва ли някой ще вземе такова с лентов кабел), ако се търсят максималните им цени у нас, може и на късмет да се достигне долната търсена от Вас граница.

Ами мишки и клавиатури много имах ама ги портоших :whist: а харда и записвачката мисля да ги ползам на новото PC. ЗНачи да не се надвам на повече от 300 кинта :(

Ами мишки и клавиатури много имах ама ги портоших :whist: а харда и записвачката мисля да ги ползам на новото PC. ЗНачи да не се надвам на повече от 300 кинта :(

Ами показал съм какви са горе-долу цените. Надеждите могат да се оправдаят, а може и да не могат. Зависи от това колко добре рекламирате стоката, също и къде, кой и как ще се хипнотизира да се бръкне. Ако предлагате в сайт, където хората са в час с хардуера и цените му, е вероятно да се постигнат по-скоро минималните цени на компонентите, които съм дал като оценка в коментар №581.

Мерси много помогна ми. Сигурно ще се мъча да му зема поне 300 лева. Хайде със здраве :)

На друго място ми казаха 450 лв., но да пробвам и тук второ мнение за следната конфигурация: Дъно: Gigabyte GA-P35-S3G Процесор: Intel Core 2 Quad Q9400 @ 2.66GHz Рам: 2x1G A-DATA DDR2 800Mhz Видео: Gainward GTS 450 1024MB DDR5 128B Хард: ST3320613AS ATA Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II) Захранване: Huntkey 700W DVD-RW: LG GH24NS70 DVD RW SATA BLACK Кутия: Нямам идея каква е, но е съвсем обикновена Видеокартата има остатъчна гаранция, ако не се лъжа една година, за друго нямам спомен.

Редактирано от Красен Колев (преглед на промените)

Горе долу толкова е цената... но толкова пари трудно се взимат за стар компютър без гаранции. Защо не си намериш втора ръка 2х2 плочки памет и не си ползваш машината, не е никак зле.

Ха, то процесора(цена втора ръка) е близо 60% от цената. 20% за видеокартата и останалите проценти за другите компоненти ли?! :mad: Вижда ми се, че може да се търсят минимум стотина лева нагоре. Че то, само захранващият блок (като нов), е струвал почти цялата сума на цената, която сега търсите за цялата машина. Лошото е, че иначе добрата машина е конфигурирана, с малък за класа си обем оперативна памет.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Тук се получи малко недоразумение, за което вината е изцяло моя. Не съм посочил модела на захранването, а само марката, но действително не го знам, трябва да потърся кутията му. Това което мога да кажа, е че е нисък клас и струваше малко над 100 лв. Процесорът и видеокартата са добавяни допълнително, като процесорът го взех tray, така че кара на стоковото охлаждане на стария ми двуядрен Пентиум, та затова паметта е толкова. Иначе бих се радвал да взема колкото може повече.

baikolio95, и на мен си ми харесва машината, но си мисля, че ми трябва по-мощна, дори имам тук тема за нова конфигурация. Ще стриймвам в 720p макар и не много претенциозни заглавия като Diablo III и League of Legends, но xsplit е лакома за RAM, иска 4+ за 720p, затова ми се иска 2x4, а при тези цени на DDR2 не си струва. А и аз съм човек, и все ще ми се доиграе нещо по-сериозно. Общо взето се обърквам все повече :D

Тук се получи малко недоразумение, за което вината е изцяло моя. Не съм посочил модела на захранването, а само марката, но действително не го знам, трябва да потърся кутията му. Това което мога да кажа, е че е нисък клас и струваше малко над 100 лв. Процесорът и видеокартата са добавяни допълнително, като процесорът го взех tray, така че кара на стоковото охлаждане на стария ми двуядрен Пентиум, та затова паметта е толкова. Иначе бих се радвал да взема колкото може повече.

baikolio95, и на мен си ми харесва машината, но си мисля, че ми трябва по-мощна, дори имам тук тема за нова конфигурация. Ще стриймвам в 720p макар и не много претенциозни заглавия като Diablo III и League of Legends, но xsplit е лакома за RAM, иска 4+ за 720p, затова ми се иска 2x4, а при тези цени на DDR2 не си струва. А и аз съм човек, и все ще ми се доиграе нещо по-сериозно. Общо взето се обърквам все повече :D

Странно, не мислех че Huntkey, имат чак толкова евтина серия при това 700 вата, които на времето бяха към върховете на предлаганата отдавана мощност. Дори сега, когато вече има модели с по-голяма отдавана мощност 700 вата модел, от най-евтината им серия, в която има такъв струва $146($146.30; $181.30 with est. tax & shipping)...

http://www.borsaplazma.com/product_info.php/products_id/5576 На тия колконки колко да им търся взех ги за 300 лева преди 4 години.Буфер 25w + 5x18w . Нямат гаранция а буфера гръмна кондензатор сменил съм му токоизправителя и кондензатора в момента работи но не съм сигурен до кога а колонити са отлични не пращят всичките работят без грешка.

За каква цена може да продам тези компоненти Дъно:GIGABYTE GA-P35-DS3 Процесор:Intel Core 2 Duo e2160 1.80 Ghz Рам:A-Data DQPE1A16 1GB DDR2-667 (x2) Видео Карта:ASUS GTS 450 (36 месеца гаранция от 25/04/2012) Захранване:Corsair CX430 430Watt (36 месеца гаранция от 25/04/2012) HDD:ExcelStor Technology J88(80GB) + HITACHI HDP725025GLA380(250GB)

Здравейте не сте писали скоро в тази тема, обаче реших да напиша, че нз к'во да права :D Взех си нов комп обаче се прецаках взех си го то технополис и за 800 лв. и са мисля да го сменявам шото се оказа слаб, а аз не бях наясно каккто и да е та ако може да ми кажете ако го продам горе-долу колко ще му взема имам и един стар който няма да му взема над 200 лв. ама тва не е толкова важно компа е procesor inter core i 3 cpu 530@ 2,93GHz 2,93GHz 4 GB RAM i videokarta Nvidia GeForce GT 220 1 GB DDR 2 128 bit.

Здравейте не сте писали скоро в тази тема, обаче реших да напиша, че нз к'во да права :D Взех си нов комп обаче се прецаках взех си го то технополис и за 800 лв. и са мисля да го сменявам шото се оказа слаб, а аз не бях наясно каккто и да е та ако може да ми кажете ако го продам горе-долу колко ще му взема имам и един стар който няма да му взема над 200 лв. ама тва не е толкова важно компа е procesor inter core i 3 cpu 530@ 2,93GHz 2,93GHz 4 GB RAM i videokarta Nvidia GeForce GT 220 1 GB DDR 2 128 bit.

захранването ми е 460W

Редактирано от achilles_tw (преглед на промените)

Колко мога да взема за:

HDD ST3360320AS 360GB SATA II

CM HAF-922 BLACK

Колони Creative 2.1 Снимка Преди 3-4 години ги бях взел за 95лв и до сега не са мръднали

• Автор

Колко мога да взема за:

HDD ST3360320AS 360GB SATA II

CM HAF-922 BLACK

Колони Creative 2.1 Снимка Преди 3-4 години ги бях взел за 95лв и до сега не са мръднали

Хард 60-70лв ако няма лоши сектори и е в добро състояние.Като го продаваш приложи към обявата снимка от HD Tune, за да се види, че всичко е ОК.

Кутията предполагам около 160лв, при положение, че нова е около 220лв, но отново зависи в какво състояние е!

Колонките макар да са стари знам че свирят свястно, едни 40лв може да им се търсят.

Здравейте пичове.Имам един стар комптюър и се чудех за колко лева мога да го продам.Параметрите му са следните: Процесор-Intel(1 ядро) 2.66 GHz РАМ-2 гигабайта Видео карта-Nvidia ge force 7300(256 мегабайта) Операционна система-Windows XP Service Pack 3 ...

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Здравейте пичове.Имам един стар комптюър и се чудех за колко лева мога да го продам.Параметрите му са следните:

Процесор-Intel(1 ядро) 2.66 GHz

РАМ-2 гигабайта

Видео карта-Nvidia ge force 7300(256 мегабайта)

Операционна система-Windows XP Service Pack 3

...

Доста е слаб за сегашните изисквания от компютри. Към 200лв

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.