Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Старите детски сериали

Featured Replies

Здравейте любители на хубавите детски филмчета. Пиша този пост по-скоро като молба, дали някой може да се сети как се казваше едно игрално филмче, което даваха края на 80те или началото на 90те (помня че имахме режим на тока тогава и последните две серии не можахме да видим в нашия квартал). Става въпрос за чешко филмче мисля ... Дядовата нощница или Нощницата на дядо ... абе имаше 1 нощница и като я облечеш ставаш толкова малък, че можеш да се вмъкнеш в главата на хората ... а там едни машини, лостове ... супер готино ми се струваше тогава :wors:

• Отговори 705
  • Прегледи 489,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сечено, Мазнислав беше, и наистина е епичен.

• Мисля, че се сещам за какво говориш - "Момчето от Андромеда". По Канал 1 вървеше около 93-та.       Имаше едно детско по Ефир 2, "Животните от старата гора". Може би за

• Сигурно отдавна вече си го открил, но все пак - ако не бъркам, това би трябвало да е пълнометражната версия на въпросния сериал.         Англоезичното

Публикувани изображения

Здравейте любители на хубавите детски филмчета. Пиша този пост по-скоро като молба, дали някой може да се сети как се казваше едно игрално филмче, което даваха края на 80те или началото на 90те (помня че имахме режим на тока тогава и последните две серии не можахме да видим в нашия квартал). Става въпрос за чешко филмче мисля ... Дядовата нощница или Нощницата на дядо ... абе имаше 1 нощница и като я облечеш ставаш толкова малък, че можеш да се вмъкнеш в главата на хората ... а там едни машини, лостове ... супер готино ми се струваше тогава :P

Еййй, настъхнах направо като се сетих за това филмче. Като си сложеха ношницата и се връщаха при дядо си, който беше невероятен изобретател. Връщаха се във времето и дядо им даваше чертежи на най-различни изобретения. Бяха направили Перпетум-Мобиле, някаква джаджа за смаляване и уголемяване...ЖСТОКОООО ;)

здравейте , радвам се че намерих тема за стари детски сериали и филми.

значи надявам се да ми по могнете да се сетя и също така да намеря едно руски детски сериал.

знам че като малък ми бе от любимите и много ми се иска пак да го гледам.

в филмчето имаше сещам се едни летящи колички ( без колела ) имаше едни врати през които се минаваше през времето ли ( пространството ли ) не се сещам точно , имаше също така един робот в човешки облик ( човек играе роля на робот ), който накрая го убиват, също така имаше и деца в главните роли.

ако някой се е сетил кой бе сериала. пак ще е от полза.

мерси предварително.

------

леле открих го....<<<Цък>>>

и то случайно при едно цъкване в списъка на един от тукашните мембъри за което му благодаря.

филма се казва ГОСТИ ОТ БЪДЕЩЕТО и има доста добра песен към него и добра преработка в дръм енд бейс :blink:

ех ...минало минало...

Редактирано от jorroman (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! Преди около 10 години по канал 1 вървеше детски игрален сериал, чиито сюжет си спомням бегло, но за името не мога да се сетя. Ставаше въпрос за група деца (май бяха три), които намират заровен космически кораб. Корабът беше с размерите на трабантче, двуместен и в кабината имаше милион и едно интересни светкащи копченца. На цвят беше кафяво/червен. Другото което си спомням е, че го криеха в някакъв гараж и вечер излизаха с него да правят щуротии. Дано някой от вас да се сети как се казва този сериал! Благодаря предварително!

Редактирано от Vimes (преглед на промените)

Здравейте! Преди около 10 години по канал 1 вървеше детски игрален сериал, чиито сюжет си спомням бегло, но за името не мога да се сетя. Ставаше въпрос за група деца (май бяха три), които намират заровен космически кораб. Корабът беше с размерите на трабантче, двуместен и в кабината имаше милион и едно интересни светкащи копченца. На цвят беше кафяво/червен. Другото което си спомням е, че го криеха в някакъв гараж и вечер излизаха с него да правят щуротии. Дано някой от вас да се сети как се казва този сериал! Благодаря предварително!

това не беше ли всъщност машина на времето и децата се връщаха назад във времето и ставаха странни неща, корабчето можеше да става невидимо и така го криеха ... Сещам се за филма , но не знам как се казва за жалост !

• 2 седмици по-късно...

здравейте искам да ви попитам за един сериал който по мой сметки би трябвало да са го давали 93-95 година някаде.Сериала беше игрален не анимационен.Помня че бяха два сезона като от първия нищо не помня като сюжет само съм 100 процента сигорен че имаше едно куче на име Аякс и некакви извънземни май.От втория сезон си спомням повече неща.Имаше някакви извънземни пак които заплашваха че ще идват на земята за да не дойдат те искаха от некви деца да им направят макет на операта в Сидни.Ако някой си спомня за този сериал да пише как се казва поне или ако има и линк да даде.

Значи аз търся едно анимационно филмче но не му знам заглавието. Във него се разправя за Елмър Фъд и две катерици.

И аз ще се включа - прегледах цялата тема и сякаш никъде не видях някой да е споменавал за "ЛАнс Линк - тайният агент". Спомняте ли си маймунските истории на Ланс Линк, Мата Космата, Херцогинята (ако не ме лъже паметта). Страшно се забавлявах преди години с тях.

Моите любими филми от детството са Барбароните, Плодчетата, Том и Джери и имаше едно филмче - "Сладката Канди" мисля че се казваше. Ако някой може да намери линк ще съм му много благодарна. Също ме кефи и Ферди мравката :)

Здравейте, прочетох доста от коментарите и филмите които искате но така и не намерих къде е този линк на "Сладката Канди" имам много хубави спомени от него, така че ако можете да ми намерите линк със сериите ще съм ви много благодарна ;)

Тук има няколко епизода на "Сладката Канди" с български субтитри и са с тенденция да стават повече.

http://terryandcandy.blogspot.com/

Поздрави ;)

Имаше и едно детско за един Немо, чудна страна, вълшебен жезъл и зло черно чудовище, което се побеждаваше със заклинанието "Жезама-пижама!" Накой сеща ли се за името ?

• 1 месец по-късно...

Здравейте! От доста време търся едно хитово старо сериалче което се казва Пумукъл. Ако го има някой ще бъда много доволен ако го качи тук в темата за да може всички да му се насладим.

Здравейте! От доста време търся едно хитово старо сериалче което се казва Пумукъл. Ако го има някой ще бъда много доволен ако го качи тук в темата за да може всички да му се насладим.

Ох ,да...И аз го търся от доста време ,има го в няколко торент тракера ,и абсолютно никъде няма сийд.Сигурна съм ,че все някой е свалил серийте и ги пази - дали по дискове или в компа е без значение ,просто ви моля от сърце да измислим заедно как може отново да гледаме това страхотно сериалче.Очаквам отговори и предложения.

Търся серялчето "Life with Louie" По всякакъв начин опитах да го намеря с английско аудио, защото го намерих на Румънски, но не го разбирам.

Редактирано от dudadu (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравеите,искам да попитам за един филм ,които мисля че са го давали около преди 10 -12 години по някои от българските канали.Разказваше се за един крал ,които в една пещера намира бе6е,същевременно той има момиче (бебето същто е момиче) през годините доведената дъщеря прави бели и набедава другата.Оказва се че е дете на дявола май ,после се влюбват в един принц и лошата прави магий добрата става с лице на коза май беше , имаше и добра фея която излизаше от водата .Мисля че лошата сестра беше с черна коса и при нея на прозореца ходеше някаква птица която и помагаше ,а другата бе6е с руса къдрава.Мисля че филма беше от 2 части (със сигурност не е български)Прилича малко на ''ПЕЩЕРАТА НА ЗЛАТНАТА РОЗА ''(ФАНТАГЕРО) но не е той.От доста време се опитвам да го намеря ,много ще се радам ако някои може да ми помогне.Мерси предврително.

Lili9228, ако още не си го намерила, филмчето се казва "Дезидерия и пръстенът на дракона" (Desideria e l'anello del drago). Италиански е, от 2 части. Наскоро си го намерих в замундата - и ти можеш да си го дръпнеш оттам. Качеството е ужас, но какво пък, пак си го изгледах с удоволствие :wors:

Здравейте, на всички!Много моля и ще съм много благодарен ако някой ми открие всички сезони изобщо целия анимационен френски сериал от-до на Michel Vaillant (Мишел Ваян).Ако може да ми дадете линк да си ги изтегля от някой

торент тракер или пак ако някой ги има всичките да ги качи на някой тракер и да ми даде линка да си ги дръпна от там.

Даваха го някога по Канал 1. Благодаря ви предварително!

Някой спомня ли си детското за блясъчко мечтателника? Ако някой намери линк , снимка или поне интро ще съм му мн.БЛАГОДАРЕН :)

много се извинявам, но се натъкнах на доста пречки по пътя, без да навлизам в подробности... качвам ги в момента, но ще отнеме известно време, надявам се, че още има желаещи и търсещи, не бих желала да хвърлям сили на вятъра, и без това малко са ми останали ;)

Някой нещо ако знае за филмечето Блясъчко мечтателника , ще съм му мн благодарен - линк , снимки или нещо друго :)

някой спомня ли си стария детски сериал ,,без дом,,?може ли да се свали отнякъде?

Здравейте! Наскоро се сетих за един детски анимационен сериал, който даваха по бтв преди години, но не мога да се сетя за името. Знам, че се разказваше за един магьосник и за една магьосница, които бяха зли и правеха разни черни магии и отвари на хората в града. Обаче магьосниците имаха домашни любимци - котка и гарван, мисля, които им пречеха тайно и разваляха магиите... И всеки път като правеха магия магьосниците казваха едно стихче, което е заклинание. Те първо написваха магията на един свитък, късаха го на две, слагаха го в отварата и казваха стихчето... Моля ви, ако някой се сеща... Трябва ми само името... Благодаря предварително!!!

Здравейте! Наскоро се сетих за един детски анимационен сериал, който даваха по бтв преди години, но не мога да се сетя за името. Знам, че се разказваше за един магьосник и за една магьосница, които бяха зли и правеха разни черни магии и отвари на хората в града. Обаче магьосниците имаха домашни любимци - котка и гарван, мисля, които им пречеха тайно и разваляха магиите... И всеки път като правеха магия магьосниците казваха едно стихче, което е заклинание. Те първо написваха магията на един свитък, късаха го на две, слагаха го в отварата и казваха стихчето... Моля ви, ако някой се сеща... Трябва ми само името... Благодаря предварително!!!

Ето за това става дума - клип

някой спомня ли си стария детски сериал ,,без дом,,?може ли да се свали отнякъде?

Има филм

Без дом (2000)

Публикувано изображение

http://######/details.php?id=154945&hit=1

Здравейте !

Спомням си, била е първата половина на 80-те, даваха двусериен детски игрален филм, мисля че беше копродукция - съветско и американско участие. Точно това ми направи впечатление. Имаше някаква принцеса ли беше, фея ли, вълшебница, не си спомням - казваше се Светлина.Беше облечена в бяло. Спомням си как я дадоха накрая на втората серия на фона на слънчеви лъчи. Май имаше и още една фея, но беше нейн антипод. Не съм сигурен дали нещо не беше свързано с Тъмнина. Май се развиваше в миналото действието, имаше някакви гори, замък. Много добре беше изпипан филма, хубави артисти. Във филма се разказваше за борбата между доброто и злото. Имаше и някакви деца. Общо взето останало ми е впечатлението от филма за борбата между светлината и тъмнината.

Филма го даваха по тогавашната Първа програма. Ако някой си спомня заглавието, ще му бъда много благодарен да ми го каже

Намерих и изтеглих филма, който търсех - "Синята птица" DVD9 формат, няма го в бг P2P пространство за съжаление.

The Blue Bird

Дръпнах филма от един чужд тракер

http://cinemageddon.org/details.php?id=38221

За съжаление нямам ъплоудерски права за бг тракери, а и филма е само с английско, френско и руско аудио, както и субтитри само на тези езици, потребителите на тези тракери са много капризни и ще ми се скарат, че филма е без бг превод.

Филма е съветско-американски, както съм запомнил, сниман е в околностите на Москва през далечната 1976 година и в него участват знаменитости като Елизабет Тейлър, Джейн Фонда, певицата и артистка Патси Кенсит (тогава сладко дете).

Редактирано от Callisto (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.