Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Виртуална машина Ubuntu, използвайки Hyper-V

Featured Replies

• Автор

Росен Р. Александров, това ли имаш предвид:

Да не би да трябва да напиша на мястото на Виртуално IP не 10.0.2.15, а 127.0.1.1
Ето в момента как е:

7967050K.png

Редактирано от joax (преглед на промените)

• Отговори 65
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Росен Р. Александров, това ли имаш предвид:

Да не би да трябва да напиша на мястото на Виртуално IP не 10.0.2.15, а 127.0.1.1

Ето в момента как е:

Не, обратното. На НАТ трябва да си е това. Но в апаш трябва да е същото, а не 127.0.0.1

• Автор

Не, обратното. На НАТ трябва да си е това. Но в апаш трябва да е същото, а не 127.0.0.1

В момента е точно както е на картинката. Пускам сървъра в Ubuntu, но в Windows като вляза в CS пише, че съврърът е offline.

В момента е точно както е на картинката. Пускам сървъра в Ubuntu, но в Windows като вляза в CS пише, че съврърът е offline.

Втори път: на апаша трябва да е ИП-то, което сте натнал!!!!!!!!!!

Прочетете малко за този локалхост, какво е, що е и има ли той почва у нас

• Автор

Не съм толкова навътре с терминологията, за което се извинявам(начинаещ съм във виртуализацията). Какво имате предвид под апаша? И какво точно се очаква от мен да направя - ако може да директно ми кажете кое с кое да заменя.

Не съм толкова навътре с терминологията, за което се извинявам(начинаещ съм във виртуализацията). Какво имате предвид под апаша? И какво точно се очаква от мен да направя - ако може да директно ми кажете кое с кое да заменя.

Не става дума за термин от виртуализацията а за името на вашия уеб сървър софтуер

От вас очакваме да промените ИП адреса на който слуша апаш с ИП-то то 10-та мрежа

Настройката, която си показал последно е верна. Ако си добавил  изключението в windows стената трябва вс. да е наред.

Също така задай и правило за UDP протокол, защото не вярвам да върви само по TCP.

Отделно, понеже порта не е стандарт от викащия софтуер, трябва да се изписва ето така  - public ip:2222

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

Не става дума за термин от виртуализацията а за името на вашия уеб сървър софтуер

От вас очакваме да промените ИП адреса на който слуша апаш с ИП-то то 10-та мрежа

Сега разбрах. Имате предвид Apache, но това не е уеб съврър, а CS сървър. Искате да направя така, че сървърът да се пуска на това IP: 10.0.2.15 с порт 27015

Правилно ли съм разбрал?

Сега разбрах. Имате предвид Apache, но това не е уеб съврър, а CS сървър. Искате да направя така, че сървърът да се пуска на това IP: 10.0.2.15 с порт 27015

Правилно ли съм разбрал?

Да, да се пуска с това ИП

• Автор

Всякаш направих всичко от Вашите предложения, но сървърът все още не тръгва. Затова направих една снимка, където ще покажа абсолютно всичко, което съм направил. Къде греша:

7967240O.png

Всякаш направих всичко от Вашите предложения, но сървърът все още не тръгва. Затова направих една снимка, където ще покажа абсолютно всичко, което съм направил. Къде греша:

1. Напишете в друг теминал

netstat -an|grep 27015

2. Отворен ли е този порт в защитната стена на Windows?

• Автор

В момента отварям порта 27015 във FireWall - първо през TCP, после през UDP. На снимката можете да видите и резултата в терминал. Така ли трябва да бъде?

7967303v.png

В момента отварям порта 27015 във FireWall - първо през TCP, после през UDP. На снимката можете да видите и резултата в терминал. Така ли трябва да бъде?

Да. Но виждам че играта слуша само на UDP порт, така ли трябва да е. И по-горе видях че програмата пищи че липсва някаква стийм библиотека

• Автор

Добавил съм двата порта в Windows Firewall. Някой ако има предложения как да направя сървъра да слуша и на TCP - нека сподели. Или ако се сеща за още варианти... знам, че съм близо.

Добавил съм двата порта в Windows Firewall. Някой ако има предложения как да направя сървъра да слуша и на TCP - нека сподели. Или ако се сеща за още варианти... знам, че съм близо.

Библиотеката на стийм

• Автор

Не пожелавам и на враговете си да изпаднат в тази ситуация - да знаеш, че има решение, но да търсиш и да не намираш такова при положение, че си близо до истината :D Ако все пак някой има предложение - нека го сподели свободно!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.