Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mini itx конфигурация до 1200-1300ЛВ

Featured Replies

Здравейте, търси си mini itx конфигурация, бюджета ми е 1200-1300лв. Конфигурацията трябва да включва и монитор, предпочитани размери са от 19.5 инча до 23 инча. Имам безжична мишка и клавиатура. Ще ползвам конфигурацията за домашно ползване, филми, интернет и музика. Няма да се ползва за игри така че вградената карта ще ми свърши работа. Нямам да овърклоквам процесора. Процесор предпочитам intel, и ако може да има SSD диск

http://nikem-bg.net/cart/52606p1r52713p1r46717p1r45985p1r1002735p1r1005962p1r50384p1r52370p1rf.html

Gigabyte Phoenix дъно с Pentium G3258 процесор с вградено видео, 2х4 GB рам на 1600, A-Data SP900 64GB колкото за Windows, 1ТВ хард за всичкото медиа, захранвано от модулно захранване събрано в Cooler Master Elite 130...

Промени: по-добър процесор, i3 например, по-голям хард и SSD - 70-80лв и двете си удвояват капацитета, друга кутия, например Fractal Node 304...

http://nikem-bg.net/cart/52606p1r52713p1r46717p1r45985p1r1002735p1r1005962p1r50384p1r52370p1rf.html

Gigabyte Phoenix дъно с Pentium G3258 процесор с вградено видео, 2х4 GB рам на 1600, A-Data SP900 64GB колкото за Windows, 1ТВ хард за всичкото медиа, захранвано от модулно захранване събрано в Cooler Master Elite 130...

Промени: по-добър процесор, i3 например, по-голям хард и SSD - 70-80лв и двете си удвояват капацитета, друга кутия, например Fractal Node 304...

тоя процесор е скопен, както и всички от g32xx серията, g34xx са по евтини и по бързи - поддържат памет на 1600

изгодни процесори с отлична производителност за цената си са само g34xx и i5... интел изсраха на пазара на лаптоп първо бавните 2 и 4 ядрени атоми  от q и n серии, вече гледам че серат бавни десктоп процесори...

http://ark.intel.com/products/82723/Intel-Pentium-Processor-G3258-3M-Cache-3_20-GHz

http://ark.intel.com/products/77775/Intel-Pentium-Processor-G3420-3M-Cache-3_20-GHz

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Може ли някой да ми поясни защо за HTPC слагаме i5? С какво i5 ще подобри представянето на компютъра в мултимедията, като плеъри например?

PS: да се поясня: i5 е много добър процесор, но е все едно да отивам всеки ден на работа с джип, защото е по-мощен от велосипеда ми, но целта реално е да отида на работа. И двете ще ме закарат до там, но защо просто не си използвам велосипеда?!

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

I5 е вариант единствено за 4К но в случая се препоръчва монитор които дори не е IPS та не е добър вариант.

Най-важната част е монитора та там компромиси не трябва да има поне що се отнася до дисплея.

Количка

ce2d9a6e9fe592b4.jpg

Имаш AH-IPS монитор демек идеален за филми.

Нарочно е по-голям 23.8 инча ама лесно може да се замени с по-малък като 23MP65VQ-P или подобен.

Разликата от 0.8 инча е 2 см. ако трябва да го събираш в тясно пространство.

Останалото също си е екстра. Рам реално 2х2 е предостатъчно колкото и да не им се вярва на някой та ако искаш я режи.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Може ли някой да ми поясни защо за HTPC слагаме i5? С какво i5 ще подобри представянето на компютъра в мултимедията, като плеъри например?

PS: да се поясня: i5 е много добър процесор, но е все едно да отивам всеки ден на работа с джип, защото е по-мощен от велосипеда ми, но целта реално е да отида на работа. И двете ще ме закарат до там, но защо просто не си използвам велосипеда?!

защото е по бавен

защото е по бавен

Телефона ми постна преди да съм писал...

Говорим за мултимедийни приложения... С какво i5 ще показва филмите по-добре от i3 или Pentium? С нищо... Да, за 4К е по-добре, но само монитор 4К запълва бюджета...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

защото е по бавен

Телефона ми постна преди да съм писал...

Говорим за мултимедийни приложения... С какво i5 ще показва филмите по-добре от i3 или Pentium? С нищо... Да, за 4К е по-добре, но само монитор 4К запълва бюджета...

Aко по нататък му се играят игри с pENTIUM ЛИ ще играе или пък с и3 

или и5

Ако по-натам започне да се занимава с 3D дизайн, фотошоп, Unity, виртуални сървъри, ...

В момента изискването е мултимедиен център. Разбирам, каква е идеята, но не виждам смисъл да се отива натам, имайки предвид настоящите изисквания...

• Автор

Ами всъщност може понякога да се използва лека обработка на снимки със photoshop, но според мен i3 ще ми е достатъчен

Това което аз предлагам е в подписа ми. Ползвам един такъв стик и при майка ми като отида. Върши отлична работа. Ще дам допълнителни подробности за някой, който се интересува. В момента бързам ... ;)

Ами зле е. Виждаш че излиза по-скъпо а е с по-кофти кутия и захранванe демек повече топлина и шум.

Като гледам и паметта е двойно по-малко. Монитора (може да се бръснеш на него) и SSD-то също не ми вдъхват доверие. 

пс. Дъното е със старата версия на порта за което може и да не ти пука ама за тия пари може и по-добро.

А процесора ами плащаш 62 лв. отгоре за 100MHz? :no-no: По-добре не си го причинявай.

Ами дал съм ти по-добро и по-евтино предложение. Ако ще взимаш 4ГБ рам ще стане още по-евтино.

• Автор

Сложих по хубав монитор, и 4ГБ рам и се получи това:

Обща стойност - 1 258.32 лв. с ДДС

Компютъра е екстра колкото до монитора явно имаме фенщина та няма да те разубеждавам.

Щом искаш по-малък диагонал и гланцов за повече пари твоя воля.

Ако искаш DELL се ориентирай към по-скъп модел.

Има много фенове на марката та все някой ще ти препоръча нещо ако си пуснеш отделна тема за монитор.

пс. GEIL е по-евтина от A-DATA. Не че няколко левчета са голяма разлика но са един дол дренки.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте, ще взема това:

Обща стойност - 1 241.07 лв. с ДДС
Или този лаптоп:http://olx.bg/lenovo-e540-thinkpad-i71684892 .
Темата може да се заключи!

Ако след време решиш да слагаш външна видеокарта с това дъно няма да стане. По-добре от сега си вземи дъно  което да ти дава възможност за евентуален ъпгрейд. Това е много добре.

Редактирано от upili (преглед на промените)

Здравейте, ще взема това:

Обща стойност - 1 241.07 лв. с ДДС
Или този лаптоп:http://olx.bg/lenovo-e540-thinkpad-i71684892 .
Темата може да се заключи!

Защо не вземете частите,препоръчани от naruto ?

• Автор

Ако след време решиш да слагаш външна видеокарта с това дъно няма да стане. По-добре от сега си вземи дъно  което да ти дава възможност за евентуален ъпгрейд. Това е много добре.

Няма да играя игри така че не ми трябва

Защо не вземете частите,препоръчани от naruto ?

Защото на тази конфигурация ми харесва повече монитора

Няма да играя игри така че не ми трябва

Защото на тази конфигурация ми харесва повече монитора

Да те предопредя, монитора е ЛЪСКАВ !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.