Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация без монитор до 500 лв.

Featured Replies

Здравейте! 

Мисля, че ми дойде времето да разцъкам и аз по-съвременна игричка и се нуждая от вашата помощ за събиране на чаркалаци за нова машина. Налична периферия - мишка, клавиатура и монитор. Финанси - е тва вече е трудно...в момента съм намислил да взема читаво дъно на което след време ще сложа по-силен процесор (не знам защо но зяпам сокет 1150 от няколко дни). Процесор с вградено видео(тук искам да ми препоръчате нещо като за начало а след някой друг месец ще взема отделно видео и процесор), съчка-две РАМ, захранване и бих желал кутията да привлича очото. Бих ли се вместил със скромните финанси от...400-500лв. макс ? Игрите които тръгват на лаптоп с Intel Core 2 duo вече взеха да свършват и искам да пробвам по-новички. За овърклок - ако има смисъл според вас и се вмествам в цената - ок. Ами това е. Благодаря!

П.П. Имам HDD

Редактирано от Tinox (преглед на промените)

За 400-500 лв. не знам каква конфигурация очакваш да се направи, че да вървят новите игри. Между другото съм ти сменил и заглавието на темата, за да е по-точно и ясно за какво става на въпрос.

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално съдържанието на самата тема. Теми със заглавия от една дума или от рода на "Помощ!", "Имам проблем", "Спешно" и т.н. се изтриват без предупреждение.

• Автор

За 400-500 лв. не знам каква конфигурация очакваш да се направи, че да вървят новите игри.

Като цяло искам читаво дъно на което в последствие да сложа хубав процесор и видео карта за да разцъквам нещо по-ново от колкото с двуядрен процесор. За момента важното е дъното да става за тази работа и да отбия номера с процесор с вградено видео.

Благодаря за заглавието!

Редактирано от Tinox (преглед на промените)

Като цяло искам читаво дъно на което в последствие да сложа хубав процесор и видео карта за да разцъквам нещо по-ново от колкото с двуядрен процесор. За момента важното е дъното да става за тази работа и да отбия номера с процесор с вградено видео.

Колеги ще ти предложат варианти.

монитора какъв е

Обща стойност - 532.40 лв. с ДДС

Нещо такова. Пълноразмерно е дъното. Имате 4 слота за RAM. Процесорът има вградено видео, кутията върши работа. Захранването позволява добавянето на хубава видео карта след време когато правите upgrade.

Редактирано от Defused (преглед на промените)

Би ли пояснил какво желаеш от дъното?

Gigabyte за 90лв и Gigabyte за 340лв... Разбираш, че има огромна разлика между двете не само в цената. Дъно основно се купува по желаните екстри. Ще имаш ли нужда от повече от един хард диск? Ще имаш ли нужда от повече от 2-3 USB порта? Ще имаш ли нужда от нещо повече от минимума за 90лв? Искаш ли да се занимаваш с Overclock в последствие?

Zalman Z3 Plus примерно... Прилича на трансформър подяволите :D Има и светещ вентилатор отпред...

RAM за 62лв

Минимума за захранване ти го е предложил колегата над мене...

• Автор

А ся де...тотално изключих че имам 1ТБ хард. Съжалявам.

Обща стойност - 532.40 лв. с ДДС

Нещо такова. Пълноразмерно е дъното. Имате 4 слота за RAM. Процесорът има вградено видео, кутията върши работа. Захранването позволява добавянето на хубава видео карта след време когато правите upgrade.

Благодаря.

psycho_666 не мога да вмъкна 2 цитата в един пост....3 УСБ-та са достатъчни. 1 Хард (който забравих да го спомена  :( ) и възможност за SSD след време. С овърклок няма да се занимавам. Просто ако е по-добре да се клокне, ще го клокна  :shock11:

Добре и двете кутийки ме радват!

GB F2A58M-S1 /FM2+

4GB DDR3 1600 A-DATA

PSU XILENCE 400W Redwing Series Rev.3

SHENHA ATX TOWER V9 BLACK

AMD A10-7700K X4/3.4G/FM2+/BOX

Обща стойност - 528.04 лв. с ДДС

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R7-in-A10-7700K.113341.0.htmlето тук най-долу е показано със какви фреймове вървят игрите. Тествани са със 16гб рам , но ако по-късно добавиш още 4гб ще са ти пре достатъчни.

Т.е. да ти станат 8гб рам.

• Автор

GB F2A58M-S1 /FM2+

4GB DDR3 1600 A-DATA

AMD A10-7700K X4/3.4G/FM2+/BOX

Обща стойност - 528.04 лв. с ДДС

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R7-in-A10-7700K.113341.0.htmlето тук най-долу е показано със какви фреймове вървят игрите. Тествани са със 16гб рам , но ако по-късно добавиш още 4гб ще са ти пре достатъчни.

Т.е. да ти станат 8гб рам.

Това със сайта с игрите ми помага доста! А в последствие ще има ли смисъл от нов процесор или само видео да взимам (освен рам)?

Ами , ако ще се взима видео е добре и нов процесор , защото този е със вградено и не мисля че заслужава ново по-добро видео.

Този сокет не ти дава възможност за upgrade. Има 1-2 два APU-та, които са много малко по-добри и е безсмислено да се прави upgrade. Така че, общо взето, няма какъв upgrade да направиш. Бягай от този сокет щом ще подменяш компоненти, вземи 1150 по-добре.

• Автор

Като цяло не очаквах да подкарам такива игри с началните компоненти които исках  :eek:  Ще взема да се зарибя нещо и ще искам по-хубав кошник та нека имам едно на ум за ъпгрейд. Благодаря Сирини !

Значи правилно съм се насочил към 1150 но обърках колегата Defused с тоя хард диск...

Аз те саветвам да събереш поне още 90лв. Така хем ще играеш всички игри на нормална резолюция , хем ще можеш да ъпгрейдваш..

GB H81M-S1 / 1150

4GB DDR3 1600 A-DATA

SAPPHIRE R7 260X 2G GD5 DP

G3220 3GHZ/3M/BOX/1150

Обща стойност - 590.48 лв. с ДДС

Имам един приятел , кокто е със подобна конф. : Пентиум g2020 със gtx 650 ti и цъка всички игри на медиум , дори и на hight -bf4 без да има лаг.. но на 17-19 инчов монитор със ниска резолюция.

https://m.youtube.com/watch?v=-UMGwr9soLY

http://www.youtube.com/watch?v=fraO7PKwf4g

http://www.pcper.com/reviews/Systems/Budget-Gaming-PC-Shootout-Affordable-System-Builds-Compared/Game-Benchmark-Resultsето и тестове , може и да добавиш PALIT GTX750 STORMX OC 1G D5 която във някои игри се представя по-добре , но е само 1гб .. все пак е малко по-евтина 231лв.

Но все пак гледай със какви компоненти я подкарва, защото съм от таблет и нямам мегабайте , и не мога да гледам видеа..

Ето видях: system spec :

intel g3220 haswell

8gb ram (2x4gb)

zotac gtx 750

framerate never go below 30fps maybe a little cause of recording

fps : without fraps 30-60 . mostly 40

with fraps : 30fps

http://nikem-bg.net/cart/45925p1r2088p1r50241p1r52259p1r49633p1rf.html Минимума,акоискаш да играеш обаче,ще трябва да събереш пари за видео,минимуум 230 лв.Ако имаш стар компютър кажи,може нещо да се ползва от него - я кутия, я захранване...

Ето и със бф4 :

http://nikem-bg.net/cart/45925p1r2088p1r50241p1r52259p1r49633p1rf.html Минимума,акоискаш да играеш обаче,ще трябва да събереш пари за видео,минимуум 230 лв.Ако имаш стар компютър кажи,може нещо да се ползва от него - я кутия, я захранване...

От тая и3-ка няма смисъл сега.. разлика голяма няма да види .. т.е. няма да усети... по добре сега да вземе това , а ако иска по-добра карта взима 750ti която е към 280лв. И после взима една и5-ца и си играе..

П.п Нещо калдатата ми се бъгва , немога да си видя постовете.

Сирини, само аз ли не виждам да даваш хард ?

По-добре направо да събере 100 лв и да се мята на i5, после само карта ще си купи, а ако вземе и3 200+ лв отиват на вятъра. Да речем , че ще го продаде 2-ра ръка (съмнявам се някой да го вземе де) пак поне 100лв са на вятъра.

Яко ми се бъгна поста...

Редактирано от N1K17Y (преглед на промените)

• Автор

Аз виждам постовете, или поне тия които се виждат..брех, много се надъхах ама и се обърках...Хард имам. 

GB H81M-S1 / 1150 
4GB DDR3 1600 A-DATA 
G3220 3GHZ/3M/BOX/1150 

Това ми изглежда доста прилично. Ако става на изплащане...може и да го избера. 

Аз виждам постовете, или поне тия които се виждат..брех, много се надъхах ама и се обърках...Хард имам.

GB H81M-S1 / 1150 4GB DDR3 1600 A-DATA SAPPHIRE R7 260X 2G GD5 DP SHENHA ATX TOWER V9 BLACK PSU XILENCE 400W Redwing Series Rev.3 G3220 3GHZ/3M/BOX/1150

Правилен избор! И да, Никем предлагат тази опция лизинг/изплащане и със ниска лихва .. просто като поръчваш , по долу пишеш една забележка,чежелаеш да е на лизинг :)

Сирини, само аз ли не виждам да даваш хард ?

Ако беше прочел цялата тема , щеше да си отговориш сам :)

П.п И на мен ми се бъгват постовете.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Това захранване няма никакви защити! Другото е добре, просто него го смени, да не береш ядове после.

GB H81M-S1 / 1150 

4GB DDR3 1600 A-DATA 

G3220 3GHZ/3M/BOX/1150 

Процесора е смотан.Поне вземи 3258,може да се клоква до 4.4 GHz,че да става за нещо.Дъното е със стария тип кондензатори,дето им се изпарява електролита,та и то е скапано.Рамта е ок,кутията и тя е горе-долу ОК,захранването сигурно е бомба със закъснител - поне evga 430w.Минимума за конфигурация,дето няма да я носиш на сервиз през седмица.Ако ще взимаш на изплащане вземи тази,сигурно ще събереш пари по време на плащането http://nikem-bg.net/cart/52748p1r52713p1r45925p1r52862p1r53055p1r2088p1rf.html.

Редактирано от Десислав Петров (преглед на промените)

П.п Щомто ще е на лизинг ето така със по-добро захранване:

GB H81M-S1 / 1150

4GB DDR3 1600 A-DATA

G3220 3GHZ/3M/BOX/1150

CORSAIR VS450 450W ATX EU Version

Обща стойност - 603.46 лв. с ДДС

Ето това, щом имаш HDD, ако можеш да посъбереш малко парички за карта след време

Обща стойност - 571.23 лв. с ДДС

Една видео карта и още една плочка RAM и си готов. Дъното има само 2 слота за RAM. Ако искаш може да се сложи пълноразмерно с 4 слота, но ще се превиши още бюджета.

Ето и със поправка на дъното.

4GB DDR3 1600 A-DATA

G3220 3GHZ/3M/BOX/1150

GB H81M-DS2 /H81/1150

Обща стойност - 606.37 лв. с ДДС

Просто във никем правят отстъпки и не мога да видя колко се смъква цената , но ето със по-добри "кондензатори"

Или със по-доброто asus h81-c

Старото ми беше такова със интелската платформа и нямаше грешка.

4GB DDR3 1600 A-DATA

G3220 3GHZ/3M/BOX/1150

ASUS H81M-C /1150

Обща стойност - 609.30 лв. с ДДС

Линк:

http://nikem-bg.net/cart/45925p1r52113p1r51038p1r49608p1r1003975p1r49641p1rf.html

Ето това, щом имаш HDD, ако можеш да посъбереш малко парички за карта след време

GB B85M-HD3 /1150 I3-4160 3.6GHZ/3MB/LGA1150/BOX 4GB DDR3 1600 A-DATA SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR  Обща стойност - 571.23 лв. с ДДС

Една видео карта и още една плочка RAM и си готов. Дъното има само 2 слота за RAM. Ако искаш може да се сложи пълноразмерно с 4 слота, но ще се превиши още бюджета.

Няма смисъл от и3-ката! Да кара сега така пък по-късно го продава за 50лв и добавя някви пари и взима и5..

И сега няма да има никви проблеми , ще си цъка всички игрички без да му пука , докато не го изплати.. То щомто ще го взима на изплащане , къв смисал има от тая и3-ка, като не се знае кога ще събере 300лв за видео.. и само ще го е яд , че нищо няма да може да прави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.