Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Потребителите ще плащат за използване на Windows на час ?

Featured Replies

Потребителите ще плащат за използване на Windows на час

Публикувано на 2006-05-23 12:09:34 от Darhazer Категория: Microsoft

Microsoft започва нова система за почасово заплащане за използване на компютър чрез карти за предплащане, подобни на използваните от GSM операторите ваучери. Технологията се нарича FlexGo и е предназначена за развиващите се страни, в които Microsoft се опитва да навлезе и да се пребори с пиратството чрез различни програми, правещи компютрите по-достъпни за потребителите.

От 22 май компанията, заедно с производителя на компютри Lenovo Group Ltd. стартира програмата в Бразилия, а през следващите три месеца и в Мексико, Китай, Русия и Индия.

FlexGo работи по следния начин: потребителя заплаща половината от стойността на компютъра, а след това закупува карти за ползването му, за да получи достъп до него. Ако парите в картата свършат, потребителя трябва да купи друга, в противен случай компютъра му престава да функционира. Това продължава докато не бъде изплатена стойността на компютъра.

Първоначално в програмата е включен само Windows XP Starter Edition, който е предназначен именно за развиващите се страни, но е възможно да бъдат включени и по-пълноценни версии на XP.

Източник: no-invite.com

Какво ще кажете по този въпрос ?

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Подигравка с бедните хора от страна на големият монополист Microsoft. Не вярвам да устискат дълго време с тази програма. Плащам "половин" цена, не си купувам карта(нямам пари), разпродавам PC-то на компоненти и после какво става?

Това на мен ми се струва малко тъпа идея. Не мисля че много хора ще се навият на тази система. Друг е въпроса каква е цената на тези карти. Може да се гледа като един вид стока на изплащане. Ако цената е достатъчно разумна, знае ли се...

Много глупава идея от страна на Microsoft. Означава ли това, че компютрите, които не са закупени от Lenovo Group Ltd. ще могат да работят с пират-хр?

Или аз съм прекалено прост за да намеря смисъл в действията им (това е сигурно), или пичовете се чудат к'во да правят и за т'ва мислят глупости.

Боза, Банички, Сиренки, Кашкавалки, Кренвиршки, Петифури, Пироги, Дюнери, Тостове, Джобове, Хот Дог, Пица, Принцеси, Сандвичи, Еклери, Баклавички, Толумбички, Айран.... за тези неща ми стигат парите, но за Уиндоус, не! Да, аз съм просто потенциален пират дотогава докато цената на този продукт е 1000 пъти по голяма от цената на една сочна баничка например! Какво да се лиша 1000 дни от това народно удоволствие наречено Баничка, не няма такова нещо, достатъчно е, че за Компютъра си се лиших от 10000 банички! Искам спокойно да си хапвам банички през тези 1000 дни и да си ползвам Уин-а, оставете ме на Бира уважаеми монопилисти, изпилихте ми ушите с глупости! "С баничките напред към светлото бъдеще на България" или "С баничка в ръка за един мирен свят" или "Ела, Кумчо Вълчо... изяш една баничка", както и "Опашка за банички не е опашка, това е България!" Мдаа няма нищо по запомнящо се от това сутрин гореща баничка с боза за 1и20лв. общо и един скъп Уиндоус!

Не бойте се бре,досега не е имало неизлекуван Уиндоус :whist:

хахахаха...да,прав си

То и windows genuine advantage трябваше тотално да спре пиратсвтото,но ...беше кракнат точно за 24 часа.

Целта на Майкрософт не е да се справи с пиратството на техния продукт,ако беше щяха да са го направили.Имат и специалисти и пари за това.Това е просто поредна новина за това какви мерки щели да въведат.

Целта на Майкрософт не е да се справи с пиратството на техния продукт,ако беше щяха да са го направили.Имат и специалисти и пари за това.Това е просто поредна новина за това какви мерки щели да въведат.

Съгласен съм на 100% с dragozow. Microsoft имат всички налични средства и кадри за да се справят с пиратството, дали по правилния (мирен и либерален) начин или обичайния за всички други фирми (монополистичен и терористически) начин. Ако искаха, щяха да го направят.

Аз не съм казал,че не могат да се справят или,че нямат възможности.Просто казвам,че всяка защита може да се преодолее и,че щом има хардуер и софтуер някъде винаги могат да се правят разни "гимнастики".

Хм, забавно. Току-виж се справили с пиратството и вземе да се окаже че никой вече не им ползва "операционната система".

Но не, те са алтруисти, никога няма да се сборят с пиратството, това се прави с ясната цел да си имат фенове и почитатели по цял свят...както и за да може секретарките да си играят пасианси и у дома :help:

А иначе: като гледам как стават все по-злобни и правят все по-безумни изказвания, такива хора като Балмър дето са им бая нагоре в йерархията...очевидно им се вижда края.

Малко флейм както винаги: позабавлявайте се с експертната мисъл на специалистите от Майкрософт:

http://shame.ludost.net/index.php?p=4

С пиратството никой и никога няма да може да се справи. Това е начин на мислене, начин на живот. Щом човек е писал софтуера категорично човек може да го разбие...

А Майкрософт ако реши да го спира по не много законен път ще загине.... в съда... всеки ненормален ще ги съди за лични и морални щети... дори ако искате за психически тормоз със смотан софтуер хехех.

Колкото до новата новина - няма проблеми - купувам пс-о на половин цена барабар с всичките му компоненти, след което отказвам да го ползвам с Windows. Преформатирам и съм готов с ново пс на 50% цена. Ако не става така - няма проблеми да го разглобя. biggrin.gif

• Администратор
Източник: no-invite.com

Какво ще кажете по този въпрос ?

Тъй като се цензурира, да си кажа, че става дума за no-invite.com

А иначе целта наистина не е да се спре пиратството, а просто да се направят максимално много пари от XP преди той да бъде изместен от Vista

За пореден път доказаха че ги интересуват само парите. Пак гледат как да си пробутат бозата на хора макар и за по малко пари.

=======================================

bulgarian.gif

bgbox.png

fck-grg-bsh.jpg

illuminati.png

slackware2_userbar.gif

Това е част от отговора на Майкрософт срещу 100-доларовия нотбук който /ако не се лъжа/ май ще работи с Линукс ОС. А иначе лакомията им е безкрайна.

Ама вие какво искате - всичко да ви е без пари?! Защо не си купите един HP UNIX superdome за 100 000 евро, където плащате на процесор за час? Тея номера ги правят не само Microsoft. Не мога да разбера как потребителите на Linux (и аз съм такъв включително) все се бутат в теми за Windows и си хвалят операционната система. Искате свобода - имате я. Искате свободна операционна система - имате я. Като не ви се плаща - недейте и точка.

Не се плаща на час ползване на ОС-а, плаща се за подръжка, това са съвсем различни неща.

А и дори да се плащаше за ползване (!!!) едно е да сравняваш superdome с няколко cell-a, virtual partitioning, HA & etc възможности и размерите на 2 хладилника с обикновени десктоп машинки...някак си са съвсем различна категория.

• Администратор

Е, все пак не плащаш на час доживотно, а само докато го изплатиш - един вид лизинг, срока на който се определя от това колко използваш самия компютър. Така че съвсем не може да се сравнява с 'плащаш за поддръжка'

Не се плаща на час ползване на ОС-а, плаща се за подръжка, това са съвсем различни неща.

А и дори да се плащаше за ползване (!!!) едно е да сравняваш superdome с няколко cell-a, virtual partitioning, HA & etc възможности и размерите на 2 хладилника с обикновени десктоп машинки...някак си са съвсем различна категория.

Не искам да споря с теб. От всичките ти постове лъха омраза към тази фирма и поставяш нещата на съвсем лична основа.

Това което ще направят Майкрософт е нещо ново в тяхната политика, но според мен е естествено продължение на идеята им да предложат гъвкава схема на ползване/плащане, почната със live.com. Нямам друго сравнение, освен това с НР. Прав си - не е удачно, но е достатъчно, за да се направи паралел с това, че идеята е вече екплоатирана.

сега да не ме бийти, ама все си мисля, че трябва да се напише една ос от нулата. и windows и linux са доста морално остарели като концепции. на макове за съжаление не съм работил. от os2 имах най-добри вчепетления, но за съжаление всичко с времето си.

сега да не ме бийти, ама все си мисля, че трябва да се напише една ос от нулата. и windows и linux са доста морално остарели като концепции. на макове за съжаление не съм работил. от os2 имах най-добри вчепетления, но за съжаление всичко с времето си.

В хронологичен ред:

- OS2 на IBM е изцяло "избутана" от пазара от една малка фирма наречена Microsoft;

- Microsoft Windows, доминиращ на пазара на настолни системи и свободната операционна система Linux, която се опитва да вземе някой процент и въпреки свободата/цената/сигурността и т.н. си не прави почти нищо;

- IBM инвестира близо 1 милиард долара в развитието и рекламата на Linux. Забележка - все още едно от най-желаните за портване към Linux приложения е Lotus Notes клиент на IBM, все още чакаме и дано дочакаме във версия 7;

- IBM продава бизнеса си на китайската фирма Lenovo (явно заради успеха с Linux - шегичка);

- Lenovo стават партньори с Microsoft и предлагат още една опция за плащане на лиценз (пояснение за нашенския потребител - Windows е платена операционна система);

- Кака Сийка дето реди пасианаси, но взима 3000 евро заплата (във Франция например) дава 70 евро за Home edition, защото я мързи да ползва кракове, не знае как, а и цената на Windows за нея е нищо;

- Ние спорим за глупости.

Ето това се случва според мен...

Редактирано от Spike (преглед на промените)

• Администратор
- Кака Сийка дето реди пасианаси, но взима 3000 евро заплата (във Франция например) дава 70 евро за Home edition, защото я мързи да ползва кракове, не знае как, а и цената на Windows за нея е нищо;

- Ние спорим за глупости.

:)

Е, кака Сийка ще даде още $100 за някоя антивирусна, още $100 да гони спайуеър, месечно една добра сума да звъни за проблеми с уиндоуса тип "старт меню-то ми се премести в горната част на десктоп-а и не мога да си ползвам мейла" както и за преинсталации, $150 за офис хоум едишън (недай боже да й се налага като организирана делова жена да ползва outlook като хората - office professional струва към $500, още поне толкова за някоя адоуб-ска шитня за да може да ги прави и в .pdf формат и т.н. И да, вероятно е тъпо тези пари да се дават еднократно и да се плащат "мизерни" суми за подръжка на 1-800-microshit. Току виж захитрее и спре да им ползва подръжката. По-добре да се разписва всеки месец. Гениалните писачи в МС трябва да се чувстват подобаващо добре заплатени за канските си усилия..

Че спорим за глупости, спорим, но аз никога не съм изказвал мнение по въпроса за монопола на МС върху десктоп ОС-ите, изказвам си мнението предимно за гениалните им потребители и още по-гениалната им експертна мисъл. Според мен този монопол ще си съществува поне в близките 2-3 години за което си има много причини. В настоящият си вид не виждам как изрусените кадри на УНСС, които знаят, че за да си сменят шрифта примерно трябва да отидат в н-тото меню от ляво на дясно и да изберат м-тата опция отгоре надолу, ще се справят с опупънофис. Това са инвестирани пари в курсове за "компютърна грамотност". Най-малкото това. Един не особено грамотен човек трудно ще мине от outlook на evolution, от познатия XP десктоп на KDE и т.н Това е проблем на близо 15-годишен монопол, на някакво затворено мислене и на липси на алтернативи. Ако от Майкрософт обичат да го наричат "стандартизация" нека бъде така, но това положение от известно време насам единствено убива иновациите в тази сфера, развитието й, налага се някакъв абсурден модел, от който имат интерес единствено акционерите на Майкрософт, но не и нормалните потребители.

Мене лично отношението на Майкрософт към потребителите в духа "вие сте идиоти, ние знаем кое е по-добро за вас" ми е дразнещо. В този смисъл да, ненавиждам ги. Точно защото не правят hpux-и с мъгляви документации, вървящи на странни шкафове с PA-RISC-ове (и Itanium-и). Правят обикновени прости масови десктоп операционни системи със по няколко секюрити проблема излизащи на бъгтрак всекидневно. Навързани със ОЕМ договори, наложени с доволно много извиване на ръце, като накрая все се намира някой паднал от Марс, който да се възхищава на такива "постижения". Нямам нищо напротив секретарките да си го ползват. Стига да не ми е работата да им съпортвам десктопите и да им решавам "неотложните" проблеми. И стига ония да не се опитват да манипулират хората с някакви измишльотини тип "TCO сравнения" или пък онази абсурдна кампания "know the facts", която в България може да се илюстрира с един-единствен пример (виж сайта на Майкрософт-БГ), с платени performance tests, с финансиране на идиотски съдебни дела и най-голямата гавра: със софтуерните патенти. Кой искаше да патентова double-click-ването? Защо като са толкова велики и иновативни не се конкурират единствено чрез гениалните си продукти, а не по всякакъв друг (грозен и подмолен) начин?

Смятам че това не трябва и в крайна сметка няма да продължи дълго. Времето работи против тях. И другото което е е че според мен е неморално да искаш пари за нещо, което може да се копира и разпространява без проблем - пиратството е идеалното доказателство, че това е неизбежно. Виж за подръжка, внедряване, ъпдейтване и т.н разбирам и е нормално да се плаща, но за самия софтуер е нормално да имаш алтернативи. Въобще не ми пука за труда на програмистите. Я да видим на кой уеб девелопер му плащат посетителите, за да му гледат красивия функционален сайт? Колко процента от форумите, CMS-ите и уеб-базираните услуги като мейлове, уики-та и т.н са платени срещу тези с отворен код? Това положение рано или късно ще дойде и при операционните системи, просто там нещата са ги изтървали отдавна и някои корпоративни годзили са набрали достатъчно пари и инерция, за да забавят процеса. Но никой не може да се пребори със съдбата си в крайна сметка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.