Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

BMW 316I 1.6 мнение

Featured Replies

Предлагат ми bmw 316i 1.6 бензин 101 коня 1993г цената е доста прилична колата няма проблеми по двигателя и ходовата част. Единствените забележки са по боята. Въпроса ми дали колата е проблена има ли някакви дефекти по двигателя и дали подръжката и е евтина. Разхода не е проблем защото смятам да и сложа АГУ.

Да не е като нашия форд пастиран отдоло напраен като нов и после дадохме 3000 да я оправим всичко   :mad:

Редактирано от ™TҢﻍWáŁЌĩŃĜÐÈÃЙ (преглед на промените)

Какви пари й искат? БМВ и евтина поддръжка?   :lol6:

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

• Автор

Какви пари й искат? БМВ и евтина поддръжка? :lol6:

Дават ми го за 900лв. Не сам имал бмв и не знам как стоят нещата с подръжката а и имам книжка от една година.

Редактирано от Q.V.D (преглед на промените)

Дават ми го за 900лв. Не сам имал бмв и не знам как стоят нещата с подръжката а и имам книжка от една година.

Какво му плащаш ...

Утре като се чупи го даваш в една морга и сигурно ще му вземеш повече.

5 хил, километра да те издържи пак си на плюс.

п.п. само не прави грешка да наливаш пари в тая кола че няма спирка.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

• Автор

Какво му плащаш ...

Утре като се чупи го даваш в една морга и сигурно ще му вземеш повече.

5 хил, километра да те издържи пак си на плюс.

п.п. само не прави грешка да наливаш пари в тая кола че няма спирка.

Ако я взема ще и сложа газова уредба но преди да я взема задължително ще я закарам в някой сервиз да я погледнат от до но въпроса ми е дали каго цяло колата е здрава и как стоят нещата с подръжката.

Поддръжката е скъпа, но можеш да си намираш резервни части от автоморгите, друг е въпроса, че по-добрия вариант е преди да я купиш да я закараш в сервиз да я огледат, ако си заслужава чак тогава да я взимаш.

Ако я взема ще и сложа газова уредба но преди да я взема задължително ще я закарам в някой сервиз да я погледнат от до но въпроса ми е дали каго цяло колата е здрава и как стоят нещата с подръжката.

Като цяло е здрава, но зависи и какви душмани са минали през нея.

А да поддържаш не гаранционно BMW с оригинални части хич не е евтино удоволствие. Но гъзарията няма цена.

По добра инвестиция е някой голф или форд.

• Автор

Поразрових се из нета и видях че такива bmwта въвят по 1000лв с АГУ. За частите съм сигурен че ще има много по автоморгите но не знам какви са цените.

BMW, АГУ...абе вие нормални ли сте? Това нещо се взема за кеф. Наливаш яко пари в него и караш. Иначе смисъл йок. Имах един колега, който смени няколко коли за по 600 лева.  И продължава да купува все такива. Беше си взел един Ескорт, ползван за такси. Наля 2000 лева по него, кара 2000 км и после го даде на части за няколко стотака. Цялата далавера му излезе два бона за 2000 км, като не броя нафтата. ето това ще направиш и ти ми се струва. 

Поддръжката е скъпа, но можеш да си намираш резервни части от автоморгите, друг е въпроса, че по-добрия вариант е преди да я купиш да я закараш в сервиз да я огледат, ако си заслужава чак тогава да я взимаш.

Поддържал ли си някога БМВ е36, каквото е посоченото от колегата? Сигурен съм, че не си. Поддръжката е, като на всяка друга стара кола. Нищо не е по-скъпо, нито по-евтино отколкото на Голф 3, Ауди В4 и други от тези години. Предни накладки среден клас са около 30-40 лева. Всичко по предницата се сменя за около 250 лева с труда на майстора. Вземай смело и не се притеснявай. Ако искаш да минеш по-тънко търси кола с газова и с регистрация.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Поддържал ли си някога БМВ е36, каквото е посоченото от колегата? Сигурен съм, че не си. Поддръжката е, като на всяка друга стара кола. Нищо не е по-скъпо, нито по-евтино отколкото на Голф 3, Ауди В4 и други от тези години. Предни накладки среден клас са около 30-40 лева. Всичко по предницата се сменя за около 250 лева с труда на майстора. Вземай смело и не се притеснявай. Ако искаш да минеш по-тънко търси кола с газова и с регистрация.

Лично аз не, но познавам приятел които имаше същото БМВ , та от него знам, че поддръжката е скъпа. Спомням си, че почти всеки месец колата беше в сервиз. За 7 месеца, даде повече пари от колкото струваше самата кола.

Лично аз не, но познавам приятел които имаше същото БМВ , та от него знам, че поддръжката е скъпа. Спомням си, че почти всеки месец колата беше в сервиз. За 7 месеца, даде повече пари от колкото струваше самата кола.

Ами твоя приятел си е купил някъв боклук :) .Поддръжката на E36 е сравнително евтина,това е автомобил на годинки вече :) ,ако е E36 M3,да скъпо е :D .

BMW, АГУ...абе вие нормални ли сте? Това нещо се взема за кеф. Наливаш яко пари в него и караш. Иначе смисъл йок. Имах един колега, който смени няколко коли за по 600 лева.  И продължава да купува все такива. Беше си взел един Ескорт, ползван за такси. Наля 2000 лева по него, кара 2000 км и после го даде на части за няколко стотака. Цялата далавера му излезе два бона за 2000 км, като не броя нафтата. ето това ще направиш и ти ми се струва. 

И какво ще  стане като й сложи газ?-Абсолютно нищо!И какъв ще е кефа с тази 316?-Никакъв! Този двигател е направен за да се предвижиш от едно място до друго,ако искаш кеф се насочваш от 320 нагоре .

Ами твоя приятел си е купил някъв боклук :) .Поддръжката на E36 е сравнително евтина,това е автомобил на годинки вече :) ,ако е E36 M3,да скъпо е :D .

И какво ще  стане като й сложи газ?-Абсолютно нищо!И какъв ще е кефа с тази 316?-Никакъв! Този двигател е направен за да се предвижиш от едно място до друго,ако искаш кеф се насочваш от 320 нагоре .

Не разбираш риториката ми. Помисли пак. Даваш 900 лева, слагаш газова за няколко стотака, оправяш окачване, че тия БМВ са известни със слабите си окачвания и амортисьори, оправяш още нещичко скрито и се опитваш да караш. Да, ама това е стара кола и когато оправиш едно нещо, се появяват веднага други две неща. Нещо като закона на Мърфи. Накрая ще си хвърлил 2-3 бона и колата в един момент ще е за моргата. Ако имаш повече късмет от колегата ми и да минеш повече от 2000 км с тая кочина, може и да си на кяр. А ти защо мислиш, че със 100 к.с. не може да има кеф? Аз ще ти кажа, че и със 75 коня на предната ми Фиеста кефа бе гарантиран.  Отиваш в планината и се кефиш. Чакаш малко сняг да падне зимата и газ. Въпросът тук е да имаш подходящата кола. А БМВ е подходяща за тия неща, та било то и със слабия мотор. 100 коня тогава не са като 100 коня сега. Сега и малките коли често минават 100 коня, но теглото им е колкото един клас нагоре преди двайстина години.  А да вземеш БМВ само за придвижване и то грохнало от старост, си е чист мазохизъм. По-добре един Пасат комби за тия пари, че поне да знаеш за какво си взел тая кола. 

Ами твоя приятел си е купил някъв боклук

Че то в България кое не е боклук, ако си мислуш, че това БМВ не е с някакъв издухан двигател се лъжеш, но всеки си има глава на раменете си.

Че то в България кое не е боклук, ако си мислуш, че това БМВ не е с някакъв издухан двигател се лъжеш, но всеки си има глава на раменете си.

Ти за 900лв,какво очакваш?Самолет?За тези пари,колкото изкара,толкова.И не всичко в България е боклук!

• Автор

Ти за 900лв,какво очакваш?Самолет?За тези пари,колкото изкара,толкова.И не всичко в България е боклук!

Че те всички bmwта 316i от 93та година струват около 900 и 1200.

Естествено, че всеки ще иска да избие по някакъв начин парите, които е дал преди теб за това БМВ. В България има много интересен феномен. Когато купуваме кола, примерно 3 бона за GOLF  4 ни се виждат много. Когато обаче продаваме същата кола...абе тоя да не е луд да му я дам за 4 бона? Като някакви антиквари сме. Искаме от всеки боклук да имаме печалба. Затова и тия БМВ по 1000 лева. Иначе спокойно може да се мине с цената, която би дала всяка автомобирга + стотина лева отгоре. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Днес ми направиха друга оферта за bmw 318is 1.8 двигателят е с верига 143 к.с 1995г купе . Колата е много запазена и подържана много добре знам защото е на един приятел и ми я дава за 2000лв. Но разхода си е стабилен та заслужа ли си парите или по-добре да взема тая за 900 и да и сложа газ

Пичага избираш това което ще е по парите след като я вземеш защото ти ще я караш не ни е според вземи BMW което е 900 лева защото после ако се окаже че има някакъв по сериозен проблем да не съжеляваш за пари успех :)

Този мотор на isката е изключително здрав и идиото устойчив.Разхода на 316 ката не е по-нисък от на is.И пак не ти пречи да й сложиш газова.

• Автор

Пичага избираш това което ще е по парите след като я вземеш защото ти ще я караш не ни е според вземи BMW което е 900 лева защото после ако се окаже че има някакъв по сериозен проблем да не съжеляваш за пари успех :)

Аз съм начинаещ шофиор и не разбирам много от коли така да се каже. Ако взема това за 2бона и му сложа газ ще излезне 2бона и нещо но колата е доста добре подържана и е с верига. Там е въпроса че в моменто не разполагам с толкова пари и както каза ти да не стане така да взема по евтиното но накрая да излезне по-скъпо. Просто искам съвет от някой който вече е минал през този път не е казано че ще я взема веднага след като някой си каже мнението.

По добре вземи първото,но след съгласието на продавача да се провери в сервиз.Още си млад шофьор и по добре е да се научиш на малка и ефтина кола,която и да я размажеш някъде(не дай боже)да не те е яд.Второто бмв е по скъпо за потдръжка и по голям данък,и 140 коня на задната ос за нов шофьор не е добър вариант,и не на последно място газова уредба е удачно да се монтира на по нов автомобил,който ще се кара по дълго време,защото един газов инжекцион се самоизплаща за около 2 години,а тая бракма до тогава може да отиде за скрап.Покупката на кола втора ръка е като жената.....на късмет. Успех.

• Автор

По добре вземи първото,но след съгласието на продавача да се провери в сервиз.Още си млад шофьор и по добре е да се научиш на малка и ефтина кола,която и да я размажеш някъде(не дай боже)да не те е яд.Второто бмв е по скъпо за потдръжка и по голям данък,и 140 коня на задната ос за нов шофьор не е добър вариант,и не на последно място газова уредба е удачно да се монтира на по нов автомобил,който ще се кара по дълго време,защото един газов инжекцион се самоизплаща за около 2 години,а тая бракма до тогава може да отиде за скрап.Покупката на кола втора ръка е като жената.....на късмет. Успех.

Аз не говоря за ГИ а за обикновенна газова бутилка. То иначе не си заслужа да слагам ГИ който струва 800/900лв при положение че колата струва 900лв или 2000лв.

Двата вида газови уредби се самоизплащат за едно и също време,защото при ГИ почти няма загуба в мощоста и разхода е едно към едно с бензина докато при обикновената уредба има 20-30% загуба на мощоста и 2 литра по висок разход.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.