Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Велизар Енчев създава Движение за радикална промяна

Featured Replies

Нямаше ли отделна тема за казармата?!

• Отговори 184
  • Прегледи 13,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, язе написа:

Де да знам... Евреите владеят Света и имат задължителна военна служба- 3 години! И няма мъже, няма жени- всички служат.  И да, в армията няма инициатива, но има брутална отговорност. За това трябва да се научиш да изпълняваш заповеди- за да не стане така, че заради твоя "инициатива" всичките ти колеги да бъдат избити. За да не си самия ти пушечно месо, трябва да изпълняваш заповедтта и то стриктно.

Аз не оспорвам че липсата на инициатива и безусловното подчинение са полезни в армията. Оспорвам ползата им извън нея, направо твърдя че са вредни. И не съм противник на армията а на наборната такава.

Примерът с Израел е много грешен. Те не владеят (дори и да е така) света заради армията си или наборната си служба, които са от съвсем отскоро (в исторически мащаб), а заради парите, сплотеността и влиянието си, които са изграждали много отдавна. А наборна служба имат, щото имат постоянна заплаха от комшия (която признавам изключително гениално им помага да останат сплотени, но не бих плащал цената, т.е. не ща да сме в постоянна война с комшия, за да не се караме вътрешно... А и не знам колко ще издържи, исторически тия неща се срутват след 100ина години).

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор
Току що, ncl написа:

Нямаше ли отделна тема за казармата?!

Има https://www.kaldata.com/forums/topic/227888-задължителната-военна-служба-безсмислица-или-необходимост/?page=1

Май е по-лесно да оспамиш някоя тема, вместо да потърсиш подходящата?

преди 6 минути, flare написа:

Аз не оспорвам че липсата на инициатива и безусловното подчинение са полезни в армията. Оспорвам ползата им извън нея, направо твърдя че са вредни. И не съм противник на армията а на наборната такава.

Примерът с Израел е много грешен. Те не владеят (дори и да е така) света заради армията си или наборната си служба, които са от съвсем отскоро (в исторически мащаб), а заради парите, сплотеността и влиянието си, които са изграждали много отдавна. А наборна служба имат, щото имат постоянна заплаха от комшия (която признавам изключително гениално им помага да останат сплотени, но не бих плащал цената, т.е. не ща да сме в постоянна война с комшия, за да не се караме вътрешно... А и не знам колко ще издържи, исторически тия неща се срутват след 100ина години).

Ама и ти си един всезнайко... Работата на армията не е да ти бъде полезна на теб в житейски план, а ти да бъдеш полезен на нея и държавата. Което те прави полезен и за самия теб.

Току що, язе написа:

Ама и ти си един всезнайко... Работата на армията не е да ти бъде полезна на теб в житейски план, а ти да бъдеш полезен на нея и държавата. Което те прави полезен и за самия теб.

Ама не отговори защо няма да съм и по-полезен, като работя и плащам данъци, при положение че в работата си съм много по-добър, отколкото като войник? Нали някой трябва да плаща на тези войници? Това не става ли от данъци. А на пенсионерите и докторите? Това не става ли от социални и здравни осигуровки? Не мога да разбера как ще съм полезен на държавата като правя нещо по-принуда, вместо тя да взима пари от мен и да плаща на тези които могат да го правят добре.

преди 1 минута, flare написа:

Ама не отговори защо няма да съм и по-полезен, като работя и плащам данъци, при положение че в работата си съм много по-добър, отколкото като войник? Нали някой трябва да плаща на тези войници? Това не става ли от данъци. А на пенсионерите и докторите? Това не става ли от социални и здравни осигуровки? Не мога да разбера как ще съм полезен на държавата като правя нещо по-принуда, вместо тя да взима пари от мен и да плаща на тези които могат да го правят добре.

Говорим за наборна армия. България не е САЩ, че да поддържа достатъчно голяма, платена войска. При това положение, ти ще си по- полезен, ако си изслужиш службата. Това е единствения начин на малките държави, да имат що  годе свястна войска. И при мобилизация, да мобилизират войници, а не мамини детенца.

Наборната армия са такива войници, дето не са нищо повече от пушечно месо при реални военни действия - което значи, че няма съвсем никаква разлика, дали ще пратиш деца, мамини детенца или комплексирани недоряслъци, които се имат за големи мъже и войници, само щото са се научили да маршируват.

Поредната глупост, която се шири. Първо от движение трябва да станете партия. След това понеже сте малко трябва да се коалирате с някоя по-голяма партийна структура и чак тогава може да опитате да прокарате вашия законопроект. Освен това трябва да се гласува и т.н. Да не говорим, че първо няма как да има донаборна армия ( това съм го коментирал многократно) и второ не ми се мисли как ще вземеш неграмотници и ще ги накараш да са строителни войски. Няма да се смея , че то няма и смисъл.

преди 54 минути, sound написа:

Наборната армия са такива войници, дето не са нищо повече от пушечно месо при реални военни действия - което значи, че няма съвсем никаква разлика, дали ще пратиш деца, мамини детенца или комплексирани недоряслъци, които се имат за големи мъже и войници, само щото са се научили да маршируват.

Нима? Всички войни които България е водила, са с професионалисти а? Разказахме играта на англичаните със селска армия, ама имахме генерали. Професионалната армия е бошлаф... САЩ го доказват- педерастия и никаква армия.

преди 7 минути, язе написа:

Нима? Всички войни които България е водила, са с професионалисти а? Разказахме играта на англичаните със селска армия, ама имахме генерали. Професионалната армия е бошлаф... САЩ го доказват- педерастия и никаква армия.

Навремето е било съвсем друго. И да, разказахме на французи и англичани и им показахме какво е да се биеш озверял от глад, от липса на храна дрехи и оръжие. Но после какво стана? Въстание, връщане в София и погромно потушен бунт. Загубени и пропилени стотици хиляди животи. Не се радвайте на подобно нещо. Идея си нямате какво е. Самата идея на това движение е повече с цел да влезе във властта. Не може да има  донаборна армия в момента.

Току що, Емил Костов написа:

Навремето е било съвсем друго. И да, разказахме на французи и англичани и им показахме какво е да се биеш озверял от глад, от липса на храна дрехи и оръжие. Но после какво стана? Въстание, връщане в София и погромно потушен бунт. Загубени и пропилени стотици хиляди животи. Не се радвайте на подобно нещо. Идея си нямате какво е. Самата идея на това движение е повече с цел да влезе във властта. Не може да има  донаборна армия в момента.

Аз съм сигурен, че няма да има. Защото има огромна полиция... Милиционерите, затвориха всяка възможност за обрат.

преди 6 минути, язе написа:

Аз съм сигурен, че няма да има. Защото има огромна полиция... Милиционерите, затвориха всяка възможност за обрат.

Какво са затворили милиционерите и за какъв обрат говориш?

преди 29 минути, язе написа:

.......

Tи в кой век живееш, че за селски армии говориш?

преди 17 часа, sound написа:

Армията да бачка - колко ужасно нещо.

Да. Защото това не е функция на армията, извън разбира се някои поддържащи инженерно-тактически дейности по изкопаване, строителство, ровове, мостове и подобни.

преди 16 часа, sound написа:

Ти си недвусмислен и ясен отговор на въпроса, как са се намърдали такива необикновени глупаци във властта. То тей се поддържа армия - с банички и боза. И сакън - да не би войската да бачка, че да си плати барем патроните. Знаел бил - куккумицин хаберлия, прави сметки на едро, га нема хляб му се яде баница.

Не те разбирам.. доказа се че нищо не разбираш от военни дела, но си продължаваш с детинските "умнотии"  и съвети :) в кои държави "армията бачка да си плати патроните" ??

Кой е глупак си личи също. :)

• Автор

България, нашата Родина...

Както върви, скоро тя ще стане чужда собственост.

Ще я изкупят за дребни пари, защото няма да бъдем в състояние да връщаме дълговете, които се трупат ударно от правителството.

За какво ни е тогава армия?

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 5 часа, miro20 написа:

в кои държави "армията бачка да си плати патроните" ??

Ам, а сети се де - нали си умно и много разбираш.

преди 5 часа, Мойра написа:

За какво ни е тогава армия?

Щото, като нема армия, некои хора, не могат да се почувстват мъже.

• Автор
преди 1 час, sound написа:

Щото, като нема армия, некои хора, не могат да се почувстват мъже.

Прав си!

Но армията трябва да е каквато беше преди години.

:offtopic_s:

Един виц на военна тематика от днешно време:

Воин с пистолет в ръка изскача от окопа и крещи:

– За Родината!

Отзад някой го плясва по задника. Воинът без да се обръща:

– Не сега, душко! Родината е в опасност!

преди 23 часа, Емил Костов написа:

Какво са затворили милиционерите и за какъв обрат говориш?

Ами в България, няма как да се случи преврат примерно. За революция да не говорим. Ако народа тръгне да се надига, ще бъде смачкан на секундата. Има вече такива случаи. На всеки осми българин се пада по един полицай- смятай, колко е огромна полицията! При все това, престъпността също е огромна! Защо? Много просто- полицията и престъпността са едно и също нещо. Работата на полицията в България е , не да бори престъпността, а да бори народа. Наглостта на Борисов не е случайна... той си опече работата- пресече всякаква възможност да бъде свален.  Изборите си ги фалшифицира, както си иска... На последните избори, едва ли някой освен роднините му е гласувал за него, ама ей го на- пича си управлява.;)

преди 3 часа, Мойра написа:

Прав си!

Но армията трябва да е каквато беше преди години.

:offtopic_s:

Един виц на военна тематика от днешно време:

Воин с пистолет в ръка изскача от окопа и крещи:

– За Родината!

Отзад някой го плясва по задника. Воинът без да се обръща:

– Не сега, душко! Родината е в опасност!

Само за сводката... Педерастията в казармите е мит. Мооже някога, някъде и да е имало един педал, но правилото е друго. Боецът не е педал, боецът е мъж! Педала не е мъж... То затва и най- многобройната армия в Света е неадекватна- пълна е с педерасти.

• Автор
преди 30 минути, язе написа:

Само за сводката... Педерастията в казармите е мит. Мооже някога, някъде и да е имало един педал, но правилото е друго. Боецът не е педал, боецът е мъж! Педала не е мъж... То затва и най- многобройната армия в Света е неадекватна- пълна е с педерасти.

Тази "мода" вече е на мода и у нас, та...:clown:

преди 5 часа, sound написа:

Ам, а сети се де - нали си умно и много разбираш.

Не, предпочитам  ти да триумфираш. Кажи къде и  коя държава "армията работи и си припечелва да си плати патроните"

преди 23 минути, miro20 написа:

.......

И да не предпочиташ, пак си триумфирам. Да се премахне наборната военна служба е единственото разумно решение, което е взето в тази държава през последните 25+ години - а ти като си умно, стани военен и сам ще си изясниш колко си заблуден по въпросите, които поставяш.

Добре де, пак не чух , къде "армията работи и си припечелва да си плаща патроните" .

Коя е тази държава, коя е тази армия, триумфате :) ???

преди 32 минути, miro20 написа:

......

Е - щом не си толкова умно, то аз ли да плащам, че ти да си стреляш с автоматчето ..... щото инак как ще си мъж, нали. А като не плащам аз и ти нямаш кинти за патрони, я да видим са сетиш ли какви са възможните вариянти?

преди 8 часа, miro20 написа:

Добре де, пак не чух , къде "армията работи и си припечелва да си плаща патроните" .

Коя е тази държава, коя е тази армия, триумфате :) ???

та ... ?

преди 8 часа, miro20 написа:

та ... ?

Ако добавиш още няколко "та"- та и ще се почувстваш ветеран от войната на детската площадка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.