Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не смятате ли, че физкултурата във ВУЗ е абсурдна?

Featured Replies

Абе мъжки, още ли не си си изкълчил глезена с колелото? 

Недей му предизвиква  "съдбата" , че каква ли тема ще последва :D 

• Отговори 120
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не словесно безличие - нарича се позиция, мнение.

Хайде не на мене тия с "взимам с пълни шепи от живота". Едно съществуване в България, които хората от по на запад го определят като жалко въобще не е "взимане с пълни шепи от живота". Знаеш ли кога ще отидеш на Еверест, на Хаваите, Бахамите или на Килиманджаро? Просто това е заучена фраза.

Не ми отговори как по-точно ще се разруши нормалното функциониране на обществото с прехвърлянето на часове по физическо възпитание като свободно избираема, незадължителна, дисциплина.

Край, няма физическо - краят на света дойде. Ще се срине, извънземните, илюминатите и рептилите ще ни унищожат. Не мислиш ли, че малко звучи смешно?

Винаги съм опитвал да уча хората на самостоятелно мислене. Явно е по-важно да играеш физкултура, отколкото да можеш да мислиш самостоятелно, да изградиш мнение, теза, аргументация, защита.

Какви аргументи да има срещу твоето мнение, от което половината са някакви опити за личностни нападки? Аз казвам - няма място предмет като физкултура в една техническа, научна специалност в университета. От там хората трябва да излизат специалисти в областта си и страничните неща да се сведат до санитарен минимум. За това имаме толкова много висшисти в България, които и за чеп зеле не стават. Физическото няма да оправи ничий живот и няма да му напише дипломна работа.

На мен това ми е аргументацията. Който иска може да тренира по всяко време удобно за него каквото поиска. Някой да се принуждава да прави нещо, което после ще му е ТОТАЛНО БЕЗПОЛЕЗНО в живота и няма да му вади пари е малоумно.

Извинявай, че смятам в една специалност "компютърни мрежи" по-важно изучаването максимално подробно на компютърните мрежи, отколкото ритането на топка. Явно съм много прост и те студентите не влизат да учат компютърни науки, ами да стават даскали по физкултура. Така ли е?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Оффффф...романи не ми се четат.

Тогава не спами. Като отиваш да учиш компютри или химия, ти отиваш за да учиш компютри или химия. Глупости като ритане на топка нямат място в това обучение и няма да ти оправят живота, няма да ти напишат дипломната работа. Трябва да се учат само полезни работи, а не да излизат кухи висшисти от университетите. Уж много часове имало, а то половината физическо и глупости, които нямат общо със специалността.

п.п Ти си майстор на романите и стените от текст. Как така пък не ти се четат романи?

Тогава не спами. Като отиваш да учиш компютри или химия, ти отиваш за да учиш компютри или химия. Глупости като ритане на топка нямат място в това обучение и няма да ти оправят живота, няма да ти напишат дипломната работа. Трябва да се учат само полезни работи, а не да излизат кухи висшисти от университетите. Уж много часове имало, а то половината физическо и глупости, които нямат общо със специалността.

п.п Ти си майстор на романите и стените от текст. Как така пък не ти се четат романи?

Да, да, прав си. 

Да, да, прав си.

Едва ли мислиш така. Те комунистите са свършили страшна работа навремето. "Нашите болни са най-здравите болни на света" и подобни лозунги кънтят из главите на по-голямата част от населението в България все още.

НА КРАТКО - ВИЕ като сте ритали топка да не би да разбирате повече от техническата специалност, която сте изучавали някога? Като риташ топка какво - по-умен ли ставаш, IQ ли ти се вдига, налива ти се информация от учебника по висша математика ли, какво? Или сте от онези, които учат като слагат учебника под възглавницата, преди да легнат да спят?

Мутри и нацепени батки има достатъчно. Ама прости като галоши. И бате Бойко навремето е ял много и е играл много физическо, за това ни разказа играта..на цяла България, прати студентите да берат домати и садят картофи и всякакви други мъдрости. По-скоро малоумщини.

Едва ли мислиш така. Те комунистите са свършили страшна работа навремето. "Нашите болни са най-здравите болни на света" и подобни лозунги кънтят из главите на по-голямата част от населението в България все още.

Аз съм човек на новото време :P Нямам и един ден работен през комунизма. Дори висшето ми почна доста след падането на Живков и времената, за които говориш. Ах, да, дори изтраях на "другарю"  само десетина дена в казармата, преди да ми извъртят езика на "господин".  И знаеш ли кое е интересното? На клетвата нали минава и ни поздравява командира. Всички викат "Здраве желаем госин ...", само аз " Здраве желаем другарю ..." Да го еба и в другаря. 

...Ах, да, дори изтраях на "другарю"  само десетина дена в казармата...

Чети какво съм писал. Казармата ти не ме интересува въобще.

Те такива тъпаци, дето са играли много физическо(за сметка на науката) като бате Бойко ще ни разкажат играта и ще ни довършат държавата. Явно физическото го поставяте над акъла. Подражавате на Бате Бойко ли, той ли ви е идола в живота?

Мислех отначало да отговоря по друг, кратък начин в тематата ти. Нещо от сорта на....да, физкултурата е абсурдна за ония с големите цици...

Чети какво съм писал. Казармата ти не ме интересува въобще.

А циците във вузовете интересуват ли те?

А циците във вузовете интересуват ли те?

И те нямат нищо общо с темата, недей прави оффтопик умишлено. Написах по-горе нещо. Явно бате Бойко ви е идол.

Ей за това няма да се оправим. Защото се занимаваме с глупости постоянно, а не с решенията на съществените проблеми.

Играйте си ритането на топка, то прости даскали по физкултура ще оправят държавата, а не учени хора.

Ех, как нямах власт в правителството...щях да ви направя задължителна не само физкултурата, но и казармата. Щяхте да покривате нормативи до изясняване. 

Повечето хора, които не искат да ядат бял хляб, просто не си го купуват. Симтех обаче повежда битка от душа и сърце да затвори целия завод. :)

Повече от ясно е, че това е нормална политика на учебните заведения и принципно е важно науката, образованието и развитието на личността, да вървят за ръка с физическото здраве и укрепване на тялото. Едва ли има човек, който да не е убеден в тази азбучна истина. От друга страна едва ли някой ще накара студент на 35 примерно /защото е ясно, че не всички са на 18 години/ да се съблече по тениска и цвички...

Тези напразни форумни битки, които са повече преливане от пусто в празно, отколкото нещо смислено, колкото да се спори за нещо, без значение какво, отнемат много повече енергия и време от един час физическо.

От къде толкова енергия и желание за дращене на празнословия у хора над 30-те... не знам.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Повечето хора, които не искат да ядат бял хляб, просто не си го купуват. Симтех обаче повежда битка от душа и сърце да затвори целия завод. :)

Повече от ясно е, че това е нормална политика на учебните заведения и принципно е важно науката, образованието и развитието на личността, да вървят за ръка с физическото здраве и укрепване на тялото. Едва ли има човек, който да не е убеден в тази азбучна истина. От друга страна едва ли някой ще накара студент на 35 да се съблече по тениска и цвички...

Тези напразни форумни битки, които са повече преливане от пусто в празно, отколкото нещо смислено, колкото да се спори за нещо, без значение какво, отнемат много повече енергия и време от един час физическо.

От къде толкова енергия и желание за дращене на празнословия у хора над 30-те... не знам.

Грешка. Над 40. Възрастта не е порок. Но пък президент се става след 40. 

Нищо, поправям те.

Ами недей, щом не си разбрал написаното. Дори си нямал физическата възможност да прочетеш поста ми, като се има предвид времето на написването му и времето на цитата ти, камо ли да го асимилираш.

......

Аз ненапразно подканих колегата да се почеше по това което го сърби, не тук във форума, камо ли да прави образователни революции, ама не ще. Иска, всички да го четат как се чеше.

Повечето хора, които не искат да ядат бял хляб, просто не си го купуват. Симтех обаче повежда битка от душа и сърце да затвори целия завод.

В случая яденето на боб е задължително. Аз повеждам битка срещу изискването за задължителност и всеки трябва да има право да избере какво да прави. Това не е комунизмът партията майка да ти го спуска отгоре.

Физическото здраве и укрепване не става с няколко часа физкултура на седмица, а с цялостна култура на хранене, разнообразно хранене - плодове, зеленчуци, а не само боклук-храна като Макдоналдс. За мен тезата, че видиш ли много укрепвало физическото с няколко часа седмично е просто абсолютно нелепа и абсурдна. Другото е, че това няма нищо общо с науката.

Пак ще попитам, този път теб - ЩЕ ти напише ли физическото дипломната работа по компютърни технологии? По-добре е да учиш повече компютърни технологии, да можеш да си напишеш дипломната работа като дойде времето или повече физическо, за да не можеш да си вземеш дипломата и да станеш като Бойко? Стига с тез Бойковци физкултуристи прости като галоши и умни като бичета. Малко професори дайте да вкараме в живота на България.

Ех, как нямах власт в правителството...щях да ви направя задължителна не само физкултурата, но и казармата. Щяхте да покривате нормативи до изясняване.

Пак не мислиш. Нямаме самолети, имаме 3 изгнили танка и армия ще правим. Смешковци. Ще вардим България с лъкове и стрели. Ще сваляме ракети и самолети с прашки, нали така?

Ами недей, щом не си разбрал написаното. Дори си нямал физическата възможност да прочетеш поста ми, като се има предвид времето на написването му и времето на цитата ти, камо ли да го асимилираш.

Доста подценяваш възрастта ми ;)

Пак не мислиш. Нямаме самолети, имаме 3 изгнили танка и армия ще правим. Смешковци. Ще вардим България с лъкове и стрели. Ще сваляме ракети и самолети с прашки, нали така?

Абе...аз да те видя в казармата, пък дали мисля или не е доста отнесен от темата въпрос. 

В случая яденето на боб е задължително. Аз повеждам битка срещу изискването за задължителност и всеки трябва да има право да избере какво да прави. Това не е комунизмът партията майка да ти го спуска отгоре.

Фактът, че физическото е задължително във ВУЗ-а и в наши дни, сам по себе си е доказателство, че задължителността не е непременен атрибут на една единствена партия.  :)

Физическото здраве и укрепване не става с няколко часа физкултура на седмица, а с цялостна култура на хранене, разнообразно хранене - плодове, зеленчуци, а не само боклук-храна като Макдоналдс. За мен тезата, че видиш ли много укрепвало физическото с няколко часа седмично е просто абсолютно нелепа и абсурдна.

Така е, но няколкото часа при всички случаи са повече от нищо. Нали не се опитваш да ми кажеш, че някой наистина държи да влезеш в залата с тениска и шорти и да прескачаш козата...

Другото е, че това няма нищо общо с науката.

Пак ще попитам, този път теб - ЩЕ ти напише ли физическото дипломната работа по компютърни технологии? По-добре е да учиш повече компютърни технологии, да можеш да си напишеш дипломната работа като дойде времето или повече физическо, за да не можеш да си вземеш дипломата и да станеш като Бойко? Стига с тез Бойковци физкултуристи прости като галоши и умни като бичета. Малко професори дайте да вкараме в живота на България.

Не. Физическото няма да ти напише дипломната работа по компютърни технологии. Но и химията в гимназията не ми пишеше домашните по литературата, която аз обожавах, обаче нямаше как да я избегна пустата му химия.

Бори се за американския тип образователна система - хората си избират в кои часове да влизат и в кои да не влизат. Но пък с колежанските дипломи стават секретарки в офисите на наистина високоплатени професионалисти, които са учили дванадесетина години, за да минат през всички възможни специализации, за да достигнат нивото си.

И защо постоянно говориш за Бойко Борисов?! Факт е, че е премиер министър... Какво говори това за нас?! Защо не погледнеш от този ъгъл. Ами стани и ти Бойко... Хайде! Тъкмо наистина ще реализираш безбройните си извиращи идеи.

Едит - правопис...

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Предварително се извинявам за offtopic-а на останалите...

Живко, виждам, че с годините не си си взел поука и продължаваш да наливаш емоции в иначе ненужни спорове... В момент, в който излезеш извън комфортната си среда и веднага нападаш  (къде безпричинно...къде оправдано)...

Преди години ти казах, че трябва да допускаш всеки да има собствено мнение, независимо дали е правилно, грешно или несъвпадащо с твоето...Цялата суматоха в момента се върти около нежеланието ти да си толерантен към мнението на другите...и в частност - да убедиш че си прав, което е абсолютно излишно... Ако темата толкова ти е присърце - наблюдавай дискусията и ако сметнеш, че има какво да добавиш, го направи. Но да водиш "битки" с всеки и всичко си е чиста донкихотовщина...

Редактирано от LinKuei (преглед на промените)

Но да водиш "битки" с всеки и всичко си е чиста донкихотовщина...

Не съвсем. Дон Кихот си е имал обосновани основания. :)

Не. Физическото няма да ти напише дипломната работа по компютърни технологии.

Значи няма смисъл от цялата работа. :) Ето това ми е тезата.

...и продължаваш да наливаш емоции в иначе ненужни спорове... В момент, в който излезеш извън комфортната си среда и веднага нападаш  (къде безпричинно...къде оправдано)...

Нещо не си разбрал, че никакви емоции не се наливат. Обяснявам прости неща и задавам прости въпроси. Отсреща ми говорят хора, които ако ги питам какво мислят за Вълко Червенков, ще ми кажат че не може така да говоря за него, щял съм да ходя в Белене. Малко да се разчупи мисленето и да се мисли, преди да се говори.

Народ, който избра бате Бойко за идол...за тоя народ аз нямам много високо мнение в момента.

Ние сме сложни и от простотия не разбираме :D

Ех, милите ми умни братя българи. Толкова поумняли с това физическо, че 20 години си избират хора, които само ни "оправят".

Без думи съм. Сигурно защото ми е беден речника между трите ядене, пиене и .... Айде, нема нужда. Написах , май, каквото имаше за писане от моята позиция. Надявам се някой и да помисли над него. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.