Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не смятате ли, че физкултурата във ВУЗ е абсурдна?

Featured Replies

Значи няма смисъл от цялата работа. :) Ето това ми е тезата.

Сериозно?! Нещо като - ако дишането няма да те направи безсмъртен - какъв е смисълът му... :D

И сигурно не носиш чадър, защото чадърът не спира дъжда...

Съзнаваш ли дълбините до които може да достигне толкова опростенческото мислене... :eek:

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

• Отговори 120
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сериозно?! Нещо като - ако дишането няма да те направи безсмъртен - какъв е смисълът му...

И сигурно не носиш чадър, защото чадърът не спира дъжда...

Съзнаваш ли дълбините до които може да достигне толкова опростенческото мислене...

Дълбините на опростенческото мислене бате Бойко физкултурата, мазната филия с мас..вече го е усъвършенствал до краен предел. Много добре знаеш контекста, в който го написах. За да станеш инженер по химия не ти трябва да си специалист по дърводелство, нали така? Ето това е. Животът е кратък, за да си губим времето в безсмислени работи.

Какво имах да кажа, вече го казах.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Дълбините на опростенческото мислене бате Бойко физкултурата, мазната филия с мас..вече го е усъвършенствал до краен предел. Много добре знаеш контекста, в който го написах. За да станеш инженер по химия не ти трябва да си специалист по дърводелство, нали така? Ето това е.

Не е това, Сим. Първо човек трябва да се научи на общообразователните предмети, а после да специализира тясно и конкретно. Не казвам, че ако си атлет, ще си по-добър инженер. Казвам, че ако трябва да минеш И през това, за да станеш инженер - ще минеш... Или ще направиш нещо реално, за да го промениш... Писането ти и воюването ти във форума ти губи много повече време, енергия и всичко, за което радееш и не искаш да загубиш, ако караш часа по физическо - тук го губиш в двойни и тройни размери.

На нас пък това ни е тезата - на мен и още други хора, писали в темата ти.

Както и да е.

Хубава вечер и лека нощ...

Ех, милите ми умни братя българи. Толкова поумняли с това физическо, че 20 години си избират хора, които само ни "оправят".

Ами не си се предложил - не сме те избрали. Избираме само между наличните кандидати.  Я си напиши управленската платформа, ама нейде в тема в подсекция "Политика". Ама дано да е нещо по-сериозно от предмета на тази тема, защото иначе едва ли ще намериш електорат, освен ако не си го купиш.

Ех, милите ми умни братя българи. Толкова поумняли с това физическо, че 20 години си избират хора, които само ни "оправят".

Без думи съм. Сигурно защото ми е беден речника между трите ядене, пиене и .... Айде, нема нужда. Написах, каквото имаше за писане.

Физическото бе до казармата. След това в ТУ се водеше "спорт". И даскалите не са ни карали насила да ходим при тях. Тия, дето имахме желание, се записахме някъде. В случая аз и още доста народ избрахме най-популярната игра - футбол. Други мързеливци и дебелаци се водеха само на спорт някъде си, ама реално ходеха само за заверки. Не знам сега как е във ВУЗ,  но аз най-обичах след час търчене по топката, да посетя кръчмата. А колело нямаше как да карам в град, намиращ се на 200 км от моя роден. Вместо това си въртях по 10-20 км пеша. 20 км за един ден обиколки ми бе рекорда и бях утрепан като куче. Грешката ми бе, че тръгнах по плажа, продължих и не спрях, досра ми се, изсрах се пред едни рибари, пак продължих до резиденцията на царя и депутатите с кюфтетата и после аман ми системата на обратно пак пеша. Повече такава грешка не направих, но се изкефих (от облекчението по пътя). Мамините синчета днес реват само при споменаване на думичката "казарма", а гледам вече се посират от страх и гняв при споменаването на "физкултура'. 

Не казвам, че ако си атлет, ще си по-добър инженер. Казвам, че ако трябва да минеш И през това, за да станеш инженер - ще минеш...

Ще трябва, докато хората са достатъчно не мислещи, за да разберат първата част на моят цитат на твоето изказване. Щом да си атлет не те прави инженер, значи е крайно време да се спре с глупостите и да се направят промени в тази насока. Защото аз съм от хората, които като не им харесва нещо имат достатъчно смелост да кажат в очите "А на май..та си не може ли да вървите".

Не знам сега как е във ВУЗ,  но аз най-обичах след час търчене по топката, да посетя кръчмата.

Примерен студент. Ритане на топка, последвано от бира. Ученето никъде не го спомена. Личи си от вулгарният изказ в конкретният случай и облъчването на казармата, увреждащото й мозъка действие.

Е, то и писането във форума не те прави инженер, но... това не те спира... :whist: нито някой отнемата правото ти, щом те влече... Ти обаче държиш да отнемеш свободата на тези, които искат физическо във ВУЗ-а. Или това не е твоят ъгъл и... няма защо да поглеждаш и от там. Кво ти пука.

Ти обаче държиш да отнемеш свободата на тези, които искат физическо във ВУЗ-а.

И как по-точно се отнема свобода, като се предоставя избор какво да се прави? Който иска - прави, който не иска - не прави. Е ти свобода. Обратното не е свобода. Никое задължение не може да бъде свобода.

Цял живот ще има топки. Да вземат за кумова срама да ни почерпят с по една тарелка кебапчета по-добре.

Любима спортна дисциплина - гребане с лъжица... и вдигане на пържоли

Добре, Сим. Сигурно си прав. Още малко и ще повярвам, че ако някой кандидат инженер на 35 години не иска да играе физическо, няма да се дипломира и ще извикат родителите му на родителска среща... :)

Искрено се радвам на енергията ти... Дано се намери кой да я впрегне в нещо съзидателно и смислено.

Искрено се радвам на енергията ти...

Аз ли бе? Аз льопча семки и гледам сеира. :D Иначе преди годинки няколко на присъствие учудващо или не - се държеше. Абсурдно.

п.п Друго си е цял ден да миришеш на пор пред гаджетата и да се представиш в светлината на потен индивид с ниска лична хигиена. Това просто е безценно, няма аналог цял ден да си помиришеш. Явно някои хора ги влече миризмата на нечистоплътност.

......

Все едно да влезеш в НСА и да започнат да ти преподават техническо чертане и квантова физика. Всичко е за пари - важното е да има някакъв амбалаж, зад който да се скрие този факт. Пак там е и въпроса, че материала, който се преподава цял семестър може да се преподаде за един месец - нооо нали .... как ще оправдаем заплатите за останалите месеци. Ще се променят и се променят тези недоразумения, но в държави като нашата, уви отнема много, мнооооого дълго време.

Аз ли бе? Аз льопча семки и гледам сеира. :D Иначе преди годинки няколко на присъствие учудващо или не - се държеше. Абсурдно.

п.п Друго си е цял ден да миришеш на пор пред гаджетата и да се представиш в светлината на потен индивид с ниска лична хигиена. Това просто е безценно, няма аналог цял ден да си помиришеш. Явно някои хора ги влече миризмата на нечистоплътност.

Видя ли Аморе как реагира към теб! :P

Знам си аз!

Видя ли Аморе как реагира към теб! Знам си аз!

Колко пъти да ти повторя, че в темата нямаш дума, защото университет си виждал само на картинка?

И спорта и секса щи помогнат в концентрацията за ученето!

Абе ей, хлапенце, казах ти да спреш да спамиш в тема, за която въобще не си компетентно.

Автора на темата, мисля че ти бях написал да прочетеш учебника за първи клас по анатомия, туко виж си разбрал каква е ползата от спортуване, като гледам не само че още не си я прочел, ами продължаваш да остроумничиш. Казах ти прочети я книжката, не те карам да тичаш за да разбереш, пък чак тогава ще ти стане ясно защо са вкл. физическото като задължителен предмет във ВУЗ-а. И между другото понеже явно не само с това не си много наясно, като ти е това световен проблем, университети в България повече от рибите в морето, търси и намери такъв дето да отговаря на твоите стандарти. По коментарите ти разбирам че има огромна вероятност да си някой дето чашката му е най-добрия приятел, а цигарата най-добра приятелка.

Автора на темата, мисля че ти бях написал да прочетеш учебника за първи клас по анатомия, туко виж си разбрал каква е ползата от спортуване...

По коментарите ти разбирам че има огромна вероятност да си някой дето чашката му е най-добрия приятел, а цигарата най-добра приятелка.

Никога не съм пушил. И чашката не ми е най-добрият приятел. Въобще не съм и опитвал да пуша. Достатъчно ми беше да гледам дългогодишни пушачи около мен, които не могат да избягат 10 метра, без да си изкашлят белите дробове. Полза никаква, само катран в белите дробове.

Такъв учебник по анатомия за първи клас няма. Виж, не ме и интересува. Ако видиш другата тема, теоретичната електротехника повече я разбирам.

От там нататък става въпрос, че си говорим за пълнолетни хора, които е редно да имат право на избор с какво точно желаят да се занимават и как искат да си разпределят времето.

И пак ще ти повторя - нямам никакъв проблем със спортуването и който иска да си спортува. Аз си имам велосипед и си го карам. Обаче по никакъв начин не бях искал в миналото, в университет, да ме ангажират с точно определени спортове, по точно определени начини, които са щения на някакви преподаватели, с определени влечения/вкусове. Много обичах навремето да игра футбол, обичах и да се разхождам с велосипед. Мразя обаче някой да ми виси на главата и да ми казва ТОЧНО какво трябва да правя. Може да не съм искал да ставам щангист във фитнес залата. Знаеш ли колко университети имат колоездене като дисциплина и въобще поне един велосипед? Ами не съм чувал за такъв.

Никога не съм пушил. И чашката не ми е най-добрият приятел. Въобще не съм и опитвал да пуша. Достатъчно ми беше да гледам дългогодишни пушачи около мен, които не могат да избягат 10 метра, без да си изкашлят белите дробове.

Явно държиш враговете си, по-близо от приятелите. :)

Явно държиш враговете си, по-близо от приятелите. :)

Неизбежно е да видиш поне веднъж в живота си пушач с тютюнджийска кашлица. Особено при двама родители - пушачи, които всъщност тъпо и упорито се опитвам да им упражнявам натиск да намалят или спрат този вреден за здравето и джоба навик. Опитвам се сега да ги подлъжа с електронни цигари, ще видим какво ще стане.

Дълбините на опростенческото мислене бате Бойко физкултурата, мазната филия с мас..вече го е усъвършенствал до краен предел. Много добре знаеш контекста, в който го написах. За да станеш инженер по химия не ти трябва да си специалист по дърводелство, нали така? Ето това е. Животът е кратък, за да си губим времето в безсмислени работи.

Какво имах да кажа, вече го казах.

Защо се занимаваш с подобна тема тогава. Прави нещо смислено. Дори и да убедиш съфорумниците, че си прав, ВУЗ-овете едва ли ще махнат физкултурата. При мен само първите 2 години имаше плуване и мина вече.

Знаеш ли колко университети имат колоездене като дисциплина и въобще поне един велосипед? Ами не съм чувал за такъв.

В РУ има колоездене, но записващите се за този спорт са ужасно малко. Виж за пешеходния a.k.a. алкохолния туризъм, мераклийте са доста повече.

Велосипеди има, които дружеството дава под наем на желаещите да карат. Не са кой знае какво, но и наемът не е скъп.

Едит: За жалост, от тази година вече колоезденето не влиза в спортовете за заверка в РУ. 

Редактирано от g060dimitrov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.