Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

XP SP2 , задръсти се системния диск

Featured Replies

Здравейте,

С-то се напълни с нещо, дали ще помогнете на един дядо лаик да се опита сам да си помогне?

Благодаря напред!

post-95637-0-53585900-1427153199_thumb.j

• Отговори 59
  • Прегледи 3,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дядо, с 5GB за C: си за никъде ... :( 

Почисти си временните файлове и старите точки на възстановяване, като начало. Препоръчвам CCleaner за целта.

И тури SP3. Кви са тия двойки тука....тва да не ти е Виста.. PS: Може да имаш и много системни точки за въстановяване. Разкарай ги пак с CCleaner-a.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Здравейте,

С-то се напълни с нещо, дали ще помогнете на един дядо лаик да се опита сам да си помогне?

Благодаря напред!

Освен диск C: има ли и други ... D: например? И колко празно място имат?

Само със С: - пак ще се задръсти до седмица две. Но може да вземеш от другия малко свободно място.

• Автор

Освен диск C: има ли и други ... D: например? И колко празно място имат?

Само със С: - пак ще се задръсти до седмица две. Но може да вземеш от другия малко свободно място.

Така и аз ги виждам, но не знам как се прави  , от  ,,Д,, може поне 5гига  да се кропнат......

ПС когато нещо работи добре не го бутай- от 3 години е със СП2 и до сега беше без проблеми

От 3год. е с 5гига на  "Ц" то и до сега нямаше проблеми, ползвам предимно ''НЕТ" и графични програми

Хибернация няма,точки за възтановявяне също, гленупа е включен...

Така и аз ги виждам, но не знам как се прави  , от  ,,Д,, може поне 5гига  да се кропнат......

ПС когато нещо работи добре не го бутай- от 3 години е със СП2 и до сега беше без проблеми

От 3год. е с 5гига на  "Ц" то и до сега нямаше проблеми, ползвам предимно ''НЕТ" и графични програми

Хибернация няма,точки за възтановявяне също, гленупа е включен...

Ами - не го бутай ... ама след максимум месец пак ще си пишем тук. А на бас!

• Автор

Брях,помолих за компетентен съвет  и напътствие като за лаик, а не като с равен, още по малко пък ще отварям гадателски клуб :)

Благодаря все пак

ПС. -като пусна  CCleaner, компа директно гасне.......

Пусни си една проверка на системния дял. (Щом на ccleaner гасне)

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Копиране на архива на външен носител / Формат С: / изтриване и преоразмеряване на всички партици и уголемяване на С: / Инсталация на всичко отново.

Аз бих постъпил така

Да, би станало, но може и само с диск с Windows, ако така или иначе ще се преинсталира.

Иначе с GParted може да се преоразмери дяла и без нужда от преинсталация - за целта трябва да се смали следващия дял (най-вероятно означен като D:\) откъм началото му (там, където свършва C:\) и в освободеното пространство да се разшири C:\.

• Автор

Иначе с GParted може да се преоразмери дяла и без нужда от преинсталация - за целта трябва да се смали следващия дял (най-вероятно означен като D:\) откъм началото му (там, където свършва C:\) и в освободеното пространство да се разшири C:\.

Да, такъв вариант ме устройва на този етап, за сега нямам опция за преинсталация а и не мога да си позволя загубата на инфото , което се намира  в "D"-то

Мисля, че бих се справил, ако имам напътствие стъпка по стъпка!

Разбирам, че са излишни галимаций  пред една обикновена преинсталация ......но така стоят нещата

Аз предлагам да пренасочи потребителските папки към другия дял примерно с Microsoft PowerToy TweakUI. И да види колко място ще се освободи. Ако има няакви игри инсталирани, може да им премести папките на D:. ВАЖНО: Някои игри не понасят тая операция, но повечето позволяват преместването.

Тогава правиш офлайн преоразмеряване, като имай предвид да направиш свободно пространство на С поне 15%.

• Автор

Тогава правиш офлайн преоразмеряване, 

Като вземем предвид, че не знам какво значи това, а и как се прави- от "Д" мога да взема 20-30 гига

Преоразмеряването с GParted е офлайн. Направи системния дял (С) не повече от 10-15GB.

• Автор

Прочетох ръководната тема няколко пъти и колкото по -вниквам, толкова по- страшно ми звучи!!!!!!!!!!!

Може би няколко предварителни въпроса , ще ме насърчат 

1- къде да я сваля, на "Ц" или "Д" ако разрешава

2- на "Ц" има 10МБ свободно, ако не тръгне, какво става?

3-ако стане инфекция, ще се загуби ли нещо от "Д" то ?

4-имам инсталирана МИНИ ТОЛС ПАРТИШЪН , пробвах с нея но нищо не не се получи

5-имам и БЛИЧ БИТ за почистване на временни файлове- стърга цяла нощ и нищо накрая

.............................................................................................................................................................

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7-предполагам последния абзац от ръководството е за моя случай....

8- там пише да се изтрие от другия дял- то няма ли да си вземе от свободното място или трябва непременно да се трие

Прочетох ръководната тема няколко пъти и колкото по -вниквам, толкова по- страшно ми звучи!!!!!!!!!!!

Може би няколко предварителни въпроса , ще ме насърчат 

1- къде да я сваля, на "Ц" или "Д" ако разрешава

2- на "Ц" има 10МБ свободно, ако не тръгне, какво става?

3-ако стане инфекция, ще се загуби ли нещо от "Д" то ?

4-имам инсталирана МИНИ ТОЛС ПАРТИШЪН , пробвах с нея но нищо не не се получи

5-имам и БЛИЧ БИТ за почистване на временни файлове- стърга цяла нощ и нищо накрая

.............................................................................................................................................................

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7-предполагам последния абзац от ръководството е за моя случай....

8- там пише да се изтрие от другия дял- то няма ли да си вземе от свободното място или трябва непременно да се трие

1- къде да я сваля, на "Ц" или "Д" ако разрешава - KOE?

2- на "Ц" има 10МБ свободно, ако не тръгне, какво става? .... Няма да тръгне или скоро ще се задръсти

4-имам инсталирана МИНИ ТОЛС ПАРТИШЪН , пробвах с нея но нищо не не се получи - опитай Еaseus partition Мanager

5-имам и БЛИЧ БИТ за почистване на временни файлове- стърга цяла нощ и нищо накрая - Няма и да стане, разшири Д:

8- там пише да се изтрие от другия дял- колко е голям другия дял? вземи от него 30-40-50 ГБ

• Автор

1- къде да я сваля, на "Ц" или "Д" ако разрешава - KOE?

2- на "Ц" има 10МБ свободно, ако не тръгне, какво става? .... Няма да тръгне или скоро ще се задръсти

4-имам инсталирана МИНИ ТОЛС ПАРТИШЪН , пробвах с нея но нищо не не се получи - опитай Еaseus partition Мanager

5-имам и БЛИЧ БИТ за почистване на временни файлове- стърга цяла нощ и нищо накрая - Няма и да стане, разшири Д:

8- там пише да се изтрие от другия дял- колко е голям другия дял? вземи от него 30-40-50 ГБ

1- нали ставаше реч за това -https://www.kaldata.com/forums/topic/227048-%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%8F%D0%BB%D0%BE/

2 вече има 0 , ама ето още пиша

4 това има ли БГ

5 как да го разширя?

8мога да взема и 50ГБ

За 3 и 7 няма мнение!

Редактирано от GENZLAT (преглед на промените)

Бих предложил следния сценарий:

1. Свали на D Hiren's Boot CD и запиши на CD или на флашка разархивирания iso файл със съответната програма.

2. Рестартирай компютъра и избери (или настрой в BIOS) първо boot устройство CD или USB. Като страртира Hiren's избери mini Windows XP.

3. Като зареди mini Windows XP премести папката Program files на другия дял.

4. Сега от менюто на Hiren's (сърп и чук :ph34r: ) чук и гаечен ключ намери Partition tools  и избери примерно Partition Wizard.

Сега намали втория дял 8-10GB, увеличи по-малкия (системния)) дял с опразненото пространство. Щракни горе бутон Apply.

5. Като свърши преоразмеряването премести обратно папката Program files.

6.Рестартирай

• Автор

Хиренса не става да се свали- пише недостатъчно място

Като не разбираш се обърни към специалист.

Първо изчистваш една камара временни файлове за да живне системата. След това се захващаш със спасяването на личната необходима информация - снимки, писания и други подобни. На друг дял и на флашка.

Ако сваляш разни филми и музики - направи си навик да е на друг дял, а не в потребителската папка. Чистиш всичко излишно.

Слагаш SP3 и всички упдейти че така си разграден двор. Трябва да имаш поне гигабайт и половина празни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.