Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация да 1600лв!

Featured Replies

Какво стана?! Май се отрече,Сиренце,от умрялото АМД и смотаната кутия.Така са децата,които нищо не разбират и обръщат мнението си спрямо чутото от друг,който им изглежда по-възрастен.Рано ти е за мнения за конфигурации,ще навредиш на някое момче и ще го набуташ.Понаучи се и тогава.

Ако 

А сега научи и още нещо от мен. Когато процесорът е слаб резолюцията се вдига, а не се смъква. Това помага за избягване на спъването от страна на процесора, а от там и до голям дроп в кадрите. Или с други думи, кадрите стават по-стабилни, отколкото ако играеш на ниска резолюция с малко детайли, където процесорът е решаващ, а не видеокартата.  А АМД процесорите са си шит за доста игри. Няма да давам примери и графики, защото достатъчно съм ги давал. Аз горе казах защо АМД не стават и може би трябваше да кажа само това. Ще повторя. Аналогичен интелски процесор ( като пари за цялата система )  Е на добро ниво при абсолютно всички игри. Няма игра, дето АМД да бие. За разлика от Интел, АМД се представят зле при доста игри. На някой може да се сторят малко, но всъщност са много. Това са главно игри, които искат еднонишкова производителност и игри, които по принцип не могат да се възползват от архитектурата на АМД. Никой не открива топлата вода, просто го приеми за факт. За едни и същи пари ако интелска система се представя на 100% при всички игри, то да кажем АМД се представя добре само при 70%. Ето това е разликата. И ако ти играеш само 2 игри и не те бърка нищо, може и да минеш нестандартно с АМД. Но имай предвид едно. PC  се купува за да се ползва дълго време, а за това време постоянно излизат нови  и нови игри, а и ти самият откриваш нови и нови игри, на които досега не си обръщал внимание.  АМД миналата седмица си признаха, че чакат с нетърпение DX12,  че да им охлаби малко около врата. 

Добре сега , аз със никой не искам да споря , просто не искам да остана аз тоя , който не може да даде някакъв пример ... или да се скрия без да отговоря ... Както казах , никого не задължавам .. това са просто мнения , и по тези мнения вие може да поспорите , но има и хора които не се спират и направо са досадни... Затова темата става пълна със спам...-Отнася се за Dll ...   да не се обидиш ти...

Всички си спомняме приказката за двете козлета, които се срещнали на едно мостче и паднали в реката, защото никое от тях не отстъпило....нали smile.gif? Защо по-умният отстъпва? Получава ли някакво одобрение от хората за това, че е отстъпил или на по-умния одобрение не му е нужно - а само мисълта за собствено удовлетворение...?

А по-глупавият, този на когото са отстъпили - дали разбира, че това не е вид победа или пък си мисли, че е победил и тържествува?

Ей такива мисли ми се мотаят из главата! 

ПП. Май някой ми изтри горния пост?

Лека ви вечер , извинявам се за спама , който се породи поради всекидневното спорене за тия АМД  и ИНТЕЛ .. .  Айде отивам да видя какво става със GTA IV multi !!!

Който я цъка  , да драсне едно лс !. .

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сиренце,защо ръсиш глупости и спориш за неща,които не са ти ясни,а и спориш със себе си.Есента май не бях мончо като ми ревеше на лични да ти обяснявам,а сега много ги разбираш,а аз съм мончо.Е,аз бях SLI,Нико,мончо и кой ли не,ама май съм от малкото,които нямат втори акаунт.Преди ме беше еня за глупостите,но като останаха само лаладжиите и има рязане от модетата-хич не ми е и си спамя откровено,докато почне мача.Колкото до теб-има много да учиш,чичовото,преди да почнеш да спориш за какъвто и да е хардуер,а ученето не става само с четене-трябва и ръчичките да пипнат.Като ви каже човек,че грешите и ви е рано да пишете-докладвате и останахте само хлапетата в раздела,тежко му на този,който акъл от вас ще взима.

• Автор

Понеже разбрах ,че тази кутия не е хубава,която си избрах може ли да ми предложите друга,освен тази която ми препоръчахте.

Понеже разбрах ,че тази кутия не е хубава,която си избрах може ли да ми предложите друга,освен тази която ми препоръчахте.

Ако ще е от *икем-Ostrog,FD2300,FD2500,MS-I.

Едно предложение от мен

Gigabyte B85M-D3H, Socket 1150

Intel® Core™ i5-4460, 3.2GHz, Haswell, 6MB, Socket 1150, Box

GEIL 2X4GB DDR III 1600 EVO LEGGERA CL9

Toshiba 1TB, 7200 об./мин, 32MB, SATA 3

TOSHIBA 128GB 2.5" SSD, Q Series Pro, HDTS312EZSTA, 7mm

Gigabyte NVIDIA GEFORCE GTX 960, 2048MB, GDDR5, 128bit, HDMI, DVI, Display Port

FORTRON RAIDER 550 SILVER, 550W

ZALMAN R1, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU

Общо 1470лв. като рамта,ссд-то,кутията и захранването са от скай, всичко останало от емаг.

За кутията на термалтейк,от личен опит с идентична на същата марка бягай далеч от нея!

Моделе,който имах беше v4, и като цяло с мс версиите почети няма разлики.

Тогава когато я взимах нямаше изобщо избор на кутии, за това моя съвет е стой далеч от тази ПРЪЧКА!

Кутията е с тънки ламарини, има едно подобие на филтър отпред(на другите места няма), освен че кутията доста бързо прашасва ,подредбата вътре е пълна трагедия. Няма никакъв начин да скриеш кабел отзад, някои от местата за вентилатори,които са обявени от производителя при определени условия са неизползваеми-в моя случей дори със пълно модоларно захранване ,на които половината кабели не бяха закачени ,мястото за вентилатор в долната част на кутията е неизползваемо,понеже просто няма никакво място за вентилатора от кабелите на захранването. От горна страна ,понеже аз ползвах охладител CM TX3 ,нищо особено дори и като размери ,вентилатор няма как да сложиш ,понеже опира на охладителя. Най-вероятно с 10мм широк такъв щеше да се получи, но просто този съндък не заслужава абсолютно никакви усилия,че да се мъчиш да оправяш кусурите, след като и производителя така е решил.

Препоръчително е и в такава кутия ,която потока и видимо е под всякаква критика ,поне да можеше да се монтират два вента отпред, един да обдухва хардовете, другия евентуално видео,ако има такова -ама при тази кутия няма как!

• Автор

Чудя се дали да не инвестирам във видео картата а след 5-6месеца да сложа ssd?

Тази последната конфигурация ми допадна някакви отзиви по нея?

Редактирано от abvbaby123 (преглед на промените)

Послушай сега. Ако наистина ще играеш тежки игри, тая GTX960  не е най-добрия избор, ако искаш да ти вървят с максимални детайли на 1920х1080 и малко включена АА. Затова отдели поне още 200-300 лева за видеокарта. SSD  винаги може да поставиш. За игри не е най-важния компонент, освен при някои MMO, които постоянно зареждат текстури. Но това са по-скоро изключения (направо са си недоразумения). Какво ти трябва за игри? Първо, видеокарта с подходящ процесор. Нещо от сорта на r9 290  е минимума. Второ, хубаво вградено аудио, ако нямаш външна аудиокарта. Дъната на Asrock  изобщо не са добър вариант с техните чипове ALC662. Лично ги сравнявах преди време с вградено аудио като VIA VT2021( което за жалост не се предлага вече в новите дъна). Все едно слушаш радиоточка и то с качествени слушалки Seenheiser, които в момента струват над 200 лева. Смятай, щом там звука е боклук, какво е при по-обикновени слушалки без големи възможности. Не знам защо изобщо ги монтират тия аудиочипове още. Да, за дъно, струващо 70-80 лева може би е икономично решение, но аз виждам тоя чип и при дъна на Asrock  за 150 лева.  Третото, което ти трябва за игри, е голям хард диск. Игрите вече са над 20 GB  средно. 500 GB диск може да се окаже абсолютно недостатъчен, ако като мен имаш над 100 steam  игри. Но и по-малко да са, прави си сметката. 20 игри по 20 GB  са 400 GB. Мисля, не ти се иска всеки път да триеш игри и след това с часове да ги теглиш от Steam или друга платформа. Четвърто и не маловажно нещо, което ти трябва за игри, е добър монитор. Така, че и там ще трябва да заделиш една по-сериозна сумичка - поне 350-400 лева.  Казваш, нямаш мишка и клавиатура. Е, за игри ще ту трябва и добра мишка, както и добра клавиатура. Задели и там минимум 80-100 лева, а може и повече, ако наистина искаш нещо качествено за игри. Петото нещо, което ти трябва и с което може временно да се нарпави компромис, е RAM  паметта. На тоя етап 8 GB  са минимума, а с 4GB повечето игри ще вървят добре. За предпочитане двуканален режим. И чак на шесто място остава SSD,  ако става въпрос за игри. Така, че избирай. Ако сега вземеш тая GTX960, която не е най-силната карта за игри, то след време ще е трудно да я замениш за малко по-бърза. Да не говорим, че няма и да е изгодно. И това само заради едно SSD. Ако обаче компютъра няма да се ползва само за игри и искаш да е бърз, то вземай SSD  с GTX960  и се примирявай със слабостта на видеокартата. 

• Автор

Аз за това казах SSD на по-късен етап и вместо SSD парите да отидат за видео карта!!!

Точно така и трябва да постъпиш. Още повече, че след 3 месеца нещата ще са доста различни. Нищо чудно да не се наложи да спестяваш от SSD. А може да стане и по-зле. Та когато му дойде времето, тогава. 

• Автор

А за HDD по всяко време може да се сложи още един!!!Не е чак толкова голямо перо,но като за начало 1TB стига!!!За процесора задължително intel corе изглеждат ми по-хубави,но ако влезеш в ардес всички ardes gaming machine сa с AMD.

Виж какво има за 1600 лв,като съм сигурен,че 100 лв ще падне от първа приказка:

Продавам: Геймърски Компютър

От какво се състои компютъра:

Кутия: CM HAF-X

Дъно: ASRock P67 Extreme 4

Захранване: XT Platinum 1275

Карта: Gigabyte GTX 970 G1 

Памет: DDR3 Vengeance 16GB [1600MHz]

Процесор: Intel i7-2600K [4.6Ghz]

Хард: 1TB WD Black

Охлаждане: Noctua NH-U14S

Записвачка: DVD LG

Относно гаранция и окомплектовка:

Остатъчни гаранции имат : РАМ до 23.12.2016 / Охлаждане до 02.12.2019 / Захранване до 25.02.2017 / Карта до 08.12.2017. Допълнително давам една седмица тестване на системата и връщане на парите при проблем. Всички части имат пълна окомплектовка и кутийка. Единствено опаковката на кутията я няма.

За системата:

Компютъра работи без проблем. Не ми дава никакви крашове и сини екрани! Единствено съм клокнал процесора, който работи на 4.6Ghz за 24/7. Правил съм тестове на всеки компонент на системата и не съм откривал нередност. Няма нова игра която да не може да се подкара на максимални настройки на резолюция 1920/1080, както и почти всички малко по-стари игри на 2560/1440.

За връзка:

Компютъра се намира в Град Димитровград. Мога да го пратя по Еконт, но е по-добре да се вземе от място, тъй като ще излезе с доста скъпа доставка.

Може да ми пишете на SKYPE: Също така може да ми звъннете на GSM:.

Цена: 1600лв

Само втора 970ка му липсва. :)

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

Виж какво има за 1600 лв,като съм сигурен,че 100 лв ще падне от първа приказка:

Продавам: Геймърски Компютър

От какво се състои компютъра: 

Кутия: CM HAF-X

Дъно: ASRock P67 Extreme 4

Захранване: XT Platinum 1275

Карта: Gigabyte GTX 970 G1 

Памет: DDR3 Vengeance 16GB [1600MHz]

Процесор: Intel i7-2600K [4.6Ghz]

Хард: 1TB WD Black

Охлаждане: Noctua NH-U14S

Записвачка: DVD LG

Относно гаранция и окомплектовка:

Остатъчни гаранции имат : РАМ до 23.12.2016 / Охлаждане до 02.12.2019 / Захранване до 25.02.2017 / Карта до 08.12.2017. Допълнително давам една седмица тестване на системата и връщане на парите при проблем. Всички части имат пълна окомплектовка и кутийка. Единствено опаковката на кутията я няма.

За системата:

Компютъра работи без проблем. Не ми дава никакви крашове и сини екрани! Единствено съм клокнал процесора, който работи на 4.6Ghz за 24/7. Правил съм тестове на всеки компонент на системата и не съм откривал нередност. Няма нова игра която да не може да се подкара на максимални настройки на резолюция 1920/1080, както и почти всички малко по-стари игри на 2560/1440.

За връзка:

Компютъра се намира в Град Димитровград. Мога да го пратя по Еконт, но е по-добре да се вземе от място, тъй като ще излезе с доста скъпа доставка.

Може да ми пишете на SKYPE: Също така може да ми звъннете на GSM:.

Цена: 1600лв

Само втора 970ка му липсва. :)

Човека доколкото разбрах, няма да купува сега. Иначе изглежда добре. Само предпоследното изречение е неадекватно - за скъпата доставка. Скъпа, скъпа, колко да е скъпа? 25-30 лева са нищо спрямо 1600. 

• Автор

Ако е надежден мога и да го купя!!!Но щом е толкова мощен и го продава само за 1600лв ми се струва,че все нещо му има.И да ще го взимам след 3 месеца но започвам сега да се интересувам,за да събера най-много информация.

Става това че долара скочи до небето и човек може да си продаде старата машина в момента без съществени загуби.

По-любопитното е че тая 970 очевидно е добавена наскоро та очевидно човека не страда от липса на пари...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Видео: http://ardes.bg/video-cards/ASUS+Radeon+R9+290+4GB+OC-57327514лв.

Процесор: http://ardes.bg/cpu-processors/INTEL+Core+i5-3570K+3.40GHz-41310516лв. (Мисля ,че има видео в него)

Кутия + захранване 500w: http://ardes.bg/computer-cases/CM+K350+W500W+PSU-60610(не знам дали е добре кутия с захранване) 139лв.

Ram: http://ardes.bg/memory-ram/2X4GB+DDR3+1600+GEIL+EVO+LEGGER-47460147лв.

Твърд диск: http://ardes.bg/hard-drives/1TB+Hitachi+Travelstar+7K1000-62025155лв.

Дъно: http://ardes.bg/motherboards/ASUS+P8H61+PRO+REV3.0-46378149лв.

ОБЩО:1620лв.

това става ли?

Не не става. Захранването е боклук а да се комбинира с тая лакома карта е лудост.

Процесора е старото поколение а излиза по-скъпо от актуалния I5-4690K дъното пък не е подходящо за клок но е скъпо.

Всъщност поначало да пазаруваш в Ardes е грешка заради високите цени. Гледай в Скай или Никем.

• Автор

Не не става. Захранването е боклук а да се комбинира с тая лакома карта е лудост.

Процесора е старото поколение а излиза по-скъпо от актуалния I5-4690K дъното пък не е подходящо за клок но е скъпо.

Всъщност поначало да пазаруваш в Ardes е грешка заради високите цени. Гледай в Скай или Никем.

ПОНе видеото хубаво ли е? И аз си мислех,че захранването не струва.

Може да се вземе 290 за стотина лева по-малко включително на Асус но не ти ги препоръчвам.

По-добре виж за тази - http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-C-AXR9-290-4GBD5-PPDHE/description.html

• Автор

Може да се вземе 290 за стотина лева по-малко включително на Асус но не ти ги препоръчвам.

По-добре виж за тази - http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-C-AXR9-290-4GBD5-PPDHE/description.html

Супер е!!!Какъв процесор и какво захранване би ми препоръчал?

Ако е надежден мога и да го купя!!!Но щом е толкова мощен и го продава само за 1600лв ми се струва,че все нещо му има.И да ще го взимам след 3 месеца но започвам сега да се интересувам,за да събера най-много информация.

Всъщност, конфигурацията не е кой знае какво. Печелиш още 8 GB RAM, един охладител за процесора и на хартия добро захранване. Казвам на хартия, защото са миналиявно няколко годинки. процесорът, макар и клокнат, не е кой знае колко по-добър примерно от един i5 4590, дори бих казал, че са равностойни при игри. Хард диска явно си е набор на процесора, тоест може да е тръгнал занякъде. Мързи ме сега да смятам цената на компонентите или равностойни, които могат да се купят като нови, но 1600 не е толкова добра цена, защото ти за 1600 вземаш конфигурация с нова GTX970. Единствено губиш от RAM паметта, но на тоя етап 8 GB  са предостатъчни за всички игри и за конфигурация с GTX970. И още една забележка. Аз имам кутия CM690  и мога да кажа, че след 3-4 години кутията така се раздрънква, че не си заслужава парите. Предава всякакви вибрации отвсякъде. Така, че и кутията няма да е на кяр. Общо взето, аз бих искал отстъпка от цената. Колко точно, в момента не мога да кажа, но след точни сметки ще преценя. 

Супер е!!!Какъв процесор и какво захранване би ми препоръчал?

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-FD-650W-INTEGRA-BLACK

Процесор I5-4XXX или FX-83XX. Принципно на по-високи честоти е по-добре.

• Автор

Всъщност, конфигурацията не е кой знае какво. Печелиш още 8 GB RAM, един охладител за процесора и на хартия добро захранване. Казвам на хартия, защото са миналиявно няколко годинки. процесорът, макар и клокнат, не е кой знае колко по-добър примерно от един i5 4590, дори бих казал, че са равностойни при игри. Хард диска явно си е набор на процесора, тоест може да е тръгнал занякъде. Мързи ме сега да смятам цената на компонентите или равностойни, които могат да се купят като нови, но 1600 не е толкова добра цена, защото ти за 1600 вземаш конфигурация с нова GTX970. Единствено губиш от RAM паметта, но на тоя етап 8 GB  са предостатъчни за всички игри и за конфигурация с GTX970. И още една забележка. Аз имам кутия CM690  и мога да кажа, че след 3-4 години кутията така се раздрънква, че не си заслужава парите. Предава всякакви вибрации отвсякъде. Така, че и кутията няма да е на кяр. Общо взето, аз бих искал отстъпка от цената. Колко точно, в момента не мога да кажа, но след точни сметки ще преценя.

тази кутия мисля че е добре http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=925

Кико,да не забравяме,че тоя 2600К и това сериозно дъно и кулер си е доста МХз,зависи кой бара и и5 4590 няма да го бъде с тия умрели 3.7,а отделно и тредове си има осем;колкото до захранването-зависи дали е дошло от някой стенд с ен на брой кирки или си е кротувало в кутията и се е чудило дали да си завърти перката или да изчака до утре.

Бейби,яко се омота и ако продължаваш,ще се набуташ.Не ти разбрах цените от адреса,но ако ще взимаш от тях с някакъв дискаунт-кажи,та да ти се направи както трябва конфига;ако ще е от друг-кажи от един ли искаш или от няколко с най-добри цени,но и пара за доставките и тн.

Ето от този онлайн магазин за 1370 лв-сериозни са,но някои неща трябва да се почакат,че не са в БГ.Кутията е по препоръка на Мончо,рама е с чипове Hynix ;) :

8014932A.jpg

Опа,грешка -кутията по препоръка на мончо е ZalmanR1 и е 82 лв с ДДС,та да се гледа R1 и цената става 1374 лв.

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.