Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация да 1600лв!

Featured Replies

• Автор

Добре та значи да се дуоточним и да го решаваме този въпрос!!!Направете ми конфигурация с кутия с процесор задължително intel с двд записвачка (най-евтината) без ssd и с всичките вентилатори на кутията и тем подобни.Кутията я изберете вие!!!SSD-то ще го слагам на по-късен етап да засега вместо ssd да има хубава видео карта.Компютъра ще се използва само за тежки игри.Бюджета е 1600лв.Частите да са от един и същи сайт.

Редактирано от abvbaby123 (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кико,да не забравяме,че тоя 2600К и това сериозно дъно и кулер си е доста МХз,зависи кой бара и и5 4590 няма да го бъде с тия умрели 3.7,а отделно и тредове си има осем;колкото до захранването-зависи дали е дошло от някой стенд с ен на брой кирки или си е кротувало в кутията и се е чудило дали да си завърти перката или да изчака до утре.

...

Не съм много съгласен. Ако се налага, ще изровя тестове с тия или подобни процесори, но направи една проста сметка. Трейдовете в момента се оказват нужни само за Crysis 3 в 1-2 нива и никоя друга игра. Всичко се компенсира от честота и качество на процесора. А като говорим за качество не забравяй, че IB  бе с 10-15 % по-бърз при еднакви честоти. Haswell  също добави едни 10-15%. Така се събират около 20-30%. Сложи сега 20-30%  върху 3.5 GHz и ще видиш, че вече говорим за аналогични 4.2 - 4.6 GHz. Тоест, никаква разлика с i7 2600 K  на 4.6 GHz. И пак казвам, че трейдовете не играят с GTX970 и тая честота, освен при една едничка игра на едно едничко ниво главно. При положение, че за 1600 лева взема аналогичен като бързина процесор и чисто нова GTX970  вместо клоквана и с Coil Whine  GB GTX970 и при положение, че избягва стар хард диск в неизвестно състояние, като го заменя с чисто нов, имащ 3 години гаранция и като се вземе предвид факта, че CM  са една бюджетна компания, произвеждаща евтини и не толкова качествени продукти, то печалбата му от новата конфигурация ще е голяма. При едно условие обаче - тоя да не иска да смъкне до 1400 поне. Тогава може и да се рискува, а за 200 лева да се добави или SSD  или нов 2-3 TB хард диск. 

ПП: Като казвам, че даден процесор е добър колкото другия, имам предвид и това, дали позволява 60 fps  на GTX970   при 1920х1080. Ако позволява, другите неща са без значение. Освен това се задава DX12,  а там нещата отново ще натежат в полза на по-евтините процесори и по-бързите видеокарти.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Те,доста конфигурации имаш направени,като тая ZalmanR1 май е на-доброто за 80 лв-добра подредба на кабелите,възможност за кусурнайсе фана,като 3 са включени,че и фан контролер си има,а и стойка за малко фанче до видеото като HAF X  :D .В общи линии -i5/i7/Xeon+960/970+2x4GB ram...

пп Е-е,Кико,вадиш циганина негър-много си черноглед,все трябва някой да прецака другия-може да има и изключение.През до 10% най-много име производителността SB-IB-Hll,та тоя сериозен проц с безпроблемно 5ГХз...,а и в последно време-тредове,та тредове,преди 2-3 години като ви виках-да ви е*а тредовете,взимайте i5,ми се присмивахте.Работата е там,че не играя (много добре го знаеш),та се осланям на твоето мнение.

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

Те,доста конфигурации имаш направени,като тая ZalmanR1 май е на-доброто за 80 лв-добра подредба на кабелите,възможност за кусурнайсе фана,като 3 са включени,че и фан контролер си има,а и стойка за малко фанче до видеото като HAF X  :D .В общи линии -i5/i7/Xeon+960/970+2x4GB ram...

пп Е-е,Кико,вадиш циганина негър-много си черноглед,все трябва някой да прецака другия-може да има и изключение.През до 10% най-много име производителността SB-IB-Hll,та тоя сериозен проц с безпроблемно 5ГХз...,а и в последно време-тредове,та тредове,преди 2-3 години като ви виках-да ви е*а тредовете,взимайте i5,ми се присмивахте.Работата е там,че не играя (много добре го знаеш),та се осланям на твоето мнение.

Ами аз гледам от моя гледна точка с GTX970,  за каквато и може да стане въпрос тук или поне за R9 290. Та за тия карти според мен и един i5  на 3.5 GHz  (при 4 работещи ядра!) е достатъчен. Добре де, i7 2600K  на 4.6 GHz  може да се окаже и по-добър, нека човека сам си избира старо или ново. Но пък и с i5  едва ли ще забележи проблеми. Аз ги забелязвам, щото ги търся :P

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150

INTEL CORE i5-4670, 3.40GHz, 6MB, BOX, LGA1150

KINGSTON 2 x 4 GB DDR III 1600 HyperX FURY

WD 1000GB 64MB SATA III Blue

GIGABYTE 3072M R9 280X R928XWF3-3GD DDR5 PCI-E 3.0

ZALMAN R1, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU

ZALMAN ZM600-GV, 600W, Bronze

Крайна цена 1 599,26 лв.

дано се получи сега :D

Редактирано от matadorBG (преглед на промените)

• Автор

мата,айде дай я тая количка да видим луканки ли има,марули ли.

Mathadorbg дал си линк към темата!!!процесора на Bimcho94ми се вижда слаб а тази видео карта не е ли по-добре http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-C-AXR9-290-4GBD5-PPDHE/description.html

Редактирано от abvbaby123 (преглед на промените)

PCS+ е много по-добре от Турбото та не си струват компромисите с охлаждането заради 20 лв. че ще ти излезнат през носа.

Тук трябва да добавя и че кутията на ENERMAX е само с един вентилатор и задължително трябва да купиш още един 120 мм.

Виж ако взимаш  ZalmanR1 не е необходимо. Всъщност предвид филтрите за прах освен наличните вентилатори / капак е доста по-добър избор.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

PCS+ е много по-добре от Турбото та не си струват компромисите с охлаждането заради 20 лв. че ще ти излезнат през носа.

Дай да видим платките имат ли разлика и коя е по-добре,ако са различни.

• Автор

Тук трябва да добавя и че кутията на ENERMAX е само с един вентилатор и задължително трябва да купиш още един 120 мм.

Вентилаторите не са ми проблем!!!Не са кой знае колко скъпи има от 9лв. До 240лв!!!

А защо искаш по-скапана кутия за същите пари която трябва да тунинговаш за още пари и пак си остава по-скапана?

Не е само вентилатора при другата е мислено и за праха.

• Автор

Виж ако взимаш  ZalmanR1 не е необходимо. Всъщност предвид филтрите за прах освен наличните вентилатори / капак е доста по-добър избор.

ZalmanR1 ми харесва повече!!!Само дето я няма в nikem!!!

Тя принципно на другата като и купиш вентилатор все едно си платил доставката на кутията от друго място.

Ама не виждам причина да не купиш машината от Скай поне ще си сигурен че ще я сглобят правилно.

Аз за това сложих енермакса ясно е че ZalmanR1 е по добра, може и нея да вземе обаче + няколко лева за доставка и сами да си ги зглобява или в сервиз .

• Автор

Тя принципно на другата като и купиш вентилатор все едно си платил доставката на кутията от друго място. Искам сам да си я зглобя,че първия компютър го дадох на едни и как са го вързвали,като го пуснах компютъра гръмна!!!

Ама не виждам причина да не купиш машината от Скай поне ще си сигурен че ще я сглобят правилно.

И в Скай сглобяват безплатно а и още никой не е пропищял че компютъра не тръгва и го е пращал обратно.  :D

Общо взето в Никем съм останал с впечатлението че малко през пръсти я карат от коментарите във форума.

Едит: abvbaby123 имаш гаранция та като гръмне ще ти го сменят просто е загуба на нерви и време.

Иначе ако ще сглобяваш сам най-добре поръчвай от различни места стига да е по-изгодно.

Аз за това сложих енермакса ясно е че ZalmanR1 е по добра, може и нея да вземе обаче + няколко лева за доставка и сами да си ги зглобява или в сервиз .

Ето как се сглобява.Това съм го учил от @AMDPower.

Братле, виж какво си купих аз преди около месец, доста се поинтересувах, преди да я купя. Много съм доволен засега.

ASROCK B85M PRO4 LGA1150
I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150
2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
ASUS R9 290-DC2-4GD5
PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK

Обща стойност - 1 623.91 лв. с ДДС

Само дъното вече не е налично, но може да го смениш с някое от предложените от naruto.

Видео картата е възможно да се намери по-евтино някъде, че даже и OC версията. Някой по-нагоре каза, че не ти я препоръчва, аз също имах притеснения и доста четох. Повечето хора, които са имали проблеми, са ги клоквали, ако си я ползваш нормално, едва ли ще имаш проблем. Така, че няма от какво да се притесняваш, ако не смяташ да я клокваш.

Редактирано от icak (преглед на промените)

Модераторите тая тема очевидно е фейк та спокойно може да я триете.

Човек като дава пари проучва раздела какво и къде се предлага. Като е мързелив да не употребявам другата дума му се казва.

Тоя индивид по-горе не прихваща нищо което е невъзможно дори да е третокласник.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.