Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Впечатления, бъгове за оправяне, предложения за промени

Featured Replies

• Автор

Калине, или аз не обяснявам като хората или ти просто обичаш да се заяждаш.

1. Това не беше отговор. Ще го направиш или няма да го направиш? Не е просто прищявка, а е за удобство на всички.

3. Както писах се случи..а това означава, че някъде има проблем. За браузър ползвам Mozila Firefox..ако те интересува.

4. Пак е за удобство на всички..но явно ти не го схващаш или не искаш да се качват изображения на форума. Каква е причината?

5. Не ме разбра - имах в предвид един код за всички видеоклипове. Иначе благодаря за разяснението - ще го пробвам. Има ли възможност за задаване на размер на прозореца?

6. Ти сериозно ли смяташ това за достатъчно?

https://www.kaldata.com/forums/index.php?app=core&module=help&do=01&HID=97

Първо е на англииски, а повечето членове не познават добре езика - преведи го, и второ добре е да има визуализирани примери за тяхното действие. Ако го направеш, повече съфорумци ще ползват бутоните от тулбара.

7. Знам каква е тенденцията, но предложението ми беше в полза на новобранците.

Открих още нещо: пиша пост с включване на текстовият редактор(режим ВВ код)с последващо постване. Излизам и след време пак влизам във форума. При писане на нов пост - режима на ВВ кода стои включен, без да съм го пипал. не че проблем за мен, но ми е интересно, не били трябвало при писане на всеки нов пост да си е изключен?

Темата е изчерпана когато създателя и реши.

Редактирано от hristoslav2 (преглед на промените)

1. Това не беше отговор. Ще го направиш или няма да го направиш? Не е просто прищявка, а е за удобство на всички.

3. Както писах се случи..а това означава, че някъде има проблем. За браузър ползвам Mozila Firefox..ако те интересува.

4. Пак е за удобство на всички..но явно ти не го схващаш или не искаш да се качват изображения на форума. Каква е причината?

5. Не ме разбра - имах в предвид един код за всички видеоклипове. Иначе благодаря за разяснението - ще го пробвам. Има ли възможност за задаване на размер на прозореца?

Първо е на англииски, а повечето членове не познават добре езика - преведи го, и второ добре е да има визуализирани примери за тяхното действие. Ако го направеш, повече съфорумци ще ползват бутоните от тулбара.

Открих още нещо: пиша пост с включване на текстовият редактор(режим ВВ код)с последващо постване. Излизам и след време пак влизам във форума. При писане на нов пост - режима на ВВ кода стои включен, без да съм го пипал. не че проблем за мен, но ми е интересно, не били трябвало при писане на всеки нов пост да си е изключен?

Интересно кой ли по-известен потребител на форума стои зад този ник? :cool:

• Администратор

1. Това не беше отговор. Ще го направиш или няма да го направиш? Не е просто прищявка, а е за удобство на всички. - ще го направим, когато му дойде времето нали не очакваш като щракнеш с пръсти и ние да се юрнем

3. Както писах се случи..а това означава, че някъде има проблем. За браузър ползвам Mozila Firefox..ако те интересува. - не съществува такъв проблем

4. Пак е за удобство на всички..но явно ти не го схващаш или не искаш да се качват изображения на форума. Каква е причината? - изображения се качват и има хиляди качени изобщо не разбирам какъв ти е проблема, явно пак не знаеш как се прави. 

5. Не ме разбра - имах в предвид един код за всички видеоклипове. Иначе благодаря за разяснението - ще го пробвам. Има ли възможност за задаване на размер на прозореца? - кода е за всички видео клипове от всички такива популярни сайтове. Да не мислиш, че сме го пуснали само за няколко клипа а не за всички.

https://www.kaldata....lp&do=01&HID=97

Първо е на англииски, а повечето членове не познават добре езика - преведи го, и второ добре е да има визуализирани примери за тяхното действие. Ако го направеш, повече съфорумци ще ползват бутоните от тулбара. - всяка тема я има и на английски и на български, чети преди да пишеш

7. Знам каква е тенденцията, но предложението ми беше в полза на новобранците. - пиши на фейсбук, че мислиш за новобранците да нашарят целия си сайт с бутони които не се появяват само когато ти потрябват да се посеят малко и те. Който търси намира ти казах 10 пъти вече.

"Открих още нещо: пиша пост с включване на текстовият редактор(режим ВВ код)с последващо постване. Излизам и след време пак влизам във форума. При писане на нов пост - режима на ВВ кода стои включен, без да съм го пипал. не че проблем за мен, но ми е интересно, не били трябвало при писане на всеки нов пост да си е изключен?" - за удобство (което ти не разбираш) текстовия редактор помни последния ти избор да е включен или изключен. Каквото си избрал това ще е и следващия път, когато го отвориш докато не избереш друго.

• Автор

1. ОК...

4. Пак не ме разбра! Имах в предвид да качваш в поста изображение. Не просто да визуализираш линк, а сървъра да го изтегли и прикачи в поста.

5. Пробвах с Добави видео...това е някакво недоразумение. Трябва да попълниш една купчина глупости и накрая нямаш видео в поста.

Толкова ли е сложно да добавиш видео код ????

Имам в предвид подобно на това по надолу в поста от линка

http://forum.setcombg.com/телевизори-и-проектори/54882-philips-телевизори-2015-презентация-и-faq-на-първа-страница.html#post710975

Ако смяташ че аз бъркам нещо, качи видео в следващият си пост, за да мога да дам цитат и да го разгледам през текстовият редактор какви команди има.

6. Дай линк с обяснения да го видя.

7. ОК няма да споря.

8. Това не е добре.

• Автор

1Force1

По-добре обясни, вместо да си чешеш пръстите на клавиатурата.

pfs2Kg0.png

1ffCAYn.png

Какво има да му обяснявам?  До бутона "Публикувай"  има такъв наречен "Още опции", който отваря разширения редактор от офисен тип. Има си бутон  с обяснения как се прикачва и опростена система дори. Отделно от това, ако искате да си използувате галерията:

YQMdjiv.png

за да си качите свои снимки, или някакви други изображения, къде мислите че се поместват.   :)

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Администратор

1. ОК...

4. Пак не ме разбра! Имах в предвид да качваш в поста изображение. Не просто да визуализираш линк, а сървъра да го изтегли и прикачи в поста.

5. Пробвах с Добави видео...това е някакво недоразумение. Трябва да попълниш една купчина глупости и накрая нямаш видео в поста.

Толкова ли е сложно да добавиш видео код ????

Имам в предвид подобно на това по надолу в поста от линка

http://forum.setcombg.com/телевизори-и-проектори/54882-philips-телевизори-2015-презентация-и-faq-на-първа-страница.html#post710975

Ако смяташ че аз бъркам нещо, качи видео в следващият си пост, за да мога да дам цитат и да го разгледам през текстовият редактор какви команди има.

6. Дай линк с обяснения да го видя.

7. ОК няма да споря.

8. Това не е добре.

Казах ти 10 пъти копирай и постави линка от youtube или vbox или vimeo или от където щеш и публикувай поста и се радвай. .. За линк към картинка горе има бутон. Отделно ако долу до бутона "публикувай" натиснеш на "още опции"  под поста за писане ще видиш и опция за качвана на картинки от твоя компютър направо. На другите ви въпроси по горе вече няма нужда да отговарям. Има си всичко просто не знаеш как се използва вероятно защото си "специалист" по форуми, както сам се определи.

• Автор

Казах ти 10 пъти копирай и постави линка от youtube или vbox или vimeo или от където щеш и публикувай поста и се радвай. .. За линк към картинка горе има бутон. Отделно ако долу до бутона "публикувай" натиснеш на "още опции"  под поста за писане ще видиш и опция за качвана на картинки от твоя компютър направо. На другите ви въпроси по горе вече няма нужда да отговарям. Има си всичко просто не знаеш как се използва вероятно защото си "специалист" по форуми, както сам се определи.

Пробвах както писа преди с редактиране и добавяне на линка, но странно..не се получи

https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-положението-в-украйна-част-3/?p=3116534

За това и питах наново.

Смятям, че един ВВ код за прикачване на видео - [ video ] [/ video ] - би бил много по-удобен.

Както и даване на избор в кода за картинка.....

Все пак благодаря за търпението.

Пробвах както писа преди с редактиране и добавяне на линка, но странно..не се получи

https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-положението-в-украйна-част-3/?p=3116534

За това и питах наново.

Смятям, че един ВВ код за прикачване на видео - [ video ] [/ video ] - би бил много по-удобен.

Както и даване на избор в кода за картинка.....

Има бутон за специални тагове, на първия ред третия от ляво на дясно. Освен това винаги можете да пишете в чист текст и да въвеждате на ръка BB  кодовете

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Администратор

За това и питах наново. Сматям, че един ВВ код - [ video ] [/ video ] би бил много по-удобен.

Не ти си е получило защото вероятно си бил изключил редактора. Когато го изключиш ще си пишеш сам BB кодовете. Ние пък не смятаме, че е по-лесно да караме хората да пишат BB кодове [ video ] [/ video ] вместо просто да поставят линка си и нашата система да ги добави автоматично. Не всички са изявени ВВ code програмисти като теб и това е отживелица. Влез във века на автоматизираните процеси. 

Потвърждавам, че видеото от линка на автора на темата в коментара ву в темата за Украйна, не се засича и пуска автоматично с поставяне на линк в коментара. Нито с използуването ръчно на тагване като медия, същевременно този проблем(ако е проблем) го няма с други клипове.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Администратор

Потвърждавам, че видеото от линка на автора на темата в коментара ву в темата за Украйна, не се засича и пуска автоматично с поставяне на линк в коментара. Нито с използуването ръчно на тагване като медия, същевременно този проблем(ако е проблем) го няма с други клипове.

Поставения линк не е линка към видеото има излишни параметри в него. Ако махнете излишните параметри в линка в случая:

Вместо:
https://www.youtube.com/watch?v=mjskXjwJjF4#t=67

Маха се накрая #t=67

И се получава:
https://www.youtube.com/watch?v=mjskXjwJjF4

По подразбиране линковете в youtube са без параметри. такива има само когато се възпроизвежда цяла плей листа. За това в 99% от случаите не е нужно да изтривате нищо от тях. 

Линкът към видеото може да вземете като под всяко видео натиснете на бутона сподели/share 

И след това пейст в поста и се получава това:

• Автор

Не ти си е получило защото вероятно си бил изключил редактора. Когато го изключиш ще си пишеш сам BB кодовете. Ние пък не смятаме, че е по-лесно да караме хората да пишат BB кодове [ video ] [/ video ] вместо просто да поставят линка си и нашата система да ги добави автоматично. Не всички са изявени ВВ code програмисти като теб и това е отживелица. Влез във века на автоматизираните процеси.

Не е задължително да ги пишат. Просто кликват върху съответният бутон от тулбара - отваря се прозорец за постване на линка..и от там системата автоматично поставя ВВ кода.

Мдаа чувствам че скоро пак ще ти отровя деня......

Има бутон за специални тагове, на първия ред третия от ляво на дясно. Освен това винаги можете да пишете в чист текст и да въвеждате на ръка BB  кодовете

Сега му обърнах внимание....голямо недоразумение. Добре е кодовете за спойлер и хоризонтална линия да са в тулбара, като бутони...само че май Калин го мързи ;)

Е аз така и правя при правенето на таблици...пиша кодовете. Само че ВВ кодовете в различните форуми не съвпадат като функции и се налага да ги учиш за всеки поотделно, което си е тъпо.

http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/54862-panasonic-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8-2015-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-faq-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0.html#post710439

http://forum.setcombg.com/dlna-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B8/34961-dlna-faq-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5.html

....

Е аз така и правя при правенето на таблици...пиша кодовете. Само че ВВ кодовете в различните форуми не съвпадат като функции и се налага да ги учиш за всеки поотделно, което си е тъпо.

...

За това трябва да се сърдите на производителите на форумен софтуер. Защото това е core функционалност, която не мисля че може да се променя

Интересно ми е... Профилът е от 2007, доста стар. Защо тая активация в писането след 8 години форумен живот и с желание за вгорчаване живота на собственика на сайта?

Колегата е активен в друг форум , ама там оня не му цепи басмата , въпреки че заради неговия труд има посещаемост .

ПП. сега видях че вече не е модератор там  :) много остро подхожда към чорбаджията там  :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

За това трябва да се сърдите на производителите на форумен софтуер. Защото това е core функционалност, която не мисля че може да се променя

То е ясно, че проблема е в ядрото.Горе долу 70% съвпадат като функционалност.

За мен проблемите са в това, че липсват много от бутоните в тулбара, а явно Калин го мързи да ги добави.

Ако го направи ще поема ангажимента да отворя тема с обяснения как се работи с ВВ кодовете.

Интересно ми е... Профилът е от 2007, доста стар. Защо тая активация в писането след 8 години форумен живот и с желание за вгорчаване живота на собственика на сайта?

Преди 8 години имах въпрос за избор на телевизор и се регистрирах в три български форума с надеждата да получа адекватен отговор...е не се получи, но това ме амбицира да се образовам по темата...И така започнах с една тема, после втора, трета..пета.

После отворих две теми в един английски и един щатски форум, като неочаквано за мен се превърнах в някакъв гуру....и ми заляха пощата с въпроси...да му се невиди. После по молба на на италиански и германски колеги се регистрирах и в техните форуми и там писах...и така лека полека станаха 12 чуждестранни. Преди две-три години почти спрях да пиша в тях  и се концентрирах върху  сетком, който бавно и методично превърнах във форум за битова техника. Просто в българското интернет пространство намаше такъв - нишата беше свободна. За съжаление в България почти няма строго профилирани форуми. Стана след преодоляване на  първоначалната съпротива..За съжаление админа неясно защо започна промени през ден и премина някои граници, като си позволи да редактира и трие текст от информационните ми постове, да преименува теми...а мислех на 15 май да отварям образователна тема, с обяснения от А до Я за телевизията

Та за това нямах време да пиша и тук,  а и първото ми впечатление  не беше добро - също като настоящето.

М/у другото , плаващия бутон толкова гадно скролва  :( не е като другия както те праща веднага в началото - то и тук ако се получи така - по добре да го няма .

• Администратор

То е ясно, че проблема е в ядрото.Горе долу 70% съвпадат като функционалност.

За мен проблемите са в това, че липсват много от бутоните в тулбара, а явно Калин го мързи да ги добави.

Ако го направи ще поема ангажимента да отворя тема с обяснения как се работи с ВВ кодовете.

тук драги ми не става дума за мързел а за ползваемост в уеб, която на теб ти липсва като тематика. Освен тенденциите в дизайните, които както разбра следваме се грижим и за така наречената ползваемост. Няма да ти изкараме 50 бутона и да нашарим целия редактор за да ти е удобно на теб. Тези функции ги ползват 5 човека от 200 000. Умишлено са изкарани само най-често ползваните. Същото е и за така мечтаните от теб бутони за добавяне на видео. Няма да ти изкараме 10 бутона добави видео а просто ще си копираш линка в поста вместо в някой бутон и готово. На никой до сега това не му е пречило и ние не виждаме по-удобен начин от това.

Поздрави.

Имам проблем със известията, излизат ми със аватарите на модератори, администратори а хората са със съвсем други аватари.

912a87e0bb404e10.PNG

Имам проблем със известията, излизат ми със аватарите на модератори, администратори а хората са със съвсем други аватари.

912a87e0bb404e10.PNG

Показва ти кой модератор е направил преглед на темата за нови потребители!

Показва ти кой модератор е направил преглед на темата за нови потребители!

WTF! Заради тая нова функция Tapatalk не ми отваря темата със различния аватар на автора на темата.

Някой смята ли да актуализира раздела за GSM ? Какво правят още там Simens, Sony Ericsson ? Добавете повече раздели, защото общия стана на.....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.