Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте със рутер TL-WR740n съм и искам да попитам как да си направя ИП то реално за да може приятелите ми да влизат в сървара ми на Garry's Mod ????

• Отговори 51
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

IP адреса ти е реален. Въпроса е дали искаш да е динамичен или статичен. На кой интернет доставчик си?

• Автор

IP адреса ти е реален. Въпроса е дали искаш да е динамичен или статичен. На кой интернет доставчик си?

Net-Surf :) Ами не знам за Динамичен или Статичен.... не разбирам много ;д 

Здравейте със рутер TL-WR740n съм и искам да попитам как да си направя ИП то реално за да може приятелите ми да влизат в сървара ми на Garry's Mod ????

Няма такова нещо като реално ИП. Има публични и частни ИП-та. Вие вероятно имате предвид публично. В маршрутизатора ви вероятно има NAT/port forward функционалност, ползвайте я

• Автор

Няма такова нещо като реално ИП. Има публични и частни ИП-та. Вие вероятно имате предвид публично. В маршрутизатора ви вероятно има NAT/port forward функционалност, ползвайте я

Нямам на идея за какво говорите :D :D Малко по простичко??? :D

Проверяваш си IP адреса в момента, рестартираш компютъра и го проверяваш отново. Ако са различни значи си с динамичен IP адрес. Звъниш на доставчика и питаш за възможността да преминеш на статичен адрес.

Ако след рестарта имаш същия IP адрес, значи си със статичен IP адрес.

За проверка:

http://whatismyipaddress.com/

Отворете web интерфейса на маршрутизатора и се разходете из него. Ще видите някоя от горните ключови думи.

П.П. И не се веселете от собственото си невежество!

• Автор

Отворете web интерфейса на маршрутизатора и се разходете из него. Ще видите някоя от горните ключови думи.

П.П. И не се веселете от собственото си невежество!

Наречете ме глупав ама все едно ми говорите на китайски.... нищо не разбрах...

Тогава или започвате да четете и да се образовате или намирате някой специалист, плащате му и готово

Ето виж точно за какво говорим

Антипода на "реално IP" е "НЕреално IP", което не съществува като термин и респективно буди смях в повечето хора.
Публичен адрес е този, с който си свързан към глобалната мрежа или която и да е Intranet. Частен адрес е този, който маршрутизатора ти (наричан още рутер)  "раздава" в локална мрежа.
За да използваш компютър/сървър, който е с частен адрес в публична мрежа (прочети отново горното изречение за яснота) е необходимо да пренасочиш трафика на маршрутизатора (който наричат рутер)... Това става посредством функцията Port Forwarding, ако маршрутизатора (досега трябва да е станало ясно за кое говорим) я поддържа ...Друг вариант е DMZ...

Edit: И за двете е хубаво да прочетеш повечко... Това не е нещо, което просто с думи се обяснява, защото явно съдържа терминология, с която не си запознат...

Редактирано от LinKuei (преглед на промените)

Не си глупав, просто не си запознат с нещата. Има разлика. Не е нужно да се обиждаш сам.

• Автор

Мен ме интересува само как да настроя, че моя приятел да се свърже със мойто ИП и да влезе в сървара на Garry's Mod гледах клип от Port Forwarding и има едно Virtual Servers и там направих точно пак влиза по ИП и не иска..... А писах и порт оставих всичко нормално..... Но не подейства ??/

Мен ме интересува само как да настроя, че моя приятел да се свърже със мойто ИП и да влезе в сървара на Garry's Mod гледах клип от Port Forwarding и има едно Virtual Servers и там направих точно пак влиза по ИП и не иска..... А писах и порт оставих всичко нормално..... Но не подейства ??/

Вероятно ИП адреса който пишете не е на вашата машина. И кой адрес давате на вашия приятел, външния ли?

Представи данни, за да разберем по-лесно случая...  Иначе горното звучи като "вкарах туй там, пък то отиде отсреща и не можах да го върна"...

Проверете дали наистина сте задали правилно порта на който слуша играта в уеб интерфейса на маршрутизатора/рутера. Също така и проверете дали имате зададени изключения за порта в защитната стена на машината.

• Автор

Вероятно ИП адреса който пишете не е на вашата машина. И кой адрес давате на вашия приятел, външния

Ами тоя от рутера.. 192,168,0,1 но във настройките гледам е 101 и го направих и така... обаче и на онзи другия пробвах от сайта дето се гледа но нещо не става...

Не че ще има кой знае каква полза за решаване на казуса, предвид познанията на автора на темата, но все пак - Net-Surf работят с PPPoE и динамично назначени публични ип адреси или поне аз само това съм виждал при тях. Ако и тук е такъв случая, може доставчика да "запази адрес" за клиента, който да не се променя при рестарт на рутера. От там нататък следва да се настрой NAT на услугата, която в случая виждам, че е някакъв гейм. Толкова може да се каже на този етап.  За повече се иска по конкретна информация.

Ами тоя от рутера.. 192,168,0,1 но във настройките гледам е 101 и го направих и така... обаче и на онзи другия пробвах от сайта дето се гледа но нещо не става...

Вие трябва да сложите вашия, не този, който го има в клипа. И да дадете публичния адрес на приятеля си

Моля опишете как и кое задавате, ако трябва с прикрепени снимки към постовете, защото така нищо не се разбира къде е пипано.

Това е частен адрес... Търси се публичният, а именно  - този, който http://whatismyip.comще покаже...

Net-Surf работят с PPPoE и динамично назначени публични ип адреси .... Ако и тук е такъв случая, може доставчика да "запази адрес" за клиента

Мда, и като повечето индивиди в провинцията - да плащат за тази услуга :)

http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

Ето тука проверете дали порта на който слуша играта е отворен. На приятелите си давате този адрес (външния, видим за останалите).

Мда, и като повечето индивиди в провинцията - да плащат за тази услуга :)

Не съм чул някой да плаща за подобна услуга.

Доставчика не виждам какво го бърка в случая щом така или иначе раздава публични адреси. Трябва да е супер скапан и дребнав, за подобно нещо. Ако работеше с частни адреси, може би ще искат да се плаща, ако някой пожелае публичен, но просто да "закачат" адрес и да се дребнавят, не ми се вярва. Това обаче е друга тема.

Не съм чул някой да плаща за подобна услуга.

Доставчика не виждам какво го бърка в случая щом така или иначе раздава публични адреси. Трябва да е супер скапан и дребнав, за подобно нещо. Ако работеше с частни адреси, може би ще искат да се плаща, ако някой пожелае публичен, но просто да "закачат" адрес и да се дребнавят, не ми се вярва. Това обаче е друга тема.

Offtopic: Доставчикът е голям и присъства осезаемо дори и на столичната сцена. Прави го от години и продължава да го прави. Няма да го обсъждаме тук ;)

Offtopic: Доставчикът е голям и присъства осезаемо дори и на столичната сцена. Прави го от години и продължава да го прави. Няма да го обсъждаме тук ;)

Да извън темата е, но пък е в интерес.

Не знам Net-Susrf да оперират на територията на София. Вероятно имат старо партньорство с никои столични фирми. На сайта им има карта, в кои градове предоставят услуги. Що се отнася до плащане за резервиран публичен адрес категорично твърдя, че това не е така. Има една малка мрежа, която поддържам и те са доставчика. Лично съм им звънял и в момента публичния адрес е "закачен" Нищо не съм плащал за това.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.