Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

http://prikachi.com/images.php?images/402/8097402r.jpgтова направих което ме посъветваха за да тръгне ип то в играта понеже Garry's Mod е от Half-Life 2 CS порта на играта е 27015 и Ип то преди ставаше на играта Unturned и нямах никакви проблеми но тук не знам защо е така....

• Отговори 51
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://prikachi.com/images.php?images/402/8097402r.jpgтова направих което ме посъветваха за да тръгне ип то в играта понеже Garry's Mod е от Half-Life 2 CS порта на играта е 27015 и Ип то преди ставаше на играта Unturned и нямах никакви проблеми но тук не знам защо е така....

вместо 0.1 трябва да е вашия адрес, 0.101 или който и да е

Да извън темата е, но пък е в интерес.

Не знам Net-Susrf да оперират на територията на София.

Offtopic: Явно неясно се изказах по-горе... Не говоря за конкретния доставчик Net-Surf, а за друг голям оператор, но въпреки това прави подобни магарии (визирайки заплащането на 2-5 лв...понякога и като месечна такса....за статичен адрес). С други думи - не е невъзможно да му поискат и пари за въпросния адрес...

Редактирано от LinKuei (преглед на промените)

Offtopic: Явно неясно се изказах по-горе... Не говоря за конкретния доставчик Net-Surf, а за друг голям оператор, но въпреки това прави подобни магарии (визирайки заплащането на 2-5 лв...понякога и като месечна такса....за статичен адрес). С други думи - не е невъзможно да му поискат и пари за въпросния адрес...

Да ок, може и така да е, както казваш. Аз не разбрах, че говориш по принцип, понеже в темата ставаше дума за Net-Surf и това беше цитирал. Не е важно наистина, за това няма какво да го обсъждаме :) Въпреки, че ми изглежда малко странно да се иска допълнително плащане за статичен публичен адрес, освен ако не става дума за някаква специална/допълнителна услуга. Лично аз не съм попадал на такова нещо.

п.п. Ако ще си говорим за това, по добре да минем на лични.

Error code: 26106 The IP address is not in the same subnet with LAN IP address.

Приятел мъчиш някакви неща, а не си прочел един ред, за да има как да ти се помогне. Как според теб ще пренасочиш порта към адрес, който не е от твоя ЛАН и то в този рутер? По-ясно от това няма как да ти се каже, ако това не разбираш значи си съвсем пеленаче в тази област, а така ще е много трудно през форума да ти се помогне. Ти като А и Б ли искаш да ти се напише с картинки и кликни тук, кликни там, направи едно, после 2?

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Пичове .. има хора с компетенции и хора без, заяждате се несъзнателно .. Знам, че не е просто за обяснение ама човек щом пита би трябвало да му се обясни просто, тааа някой може ли максимално елементарно да помогне или само ще претендирате за величия от знанията си. Всеки го бива в различни неща ако всеки който пита му бъде обяснявано с технически термини му еби мамата.

Пичове .. има хора с компетенции и хора без, заяждате се несъзнателно .. Знам, че не е просто за обяснение ама човек щом пита би трябвало да му се обясни просто, тааа някой може ли максимално елементарно да помогне или само ще претендирате за величия от знанията си. Всеки го бива в различни неща ако всеки който пита му бъде обяснявано с технически термини му еби мамата.

Добре, тогава се опитай и обясни. За да може да се даде информация или помощ по даден проблем или въпрос постващия трябва да притежава елементарните знания.  Не обиждам никой или не се заяждам с никой,

Ето опитай се ти да го направиш. Събери информация, обясни с картинки и диаграми кое как се прави. След като се наложи да го направиш 10-15 пъти ще видим тогава дали ще си на същото мнение.

Това е едната част на медала. Другата част е, че след като човек не е запознат и прави нещо, което не знае може да направи голяма беля или да развали дадени настройки. Тогава ще стане още по-голяма каша и неразбория.

Казвам тези неща от опит.

• Автор

Първо допитах се и до доставчикът си..... Той също не можа да ми помогне и ми каза, че не може да прави това със IP - тата.... За това питам не съм правил нищо и следя постоянно поста, чета всичко и бързо схващам така, че.... Ако ви трябва някаква друга информация ще ви я предоставя за да може максимално да можем да решим проблемът! :)

Доставчикът ти те е метнал в храстите! В №38 съм дал четива за пускане на сървър с динамичен IP на хоста.

Доставчика може да помогне, но неговата компетенция е само до вашият интернет адрес, фактически до WAN порта на маршрутизатора ви. Как ще бъде конфигурирана мрежата зад него (LAN) е вече ваша грижа.

Достатъчно е да отделите малко време, и да прочетете упътването на модела на маршрутизатора, както и евентуално какво ви се пише тук от колегите.

Ами предгледах сички отговори набързо и установих, че е направил всичко както сте му казали, но незабеляах някой дали го е попитал дали си е свалил защитната стена защото ако не е нема да стане.

Ами предгледах сички отговори набързо и установих, че е направил всичко както сте му казали, но незабеляах някой дали го е попитал дали си е свалил защитната стена защото ако не е нема да стане.

А това забеляза ли го?

Error code: 26106 The IP address is not in the same subnet with LAN IP address.

А да не говорим, че при ръгането на адреса в DMZ (както вече предложих) стената няма абсолютно никакво значение... Проблемът, който остава и автора на темата все още не е предоставил е адресът, който маршрутизатора му предоставя във вътрешната мрежа. Говори се за адрес х.х.х.101, но той е взет от някакъв неясен video tutorial. Призовах автора да сподели наличната информация, за да може най-точно да се определи ситуацията и да му се помогне. Дотук само гадаем....

• Автор

А да не говорим, че при ръгането на адреса в DMZ (както вече предложих) стената няма абсолютно никакво значение... Проблемът, който остава и автора на темата все още не е предоставил е адресът, който маршрутизатора му предоставя във вътрешната мрежа. Говори се за адрес х.х.х.101, но той е взет от някакъв неясен video tutorial. Призовах автора да сподели наличната информация, за да може най-точно да се определи ситуацията и да му се помогне. Дотук само гадаем....

Аз нали казах в по-горен пост ЧЕ ИЗПОЛЗВАМ МОЕТО ИП от рутера не съм гледал ония във Video Tutorial-a ИП то е 192.168.0.1 с това ИП ми се отваря Рутера или както вече разбрах Маршрутизатора и там си въвеждам Админ и др-те неща.... Просто има някакъв проблем за да не можеше да се прави но не знам какъв...

А това забеляза ли го?

А относно това със Ерора за ЛАН просто реших да опитам със външното ми ИП мисля че се казва това от сайта Whatismyip но товам и беше грешката която ми даде за това питам... То ако е било просто да съм намерил решение и да не съм и питал а аз и като четох насам натам и не разбирам очаквам от вас да ми помогнете като м иго разясните малко по простичко..... И както казах в един пост всякаква информация която ви е нужна от рутера ще ви я дам за да може да решим проблема.... ;):)

Не трябва да въведеш адреса на рутера, а адреса на компютъра. Отваряш на компютъра Command Prompt, пишеш ipconfig и натискаш Enter. Из редовете, които ще се покажат, ще видиш IPv4 Address, който ще е от същата мрежа, като адреса на рутера(тоест 192.168.0.???). Това е адреса, който търсиш.

Редактирано от g060dimitrov (преглед на промените)

Аз нали казах в по-горен пост ЧЕ ИЗПОЛЗВАМ МОЕТО ИП от рутера .....то е 192.168.0.1 с това ИП ми се отваря Рутера или както вече разбрах Маршрутизатора и там си въвеждам Админ и др-те неща....

Да, обаче нас не ни интересува адреса на маршрутизатора, защото него можем да го предположим, а адреса, който твоя компютър получава от него.

Нагледно ще ти покажа какво знаем дотук и ни интересува нас....

[internet]----------<Public IP>---------{Router}--------<LAN 192.168.0.0/24>----------{Computer}

********            192.168.0.1                                                           ?????

Сега се надявам да е станало ясно, че без информация няма как да ти помогнем. Може да ти се каже къде в менюто на маршрутизатора да цъкаш, но няма как да ти кажем какво да напишеш нито при Port Forwarding-а, нито при DMZ-a... Ето например къде се поставя адреса за DMZ (192.168.0.25 не е твоя адрес!!!)

post-23073-0-37264700-1431135050_thumb.p

От тук нататък, вместо да циклим на едно място, аз ще чакам адрес или поне смислен въпрос, за да продължа дискусията...

• Автор

http://prikachi.com/images.php?images/408/8103408U.jpgЕто какво ново направих както ми и казахте в по горен пост! 
Взех Ипв4 адреса и ги сложих и на 2 те места ако нещо нередно виждате моля кажете след малко ще направя тест да видим ше се оправи ли най-накрая... :) 

http://prikachi.com/images.php?images/408/8103408U.jpgЕто какво ново направих както ми и казахте в по горен пост! 

Взех Ипв4 адреса и ги сложих и на 2 те места ако нещо нередно виждате моля кажете след малко ще направя тест да видим ше се оправи ли най-накрая... :)

Не е необходимо да ползваш и DMZ и Virtual Severs за едно и съяо нещо. Да не говоря, че DMZ е бзмислено и опасно особено към Windows машина. Така отваряш цели порт реидж към машината ти, така че си ползвай Virtual Severs и пренасочи само необходимите порове. Виждам, че порта явно не е само един и ако наистина е така, ползвай опцията Service port както си го задал, а Internal port, което се вижда при теб, го остави празно.

Освен това иди в DHCP > Address Reservation и там използвайки МАК адреса на лан карта, резервирай този 192.168.0.101, към който си пренасочил услугата, за да не се смени при следващия рестарт на машинат или рутера.

След всички настройки рестартирай рутера. Хората, който ще се свързват към сървъра трябва да се обръщат към публичния ти ИП адрес. Него можеш да го видиш тук примерно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.