Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мишка до 110лева

Featured Replies

Разбрах че рейзар не си струва.

Точно Рейзъра си струва парите,но все пак ти решаваш.Успех!

• Отговори 74
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пичага, не искам да те обиждам, но си доста неориентиран.Щом са с последен клас сензори, значи по-добро от тях нема, нема и да има.Там си давай парите и повете от 100% ще си доволен.Ами ако сензора е бъгав?Ако имат нечитава сглобка?За zowie няма да коментирам, защото е една от най-читавите марки изобщо, но ще ти кажа, коя е най-използваната мишка за CS 1.6 - MS Intellimouse .И е съвсем обикновена.За SS Rival някъде съм чел, че са имали проблем с главните бутони.Припокривали се.Защо ще си хвърляш парите за скъпарска мишка, като една от 50 лева ще ти свърши перфектна работа?И аз направих същото.Дадох 50 лева за терминатора, но ако няма проблеми с работата, в следващите 2-3 години няма да стане от пада.Ако ще си даваш парите за периферия, купи си механична клавиатура.Ей така.Дай 200 лева, па да видиш в следващите 5-6 години дали ще я смениш.Мишката е важно да ти е удобна.А с мишка се свиква.С някои по-трудно, с други по-лесно.Никои не е казал, че рейзър са нечитава марка.Напротив.Но техните продукти са скъпи.Razer Deathadder Chroma и SteelSeries Rival са еднакви.SteelSeries Kinzu и Razer Abyssus са еднакви.Не отписвай никоя марка ами ходи и пробвай в магазина различните дизайни и виж кое ти ляга на ръката.

• Автор

Точно Рейзъра си струва парите,но все пак ти решаваш.Успех!

Би ли обяснил защо?За другите мишки - хората казах за сензори и тва онова.Какво му е доброто на рейзъра ? :)

Редактирано от Z0om (преглед на промените)

Би ли обяснил защо?За другите мишки - хората казах за сензори и тва онова.Какво му е доброто на рейзъра ? :)

А на Рейзъра сензорът да не е от 1-вата Световна?Всичко си му е на ниво и е доста удобен мишок.В Razer Synapse може да си настройваш всичко.Реално до 100 лева,която и мишка да избереш,ще ти върши работа.

Редактирано от incredibl3 (преглед на промените)

• Автор

Вдигнах бюджета около 90-100-110 лева (идеята ми е да си взема нещо качествено) това е сегашния избор ,ако имате мнение по нея или знаете по-добра кажете ,ако ли не я взимам до няколко дни.

А на Рейзъра сензорът да не е от 1-вата Световна?Всичко си му е на ниво и е доста удобен мишок.В Razer Synapse може да си настройваш всичко.Реално до 100 лева,която и мишка да избереш,ще ти върши работа.

От 2009г е сензора който ползват и не мисля че си заслужава тези 90лв. Ползвах подобен модел Абисис мирър ,който се различава единствено в дизайна ,липсата на гумираното покритие и липсата на софтуеар. Не съм изобщо очарован от качеството на изработка ,отказа точно след изтичане на гаранцията.

Най-вероятно при всеки е различно било то със скъпа мишка ,която се скапва бързо и примерно по-бюджетна ,която издържа повече - всичко е късмет и правилна употреба! Аз не бих взел повече продукт на Razer ,лично мнение!

Аз си ги подреждам в този ред ,след като съм стигнал до заключение ,че оптична мишка,пад с платено покритие и палм захват ми дават най добър контрол!

На първо място удобство и след това подбиране на мишка според бюджета(ако има възможност за по-скъпа защо не)

Иначе към автора трудно ще намериш повечето предложени мишки за тест на място.

Ако тръгнеш да търсиш мишки по-магазините може да попаднеш на два вида сензор, който в случея е един и същ Avago adns 3310, след като Pixart закупи Avago ,преименуваха сензора на Pixart pwm 3310dh

Гледам са изкарали някакво подобрение, ползван в логитеч г502 ,обаче го няма на официалния сайт и най-вероятно ще е специално за логитеч,ако са платили.

Иначе както казах удобството е на първо място, ако ти се дават 100лв. бих заложил на Зоуито!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

• Автор

Сдобих се с мишката.На пръв поглед е страхотна - много е удобна + приятна за държане.Всичко и е ок.Само 2 недостатъка и намерих - скрола и страничните бутони .

1.Шумен е и първото врътване някой път не хваща.

2.2та бутона отдясно са излишни , няма смисъл да ги слагат като не могат да се ползват освен ако не я ползваш с лява ръка ,но поне не се натискат случайно.

Четох че по-трудно се натискали бутоните на нея ,ми не е така съвсем нормално си е и е супер.Ползвам я с 1600dpi достатъчно бързо ми е ,а за Hz не съм ги сменял - както са си фабрично.

Жалко е ,че няма програма да наглася какво да правят страничните бутони.

Подаръка към нея е малко безполезен - нищо особено 2 пружини забити в триъгълник.

Като цяло мишката е СУПЕР!

Сдобих се с мишката.На пръв поглед е страхотна - много е удобна + приятна за държане.Всичко и е ок.Само 2 недостатъка и намерих - скрола и страничните бутони .

2.2та бутона отдясно са излишни , няма смисъл да ги слагат като не могат да се ползват освен ако не я ползваш с лява ръка ,но поне не се натискат случайно.

Четох че по-трудно се натискали бутоните на нея ,ми не е така съвсем нормално си е и е супер.Ползвам я с 1600dpi достатъчно бързо ми е ,а за Hz не съм ги сменял - както са си фабрично.

Подаръка към нея е малко безполезен - нищо особено 2 пружини забити в триъгълник.

Тези два бутона са незаменимо удобство, ако си запален геймър и свикнеш с използването им.

Това за скрола направо не знам как да го коментирам, защото това, за мен, е ОГРОМЕН минус.

Ако си беше взел мишката, която ти бях препоръчал, щеше да имаш всички екстри и то без нито един минус.

Както и да е де...Честит ти нов мишок и със здраве да си го ползваш.

Честито и от мен! Защо обаче не слушаш геймърите , а се вслушваш в техниците и такива, дето се правят на техници? И аз се присъединявам към @Agentpat  за скрола и бутоните. Ами то дори и моята  евтина А4  е с много приятен скрол бутон, който е точен, мек и тих! Наистина съм изненадан от тоя факт за скрола. А да не би мишката нещо да не е наред? Това да не захапва скрола си е за рекламация.  И как така не може да настройваш страничните бутони? Та дори и A4  имат много подробни опции точно за персонализиране на всички бутони, както и няколко запаметени режима. Не, че това се ползва често, но е един плюс ако се наложи. Примерно под Windows  може да си настроиш за някакви най-често ползвани действия, да кажем калкулатор, увеличаване/намаляване на музика, старт на плеър и така нататък. наистина съм озадачен, че мишката не разполага с възможности за персонализиране. А относно десните бутони..ами добре е че ги има и тях. Примерно ако играеш STALKER, може да си ги назначиш за бързо ползване на аптечка и бинт. Или пък за други дейности. Може ако играеш Dying Light,  да си ги ползваш за смяна на разните джаджи, които си назначил да ползваш като елексири, бомби, коктейли Молотов и така нататък. Ако тръгнеш да търсиш по клавиатурата точните клавиши, доста проблеми ще си имаш със здравето образно казано :) 

Ако играеш cs:go или други игри базирани на half life, отваряш конзолата (трябва да я активираш от менюто, отваря се с бутончето до 1) и вътре пишеш "bind MOUSE4 (или както го засича ако го настроиш на прозиволен бутон) и действието, например +crouch (само седи приклекнал)"

Честито и от мен! Защо обаче не слушаш геймърите , а се вслушваш в техниците и такива, дето се правят на техници?

Имаш някой в предвид или....?

Да, имам предвид всички, които ползват мишки, но за нещо различно от игри. Ако си се припознал в техниците, които се правят на техници, нямам предвид теб, а един друг човек, той си знае. Ами виж само какви глуъпави мишки се препоръчваха за гейминг, само защото някой имал такава. Аз нищо не  съм препоръчвал за тия пари,. но си казах мнението с какво трябва да разполага една мишка. Сори, ама да ми препоръчва някой мишка без допълнителни бутони за гейминг, мога да си помисля само, че тоя човек или не играе игри или просто не се е докосвал до геймърска мишка. Може и да не съм прав, но това е мнението ми, понеже доста често играя игри. Лично аз никога не бих си взел мишка без допълнителна функционалност, както и мишка за без пари. Чисто и просто човек трябва да се развива, та било то и с мишките :) както с колите е. Отначало си с някой таралясник, виждаш, че всеки ден си под него, после наливаш пари за по-добро, накрая ако си умен, купуваш нова и не се връщаш повече назад. 

Последно кой имаш предвид? Срамно е да напишеш ника ми - до там ли я дакарахме?

След като момчето е избрал една от мишките предложени от мен как да си преведа цитата

"Честито и от мен! Защо обаче не слушаш геймърите , а се вслушваш в техниците и такива, дето се правят на техници?"

И на опаки и огледално го четах и все по един и същ начин си го превеждам.

Техник ме изкарваш ти, без да сам имал някакви притенции за това ,ама повярвай ти не си единствения геймър тук.

Да те питам какво за теб е понятието геймър, че всеки с различни разбирания, пък ти така с лека ръка едва ли не казваш ,че аз не съм Геймър.

Последно кой имаш предвид? Срамно е да напишеш ника ми - до там ли я дакарахме?

След като момчето е избрал една от мишките предложени от мен как да си преведа цитата

"Честито и от мен! Защо обаче не слушаш геймърите , а се вслушваш в техниците и такива, дето се правят на техници?"

И на опаки и огледално го четах и все по един и същ начин си го превеждам.

Техник ме изкарваш ти, без да сам имал някакви притенции за това ,ама повярвай ти не си единствения геймър тук.

Да те питам какво за теб е понятието геймър, че всеки с различни разбирания, пък ти така с лека ръка едва ли не казваш ,че аз не съм Геймър.

Да, имам предвид всички, които ползват мишки, но за нещо различно от игри. Ако си се припознал в техниците, които се правят на техници, нямам предвид теб, а един друг човек, той си знае. Ами виж само какви глуъпави мишки се препоръчваха за гейминг, само защото някой имал такава. Аз нищо не  съм препоръчвал за тия пари,. но си казах мнението с какво трябва да разполага една мишка. Сори, ама да ми препоръчва някой мишка без допълнителни бутони за гейминг, мога да си помисля само, че тоя човек или не играе игри или просто не се е докосвал до геймърска мишка. Може и да не съм прав, но това е мнението ми, понеже доста често играя игри. Лично аз никога не бих си взел мишка без допълнителна функционалност, както и мишка за без пари. Чисто и просто човек трябва да се развива, та било то и с мишките :) както с колите е. Отначало си с някой таралясник, виждаш, че всеки ден си под него, после наливаш пари за по-добро, накрая ако си умен, купуваш нова и не се връщаш повече назад. 

А бре всите сте играчи, но някои малко повече. Плей, културиста мен визира, но за съжаление става все по-жалък. Май ще трябва да предложим на админа да му направи отделен кът за игри, където да се надлъгва спокойно със събратята си по неволя. Естествено в долната част на форума. :D

Тея които ползват смартфони и лаптопи (тъч пада им). :P

Имах предвид джойстик а и специализирани клавиатури (май си имаха име ама не помня).    

Хората принципно имат две ръце та ако сте от тях нищо не пречи да се излегнете в креслото да си дигнете краката на табуретката и да си играете.

• Автор

Не могат да се ползват другите 2 бутона от дясно защото няма да работят тези от ляво.Така е направена - ако натиснеш и задържиш еди какви си бутони става за лява ръка и се изключват бутоните от ляво.Тъпа работа.

ЕДИТ:Проблема със скрола е постоянен ,винаги пропуска 1 врътване и мисля да я заменя въпреки че каквото и да чета в форума всеки има този проблем...

Като не ти харесва, заменяй. Все пак да не е свързано с драйверите? Скоро имах проблеми , макар и с клавиатура, когато къде от мързел, къде от доверие към производителя, бях инсталирал два пъти драйверите заедно със софтуера. В един момент бутоните ми почнаха да забавят и на практика когато играех, не можех да управлявам със стрелките, защото се получаваше някакво логаритмично натискане на бутоните. Естествено, оправи се след пълна деинсталация на софтуера и след това нова инсталация. Та твоя случай да не е нещо подобно?

Не могат да се ползват другите 2 бутона от дясно защото няма да работят тези от ляво.Така е направена - ако натиснеш и задържиш еди какви си бутони става за лява ръка и се изключват бутоните от ляво.Тъпа работа.

ЕДИТ:Проблема със скрола е постоянен ,винаги пропуска 1 врътване и мисля да я заменя въпреки че каквото и да чета в форума всеки има този проблем...

Просто нямам думи! Мани я тая измислена фирма, с тая недодялана мишка. Върни я и си вземи нещо марково и доказало се.

И друг път не изтървай питомното за да гониш дивото. ;)

• Автор

Като не ти харесва, заменяй. Все пак да не е свързано с драйверите? Скоро имах проблеми , макар и с клавиатура, когато къде от мързел, къде от доверие към производителя, бях инсталирал два пъти драйверите заедно със софтуера. В един момент бутоните ми почнаха да забавят и на практика когато играех, не можех да управлявам със стрелките, защото се получаваше някакво логаритмично натискане на бутоните. Естествено, оправи се след пълна деинсталация на софтуера и след това нова инсталация. Та твоя случай да не е нещо подобно?

Драйвър няма...Ама абсолютно никакъв няма...хората казват ,че е плюс за мен е минус.Мишката е много удобна само това ме спира да я сменя с друга.Ще се звържа с магазина дали са имали други оплаквания и са стигнали до оправяне ,ако не ще ви помоля пак за съвет коя мишка да взема....

Всъщност, това с прескачането на скрола изглежда добра идея при гейминг, където понякога при натискане на среден бутон, е възможно скрола да се мръдне леко, а обикновено това отговаря на смяна на оръжието. Така, че идеята е добра. Друг е въпроса, че не знаеш как да го настроиш, ако изобщо може. Знаеш ли как ми трябва подобна мишка :) Така, че едва ли това е дефект, ако се мисли логически. 

• Автор

Бутона е толкова скапан че няма да мръдне само 1 стъпало :D Много трудно се натиска

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.