Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мишка до 110лева

Featured Replies

Offtopic: Мишката не беше ли до 80 лева ?

• Отговори 74
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно Рейзъра си струва парите,но все пак ти решаваш.Успех!

Малко след дъжд -качулка ,но трябва да се направи една вметка.

Единственото добро качество на Razer са многото бутони ,.които се ползват единствено и само за MMORPG gaming. Обаче тенденцийте в тоя жанр са да се намаляват броя скилове ,подредени по бара ,така ,че май тия мишоци с по 20 бутона стават леко безсмислени.

Ако мислиш да "стреляш" забрави тая прехвалена марка. Аз "изхвърлих" моята Naga 2014 в кутията (още в гаранция) ,и си купих Logitech G 302 (около 100лв) . Два странични бутона на палеца ,удобен дизайн ,и съм супер доволен.

При FPS  игрите много често се налага да преместваш мишката подвигайки я (когато си с по-малко sensitivity) ,за да направиш две поредни обръщания в една и съща посока. Точно при тази ситуация на Razer-a курсора (мерника) подскача при всяко отдселяне на мишката от пада.

Ако говрим за каество на изработката ,здрави бутони ,и т.н.. за мен марката е Logitech , като разбира се не съм взимал от разните там "плъхове", Rocat-ти и т.н.. дето са от по 300лв.

П.П. На всяка цена я поръчй от някъде ,където да можеш да я върнеш в случай ,че не ти е добна или нещо друго. За съжаление в България няма много места ,където да имат налични много геймърски мишки ,и ти да можеш да си ги пробваш на място.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Автор

За снипер мишката съм чел много лоши неща ,а за логитеха ще погледна.Мерси.

За снипер мишката съм чел много лоши неща ,а за логитеха ще погледна.Мерси.

Само като ѝ гледам дизайна и ме заболява ръката. Това не знам кой пиян тайванец го е измислил, но трябва да си много зле, за да пуснеш такъв "ръбел" на пазара. Бас ловя, че след няколко часа игра с този "снайпер" и ще хванеш пришки на дланта.

Вземай Logitech-a, който колегата ти препоръча и не му мисли повече.

Но не се отмятам от моето предложение по-горе де. Ако искаш вземи пък него. И двата модела са плъхове от класа.

Аз се чудя как ще играеш с този снайпер, вярно  хубаво е, но е по-важно да е удобно. +1 за logitech-а.

П.П. Хора, кви са тея странни мишки които взимате ?! (например имаше един збъркан razer) Най-добър е дизайна на тези мишки за по 10 лева. (като удобство)

• Автор

Само като ѝ гледам дизайна и ме заболява ръката. Това не знам кой пиян тайванец го е измислил, но трябва да си много зле, за да пуснеш такъв "ръбел" на пазара. Бас ловя, че след няколко часа игра с този "снайпер" и ще хванеш пришки на дланта.

Но не се отмятам от моето предложение по-горе де. Ако искаш вземи пък него. И двата модела са плъхове от класа.

Между твоята и логитеха коя е по добра?На хартия разбира се.

То кое е по-важно, кое е по-добре на хартия или в реалноста ?

• Автор

Не разбирам от сензорите и предпочитам да знам дали единия е по добър от другия.Една мишка може да е удобна ама ако забива....

Не разбирам от сензорите и предпочитам да знам дали единия е по добър от другия.Една мишка може да е удобна ама ако забива....

Една мишка може и да не забива но ако е неудобна ...

Между твоята и логитеха коя е по добра?На хартия разбира се.

"Моята" е по-скъпа. На хартия и двете са еднакви.

Обаче, сега като я поразгледах и бих взел G302 - това е направо перфектна гейминг-мишка.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Бутона е толкова скапан че няма да мръдне само 1 стъпало :D Много трудно се натиска

Ами не знам човек, да си бе взел една мишка като моята за 30 лева. Поне скрол бутона е супер, чак аз се изненадах от качественото изпълнение. Очаквах нещо доста по-зле от A4.  Или ти не търсиш това, което ти трябва или наистина си прав. Само че мен ми се струва първото - търсиш геймърска мишка без да си геймър и очакваш тая мишка да е универсална. 

bildera_ сигурен съм че и той не знае значението на думата геймър и не знае какво е наистина геймърска мишка, а както повечето хора които не разбират от такива неща си мислят че геймърска клавиаутура/мишка означава тя да свети.

Не знам, ама аз гледах това:

Струва ми се добра идея бутона за снайпер ;)  Човека обаче споменава, че 20 часа може да работи без умора, както и че всичко е гумирано, а скрола супер.  Не знам, аз бих си взел мишка с бутон снайпер, защото ми се струва доста полезен бутон. Дано само не работи както моята мишка, когато се налага да променям DPI. При едни игри работи, при други ми минимизира играта в прозорец, та се налага да натискам Alt+enter. Иначе на хартия всичко е отлично.  Само дето човек явно трябва да си  избира игрите за мишката. Или мишката за игрите. 

ПП: Иначе гледам мишката е 50 лева в емаг на промоция

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не знам, ама аз гледах това:

Струва ми се добра идея бутона за снайпер ;)  Човека обаче споменава, че 20 часа може да работи без умора, както и че всичко е гумирано, а скрола супер.  Не знам, аз бих си взел мишка с бутон снайпер, защото ми се струва доста полезен бутон. Дано само не работи както моята мишка, когато се налага да променям DPI. При едни игри работи, при други ми минимизира играта в прозорец, та се налага да натискам Alt+enter. Иначе на хартия всичко е отлично.  Само дето човек явно трябва да си  избира игрите за мишката. Или мишката за игрите. 

ПП: Иначе гледам мишката е 50 лева в емаг на промоция

Изобщо не ме впечатли този клип. Даже направо затвърди мнението ми, че тая мишка не струва! Веднага се набива на очи евтинджос изработката, грозните ръбове и т.н. все неща присъщи за тая марка.

50 лв. за тоя "снайпер" е направо пладнешки обир!

Препоръчвам ти Hama uRAGE Evo ! Много добра 24-35 лева сменяне на DPI-a ,лека ,светеща !

• Автор

Препоръчвам ти Hama uRAGE Evo ! Много добра 24-35 лева сменяне на DPI-a ,лека ,светеща !

Имал съм я издържа 1 година и после почна double click.

Относно погорните коментари - не съм някакъв луд геймър , търся си нещо хубаво и качествено.Машината от подписа пак съм я взимал с помоща на хора от форумите и съм доволен затова пак питам тук.Лесно е да отида в магазина и онези да ме обеждават да купя колкото се може по скъпо.За мен това че свети не значи че е геймърско...

Ами аз съм я ползвал до сега 4 месеца и 5 дена нито 1 път не ми е направил проблем като double click,да забие,да несвети и т.н

Изобщо не ме впечатли този клип. Даже направо затвърди мнението ми, че тая мишка не струва! Веднага се набива на очи евтинджос изработката, грозните ръбове и т.н. все неща присъщи за тая марка.

50 лв. за тоя "снайпер" е направо пладнешки обир!

Ами то човека по-горе даде линк за 70 лева, та аз затова и дадох тая цена.

За теб не знам, дали те впечатлява или не, но на мен ми е интересна тая опция за промяна на DPI  с едно натискане на бутон. А пък доколко е качествена изработката не знам, защото не съм се докосвал до тая мишка. Съдейки обаче по материалите на моята, то при положение, че снайпера няма гола пластмаса освен един бутон, би трябвало да е напълно задоволително качеството на покритието. Не знам, лично моята мишка ме кефи все още. Не знам ти на каква A4  си попадал, но аз мисля от раз нацелих добра мишка за 30 лева. Със сигурност не е върха и не може да се сравнява с мишки за по 100 лева и нагоре, но така като чета тая тема ми става ясно, че A4  всъщност е мишка с добро качество на изработка и качества като цяло. Не знам как да ти го обясня така, че да не приемеш отговора ми като нещо, което непременно трябва да отговоря, за да изляза правия. Но фактът си е факт - моята А4 е с добро покритие в горната си част, където са бутоните и дланта и с гумирано покритие с грипове за палеца. Отличен скрол бутон, който се движи безшумно и точно, без да прескача никога. Сензора си работи добре, стига да не е гладката изтрита с годините повърхност  на масата ми. А на покривката ми, с каквато съм сега ( никога през живота си не съм ползвал подложка за мишка, щото мразя нещо да се движи под мишката) няма никакви проблеми с точността. Всъщност, масата ми бе доста години гола и по едно време се наложи да намеря една подложка. Но понеже се плъзгаше, се наложи да я залепя за една тетрадка, в долния край на която пък залепих материал, който не се плъзга. Мързел, какво да се прави.  ;)

• Автор

Засега си мисля да взема g402.Изглежда удобна мишка.

Ами то човека по-горе даде линк за 70 лева, та аз затова и дадох тая цена.

За теб не знам, дали те впечатлява или не, но на мен ми е интересна тая опция за промяна на DPI  с едно натискане на бутон. А пък доколко е качествена изработката не знам, защото не съм се докосвал до тая мишка. Съдейки обаче по материалите на моята, то при положение, че снайпера няма гола пластмаса освен един бутон, би трябвало да е напълно задоволително качеството на покритието. Не знам, лично моята мишка ме кефи все още. Не знам ти на каква A4  си попадал, но аз мисля от раз нацелих добра мишка за 30 лева. Със сигурност не е върха и не може да се сравнява с мишки за по 100 лева и нагоре, но така като чета тая тема ми става ясно, че A4  всъщност е мишка с добро качество на изработка и качества като цяло. Не знам как да ти го обясня така, че да не приемеш отговора ми като нещо, което непременно трябва да отговоря, за да изляза правия. Но фактът си е факт - моята А4 е с добро покритие в горната си част, където са бутоните и дланта и с гумирано покритие с грипове за палеца. Отличен скрол бутон, който се движи безшумно и точно, без да прескача никога. Сензора си работи добре, стига да не е гладката изтрита с годините повърхност  на масата ми. А на покривката ми, с каквато съм сега ( никога през живота си не съм ползвал подложка за мишка, щото мразя нещо да се движи под мишката) няма никакви проблеми с точността. Всъщност, масата ми бе доста години гола и по едно време се наложи да намеря една подложка. Но понеже се плъзгаше, се наложи да я залепя за една тетрадка, в долния край на която пък залепих материал, който не се плъзга. Мързел, какво да се прави.   ;)

Не искам да оставаш с впечатлението, че налагам мнението си, относно продуктите на A4 и в частност за мишките им - просто това си е мое мнение и нищо повече. Нямал съм тяхна мишка (и не мисля да имам), но имах тяхна камера, която беше олицитворение на това, как не трябва да се прави web камера. Явно ти си случил на бройка, серия или не знам на още какво, щом си така доволен от своя мишок.

Аз също съм доволен от своята Logitech 518, която имам от 4 години и която зад "гърба" си има не знам колко милиона клика и бутоните ѝ все още "цъкат" както когато я купих.

Всъщност това, което на мен най не ми хареса в тоя "снайпер" е направо чийтърската опция с оня бутон, при която се повишавала точноста, намалявал отката на оръжието и прочее нещица, които на мен, например, биха ми убили удоволствието, ако играя на някоя "стрелячка". Но пък на някой тези екстри може и да му харесват.

Както и да е...Опцията за промяна на DPI, с един бутон, я има във всяка по-скъпа съвременна мишка, тъй че не се води вече за екстра.

G402 e много добра мишка, но според мен си вземи G302 - по-лека и маневрена е и с по-изчистен дизайн. Ако аз сега си купувах мишка това щеше да е моят избор.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

И g402 и g302 са много успешни модели ,но те съветвам да ги пробваш. G 302  не ти пълни дланта ,и за FPS си доста по-маневрен ,и по-прецизен с мерника.

На 402-ката не ми харесва мястото за палеца. По този начин палеца не ми докосва пада ,и нямам достатъчно контрол когато се налага.

Не искам да оставаш с впечатлението, че налагам мнението си, относно продуктите на A4 и в частност за мишките им - просто това си е мое мнение и нищо повече. Нямал съм тяхна мишка (и не мисля да имам), но имах тяхна камера, която беше олицитворение на това, как не трябва да се прави web камера. Явно ти си случил на бройка, серия или не знам на още какво, щом си така доволен от своя мишок.

Аз също съм доволен от своята Logitech 518, която имам от 4 години и която зад "гърба" си има не знам колко милиона клика и бутоните ѝ все още "цъкат" както когато я купих.

Всъщност това, което на мен най не ми хареса в тоя "снайпер" е направо чийтърската опция с оня бутон, при която се повишавала точноста, намалявал отката на оръжието и прочее нещица, които на мен, например, биха ми убили удоволствието, ако играя на някоя "стрелячка". Но пък на някой тези екстри може и да му харесват.

Както и да е...Опцията за промяна на DPI, с един бутон, я има във всяка по-скъпа съвременна мишка, тъй че не се води вече за екстра.

G402 e много добра мишка, но според мен си вземи G302 - по-лека и маневрена е и с по-изчистен дизайн. Ако аз сега си купувах мишка това щеше да е моят избор.

Е, не знам как е при скъпите мишки. То и аз имам тая опция за промяна на DPI,  но трябва да изреждам настройките, които са 5 запаметени. Това не е изобщо удобно. А в случая със sniper  имаме един бутон, който може да се ползва за снайпер. Аз когато играя някой засукан шутър, често променям DPI  ако трябва да стрелям скрит отдалеч. Обаче тоя номер не минава при всички игри, защото някои се минимизират в прозорец и трябва да възстановявам играта на цял екран. Например при Far Cry  е така. Обаче има други ибри, мисля Сталкер бе такава, при които мога да си променям DPI  както и когато си искам. Не смятам това за чийт, защото просто си настройвам мишката. Наистина, някои игри имат опции за мишката, която променя чувствителността си при използване на увеличение или снайпер. Тогава мерника се движи по-плавно. Far Cry  има подобни опции, може би и много други игри. Но това не е чийт, а просто си настройваш интерфейса за да ти е удобно на теб. Или аз както играя рейсъри само с клавиатура, се налага да отделям доста часове за настройка на някой симулатор и то понякога по много пъти, ако карам различни автомобили на различни писти. Но това не е чийт, а просто настройка, както е и настройка да настроиш волана и джойстика си или FFB. та точно и затова са тия геймърски мишки - да улесняват тоя, който играе. Защото аз примерно ползвам страничните бутони при СТАЛКЕР за бинт и аптечка. Ако трябва да се ровя из клавиатурата за клавиши, има голяма вероятност да сбъркам. А и на клавиатурата има назначени още десетки клавиши така, че не е ли по-добре част от управлението да се изнесе към мишката и в частност към дясната ръка, а друга част да остане за лявата ръка и клавиатурата? Или пък да вземем Dying Light. Самата игра може да се води за чийт, защото те налитат десетки зомбита. Ако аз нямам възможност за бързо използване на някои функции чрез допълнителните бутони на мишката, просто съм мъртъв за нула време. Е, по-добре ли е разработчика да си прави кефа, че не мога да превъртя играта му отколкото аз да намеря начин да ги поизлъжа? Мразя чийта, но само ако той е непозволен. Никога не играя игри с чийт, още по-малко пък онлайн. Никога не си отварям всички оръжия или всички автомобили отначало, дори да ми го предлагат без пари. А това при игрите на GRID  е възможно и ако си играл онлайн ще видиш, че всеки кара с автомобил, дето би трябвало да има след поне 5 хиляди километра каране, а всъщност едва ли е минал и 100 километра. Ей тия ме дразнят наистина, но Codemasters  съвсем официално си продават DLC,  с което отваряш всички автомобили. Не съм си купил единствено него и още 1-2 идиотски DLC. А аз съм доволен от A4. Всъщност, това е само мишка, която би трябвало без проблеми да те издържи минимум 7-8 години. Китайската ми мишка ме изкара 10 години преди да я сменя. Накрая скрола почти не работеше, а сензора си правеше каквото си иска. Само че това чак последната година експлоатация. На всичко отгоре бутоните се натискаха като нови и след 10 години. Единствено скрола бе затлачен от мръсотия, полепнала по него. та това е само една мишка. Не е клавиатура, която удряш както си кефне, а просто една мишка, с която кликваш леко. Ако има нещо, което може да я повреди, то това е удар или заливане. Нищо друго. 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Замених мишката.Сегашната няма проблем със скрола!Всичко е супер!

Благодаря на всеки 1 пост в темата :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.