Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не ще да завърши инсталацията на Windows XP

Featured Replies

Добрия тон важи за всички без изключение , в този форум.

Да, но забележката беше отправена към мен.

HBCD нали е бутваща програма? За Windows 7 знам че има такава, но за XP не съм намерил. Иначе за какво е ако не може да направи флашката бутваща. В едноименната тема пише да стартираме компютъра от флашката с копираните файлове на програмата и аз това направих, а иначе тази програма как да се запусне, има един ISO файл и .exe на единия излиза програма за създаване на ISO, а другата е записвачка за CD, а от виртуалния диск се отваря Launcher и иска да избера някакава папка, коя е тази папка и от къде да я избера. Темата нали се каза "Лесно и бързо инсталиране на Уиндоус, а ако трябва и друга програма за бутабъл флашка, то много сложно става и от тази кои файлове да добавя?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 84
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако сте прочел правилно това, което ви е написал ""PC doctor"" и хардуера на машината ви е в пълна изправност, не можете да имате никакъв проблем:

" Няма изправна  машина на която читава ОС да не може да се инсталира . Стига драска нелепици и глупости . Казах ти го , и пак ще го подесетя , защото явно бавно загряваш , а пък като загрееш и ...прегряваш . За да не протича инсталация като хората са отговорни следните неща :

1. Сакапано копие на ОС ( модифицирано неграмотно )

2. Скапан носител ( диск )

3. Повредено CD устройство

4. Скапан хард диск 

Това че нормално копие на ОС не ще да се инсталира на дадената машина ( ако е изправна като хардуер ) е проблем само и единствено на копието което е дисковано на CD или флашка .

В твоя случай проблема е в това че си помислил за всички други глупости , но не за основните неща .

Страхуваш се да се свържеш с мен и да приключиш тия мъки ли , или искаш да докажеш на себе си колко много си упорит да правиш глупост след глупост ?

Единствено упоритостта ти е уважителна , но когато мине някакви граници , се определя с друга дума ."

Аз не съм казал че компютъра е изправен, поне не съм забелязал друг проблем. Пропуснах да отбележа че в началото на инсталацията на IDE харддиск няколко пъти, тъкмо преди да се появи менюто "To Set WIndows XP, press Enter" се появява син екран за проблем и спира инсталацията. Кода на грешката е: 

STOP: 0X0000007B (0XF7CBA524, 0XC0000034, 0X00000000, 0X00000000). След спиране на RAID функцията в биоса, инсталацията тръгна, но като го инсталирам от бутваща флашка този проблем се появява всеки път.

Имам и две еднакви изправни видеокарти ATI Radeon 7500, на които не можеха да се инсталират драйверите, може и да има дефект във вградената. Има ли някаква програма, с която да я тествам?

.

Айде бе човек , малко прочети поне какво означава тази грешка която ти се появява , ти какъв човек си , не мога да разбера .

10 пъти ти повторих че трябва да четеш след като не искаш да чуеш какво ти се казва .

Толкова ли ти е трудно  за 30 сек.  да цъкнеш и да разбереш че тази грешка която ти показва синия екран е свързана с харда , и то с режима в който си го накарал да работи през биос .

А влез в тоя биос и смени режима на IDE и тогава прави каквото ще правиш .

Целия този бъркоч който постоянно правиш (убеден съм в това ) на машината си , няма да доведе до добър край .

Ако се върнеш малко назад ти написах да РЕСЕТНЕШ биос-а и едва тогава да правиш каквото си наумил , но ти нали ти е трудно да четеш моите "глупости " .

Казвал съм го тук поне 1000 пъти - по страшно от умствения мързел няма и по-лошо от това някой да стой с зинала уста за лъжичка с информация няма . Съжалявам за тона ми към теб , но си точния пример за това . Ако си  умен младеж ( нямам съмнение в това )  ,но беше малко по- разумен и послушен дето се вика , досега отдавна да си решил нещата си успешно.

Откакто преинсталирвам линдоулс никакви драйвери не съм инсталирвал допълнително всичко си намира . Само инсталирам програмите и драйвера за Realtek Hd Audio .

Това с ъпдейтите става досадно вече аз не ги ползвам не стига че бавят машината и заемат много място на цто никаква ползва от тях както каза щом си работи всичко перфектно няма нужда от ъпдейт загуба на време .

Това който си инсталирал и не си търсил драйвери на колко машини си го правил ? Вероятно само на твоята си . Уиндоус не намира драйвери за всички устройства , още повече че в ОС няма драйвери за чипсет който са първите който се инсталират на системата .

Ако пуснеш една инсталация със 7 на лаптоп от последните 1 година шанса да се намерят драйвери ей така е има -няма 10 % , ако пък е с две видео карти докато не инсталираш драйверите за чипсет няма и видео който естествено трябва да му свалиш драйверите отделно .

ОС Уиндоус 7 вече стана на доста години , и заложените и възможности като драйвери на  база устройства отдавна е остаряла и инсталацията на нови машини обезателно минава през инсталиране на драйвери в "ръчен режим " Да дам само едни пример -

Машината е лаптоп HP g6 1 серия , след инсталация в Диспечера на устройствата има 8 не инсталирани устройства , 4 от тях са base system device, 2 са за нета , едното е pci simple communications controller , и последното е непознато устройство . Тогава какво правим , инсталираме драйвера за звука ? Ок, но той не е Realtek , a e IDT , лаптопа е модификация с блутут , поглеждаме и виждаме че Уиндоус е намерил драйвер за блутута , но при проба устройството не може да получава файлове . Тогава какво ? Търсим драйвери естествено .

В заключение ще кажа че OS Уиндоус 7 намираше драйвери за устройства правени до преди 3-4 години . От там насетне , все по-малко са тези машини като години на производство и модификация на който 7 се справя с драйверната част

Успех и поздрави !

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Еми на две мои машини на декстопа и на лаптопа и си ги намира без проблем след преинсталацията инсталирвам само програмите , които ми трябват , и след това спирам ъпдейтите и воала лети .

Хаха аз с блутот от доста години вече не качвам файлове защото е доста бавно и мислещо . С кабела като пъхна или флашка на един от портовете веднага си намира драйверите и си бачка .

Грешката се поправи след изключване на Sata Raid режима, а настройки на харддиска за IDE в биоса няма, има само PIO и DMA и те са дадени на автоматична настройка. Биоса всеки път го запаметявам на подразбиране, но щом инсталацията върви, това няма връзка с харддиска. Бях се заблудил за папката "Downloads", защото тя не е фабрична, а в последствие се създава от браузъра или друга програма. Тъй че инсталацията може би е протекла нормално и така би било при всички компютри, на които драйверите не присъстват в Уиндоуса. Освен това е логично че Уиндоуса за да настрои резолюцията, трябва да превключи на Десктопа и затова автоматично е създал акаунта и пропуска мрежовите настройки и опции за ъпдейтите.

Инсталирах Уиндоуса на друг компютър с подобно дъно ASRock K8NF6G-VSTA и на него инсталацията завърщи нормално, въпреки че пак не можа автоматично да инсталира драйверите на вградената видеокарта. Съмнява ме да не е Уиндоуса, но доколкото имам информация, той е оригинален пуснат от Майкрософт и на иконата на диска-лейбъл пише GRTMPVOL_EN и е свален от сайта за разработчици MSDN, което показва че не е обработван с някоя програма, освен ако не е запазен оригиналния Лейбъл. Имам и друго оригинално копие, но нямам сериен ключ и не мога да го активирам, мога да го ползвам за 30-дневен пробен период.

Кога ще схванеш, че в Windows XP няма интегрирани драйвъри. Трябва да се инсталират доълнително.

Това значи че дори и да ги интегрирам пак няма да завърши инсталацията и пак опира до видеокартата, за друго не се сещам.

Не, ако го интегрираш, трябва да се инсталира коректно още по време на самата инсталация на ОС. Надявам с езнаеш, че трябва да се раопакова инсталаторът преди това.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Аз ги интегрирах с Nlite като цяла папка, но някои драйвери не ги разпознава и ги премахнах. После записах готовата папка с Nero, но като пусна инсталацията, тръгва някаква ДОС програма и инсталира някои драйвери успешно, после излиза "A:/" и дотам. Но самия диск не тръгва нормално като "Press any key to boot", да не би диска да трябва да се запише от ISO образ, защото аз вкарах папките като компилация CD-ROM (BOOT)?

Значи просто не си направил диска както трябва. Защо не ползва nLite да направи iso файла и него го запиши с каквото искаш. Не трябва да тръгва друга програма за инсталиране на драйвърите.

Да попитам какви файлове ползва за източник на инсталиране на драйвърите? Не си ползвал Windows-ките инсталатори, нали?

Аз ги интегрирах с Nlite като цяла папка, но някои драйвери не ги разпознава и ги премахнах. После записах готовата папка с Nero, но като пусна инсталацията, тръгва някаква ДОС програма и инсталира някои драйвери успешно, после излиза "A:/" и дотам. Но самия диск не тръгва нормално като "Press any key to boot", да не би диска да трябва да се запише от ISO образ, защото аз вкарах папките като компилация CD-ROM (BOOT)?

Тоест в крайна сметка не си инсталирал чист Windows XP, a модифициран както и предполагах.

Тоест в крайна сметка не си инсталирал чист Windows XP, a модифициран както и предполагах.

Добър ден! Нали това е целта на занятието, да създам модифициран Уиндоус?

Nlite не може да направи ISO файл, затова тя копира папка I386 от диска и я прехвърли в изходната. После вмъкнах папката с драйверите, свалени от поддръжката на ASRock и тя ги прехвърли в изходната папка, но не ги направи в ISO файл. Но нужно ли е допълнително да преобразувам папката в ISO образ, вместо да създам BOOT компилация с Nero?

Недей да твърдиш такива неща!!! Освен, че може да направи iso файл, може и диретно да запише Windows XP Installation CD/DVD

https://www.youtube.com/watch?v=DWYEXmt7nuo

Освен това по-горе писах, че така не можеш да интегрираш драйвърите. Трябва да са разопаковани. nLite разпознва inf файлове, носещи информация за съответния драйвър. Иначе - ъъ, не се получава. Единият вариант е от работеща система да се извлекат инсталираните драйвъри в структурен вид (една ппка с множество подпапки с извлечен драйвъри и тази папка да се завлече в прозореца на nLite. Другият вариант е с помощта на Universal extractor да се разархивират инсталаторите на драйвърите и от там да се укажат драивърите на nLite.

http://www.komku.org/2007/11/integrate-driver-into-windows.html

http://www.wikihow.com/Slipstream-Your-SATA-Drivers-Into-a-Windows-XP-Installation-CD-Using-nLite

За драйвърите:

http://www.howtogeek.com/forum/topic/how-do-i-extract-drivers-from-exe-files

http://www.nliteos.com/guide/part2.html

Go ahead!

Ну, давай!

А бакалъм!

Ти си!

Разархивирах .exe- файловете със 7-Zip и ги копирах в отделна папка, след което я вмъкнах в Nlite и създадох ISO образ и го записах на диск, но инсталацията мина по същия начин и не се е инсталирал нито един драйвер, може би защото не са .inf- файлове. Как да ги преобразувам в такъв формат?

Добър ден! Нали това е целта на занятието, да създам модифициран Уиндоус?

Nlite не може да направи ISO файл, затова тя копира папка I386 от диска и я прехвърли в изходната. После вмъкнах папката с драйверите, свалени от поддръжката на ASRock и тя ги прехвърли в изходната папка, но не ги направи в ISO файл. Но нужно ли е допълнително да преобразувам папката в ISO образ, вместо да създам BOOT компилация с Nero?

Тогава виж пост 23, където си казал точно обратното. 

Никъде не съм казвал че ползвам модифициран Уиндоус. Целта е сега да направя такъв за да мога да инсталирам драйверите на видеокартата. Nlite разпознава само когато вкарам неразопаковани драйвери, както са оригинално, но като разопаковам .exe-файла и копирам вътрешните ".text, .rdata, data", програмата Nlite изобщо не ги отчита и не мога да ги вкарам.

Това не са файлове за драйвър! Трябва да има .inf .dll .cab. Използвай universal extractor или ключове за съответния инсталатор само за извличане на съдържанието.

http://www.msfn.org/board/topic/134913-howto-get-your-inf-and-driver-files-from-an-exe/

http://h30499.www3.hp.com/t5/Business-PCs-Compaq-Elite-Pro/Extract-driver-from-spxxxx-exe-file/td-p/1154712#.VWm4zNDVT5k

jb_72

Мерси! Този път стана и инсталацията завърши успешно чрез интегриране на VGA драйвера. Просто е трябвало да се вмъкнат само .inf-файловете, а не цялата папка и не е нужно да се разопаковат с допълнителна програма. Този път заеманото пространство е 4,2GB, очевидно е нужно да модифицираме Уиндоуса, просто си мисля че това дъно не е напълно съвместимо с XP, фабрично недодялано и колко ли хора са си блъскали главата по онова време да си инсталират новия компютър? Ще търся някой Уиндоус със Сата драйвери, може пък с него да стане.

Е, ти не си ли интегрира и САТА драйвъра. И не се добавя само inf файл! Трябват си и другите файлове от извлеченото.

Сатата нямаше .Inf-файл и не можах да го вкарам, аудио драйвера имаше .Inf но не го разпознава, затова вмъкнах само VGA, LAN и Modem драйверите. Но ми се ще да ги пробвам на флашка, не само да презаписвам CD-RW, но както казах на нея се появява син екран и грешка и не може да се инсталира.

За САТа-та търси т.н.F6 floppy driver

Това е Райд драйвер и аз го инсталирам с флопито въпреки че нямам нужда от него, но отделно има друг Сата драйвер, който се инсталира през Уиндоуса.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.