Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не ще да завърши инсталацията на Windows XP

Featured Replies

Ти какво си се хванал в това пространство като удавник за сламка. И последно какво инсталираш? Pro  или Home? И така както описваш поведението на инсталиране ми звучи като инсталиране на преконфигурирана ОС или някаква форма на ъпгрейд на мяст.

Мен ме съмнява, че това е Windows правен с програмaта Nlite. Вероятно са сложени и някакви пакети с драйвери или ъпдейти. Не е възможно Windows XP SP2 да е почти 3 гигабайта. 

• Отговори 84
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колеги peppone1 ясно е описал нещата. Инсталацията пропуска стъпките след конфигурирането на дисплея. А именно:

1. Set your display preferences.

2.Set your connection preferences.

3. Activate your copy of Windows.

4. Create Users.

Като, това се случва ако не е поставил външна видеокарта. Ако постави такава инсталацията протича нормално. Инсталацията протича нормално и на друга машина със същия инсталационен диск.

Както и да е.

Към автора. Не знам дали е проблем по-голямото заемано пространство и дали изобщо има проблем. Ако нещо те притеснява, направи си инсталацията с външна карта и след това я махни и ползвай вградената. Друго не ми идва на ум. Мисля, че не си заслужава да се ровиш повече.

Точно така съм направил. Само че липсва папката "Downloads", която не е проблем, но може и друго да няма. Уиндоуса не е сглобяван и нищо не е добавяно или махано по него и няма ъпдейти, въвежда се серийния ключ, избират се езиците и всичко е наред, докато стигне до настройка на резолюцията и я потвърдя, след това вече тръгва Уиндоуса, но резолюцията е много ниска 480x640 и не може да се увеличи на 800x600, а само на 1024x768, но след инсталирането на драйверите се оправя. Но ме съмнява че тази видеокарта няма да работи съвсем стабилно на XP. Ъпдейтите ги инсталирам без проблем от сайта на Майкрософт, преди да сложа  драйверите на дъното. Освен да се оплача на компанията ASRock и да направят някой по-нов биос както на видеокартата, така също и на цялата дънна платка, сигурно и последната версия е недодялана и са го зарязали. Биоса е основната програма на компютъра и е желателно да се подновява, все едно си взимаш по-нов компютър. Едно друго дъно Intel D2500HN драйвера за звука не работеше както трябва и смесваше каналите, а с по-старата версия работи нормално, но след като обнових биоса вече работи и с новия драйвер. Тъй като тази операция е рискована, добре е да го направим, веднага след като купим компютъра докато е в гаранция, но май гарнцията не важи за развален биос, токов удар и др.

До автора - Незнам как реши че процесора е двуядрен, като поддържа само Pentium 4 (HT) и Celeron..

В Properties пише: Intel Celeron и два пъти 2,13GHz 2,13GHz.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

"Биоса е основната програма на компютъра и е желателно да се подновява, все едно си взимаш по-нов компютър" - спри, просто спри докато не си направил наистина някаква глупост.

peppone1, пробвай през Hiren's Boot CD да инсталираш по метода, описан в линка

https://www.kaldata.com/forums/topic/242192-лесно-инсталиране-на-windows-с-помощта-на-инструменти/

Дръпни си и един пакет драйвъри за видеЛото от линка по-долу:

http://driverpacks.net/driverpacks/windows/xp/x86/graphics-b

Разархивирай го и посочи папката в програмата по-горе.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

"Биоса е основната програма на компютъра и е желателно да се подновява, все едно си взимаш по-нов компютър" - спри, просто спри докато не си направил наистина някаква глупост.

Например? Много страхливи станахте от тези биоси бре, целия форум пропищя от тях, чак и аз се уплаших. Щом има нова версия на нещо значи има за какво, трябва ли цял живот да треперим над машината и да се протягаме да я спираме от копчето по два три пъти, че от първия не се спира, или да сложим разклонител с копче, защо не и да слушаме моно музика, както бях описал, няма да ни навреди нали? Този форум не е за стари баби, които едва свързват двата края и само им липсват биоси и уиндоуси на главата. Как да се оправи тая държава като всеки се крие и не смее да гъкне, без амбиции и надежда. Скоро преинсталирах компютъра на една възрастна жена и пропуснах да съхраня едни папки, направени като икони, а съдържанието им беше в в друга папка наречена "Desktop" и аз помислих че това е фабричната папка и не съм я копирал. Жената като видя че липсва най-важната информация, събирана с години, се разболя и по спешност отиде в болница. Чудя се ако тя живееше в селата, които пострадаха от наводненията и половината покъщнина отплава нанякъде дали щеше да се справи? Престанете да плашите и без това наплашеният народ, иначе току виж някой си изхвърлил компютъра през терасата.

https://www.kaldata....на-инструменти/

http://driverpacks.n.../x86/graphics-b

Нищо не разбрах от това което е написано, сякаш аз съм го писал. Как да се направи тази флашка, на диск не става ли? После как да се сложат драйверите, не могат ли от сайта на ASRock да ги сваля, а не от друг сайт, какви са тия HBCD-та, повече се обърках,  по-ми е лесно да сложа външната видеокарта.

1. Ако компютъра не се включва при натискане на бутон power или не се изключва, проблема не е от Bios.

2. Bios не се update произволно, а само в крайни случаи най-вече когато някой нов хардуер, който се слага го изисква. При инсталиране на грешен биос или неправилно инсталиране дъното умира. За да се възстанови цената ще излезе доста солена. Ако на теб ти се рискува това си е твое решение. 

3. Този форум е за помощ и съвети. Ако не искаш мнението или помощта на някой от колегите не пускай теми.

Между другото BIOS не е основна програма на компютъра. BIOS означава Basic Input/Output System (основна вход/изход система). Терминът е неправилно познат като Built-in Operating System. BIOS-ът е малък програмен код, който се стартира с включването на компютъра и се намира в чип, разположен на дънната платка

Това бяха пресни примери за компютри, които не можеха да се изключват и след ъпдейтването вече станаха нови, модерни. Значи трябвало да го обновявам само когато добавям хардуерно устройство, а не е ли по-разумно според вас да не му добавям такова устройство?

Сега разбрах, биоса не бил програма, а код, а програмата не ли съставена от кодове или има друга програма освен биоса, забутана не на чип на дъното, а някъде на майната си? Но стига сме се отклонявали, с Winlite не може ли да се направи такъв диск с драйверите или с флашка да ги инсталирам преди уиндоуса, както Raid драйверите с дискета? Не можа да инсталира някои ъпдейти, липсвали файлове, явно много неща не са се инсталирали.

Нищо не разбрах от това което е написано, сякаш аз съм го писал. Как да се направи тази флашка, на диск не става ли? После как да се сложат драйверите, не могат ли от сайта на ASRock да ги сваля, а не от друг сайт, какви са тия HBCD-та, повече се обърках,  по-ми е лесно да сложа външната видеокарта.

Става, разбира се. Въпросът е да имаш bootable media, от която да заредиш мини Windows XP, която е част от Hiren's Boot CD (HBCD). Веднъж заредил тази среда, можеш да стартираш WinNTSetup, която е част от mini Windows XP, но можеш да я стартираш и от несистемен дял на компютъра. Инсталаторът на Windows XP може да е на iso файл на твърдия диск, на флашката(на DVD заедно с HBCD), може и да е само i386 на флашката, твърдия диск или DVD, заедно с HBCD).

Що се отнася до посочения източник на драйвъри, посочил съм него заощо са извлечени драивърите, заедно с inf файловете. а не изпълним файл.

А не може ли с Reapir на уиндоуса, след като вече съм инсталирал драйверите, просто да повторя инсталацията без форматиране, така че да инсталира само загубените файлове и папки? Но така трябва да правя двойна инсталация, а с онази програма дето сглобявала уиндоуси Nlite не мога ли в нея да копирам драйверите от сайта заедно с Iso файла и да ги запиша на диск или с Nero да направя бутабъл компилация, знам че е възможно, но дали ще намери драйверите при инсталацията?

Не зная за другите колеги който се опитват да помогнат , но на мен ми писна да чета как автора на тази тема постоянно иска нещо си да му намери драйвери за друго нещо . Постоянно иска драйверите да не инсталира по отделно . Сега пък иска да ги вгражда . Това минава всяка граница .

Приятел , това вграждане на драйвери в ОС се нарича МОДИФИЦИРАНЕ на ОС . Имаш ли капацитета знания да го направиш ? От писаното от теб до тук , а мисля че някак си ти убягват доста неща на този етап .

Всичко в тази материя се учи с желание , четене и практика . Ти може би имаш желанието , но - нито четеш , нито пробваш .

Просто чуваш някакви неща , и след това питаш какво и как дословно се прави . Има описания , клипове , информация колкото щеш . Просто чети и гледай кое как се прави .

Проблема казах и пак ще го кажа , е елементарен и бързо отстраним . Става ми жал за теб и ще ти подскажа малко , защото уникално ме дразнят хора който чакат на готово , с лъжичката в устата и само питат, питат и до там .

1. В предните си постове спомена за твой действия при който инсталацията е завършила така както трябва - върни се назад , порови какво си писал , спомни си какво си правил .

2. Тук колега е споменал използването на един пакет програми , който ако малко прочетеш какво можеш да направиш и как с тях , ще ти покажат защо не можеш да инсталираш докрай тоя Уиндоус който те измъчи на тази машина .

3. Следвай логиката и тя ще те заведе до решението , а насоката започва от това което сам си правил и то успешно , но го подминаваш с лека ръка , занимавайки се с Биоси , и с неща който изобщо само си чул че стават някак си .

Ако не можеш да се сетиш какво си правил при опита за инсталация и е завършило с успех , значи изобщо не се занимавай с това .Това означава че каквото и да ти се каже , ти влиза през едното и излиза през другото ухо .

Някой май не е в час и не е прочел какво съм написал в началото. Как отдели от времето си да пишеш 20 реда празни приказки, за мен това е трудно? Уиндоуса никога не се е инсталирал успешно на тази машина с вградената видеокарта. Как след това ще инсталираш драйверите и ъпдейтите, след като някои файлове и папки от уиндоуса ги няма? На мен ми писна да повтарям че този уиндоус по нормалния начин не може да се инсталира, затова е необходимо да се модифицира. Тази програма ми бъгна целия компютър, натиснах бутона "Дебъгване", но нищо не става и не можах да изключа компютъра, всичко блокира.

Да беше написал и коя е ТАЗИ програма! И така като напишете някоя ...

Бъгване? За да забие машината трябва да има някаква причина..

Какви ъпдейти сваляш  ? Въобще знаеш ли за какво са те ? Какво мислиш че постигаш като на прясна инсталация насереш отгоре и  ъпдейти ? Правиш я по-бърза , по стабилна , или точно какво ? Това че пляскаш ъпдейти на кило мисля че си видял че не решава проблема ти .

Нито знаеш за какво служат ъпдейтите , нито си в час какъв е ефекта им , а той лично за твоята машина е равен на 0

Малко встрани от темата, но смятам че ще бъде полезно за такива като питащия , за мен а и останалите които сега прохождат.

Докторе ще използвам настоящата тема за да не пускам нова такава.

Може ли малко повече светлина относно твоето виждане за ъпдейтите.

Ако не ти се пише може да хвърлиш някой линк към тема на която вижданията се долижават до твоите.

Аз като преинсталирам Уина, след това инсталирвам програмите които ще ползвам ( MS Word, Java, Win RAR, Win ZIP, Adobe Fl Player ....)  и накрая пускам ъпдейтите.

Мисълта ми е че ако има такива updates които няма да са ми нужни ...да не ги инсталирвам.

Питам понеже някой беше споненал че голяма част от security updates са прдимно за IE , а аз не го ползвам. Ползвам Chrom, FireFox

А може и други да си изкажат мнението, кой какво мисли по въпроса.

Питам понеже някой беше споненал че голяма част от security updates са прдимно за IE

А може и други да си изкажат мнението, кой какво мисли по въпроса.

Половината Windows е обвързан с IE и всеки негов ъпдейт е важен, нищо, че не ползаш самия IE

А това, че голяма част от ъпдейтите са за IE, е абсолютно невярно! А, че security updates са важни - важни са. Ако не бяха важни, г-н Гейтс/г-н Надела нямаше да плашат заплати на 7000 софт инДжИнера да кърпят.

Мисълта ми е че ако има такива updates които няма да са ми нужни ...да не ги инсталирвам.

Това си е твое лично решение дали да ги инсталиРАш.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Стига с тия ъпдейти че ми писна на ......

Ползвам безброй компютри със всевъзможни модификации , не съм инсталирал почти никакви ъпдейти , а на по-голямата част от машините ми няма дори и един едничък такъв . Практиката е показала , доказала и каквото се сетите че всичко си работи без каквито и да са проблеми не за месец или два , а с ГОДИНИ .

Към колегата belivakov -Не половината , а и 1/10 част от ОС Windows не е свързана с работата на IE . Със или без ъпдейти на този браузър ОС си работи перфектно . Не случайно в самите настройки на ОС е предвидена и дадена такава която деактивира ( макар и не напълно ) въпросния IE .

От многото (хиляди ) кръпки  който Майкрософт бълва ежедневно , да не кажа ежечасно , 2/3 са свързани със сигурността на IE и в частност на ОС като цяло .

Е , след като IE не се използва почти от никой при наличие на камара други отлично браузъри за какво са на човек на машината тези кръпки ( ъпдейти ) ?????

Сигурност не трябва да се приема като такава за самия потребител , а като такава за производителя .

По какъв начин аджаба производителя да си пази нещата , ако не праща на потребителите файлове за проверка постоянно ?

Да се обади по телефона на Ваньо от Симитли и да го пита от къде си е купил Windows-a ?

Спорове са се водили и тук до безобразие .

Лично аз съм качвал снимки на системи който към онзи момент са работили страхотно  без нито един ъпдейт от 2,3 че и повече години.

Драсканици на база това какво казват от не знам си къде , или какво чул този и онзи , за мен имат тежест точно нулева .

Кой и с какви писаници и препоръки може да обори това което виждам пред очите си , което съм опитал , изпитал и направил и най-важното -РАБОТИИИИИИИИИИИИИИИ

Айде лек ден на ъпдейтаджиите и приятно тъпкане на системата с неща който нямат и капка реален ефект за самите тях .

Някой май не е в час и не е прочел какво съм написал в началото. Как отдели от времето си да пишеш 20 реда празни приказки, за мен това е трудно? Уиндоуса никога не се е инсталирал успешно на тази машина с вградената видеокарта. Как след това ще инсталираш драйверите и ъпдейтите, след като някои файлове и папки от уиндоуса ги няма? На мен ми писна да повтарям че този уиндоус по нормалния начин не може да се инсталира, затова е необходимо да се модифицира. Тази програма ми бъгна целия компютър, натиснах бутона "Дебъгване", но нищо не става и не можах да изключа компютъра, всичко блокира.

Като гледам са ти трудни доста неща да четеш . Правиш глупост след глупост . Няма изправна  машина на която читава ОС да не може да се инсталира . Стига драска нелепици и глупости . Казах ти го , и пак ще го подесетя , защото явно бавно загряваш , а пък като загрееш и ...прегряваш . За да не протича инсталация като хората са отговорни следните неща :

1. Сакапано копие на ОС ( модифицирано неграмотно )

2. Скапан носител ( диск )

3. Повредено CD устройство

4. Скапан хард диск 

Това че нормално копие на ОС не ще да се инсталира на дадената машина ( ако е изправна като хардуер ) е проблем само и единствено на копието което е дисковано на CD или флашка .

В твоя случай проблема е в това че си помислил за всички други глупости , но не за основните неща .

Страхуваш се да се свържеш с мен и да приключиш тия мъки ли , или искаш да докажеш на себе си колко много си упорит да правиш глупост след глупост ?

Единствено упоритостта ти е уважителна , но когато мине някакви граници , се определя с друга дума .

Откакто преинсталирвам линдоулс никакви драйвери не съм инсталирвал допълнително всичко си намира . Само инсталирам програмите и драйвера за Realtek Hd Audio .

Ползвам безброй компютри със всевъзможни модификации , не съм инсталирал почти никакви ъпдейти , а на по-голямата част от машините ми няма дори и един едничък такъв . Практиката е показала , доказала и каквото се сетите че всичко си работи без каквито и да са проблеми не за месец или два , а с ГОДИНИ .

Към колегата belivakov -Не половината , а и 1/10 част от ОС Windows не е свързана с работата на IE . Със или без ъпдейти на този браузър ОС си работи перфектно . Не случайно в самите настройки на ОС е предвидена и дадена такава която деактивира ( макар и не напълно ) въпросния IE .

От многото (хиляди ) кръпки  който Майкрософт бълва ежедневно , да не кажа ежечасно , 2/3 са свързани със сигурността на IE и в частност на ОС като цяло .

Е , след като IE не се използва почти от никой при наличие на камара други отлично браузъри за какво са на човек на машината тези кръпки ( ъпдейти ) ?????

Сигурност не трябва да се приема като такава за самия потребител , а като такава за производителя .

По какъв начин аджаба производителя да си пази нещата , ако не праща на потребителите файлове за проверка постоянно ?

Да се обади по телефона на Ваньо от Симитли и да го пита от къде си е купил Windows-a ?

Лично аз съм качвал снимки на системи който към онзи момент са работили страхотно  без нито един ъпдейт от 2,3 че и повече години.

Драсканици на база това какво казват от не знам си къде , или какво чул този и онзи , за мен имат тежест точно нулева .

Кой и с какви писаници и препоръки може да обори това което виждам пред очите си , което съм опитал , изпитал и направил и най-важното -РАБОТИИИИИИИИИИИИИИИ

Айде лек ден на ъпдейтаджиите и приятно тъпкане на системата с неща който нямат и капка реален ефект за самите тях .

Като гледам са ти трудни доста неща да четеш . Правиш глупост след глупост . Няма изправна  машина на която читава ОС да не може да се инсталира . Стига драска нелепици и глупости . Казах ти го , и пак ще го подесетя , защото явно бавно загряваш , а пък като загрееш и ...прегряваш . За да не протича инсталация като хората са отговорни следните неща :

4. Скапан хард диск 

Това че нормално копие на ОС не ще да се инсталира на дадената машина ( ако е изправна като хардуер ) е проблем само и единствено на копието което е дисковано на CD или флашка .

В твоя случай проблема е в това че си помислил за всички други глупости , но не за основните неща .

Страхуваш се да се свържеш с мен и да приключиш тия мъки ли , или искаш да докажеш на себе си колко много си упорит да правиш глупост след глупост ?

Единствено упоритостта ти е уважителна , но когато мине някакви граници , се определя с друга дума .

Това с ъпдейтите става досадно вече аз не ги ползвам не стига че бавят машината и заемат много място на цто никаква ползва от тях както каза щом си работи всичко перфектно няма нужда от ъпдейт загуба на време .

Това си е твое лично решение дали да ги инсталиРАш.

И ако може маалко по-леко с менторско=назидателния тон. Лек ден на всички.

4. Скапан хард диск 

5. Главата ти е повредена. Не ми казвай кое работи и кое не, то се е видяло че смислено решение не можеш да измъдриш. След като ти е за пръв, помисли логично и търси подходящото решение съобразено с фактите. Снимки и клипове няма да качвам, достатъчно е да се прочете внимателно какво съм написал, ако нещо не се разбира, попитай за да го поясня, пропуски винаги има. Когато си неподготвен за такъв род повреди, попитай отново и се опитай да анализираш как и защо се е стигнало до тях. Не е нужно да се свързвам с теб, ти сам се свързваш, аз за този стар компютър излишни пари няма да наливам.

Колега peppone1. Моля да спреш с обидите както и да се придържаш към добрия тон. Това важи за всеки потребител. След като не желаеш да се вслушваш в съветите или мненията на даден колега тогава недей. Експериментирай, чакай други мнения и като се намери проблема го сподели, за да е полезно и за другите.

belivakov и ти докторе какво още се занимавате с него.3 страници мнения и съвети на вятъра.Толкова ли много свободно време имате за губене?Човека не иска да чуе.

https://www.kaldata.com/forums/topic/242192-лесно-инсталиране-на-windows-с-помощта-на-инструменти/

http://driverpacks.net/driverpacks/windows/xp/x86/graphics-b

Копирах файловете на програмата HBCD на флашка и добавих ISO образа на Windows, но как да заредя компютъра от флашката, и избрах я от буут менюто но не се отваря?

Колега peppone1. Моля да спреш с обидите както и да се придържаш към добрия тон. Това важи за всеки потребител. След като не желаеш да се вслушваш в съветите или мненията на даден колега тогава недей. Експериментирай, чакай други мнения и като се намери проблема го сподели, за да е полезно и за другите.

А той дали ще спре с обидите?

Копирах файловете на програмата HBCD на флашка и добавих ISO образа на Windows, но как да заредя компютъра от флашката, и избрах я от буут менюто но не се отваря?

Няма да се отвори никога,разбира се!Не можеш да копираш файловете на програмата HBCD  и после да добавяш ISO образа вътре!Има инструменти за създаване на стартиращи USB флаш памети (Bootable USB Flash Drive)!

А той дали ще спре с обидите?

Добрия тон важи за всички без изключение , в този форум.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.