Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся конфигурация за 2000 - 2200 лв.

Featured Replies

• Автор

а ако трябва да върна нещо което е в гаранция как мога защото това е първият път в който ще купувам нещо от Интернет 

впрочем един от форума ми препоръча http://erabg.com/който е в Пловдив и цените не са лоши

• Отговори 77
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пращаш го обратно и то го заменят. Това е стандартна практика. Поне мен никога не са ме размотавали в Скай за Никем нищо не мога да кажа.

И разбери извън София не се пазарува освен ако не става дума за дребна периферия понеже се губят стотици левове.

Вземи това, което ти препоръчах от никем, казваш "искам компютъра сглобен" когато ти се обадят за потвърждение и пристига сглобен в кутията, не че аз бих си поверил частите за две бинки на тях, но това е в случай, че не можеш сам, аз бях сглобявал преди 2 машини точно и те стари преди време на скапани кутии и различни чаркове, сега като потрябва да прокарвам кабели отзад, да свързвам вентилатори, 4 дискови устройства, Card Reader-и отпред малко се затрудних, но след като прочетох малко в нета се оправих, имах малко кахъри където трябваше да свържа бутоните за включване, рестартиране, лампички и такива неща, но гледах снимки в интернет и се оправих. Резултата какъв е ? Сглобих го сам без да си поверявам скъпите части на непознати хора, които не знам колко ще ми сглобят компетентно компютъра, аз го взех със скапана кутия ( взех го от човек на 2 месеца и го беше купил с гадна кутия) та като се наложи да сменям кутията с хубава голяма кутия с 2 вентилатора, гумени крачета, дупки откъдето минават кабелите (Cable management). Работата заспа след като аз разчитах на собствените си усилия. Не казвам, че в никем ще ти го сглобят лошо ( оплетени кабели, не прокарани през дупките ), има тема във форума как да го сглобиш, ще ти е по-полезно, другия вариант е да отидеш в някое магазинче за компютърни чаркалаци или някой сервиз и да питаш колко пари ще ти искат да ти го сглобят.

• Автор

проблема не е сглобяването а гаранционните карти

в последните 4-5 дни съм изгледал твърде много клипове и съм чел още толкова за части, сглобяване и т.н.

а и сегашния ми компютър както и преди него съм ги разглобявал предостатъчно 

Редактирано от Athov (преглед на промените)

проблема не е сглобяването а гаранционните карти

в последните 4-5 дни съм изгледал твърде много клипове и съм чел още толкова за части, сглобяване и т.н.

а и сегашния ми компютър както и преди него съм ги разглобявал предостатъчно 

Добре, нямаш проблеми с доставките тогава, поръчвай каквото ти препоръчах и е чук конфигурацията.

• Автор

кое е по добре 
COOLER MASTER Hyper 212 Evo, s.All CPU, 600-1600 rpm, 9-31dB

или

ZALMAN CPU Cooler CNPS10X Optima 2011, Intel/AMD

а по принцип процесора няма ли охлаждане?

и относно HDD-то TOSHIBA 2TB или SEAGATE 2TB

иначе всичко друго е така / конфигурацията на naruto
  INTEL XEON, E3-1231V3 QUAD, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh

GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150

CRUCIAL 2 x 8GB DDR III 1600 Ballistix Tactical , CL8

PALIT 4096M GTX970 JETSTREAM GDDR5 PCI-E 3.0

FRACTAL DESIGN Захранване Edison M 450W, Gold

FRACTAL DESIGN Define R5 Black, w/o PSU

Крайна цена 1 953,84 лв.

искам да попитам от sky.bg имали отстъпки при такива покупки

За охладителите не съм сигурен, но Залман-а по-добре ми се струва, харда задължително Seagate, защото е с повече гаранция, също е по-бърз. Предлагам ти това :

GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150

ZALMAN CPU Cooler CNPS10X Optima 2011, Intel/AMD

INTEL XEON, E3-1231V3 QUAD, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh

CRUCIAL 2 x 8GB DDR III 1600 Ballistix Tactical , CL8

GIGABYTE 4096M GTX970 N970G1 GAMING-4GD PCI-E 3.0

FRACTAL DESIGN Захранване Edison M 450W, Gold

FRACTAL DESIGN Define R5 Black, w/o PSU

SEAGATE 2000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST2000DM001

Крайна цена 2 260,44 лв.

Картата е по-скъпа, НО !

1. Има задна пластина (картата на билдера е без, говоря за 970 и грее отзад)
  2. Има повече гаранция
  3. По-добро охлаждане
  4. Фабрично клокната е повече
  • Автор

Крайна цена 2 260,44 лв.

ако е така ще трябва да сменя кутията защото ако сложа и 

LG 23" 23MP75HM-P, 5ms, 5 000 000:1, 250 cd/m2, VGA, HDMI, IPS

става

Крайна цена: 2 586,60 лв. (ако няма отстъпка)

на това 

FRACTAL DESIGN Core 2500, ATX Mid Tower, USB 3.0, w/o PSU

Крайна цена 2 497,77 лв.

другия вариант е да махна cooler-a и да се надявам че ще намеря 40 още

Това което си избрал последно е добре.

Няма значение кой хард ще сложиш освен като гаранционно обслужване. Даваш 14 лв. отгоре за 1 год. гаранция ако искаш.

По-евтиния охладител на Zalman вземи. Всъщност може и още по-евтин модел пак на Zalman ако тоя ти идва скъп.

ZALMAN CPU Cooler CNPS5X Performa

ZALMAN CPU Cooler CNPS8X Optima

ZALMAN CPU Cooler CNPS10X Optima 

Тъй като няма да има клок не е съществено кой е важното е да не е фабричния.

Ако искаш да спестиш 22 лв. режеш захранването като вземеш Сиисоника които не е модулен. 

SEASONIC Захранване SSR-450RT Gold, 450W 

Искаш тишина демек кутията не се пипа отделно с нея не е задължително и модулно захранване (това че не е няма връзка с качеството).

пс. Вчера беше готов да дадеш същите пари за машина без SSD и по-скапано захранване и рам

та най-добре реши последно колко точно пари ще харчиш? 

За монитора вече ти казах разликите не са съществени та при 60 лв. разлика ако парите са проблем вземи по-евтиния.

LG 23" 23MP47HQ-P, 5ms, 5 000 000:1, VGA, HDMI, IPS 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

бюджета е 2500 лв

взема ли по евтиния монитор всичко пасва 

Ами взимай го. Както казах е един и същ. Прозрачната стойка и по-тънката рамка са чисто дизайнерска история та ти дреме.

Говорителите ако си нямаш вършат работа но при разлика от 60 лв. може и по-добри или пък най-обикновени за двойно по-малко. 

Единствено втория HDMI вход може да наклони везните но на повечето хора подобно нещо не им трябва.

Захранването също спокойно го смени и си спести 22 лв. щом парите са проблем. 

Охладителя също може да го смениш без притеснения с някой от другите два.

пс. Виж с кутията не прави компромиси щом търсиш тишина пък може да си я ползваш цял живот та е добра инвестиция.

Всичко друго подлежи на смяна след малко или много време.

• Автор

Задната планка наистина е голямо предимство но точно тая е голям свирчо ако се съди по-оплакванията.

iChill си остава най-доброто решение и от към охлаждане а и от към цена но я няма в Скай.

• Автор

ами какво предлагаш да взема palit-а?

Inno3D GTX 970 iChill X4 Air Boss

Освен че е по-добра излиза 40 лв. по-евтино та въпреки доставката пак излиза по-изгодно.

Вземи тази

Inno3D GTX 970 iChill X4 Air Boss

Освен че е по-добра излиза 40 лв. по-евтино та въпреки доставката пак излиза по-изгодно.

При гейминг не минава 50 градуса, това е най-хладната видеокарта, която можеш да си купиш.

• Автор

някои може ли да ми каже г/д колко ще ми излезе доставката? 

Около 20 лв. Най-добре да е до офис на куриера вместо до вас ще ти спести няколко лева а и ще отидеш в удобно за теб време.

Най-добре потърси инфо в нета кой фирми имат представителство в квартала ти и им виж цените да си избереш най-изгодната.

пс. След случай тъпия куриер да ми иска повече пари за доставката вече не ползвам услуги "до врата" а той дано е безработен.

• Автор

а кое според вас е по добре Спиди или Еконт

Намери най-близкия офис до вас на Еконт и кажи, че искаш доставката до там, ще получиш СМС и ще отидеш и сам ще си го вземеш от офиса.

Винаги Спиди ползвам. Много рядко Еконт. Макар че имам офиси на Еконт до г*за ми.  Вземат повече за доставка при равни условия. И като поръчваш, не се хвърляй на експресни доставки, а искай обикновена. Така ще спестиш някой лев, а стоката идва не на следващия, а на по-следващия ден. Макар че ако поръчваш от Никем, нямаш опция за Спиди доколкото се сещам, освен ако не са променили нещо. На всичко отгоре вземат и допълнително пари, защото офиса на Никем е на майната си, извън София. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

видях че Inno3D GeForce GTX 970 iChill X4 Air има избор между двете докато sky.bg предпочитат спиди(може да избера и Еконт) и двата офиса са близо до мен

може ли примерно sky.bg да намерят Inno3D GeForce GTX 970 iChill X4 Air?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.