Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Паметникът на цар Самуил

Featured Replies

Аве къв ти е проблема че светил? Даже си е много яко. 

• Отговори 81
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аве къв ти е проблема че светил? Даже си е много яко. 

Ти да не си на 13, или само акъла ти е на толкова?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Логика чудо. Причина и повод са различни неща. Освен това, какво искаш да кажеш - щом досега е нямало по-хубаво хич да няма така ли? Т.е. "грешките", дето не сме ги поправяли досега, да не го правим никога?...

Щото не ти допада моята и следователно е по-долна, нали? Не ме учи кое причина и повод, знам каква е разликата. Ако си прочел коментара ми в правия му текст, едва ли щеше да ми задаваш тия комични въпроси. Какво излиза иначе, че следва да сме българи само на кръгли годишни ли? Отде това неистово влечение към числата?

Тия произволно изброени години не ти ли подсказват същността на питането? Какво пречеше паметник да се направи и без кръгла годишнина, да речем през 1966 г.? Тогава Самуил бил ли е значим за историята ни или не е бил?  

...Яко, само трябва да залеем нещо с помия в медиите и не искаш да чуеш за него? На това му се казва 4та власт...

Ти май не четеш чуждите коментари или поне не вникваш в съдържанието им. За каква 4-та власт ми говориш в случая, след като видимо не си наясно с изложението? Няма проблем да спорим до сутринта, ако държиш, но ако всеки пише без да чете, какъв е смисълът от това?

Смятам, че Самуил е направил за България много повече от по-голямата част от своите предшественици и последователи. И съм го почитал и без паметник, какво се очаква да промени един постамент?

Тук иде въпроса за това, че нашият(около новото Бойково правителство разположен) художествен "елит", трябва да се урежда с поръчки. Дали ще е статуя на Самуил или поредната чешма с надпис "направено от ГЕРБ" все тая. С народна пара, лесно се живее.

... Дали ще е статуя на Самуил или поредната чешма с надпис "направено от ГЕРБ" все тая...

Мисля, че това е най-точният израз в темата! Голяма гюрултия се вдигна около тоя паметник, голямо чудо. И споделям съпоставката за чешмата, жалкото е, че един българин, дал всичко за народа си, днес бива превръщан в рекламно лице. Срамота е! 

Щото не ти допада моята и следователно е по-долна, нали? Не ме учи кое причина и повод, знам каква е разликата. Ако си прочел коментара ми в правия му текст, едва ли щеше да ми задаваш тия комични въпроси. Какво излиза иначе, че следва да сме българи само на кръгли годишни ли? Отде това неистово влечение към числата?

Тия произволно изброени години не ти ли подсказват същността на питането? Какво пречеше паметник да се направи и без кръгла годишнина, да речем през 1966 г.?

Напротив. Твоята логика е комична, затова си позволих да коментирам, даже посочих грешката в логиката ти. Повтарям

Ок. Нищо не е пречело да построим паметник през 66та нито през 98а, 2010а и т.н.

Ама не сме. Това значи ли, че не трябва да строим изобщо паметник? Ето на това ми отговори. И ако отговорът ти е, че не трябва, то да ми кажеш с точност до час, кога е трябвало да стане и да се обосновеш защо не по-рано или по-късно. Това ако твърдиш че логиката ти по тая точка е вярна.

Има ли значение, какъв е повода? Не е ли важното, че все пак е решено и е направен, а не да се спори защо не е бил досега.

Не е ли важното, че макар да е трябвало да го почетем по-рано с паметник, а не сме, все пак най-накрая се е случило?

Или трябва да се включим към помията която спомена?

Редактирано от flare (преглед на промените)

Колко много се впряга българина за неща, които са далеч от проблемите, определящи качеството му на живот и е способен да потъне в дребнотемия. И за да не се захване някой за думата, бързам да уточня, че принципно няма лошо хората да имат мнение по подобни въпроси и те да се разискват публично и да заемат такава част от медийното пространство, но... ако са си надвили на всичкия останал масраф. А ние като цяло сме в нелепата ситуация като общество и държава да имаме най-сериозната диагноза на света, но да се тревожим за пъпката на носа ни.

Колко много се впряга българина за неща, които са далеч от проблемите, определящи качеството му на живот и е способен да потъне в дребнотемия. И за да не се захване някой за думата, бързам да уточня, че принципно няма лошо хората да имат мнение по подобни въпроси и те да се разискват публично и да заемат такава част от медийното пространство, но... ако са си надвили на всичкия останал масраф. А ние като цяло сме в нелепата ситуация като общество и държава да имаме най-сериозната диагноза на света, но да се тревожим за пъпката на носа ни.

Ми такова е. Един паметник да построят и се вдига шум до небето. А това че и ти, и аз, и другите коментираме в темата, е доказателство че сме част от това същото общество де се тревожи за пъпката на носа си.

Ми такова е. Един паметник да построят и се вдига шум до небето. А това че и ти, и аз, и другите коментираме в темата, е доказателство че сме част от това същото общество де се тревожи за пъпката на носа си.

Ами няма начин да не съм част от обществото, щом не съм Робинзонка. Само, че мнението, с което участвам едва ли сочи, че се тревожа за пъпката на носа ни. 

... Това значи ли, че не трябва да строим изобщо паметник? Ето на това ми отговори...

Никъде не съм писал, че не трябва, а че е не е задължително да се чака да станат 50, 100, 500 или 1000 години, за да се отдаде нужната почит някому. Или ще търсим непременно повод, ако и да се чудим къде да съхраняваме причините. По-голям ли ще е вече приносът на Самуил към България днес, след като му пляснахме паметник насред София? И ако утре, по някакъв повод тоя паметник бъде махнат или преместен, да речем за някакъв ремонт, ще забравим за Самуил, защото го няма паметникът, който да ни подсеща.

А ти, след като искаш час, защо не възразяваш, че паметникът се открива 1001 години след смъртта на Самуил, а не на 6 октомври 2014 г.? След като толкова се държи на кръглите цифри, не можеше ли през 2013 г. да се обяви конкурса и през 2014 г.  да режем с гръм и трясък лентата? Щото работим само с цифри, а не с душите си.  

И какво, вместо да приемем все пак дадеността, макар и с неуточнена и с нищо неоправдана закъснялост, хукваме да се пробваме всякак да го гътнем тоя паметник с пошлост и помия. А ти ме питаш защо вече нямам мерак да ходя да го гледам. Кое по-точно да гледам - тоя, дето умря за България (категорично се разграничавам от купищата чисто форумни патриоти!) или да си мисля за болезнената мръсотия, с която щедро бе залят буквално за часове.

Нямам какво повече да ти кажа по темата.

... Само, че мнението, с което участвам едва ли сочи, че се тревожа за пъпката на носа ни. 

Така е, защото пъпката на носа също е част от тялото.

Аз пък не виждам защо да съм доволен, че ГЕРБ разходва парите от данъците, за да прави паметници, магистрали и спортни зали за софиенци. Нищо от това което прави ГЕРБ не ми е от полза за подобряване качеството на живота ми!

Разбира се. Някои хора предпочитат да умрат, отколкото да са грозни... :)

Сигурна съм, че разбираш какво имам предвид. За паметника се говори от година. Имало е социологическо проучване сред софиянци. Минали са конкурси, съвети, министерства, одобрения, класирания, финансирания и... никой през целия този етап нищо не е казал... ама ни-щич-ко. И сега, когато всичко е готово, когато едни над незнам си колко лева вече са изхарчени и всичко е свършен факт, се надига една никому ненужна и нищо нераждаща емоционална вълна, в която има хора, които си позволяват дори да кажат, че Самуил няма принос в българската история.

Е, аз все пак предпочитам да си третирам пъпката на носа насаме в банята, вместо да орева света и да се изложа като кифладжийка, преекспонирайки проблема.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Аз пък не виждам защо да съм доволен, че ГЕРБ разходва парите от данъците, за да прави паметници, магистрали и спортни зали за софиенци. Нищо от това което прави ГЕРБ не ми е от полза за подобряване качеството на живота ми!

Подобряването на качеството на твоя живот зависи от теб и е твоя отговорност, а не на държавата. Аман от ревльовци, дето чак паметниците са им криви.

Офтопик: Парите от данъците ти отиват горе долу да се закърпят 3 дупки. Магистралите и залите са по европейски проекти. Магистралите не обслужват само софиянци, доколкото никоя магистрала не се намира изцяло в София.

...

Отново отклони моя протест срещу мнението ти.Не ми пука каква годишнина е, ти питаш що точно сега. Аз питам: Хубаво ли е да има паметник? Да. Имаше ли? Не. Направиха ли? Да. Защо тогава да е лошо че са направили нещо хубаво???

Именно.

Подобряването на качеството на твоя живот зависи от теб и е твоя отговорност, а не на държавата. Аман от ревльовци, дето чак паметниците са им криви.

Мадам, аз ако сам ще се грижа за качеството си на живот евем ти държавата. Спирам да плащам данъци, такси, осигуровки и всичко. За какво ги храня, ми ти тия тлъсти бюрократи?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

За паметника се говори от година. Имало е социологическо проучване сред софиянци. Минали са конкурси, съвети, министерства, одобрения, класирания, финансирания и... никой през целия този етап нищо не е казал... ама ни-щич-ко. И сега, когато всичко е готово, когато едни над незнам си колко лева вече са изхарчени и всичко е свършен факт, се надига една никому ненужна и нищо нераждаща емоционална вълна

:yanim:

Офтопик: Парите от данъците ти отиват горе долу да се закърпят 3 дупки. Магистралите и залите са по европейски проекти. Магистралите не обслужват само софиянци, доколкото никоя магистрала не се намира изцяло в София.

Цялата провинция плащаме данъци, а това не съм само аз и никак не съм съгласен само софиенци и фирми покрай властта, да се облажват от държавните поръчки.

Цялата провинция плащаме данъци, а това не съм само аз и никак не съм съгласен само софиенци и фирми покрай властта, да се облажват от държавните поръчки.

А ти кандидатствал ли си за това, което наричаш "държавни поръчки" или искаш да станеш милионер, ама да не дадеш 50 стинки за фишче от тотото...

А ти кандидатствал ли си за това, което наричаш "държавни поръчки" или искаш да станеш милионер, ама да не дадеш 50 стинки за фишче от тотото...

Уцели, аз съм алчно копиле и само милиони ми са в главата. Ако е по-малко, все едно нищо не ми е дадено.

Пак се плъзна покрай същността на въпроса ми и мина по околовръстното. Питам те за усилията, които си готов да положиш за милионите, а не само да си мечтаеш за тях, потънал във форумен негативизъм. Има хора, които си заработват парите, а не ги чакат само в словоблудствата си.

Пак се плъзна покрай същността на въпроса ми и мина по околовръстното. Питам те за усилията, които си готов да положиш за милионите, а не само да си мечтаеш за тях, потънал във форумен негативизъм. Има хора, които си заработват парите, а не ги чакат само в словоблудствата си.

Аз не искам пари за мен, искам нещо да се построи в околността, което да осигури трайни работни места. Не ща магистрали, не ща паметници! Ако аз ще правя предприятие, държавата няма да ми осигури това финансиране, защото не е регламентирано по европейските правила и ще е държавна помощ насочена към частник. Но нищо не забранява държавата да построи предприятието. Само че не, такива неща в нашата държава не се случват от доста години вече. За какви ли не глупости се пръскат милиони и десетки милиони.

Тук иде въпроса за това, че нашият(около новото Бойково правителство разположен) художествен "елит", трябва да се урежда с поръчки. Дали ще е статуя на Самуил или поредната чешма с надпис "направено от ГЕРБ" все тая. С народна пара, лесно се живее.

Тук малко олекваш, щото даже Пламен Орешарски по едно време беше патрон на честването на Самуил... :wink12:  Провери си фактите...

И тук олекваш... Парите са частно дарение... Провери си фактите!!!

Тук малко олекваш, щото даже Пламен Орешарски по едно време беше патрон на честването на Самуил... :wink12:  Провери си фактите...

Аз съм против всички БГ политици. Просто в момента Боко е под светлините на рампата :D

Като си представиш държавните предприятия и търговските дружества с над 50 процента държавно участие на какъв хал са, едва ли народът в някой от районите, в които се намират, е забогатял от тях. Само малка част за които се сещам, в които хората си чакат парите с месеци и обикновено много от тях си ги получават във вид на бурканчета с лютеница, ТЕЦ Бобов дол, ТЕЦ Марица-изток 2, Мини Марица-изток, Цигарена фабрика Пловдив, ВМЗ - Сопот...

Това са тия, които се броят със стара, нерентабилна технология и с производства замърсяващи със какви ли не емисии, извън евростандартите. Те са на изживяване, а държавата не ги е затворила по причина, че няма с какво да замести работните места в тях, за някои които са структуро определящи и стратегически предприятия по съответните причини, а и заради социалното недоволство, което ще се надигне и може парламента отново да гори. Тоя път заедно със съдържанието си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.