Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 800 лв

Featured Replies

@bildera_ противоречиш си по отношение на мегахерците и НТ ;) .Пак кажи за разликата в проценти Sandy/Ivy.:) Последно за 970 мегахерци или НТ? :) .Хайде остави ги приказките за вграденото аудио ;) .Голото момиченце със селфито няма да го коментирам и да му мисля комплексите.

Има грешка, паметта не е GDDR5 а е по-бързата HBM

@bildera_ противоречиш си по отношение на мегахерците и НТ ;) .Пак кажи за разликата в проценти Sandy/Ivy. :) Последно за 970 мегахерци или НТ? :) .Хайде остави ги приказките за вграденото аудио ;) .Голото момиченце със селфито няма да го коментирам и да му мисля комплексите.

Не си противореча. Честота трябва  и с всяка нова игра все по-голяма. Това не означава, че няма игри като Crysis 3,  където по-важни са ядрата, а не честотата. HT  дава предимство до 30% при игри, които могат да се възползват от повече нишки. Това най-добре си личи, ако сравниш един Пентиум с един i3  на една и съща честота. Честотата компенсира броя на ядрата, но всичко зависи и от игрите. То и затова един клокнат G3258  при много игри бие дори i7. Ако нямаше разлика между IB и SB,  Интел изобщо нямаше да си правят труда да сменят поколенията. И не ми излизай с номера, че всичко е реклама, че няма конкуренция и тем подобни глупости. Бях със SB и знам какво е спрямо IB. А и достатъчно тестове има в нета, които показват как при една и съща честота IB  е по-бърз от SB. 

@naruto,  прав съм и още как. Честотата на процесора и броя на ядрата са много важни за бързите видеокарти. При мен половината от игрите, които обичам да играя, са спъвани от процесора.  Няма да ви пускам всеки ден клипове за какво става въпрос. При Race Room например става въпрос за двойно намаляване на кадрите  заради слаб процесор. И да, там трябва само честота. Спор няма. 4 ядра и честота. Но това е игра, поддържаща все още само DX9.  

Музикантко, пак ще ти кажа, че не си противореча по простата причина, че има хиляди игри, все различни и с различни изисквания спрямо процесор и видеокарта. Няма как да ме хванеш в противоречие. 

bildera_ мислех че се подразбира че говоря за Санди-Айви-Хасуел с еднакви честоти. 

Въпреки че и там разлика от 100-200MHz не е фрапантна.

Примерно препоръчания I5-3450 излиза близо 100 лв. по-евтино от I5-4460 отделно с препоръчаното

дъно не е проблем да му се дигнат леко честотите та реално не само е по-евтиното но и по-производителното решение.

А останалите разлики се състоят в по-добра вградена графика и затруднено охлаждане.

Последната издънка Бродуел се очертава същия ташак като гледам тестовете та единствено размерите

дето стават все по-малки и по-малки и охлаждането-клока става все по-проблемно. 

Лично на мен не ми дреме даже съм доволен понеже имам полза от добрата вградена графика 

ама ми е непонятно защо геймърите се връзвате на маркетингови трикове?

От интел без да бързат за никъде поради простата причина че нямат конкуренция си гонят 10 nm (явно имат затруднения)

и по-добра вградена графика и въобще не гонят по-висока производителност поне ако се съди от действията им последните години.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.