Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запитване към администраторите

Featured Replies

Не, имах предвид форумът, който е виден и достъпен само за модове и админи. За обикновените потребители е невидим - топ сикрет.

Тогава ти си скрит админ/мод.

• Отговори 63
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тогава ти си скрит админ/мод.

Не, аз съм от ЦРУ.  ;)

То пък голямата философия от начина на писане в открития форум да се досетим за типа поведение и в закрития форум... било като дипломатичност, било като знания и подготовка, било като най-обикновено възпитание или липсата му.

Да бе, ей така ще направят тук някой непознат модератор с достъп до скрития форум, където модовете така "възпитано" ни обсъждат, че ум да ти зайде. :D

Там се обсъждат предимно видиотените персонажи.

• Автор

Че поне едно CV да си беше пуснал кандидата, след като иска да става член на екипа няколко дни след регистрацията. Аз ще ида в богата европейска  банка, ще постоя няколко минути във фоайето и ще поискам да ме назначат мениджър кредити.

В тази си тема аз питам за изискванията, а не лижа гъзове, както теб, като си ставал модератор. ;)

Редактирано от Илиян Иванов (преглед на промените)

То пък голямата философия от начина на писане в открития форум да се досетим за типа поведение и в закрития форум... било като дипломатичност, било като знания и подготовка, било като най-обикновено възпитание или липсата му.

Въпросът не е в това може ли някой да се досети или не, а защо няма прозрачност? Защо е това лицемерие?

Да обсъждаш и обиждаш безнаказано някого скрито-покрито, бил той и идиот според нечии мерки, оказва се е само модераторска привилегия. Редовите потребители ги наказват за обиди. 

Въпросът не е в това може ли някой да се досети или не, а защо няма прозрачност? Защо е това лицемерие?

Да обсъждаш и обиждаш безнаказано някого скрито-покрито, бил той и идиот според нечии мерки, оказва се е само модераторска привилегия. Редовите потребители ги наказват за обиди. 

Направо се чувствам дискриминиран че още не съм получил достъп до тия пикантии. Еле пък ако ми и разрешат да се включа в моабета.

Кака ти да не би да имаш къртица в екипа и да е имало теч на квалифицирана информация с гриф строго секретно?

Не трябва да е открит админският форум. Там понякога се спори относно потребители, обсъждат се принципи на модериране, проблеми на платформата, лични съобщения пратени от потребители с оплаквания от други потребители, това не може да е публично.

Да обсъждаш и обиждаш безнаказано някого скрито-покрито, бил той и идиот според нечии мерки, оказва се е само модераторска привилегия. Редовите потреби

тели ги наказват за обиди. 

Това не го разбирам. Нали трябва все някъде да се консултират, където имат общ достъп, а ние нямаме. 

А иначе, то си е до културата на човека, дали ще използва скрития форум да плюе. 

Има два вида хора дето искат да станат модове - такива , които да помагат , такива които искат да баннват наред . Гледам автора на темата е от Добрич да те питам момко като прочетох коя форумна система си модерирал коя точно да не би бергонската ?? Дойде тук искаш да станеш мод и да ме баннеш

В тази си тема аз питам за изискванията, а не лижа газове, както теб, като си ставал модератор. ;)

Вече си личи, колко сте годен за модератор. Може би за надзирател в затвор или като обитател.

• Автор

Има два вида хора дето искат да станат модове - такива , които да помагат , такива които искат да баннват наред . Гледам автора на темата е от Добрич да те питам момко като прочетох коя форумна система си модерирал коя точно да не би бергонската ?? Дойде тук искаш да станеш мод и да ме баннеш

Само глобалните и админите могат да банват. Оо, вече си пролича и Вие колко разбирате. А защо тогава се месите, като доводите Ви дори не са верни?

Вече си личи, колко сте годен за модератор. Може би за надзирател в затвор или като обитател.

Вече не ми дреме. Бъдете си модератори. Така като гледам по държанието Ви, което също не е годно да модератор, и Вашето място не е тук. Но това разбира се не го решавам аз. 

Направо се чувствам дискриминиран че още не съм получил достъп до тия пикантии. Еле пък ако ми и разрешат да се включа в моабета.

Кака ти да не би да имаш къртица в екипа и да е имало теч на квалифицирана информация с гриф строго секретно?

Хаквам форума чат-пат за развлечение. 

Не трябва да е открит админският форум. Там понякога се спори относно потребители, обсъждат се принципи на модериране, проблеми на платформата, лични съобщения пратени от потребители с оплаквания от други потребители, това не може да е публично.

Това "не може да е публично" е много удобно.

Целият свят лежи на тази кълка и се управлява на този принцип, какво остава за някакъв си форум. 

Предполагам нещата са толкова "сериозни", че модераторите се обвързват и с неприкосновена клетва за "конфиденциалност" - в смисъл, че не споделят с другарчетата си "секретна" информация? То па е един топ-сикрет, едно ноу-хау да се сгънеш от смях.

Аз съм за прозрачност. Хорската глупост и низост не е тайна за никого. Защо да се крие зад някаква измислена и лицемерна етика, при положение, че личните се четат от поне 20 души, а и се обсъждат на всичкото отгоре, но без знанието на самите потребители? Но ако потребител публикува лично, бива награден с наказание? Както и да е, за мен това е някаква смехория. Написах го за всички онези, които имат желание да стават модове. Няма нищо привлекателно в това да ти се налага да бъдеш не само свидетел, но и съдник на човешката природа. Но всеки сам си решава за себе си.

• Автор

Нищо лично, но в никой друг форум не съм виждал модератори да пишат извън темата.

Нищо лично, но в никой друг форум не съм виждал модератори да пишат извън темата.

Тук не е като навсякъде.

Тук е У Н И К А Л Н О :)

Е не. Нямам това предвид. Разбира се, че трябва да имат място, където обикновените потребители да нямат достъп. Все пак никой клиент не може да влиза в кухнята и на най-скъпия ресторант. И ние, потребителите, не бива да забравяме, че след като форумът принадлежи на някого, той е този, който решава политиката на форума, а потребителите, които не я харесват /политиката на форума/, са свободни да си тръгнат.

Останалото е въпрос на възпитание, дипломатичност, коректност - все неща, освен специалните знания, които трябва да се имат предвид в момента на определянето на модераторите. Като в живота всъщност...

Да те светна този форум си има традиции тука не баннават така лесно за една обида а само се слагат предупреждения ти ако си свикнал да баннаваш наред в малките форуми с 5 човека на кръст просто си сбъркал адреса

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Защо да се крие зад някаква измислена и лицемерна етика, при положение, че личните се четат от поне 20 души, а и се обсъждат на всичкото отгоре, но без знанието на самите потребители?

Отивам да трия личните че работата стана много дебела. Ти защо мълча до сега щом като си толкова навътре във висшите общества и масонските ложи ?

• Автор

Да те светна този форум си има традиции тука не баннават така лесно за една обида а само се слагат предупреждения ти ако си свикнал да баннаваш наред в малките форуми с 5 човека на кръст просто си сбъркал адреса

Кога съм казал, че искам да банвам. Хайде стига се опитва да ми изопачиш думите, защото става жалко. Толкова си плитък, че не можеш да измислиш нещо оригинално. 

Редактирано от Илиян Иванов (преглед на промените)

ЕВсе пак никой клиент не може да влиза в кухнята и на най-скъпия ресторант. И ние, потребителите, не бива да забравяме, че след като форумът принадлежи на някого, той е този, който решава политиката на форума, а потребителите, които не я харесват /политиката на форума/, са свободни да си тръгнат.

Мерил, нещо изоставаш със съвременните тенденции относно най-скъпите ресторанти. :tongue2:  Обикновено кухните им са достъпни за клиентите, а често дори заемат централно място в заведението и са достъпни за погледите на клиентите. Така, че всеки клиент може спокойно да наблюдава в какви условия се приготвя храната му. Да не забравяме, че всичко е взаимосвързано и ако ресторантът/форумът не е на нивото на изискванията на своите клиенти, на които дължи и репутацията, и печалбата си, резултатът е ясен.

Практиката и в бизнеса показва, че колкото е по-висока прозрачността, колкото повече клиентите се усещат лично въвлечени в процесите и третирани не просто като бройки, толкова по-висока е лоялността им. Западният бизнес не ти показва вратата, ако не дай си Боже дръзнеш да направиш рекламация или да изразиш недоволство. Но този начин на мислене не е особено присъщ на българина, за който нещата обикновено са или само бели, или само черни. То и за това нивото на обслужване в България е такова, каквото е.

Хаквам форума чат-пат за развлечение. 

Това "не може да е публично" е много удобно.

Целият свят лежи на тази кълка и се управлява на този принцип, какво остава за някакъв си форум. 

Предполагам нещата са толкова "сериозни", че модераторите се обвързват и с неприкосновена клетва за "конфиденциалност" - в смисъл, че не споделят с другарчетата си "секретна" информация? То па е един топ-сикрет, едно ноу-хау да се сгънеш от смях.

Аз съм за прозрачност. Хорската глупост и низост не е тайна за никого. Защо да се крие зад някаква измислена и лицемерна етика, при положение, че личните се четат от поне 20 души, а и се обсъждат на всичкото отгоре, но без знанието на самите потребители? Но ако потребител публикува лично, бива награден с наказание? Както и да е, за мен това е някаква смехория. Написах го за всички онези, които имат желание да стават модове. Няма нищо привлекателно в това да ти се налага да бъдеш не само свидетел, но и съдник на човешката природа. Но всеки сам си решава за себе си.

Под "не може да е публично" имам предвид "не е удачно". Няма да е удачно да гледаш как двама модератора се застъпват за един потребител, а други двама вадят аргументи да го наказват. Модератори и админи там могат да си покажат личното отношение за потребител, но тук трябва да се опитват да са балансьори и да не позволяват личното им отношение да прави лошо впечатление. Това е принципно, а че понякога нещата реално излизат от принципите, ми човешко е.

Мерил, нещо изоставаш със съвременните тенденции относно най-скъпите ресторанти. :tongue2:  Обикновено кухните им са достъпни за клиентите, а често дори заемат централно място в заведението и са достъпни за погледите на клиентите. Така, че всеки клиент може спокойно да наблюдава в какви условия се приготвя храната му. Да не забравяме, че всичко е взаимосвързано и ако ресторантът/форумът не е на нивото на изискванията на своите клиенти, на които дължи и репутацията, и печалбата си, резултатът е ясен.

....

Всичко това е прекрасно (за скъпите ресторанти), само че там се изръсваш три или четири цифрена сума за сметката. Докато този форум ти е осигурил безплатен достъп :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.