Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избирането на подходящ Нотариус за прехвърлянето на жилище ?

Featured Replies

• Автор

никой не спори, в грешка сте

опитваме се да ви отговорим на поставен въпрос

отговарят ви все хора с опит точно в тази област която в момента ви интересува

и този опит не е житейски а професионален и няма нищо общо с годините или житейските неволи 

вашето участие в темата обаче се свежда до оплюване на нотариусите като цяло и на всички свързани с тях лица

та, кой е в забавачницата?

повтарям отново: нотариалните такси за изповядване на сделка за покупко-продажба или дарение при различни нотариуси в един и същи град се различават със стотина лева. Като разликата основно идва от това дали нотариуса ви взема пари за написването на нот.акт, което е редно да направи, или не ви взема пари и един вид ви подарява написването.

и отново повтарям съвета си: Проверете при няколко нотариуса какви ще са таксите. За целта ще трябва да знаете данъчната оценка на имота. Това го правете СЛЕД 14часа защото до обяд се изповядват сделки и нотариусите, както и техните служители, са заети.

И последно, но не на последно място. Не знам каква ви е целта на това дарение но трябва да знаете че даренията са атакуеми в съда. Обмислете го.

не, не може

и този опит не е житейски а професионален и няма нищо общо с годините или житейските неволи 

вашето участие в темата обаче се свежда до оплюване на нотариусите като цяло и на всички свързани с тях лица

повтарям отново: нотариалните такси за изповядване на сделка за покупко-продажба или дарение при различни нотариуси в един и същи град се различават със стотина лева. Като разликата основно идва от това дали нотариуса ви взема пари за написването на нот.акт, което е редно да направи, или не ви взема пари и един вид ви подарява написването.

и отново повтарям съвета си: Проверете при няколко нотариуса какви ще са таксите. За целта ще трябва да знаете данъчната оценка на имота. Това го правете СЛЕД 14часа защото до обяд се изповядват сделки и нотариусите, както и техните служители, са заети.

И последно, но не на последно място. Не знам каква ви е целта на това дарение но трябва да знаете че даренията са атакуеми в съда. Обмислете го.

не, не може

не, не може

Ще ме извините,

но защо се появяват тези огромни разлики в пари

в полза на нотариусите, ако решиш да си направиш сам справка с

Нотариален калкулатор ?

Ако си представим че под Материален интерес се включва цялата

сума на жилището посочена в Данъчната оценка на имота, а не 1/2 от нея

която ти даряват, защото другата половина си е моя по закон и

прибавиш ли Нотариалната такса, която не е повече от 300 лева,

както и 2.5% местен данък /на калкулатора не ми излиза/ излиза с 350 лева

по-малко от това което ми поиска нотариус Ивайло Иванов.

Разликата не е ли в тези проценти които взима общината,

но тези 2.5% върху цялата данъчна оценка ли са или върху тази

1/2 която трябва да ми прехвърлят на мен, двете деца на починалия ми брат !

01.07.2015 година

Ще ме извините,

но защо се появяват тези огромни разлики в пари

в полза на нотариусите, ако решиш да си направиш сам справка с

Нотариален калкулатор ?

Ако си представим че под Материален интерес се включва цялата

сума на жилището посочена в Данъчната оценка на имота, а не 1/2 от нея

която ти даряват, защото другата половина си е моя по закон и

прибавиш ли Нотариалната такса, която не е повече от 300 лева,

както и 2.5% местен данък /на калкулатора не ми излиза/ излиза с 350 лева

по-малко от това което ми поиска нотариус Ивайло Иванов.

Разликата не е ли в тези проценти които взима общината,

но тези 2.5% върху цялата данъчна оценка ли са или върху тази

1/2 която трябва да ми прехвърлят на мен, двете деца на починалия ми брат !

01.07.2015 година

Прочетете поста ми по горе и ще разберете. Материалния инт е само часта предмет на сделката, във вашия случай 1/2 от Д.О.

Придарение между съребрени роднини таксата не е 2,5% а е в рамките на 0,4-0,8 от % и всяка община го пределя в тези рамки. Вижте ЗМДТ

Няма нужда да пишете в Италик и Болд, Ние и така виждаме поста Ви!

Редактирано от NNNNIKKKK (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Как ви звучи "консултация с нотариус в центъра на София", в най-динамичните времена от години насам, когато се продават и купуват жилища, фирми, не ежедневно, а ежечасно.. На мен ми звучи кошмарно и най-вече, скъпо!
Сега ще споделя моя опит: след предрешени опити да се добера до някой нотариус за консултация, чакайки в три кантори по над два и три часа безуспешно, след ред предложения да си оставя документите /като че ли аз трябва да знам какви документи са нужни за моя казус/, накрая колеги ми препоръчаха нотариус Дахтеров. Не вярвайки на това, което чувах, че консултацията е безплатна, все пак си записах час с пълните резерви, че пак ще чакам три часа.
1. Бях приета точно в записания час;
2. Бях обслужена безплатно, без никакви гаранции, че ще се върна там за сделката;
3. Отношението, което получих, информацията, която ми бе разяснена бяха нереални като качество, компетентност и количество за безплатна консултация според нашенските разбирания.
Нотариус Дахтеров или е алтриуст, който може да си позволи такова широко поведение, или е далновиден, мъдър и прозорлив, дори като бизнесмен. Струва ми се, че е второто..
Тук е мястото да благодаря безкрайно за съветите и да поднеса комплиментите си! Успех, а при такъв подход, той е гарантиран!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.