Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте отново...преди седмица някъде попитах за 1 конфигурация и ми предложиха ето тази :

INTEL CELERON DUAL CORE G1820, 2.70GHz, 2MB, BOX, LGA1150

ASROCK H81M-VG4 R2.0, H81, DDR III 1600/1333/1066, VGA, LGA1150
Та въпроса ми е, понеже съм бая иднианец, а искам да си го поръчам сглобен, възможно ли е някои от вас да ми го сглобите в sky или nikem, (понеже има там и СД/ДВД, звукови карти и тъка нататък а грам понятие си нямам от тези работи) и да ми пратите да си го поръчам..знам, че е тъпо и досадно, но наистина съм си индианец... благодаря предварително :(

1. Не се обиждай. Няма смисъл от това. Никой не се е родил научен.

2. Кажи с какъв бюджет разполагаш и дали конфигурацията ще включва монитор.

3. Изчакай колеги да ти дадат примерни конфигурации. Готова не си вземай при никакви положения. Има и доста теми в този раздел, така че може да ги прочетеш ако имаш време и желание.

Така.. поръчваш чатистите и би трябвало да ти се обадят за потвърждение (поне при никем е така) и казваш да бъде слгобен тестван и тн.. 

Здравейте отново...преди седмица някъде попитах за 1 конфигурация и ми предложиха ето тази :

INTEL CELERON DUAL CORE G1820, 2.70GHz, 2MB, BOX, LGA1150

ASROCK H81M-VG4 R2.0, H81, DDR III 1600/1333/1066, VGA, LGA1150

Та въпроса ми е, понеже съм бая иднианец, а искам да си го поръчам сглобен, възможно ли е някои от вас да ми го сглобите в sky или nikem, (понеже има там и СД/ДВД, звукови карти и тъка нататък а грам понятие си нямам от тези работи) и да ми пратите да си го поръчам..знам, че е тъпо и досадно, но наистина съм си индианец... благодаря предварително :(

Смени картата с R7 260X (марката да не е asus) а процесора с pentium, а кутията с DEEPCOOL SMARTER, а и дъното с gigabyte, и ако ти останат пари (R9 260x и gt 750 са на една цена, но има разлика в цената на celerona и pentiuma) слагай и  хард диск с 3 години гаранция

Крайна цена 593,49 лв.

Хард диск ти си избери! (Само да е както казах с 3 години гаранция, пространства и марки ти си избери)

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

Пентиум не се вписва, тъй като в предишната му тема бюджета беше 600лева.. Помня че искаше да стриймва, което няма да се получи с R7260X.. Макар и по-слаба GTX750 е по-добра за стрийм..

Редактирано от bogomilkorbankolev (преглед на промените)

Пентиум не се вписва, тъй като в предишната му тема бюджета беше 600лева.. Помня че искаше да стриймва, което няма да се получи с R7260X.. Макар и по-слаба GTX750 е по-добра за стрийм..

Стрийма му ще е по-бавен ама от nvidia са написали тая карта стаа за стрийм и...

• Автор

Така.. поръчваш чатистите и би трябвало да ти се обадят за потвърждение (поне при никем е така) и казваш да бъде слгобен тестван и тн.. 

Тоест поръчвам тези части, при което те би трябвало да ми се обадят за да потвърдя поръчката при което аз трябва да кажа, че го искам сглобен и тестван така ли ?

Тоест поръчвам тези части, при което те би трябвало да ми се обадят за да потвърдя поръчката при което аз трябва да кажа, че го искам сглобен и тестван така ли ?

Само смени nvidiata с powercolor r7 260x, кутията с deepcool smarter и при парична възможност pentium и хард с 3 години гаранция (може да направиш и само смяната на celeron с pentium но както казах при парична възможност)

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

Да. Гледай да въведеш правилна информация (телефон, адрес..), после го пращат по куриер цената е 10-тина лв. Ако се откажеш от стрийма R7 260X е много по-добра.

Не би трябвало да има проблеми със стриймването. 260X  е GCN архитектура, а това означава, че може да се възползва от AMD Gaming Evolved. Друг е въпроса, че GTX750  е много по-икономична. То и затова конфигурацията му е с GTX750,  за да се икономиса малко и от захранване. Спорен е въпросът коя карта е по-добра, защото на пазара се продават нереферентни карти. Ето едно сравнение на средната производителност от Techpowerup:

2015-07-02_195031.jpg

При разбивката по игри, има такива, където едната карта е напред и други, където другата води. Не е вярно, че R7 260X  е по-добра. Това е старата HD7790  на малко по-висока честота и с още 1 GB видеопамет. Картата на Powercolor  в Никем, която е на същата цена, е с намалени честоти и на ядрото и на паметта!!! 

Сещам се навремето как палит бяха пуснали една евтина 9800GT Green,  по която се излъгаха много хора. Сега дори и Green  не пишат, та даже няма и да се усетиш как те мятат по върбите с евтини видеокарти.

Ето и малко характеристики на картите:

2015-07-02_195935.jpg

Сравнете сега по магазините на какви честоти са евтините видеокарти и тогава се изказвайте коя карта е много по-бърза и коя не. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Която и видео карта да вземеш ще имаш сходна производителност, видео картите ще бъдат спъвани малко от селерона.. Ако след време правиш ъпгрейд първо вземи или ссд или процесор( най-добре corei5, защото corei3 не чак толкова по-добър от селерона..

Еми по-доброто му е само HT(то и селерона поддържа HT,ама е изключен за да е по-евтин), и малко по-висока честота и това на тройно по-висока цена, но не и тройно по висока производителност..

Редактирано от bogomilkorbankolev (преглед на промените)

• Автор

Еми по-доброто му е само HT(то и селерона поддържа HT,ама е изключен за да е по-евтин), и малко по-висока честота и това на тройно по-висока цена, но не и тройно по висока производителност..

А за да потвърдя дали съм разбрал, поръчвам само тези части които са ми предложени (които съм написал и аз в темата), а останалите неще ДВД/СД, звукови карти, глупости ? С тях какво става ? Смисъл ако от никем ги слагат не се ли оскъпява или нещо ?

Дъното си има звукова карта, двд не ти трябва, тъй като windows може да се инсталира от флашка.. Предложените компоненти са от скай, не никем, но това няма значение...

Като гледам не си много на ти с нещата, затова след като ти докарат конфигурацията дай на някой приятел който разбира да ти инсталира Windows и всички нужни драйвъри.. А между другото какво реши да взимаш ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.