Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри до около 1500 лв.

Featured Replies

Пиша последен коментар и повече няма да пиша!

1) Престанете да давате предложения с безумни видео карти...

Пример:
              Предложението на Boqn_1971 и много други.    
              Младежът иска компютър + монитор за игри за 1500лв, а му се предлага видео карта за  724.34 лв....      724.34 лв ?
              Тази карта съответно е за сметка на другите компоненти от конфигурацията(в случая даже е липса на монитор..хаха).
              Аз никога не съм си взимал видео карта, ала това ми се вижда безумие. Някак си като влезна в сайт като този --> http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html  и видя на 7-ми ред картата в page
              "High End Videocards"...и...   ненужно е просто  такова изхвърляне... особено като е за сметка на другите компоненти или човек няма излишни пари....   не всички сме потребителя COBRA... да пръскаме хиляди...  хиляди... излишни левове за игрички ... 18 000 кадъра в секунда ;)

2) Не подценявайте монитора... него се гледа... той  прави кефа... той пази очите.. той не се upgrade-ва

Пример:

Предложението на надутия псевдо спец  dl777 и много други.    
              Направят конфигурацията изтребител... сложат великите видео карти и компоненти..... пък мониторът малък и посредствен... или не на нивото на конфигурацията...
              Мониторът е най-важният компонент от компютъра....  него се гледа... той  прави кефа... той пази очите.. той не се upgrade-ва

Всичко най-хубаво Ви пожелавам... и страхотно лято ;)

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

• Отговори 101
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хлапе gw_dragon,наистина трябва да спреш да пишеш,защото си нямаш никаква идея от компоненти и монитори,ама НИКАКВА!Една голяма уста и празна глава:"Предложението на надутия псевдо спец  dl777 и много други.    

Направят конфигурацията изтребител... сложат великите видео карти и компоненти..... пък мониторът малък и посредствен... или не на нивото на конфигурацията..."-нито компонентите са велики,нито мониторът е малък и посредствен за целта,е като почти всеки от предложените в последните 2-3 години,е с 6 bit e-IPS на LG. :lol6: Много има да четеш,хляб и шамари от майка ти да изядеш,докато ти дойде времето изобщо да си помислиш да се обаждаш,и може би още толкова докато дойде време да се обадиш.Първо научи какво имаш в собствените гащи/кутия,с какво е съвместимо,как работи,как се сервизира и почиства...Мнооооого ти е рано за подобни форуми.А майка ти знае ли,че си още на компа в 2.30 часа?!Ще те бие.

8215470u.jpg

Ей Чиче, въпросът не е мой, а copy/paste на приятел от Виена ;)

Дъното ми е друго и винаги си е работило ;)

Край, не пиша повече... спами си.... пенсионерчо ;)

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

• Автор

Пиша последен коментар и повече няма да пиша!

1) Престанете да давате предложения с безумни видео карти...

Пример:

Предложението на Boqn_1971 и много други.    

Младежът иска компютър + монитор за игри за 1500лв, а му се предлага видео карта за  724.34 лв....      724.34 лв ?

Тази карта съответно е за сметка на другите компоненти от конфигурацията(в случая даже е липса на монитор..хаха).

Аз никога не съм си взимал видео карта, ала това ми се вижда безумие. Някак си като влезна в сайт като този --> http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html  и видя на 7-ми ред картата в page

"High End Videocards"...и...   ненужно е просто  такова изхвърляне... особено като е за сметка на другите компоненти или човек няма излишни пари....   не всички сме потребителя COBRA... да пръскаме хиляди...  хиляди... излишни левове за игрички ... 18 000 кадъра в секунда ;)

2) Не подценявайте монитора... него се гледа... той  прави кефа... той пази очите.. той не се upgrade-ва

Пример:

Предложението на надутия псевдо спец  dl777 и много други.    

Направят конфигурацията изтребител... сложат великите видео карти и компоненти..... пък мониторът малък и посредствен... или не на нивото на конфигурацията...

Мониторът е най-важният компонент от компютъра....  него се гледа... той  прави кефа... той пази очите.. той не се upgrade-ва

Всичко най-хубаво Ви пожелавам... и страхотно лято ;)

на мен честно казано ми хареса предложението за 970-ката, бих отделил повече пари за монитор, гледам този път по-скромно защото преди няколко месеца се бях навил да отделя над 2500лв., което не е много малко

Аз за по-умряла конфигурация без видео карта си взех преди 2 години -->  http://nikem-bg.net/computer-components/Dell-U2412M-24-Wide-LED-IPS-Panel-UltraSharp-8ms         

Минах от 15 инча на 24 инча..... стори ми се голям... след 1 ден ми се стори супер..... ся ми се струва малък.... бих  си взел по-голям, ако може.... или 2........     но понеже няма upgrade... ще си карам с тоя  ;) ...

Не пълни конфигурацията... за сметка на монитора....     кефът от добър монитор е много голям... и се вижда... за разлика от някава ненужна разлика между 2 видео карти... примерно  ;)

• Автор

Също така да питам може ли да ми предложите някоя кутия с джамче? :)

Също така видях в емага, че има Gainward GTX 970 на промоция та искам да питам дали ще е добра идея от там да си взема видеото?

И дали може някой да ми сглоби ново с нова кутия и с 970-ка

Редактирано от 1337CR3W (преглед на промените)

Кутията която съм ти сложил е с прозорче. 

пс. Има и по-скъпи варианти но и така едва я събрах по-евтината - 

GTX970 не е възможно да се събере в бюджета освен ако не се откажеш напълно от монитора и пак ще се сбере едвам.
Иначе просто заменяш видеокартата ако разполагаш с парите и въпроса е решен.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Кутията която съм ти сложил е с прозорче. 

пс. Има и по-скъпи варианти но и така едва я събрах по-евтината - 

GTX970 не е възможно да се събере в бюджета освен ако не се откажеш напълно от монитора и пак ще се сбере едвам.
Иначе просто заменяш видеокартата ако разполагаш с парите и въпроса е решен.

аз за монитор ще отделя още 200-300 - не е проблем

В такъв случай на това което съм ти препоръчал може да му монтираш една 970 а коя ти си преценявай.

Gainward не е проблем но имай предвид че G1 на GB модела с три вентилатора няма да се събере.

PALIT 4096M GTX970 JETSTREAM GDDR5 PCI-E 3.0

INTEL CORE i5-4460, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh

ADATA 2 x 4GB DDR III 1600

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003

GIGABYTE B85M-D2V, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, LGA1150

EVGA Захранване 500W Active PFC, 100-W1-0500-KR

DEEPCOOL Кутия TESSERACT SW, Window, USB 3.0, w/o PSU

Крайна цена 1 589 лв. - По-евтино не успях да го измисля.

• Автор

В такъв случай на това което съм ти препоръчал може да му монтираш една 970 а коя ти си преценявай.

Gainward не е проблем но имай предвид че G1 на GB модела с три вентилатора няма да се събере.

PALIT 4096M GTX970 JETSTREAM GDDR5 PCI-E 3.0

ADATA 2 x 4GB DDR III 1600

Крайна цена 1 589 лв. - По-евтино не успях да го измисля.

a какво би казал за р 390 с 8гб памет? същата цена като палита е

също така 1 хубава кутия от онези черните, които са около 110 лв. също ? мисля че е по-голяма и РАМ паметта да е хиперХ ако може? и дънната платка няма ли да скопява процесора?

На последният въпрос отговора е не. Процесора и на дъно за 800 лв. да го сложиш ще даде същият резултат.

Проблема на дъното е че е само с 2 слота за рам и ако ти хрумне в бъдеще да слагаш още няма да имаш възможност.

Ако ти се дават повече пари може да вземеш  - GIGABYTE B85M-D3H 

Има и вариант хем да не даваш тия 34 лв. отгоре хем да имаш възможност за ъпгрейд хем да вземеш исканата ХиперХ - 

KINGSTON 8GB DDR III 1600 HyperX FURY Всъщност даже спестяваш 10 лв. 

R9 390 реално си е три годишна карта вече доколко е изгодна по-добре да каже някой друг.

• Автор

На последният въпрос отговора е не. Процесора и на дъно за 800 лв. да го сложиш ще даде същият резултат.

Проблема на дъното е че е само с 2 слота за рам и ако ти хрумне в бъдеще да слагаш още няма да имаш възможност.

Ако ти се дават повече пари може да вземеш  - GIGABYTE B85M-D3H 

Има и вариант хем да не даваш тия 34 лв. отгоре хем да имаш възможност за ъпгрейд хем да вземеш исканата ХиперХ - 

KINGSTON 8GB DDR III 1600 HyperX FURY Всъщност даже спестяваш 10 лв. 

R9 390 реално си е три годишна карта вече доколко е изгодна по-добре да каже някой друг.

аз бих дал даже 50лв. отгоре само нещата да са ОК - искам повече слотове за рам

Те нещата са ОК и с два слота.

Взимайки единичен модул хем спестяваш 34 лв. от дъно хем 10 лв. от най-евтиния кит или 30 лв. ако държиш на ХиперХ.

В резултата си спестил едно 60 лв. и имаш възможност за добавяне на още една плочка от 8ГБ та резултата е същия.

Та ако държиш да добавиш някой лев отгоре направо взимай два модула по 8ГБ от Хипер Х и забравяш за паметта.

KINGSTON 2 x 8GB DDR III 1600 HyperX SAVAGE 

Просто извади лист и химикалка ако не си наясно кое колко върви след записвай цените и пресмятай коя комбинация колко излиза.

• Автор

Те нещата са ОК и с два слота.

Взимайки единичен модул хем спестяваш 34 лв. от дъно хем 10 лв. от най-евтиния кит или 30 лв. ако държиш на ХиперХ.

В резултата си спестил едно 60 лв. и имаш възможност за добавяне на още една плочка от 8ГБ та резултата е същия.

Та ако държиш да добавиш някой лев отгоре направо взимай два модула по 8ГБ от Хипер Х и забравяш за паметта.

аз и повече бих взел но искам всичко да ми излезе до около 1800 лв. макс, та може ли пак да ми сглобиш ПЦ с извинение за нахалството, и да видя как ще е цената с 2х8гб

и също така тази карта по-добър избор ли ще е от 970?

Крайна цена 950 лв.

За картата мнение няма да давам но ти остават 850 лв. до 1 800 лв. та слагай каквото искаш.

За кутията не разбрах коя имаш предвид за това съм сложил с прозорче както искаше преди.

http://www.deepcool.com/product/case/2014-05/9_840.shtml - Цъкни на Gallery и ще видиш снимки на кутията.

Ако ще пъхаш по-дълга видеокарта гледай за по-скъпия с 13 лв. модел - http://www.deepcool.com/product/case/2015-02/9_1721.shtml

c3d7c93130e23884.jpg

• Автор

Крайна цена 950 лв.

За картата мнение няма да давам но ти остават 850 лв. до 1 800 лв. та слагай каквото искаш.

За кутията не разбрах коя имаш предвид за това съм сложил с прозорче както искаше преди.

http://www.deepcool.com/product/case/2014-05/9_840.shtml - Цъкни на Gallery и ще видиш снимки на кутията.

Ако ще пъхаш по-дълга видеокарта гледай за по-скъпия с 13 лв. модел - http://www.deepcool.com/product/case/2015-02/9_1721.shtml

c3d7c93130e23884.jpg

Крайна цена 950 лв.

http://www.deepcool.com/product/case/2014-05/9_840.shtml - Цъкни на Gallery и ще видиш снимки на кутията.

Ако ще пъхаш по-дълга видеокарта гледай за по-скъпия модел - http://www.deepcool.com/product/case/2015-02/9_1721.shtml

тази имах впредвид, и може ли да ми покажеш с 8гб рам как ще е и дънната платка - гигабайта, който е около 140 лв. с повече слотове за рам

KINGSTON 8GB DDR III 1600 HyperX FURY 

GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 

DEEPCOOL Кутия LANDKING, USB 3.0, w/o PSU 

Крайна цена 922 лв.

пс. 28 лв. по-евтино но с 8ГБ по-малко рам и кутия която не събира толкова дълги карти въпреки по-високата цена.

Ако сложиш пък 2х4ГБ даже по-скъпо ще излезе. Лично на мен тоя вариант не ми допада и не ти го препоръчвам.

• Автор

KINGSTON 8GB DDR III 1600 HyperX FURY 

GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 

DEEPCOOL Кутия LANDKING, USB 3.0, w/o PSU 

Крайна цена 922 лв.

пс. 28 лв. по-евтино но с 8ГБ по-малко рам и кутия която не събира толкова дълги карти въпреки по-високата цена.

Ако сложиш пък 2х4ГБ даже по-скъпо ще излезе. Лично на мен тоя вариант не ми допада и не ти го препоръчвам.

имаше 1 кутия черна, която е много препоръчвана - нямаше прозорче, можеш ли да се сетиш коя е?

FD Core 1500, 2500 и 3500 като последната има модел и с прозорец но е скъпа.

Иначе най-вероятно е ставало дума за -   FRACTAL DESIGN Core 2500, ATX Mid Tower, USB 3.0, w/o PSU 

• Автор

Ще може ли някой като за последно да ми сглоби конфигурация с и5 и с тази 970 и дъно, което да има 4 слота за РАМ. Също тази кутия? 

Пич радвам се че си се ориентирал към 970-ка, щото да ти кажа честно колкото и да са прехвалени 960-ките на nVidia за ниска консумация, тишина и наличие на нови технологии си е ненормална работа да се изръсиш 450-500 лв за 128-битова карта. Успех с конфигурацията и да споделиш с нас как се държи в игрите!

Въпроса е и до резолюцията не само до диагонала. И аз съм бил на 15 инча но не беше 1920х1080.  ;)

За тази резолюция минимума е 23 инча а най-добре 27. Но човек трябва да има база за сравнение.

Я пак! Какви глупости взе да пишеш? Досега не бе такова момче. А аз като съм с 23 инча и играя на 1440p. повечето игри, да не ми е размазано? Да ти пратя ли снимки да видиш, колко по-детайлна е картината на 1440p.? А и колкото по-малък монитора, толкова всичко трябва да изглежда по-гладко, защото голяма резолюция се смества на по-малко пространство. То и затова 1280х960  изглежда добре на 17 инчов монитор, но на 23 инчов е отврат. Това правило, дето се опитваш да изкараш, че е правило, важи ако смъкваш резолюцията, но не и ако я вдигаш. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.