Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да направя USB портовете буутващи?

Featured Replies

Искам да уточня следното:Имам стар лаптоп със СД-РОМ ,който съответно не може да чете ДВД-та, затова имам и външно такова, което е с USB подключване. Въпроса е как да направя така ,че USB-то му да стане стартиращо за да мога от него да правя инсталация. Просто биоса не вижда USB портове и не може да го направи стартиращ. Това е !!!

Провери в BIOS разрешена ли е поддръжката на USB.

Предложих да си запишеш едно CD с Plop и от него да стартираш USB bootable device.

Направи една флашка bootable и виж дали ще се види в BIOS зад HDD.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

качи си windows на флашката но гледай да го сложиш правилно след това като влезеш в bootmenu автоматично се появява usb boot при мен е така и при всички компютри е ставало

Да питам само информативно колко компютъра сте виждали имам опасения че не повече от два и нямате особено право да правите такива категорични изказвания. 

Зависи колко стари.Аз на Фуджицуто дето е от 2001 го буутнах с флашка.

Да взема пък вас да ви питам Windows 7 или 8 сте качвали на тази машина която не би трябвало да е над 1GHz щото по онова време нямаше по бързи. 

Аз буутнах флашка на компютър от 2003 и нямах проблем зависи как си слагаш windows-сът във флашката ако не може да сложи windows-сът добре няма да има буут :)

Имам големи съмнения, че това е вярно. Само да ви информирам че при ресет на биоса датата към която той се връща не е датата на производство на машината.

Искам да уточня следното:Имам стар лаптоп със СД-РОМ ,който съответно не може да чете ДВД-та, затова имам и външно такова, което е с USB подключване. Въпроса е как да направя така ,че USB-то му да стане стартиращо за да мога от него да правя инсталация. Просто биоса не вижда USB портове и не може да го направи стартиращ. Това е !!! 

Здравейте!

Имам няколко компа (стационарни и лаптопи) и искам от биоса да направя USB портовете буутващи , за да мога с външно оптично устройство да запускам буутващи дискове. Биосите на всички са различни, а и не виждам да има въобще опция за поставяне на USB ,като първо устройство . Как да го направя? Ако някой знае нека пише!

Да питам последно кое е вярното имате няколко машини където искате да го правите и тогава отговора е за всяка машина се решава отделно въпроса няма панацея.

А ако става дума за някакъв стар лаптоп да бяхте казали поне модела за да можем да ви помогнем и явно не е като да не искаме.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Аз да не съм толкова тъп на слаба машина да слагам уиндоус 7 или 8  бях сложил хп 

А вземете първо се научите да четете и мислите , и понеже не вдявате много да те светна, под цитата е въпросът към същия този цитат. А Вие успяхте да отговорите на питане което не е към вас. ПОЗДРАВЛЕНИЯ

pconline

Нищо лично,но защо се заяждаш с хората? Уиндоус 7,32 бита,дъно fujitsu siemens d2151-a1 със стара ми фучалка  8800  gt alpha dog edition.И да ти кажа,компютърчето лети.Може да не е 01,може да е 03,за мен е старо.Ако не вярваш,клип ще ти направя.Машинката е с едно пентумче 4-ка,не помня точно какво.Предполагам лъжец ще ме изкараш,да годината на дъното не помня,но е старо.

Уважавам те, много си дал на форума,особено темата ти за сглобяването на компютър.Малко са хората във форума,знаещи колкото теб,факт е.Но просто не виждам смисъл да нареждах хората един след друг. 

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

pconline

Нищо лично,но защо се заяждаш с хората? Уиндоус 7,32 бита,дъно fujitsu siemens d2151-a1 със стара ми фучалка  8800  gt alpha dog edition.И да ти кажа,компютътчето лети.Може да не е 01,може да е 03,за мен е старо.Ако не вярваш,клип ще ти направя.Машинката е с едно пентумче 4-ка,не помня точно какво.Предполагам лъжец ще ме изкараш,да годината на дъното не помня,но е старо.

Да ти кажа когато говорят откровени лъжи леко се дразня да ти кажа. 

А ти откровено ЛЪЖЕШ.

През 2001 не са и чували за сокет 775 камо ли да го е имало.

За твоя изненада през 2001 и DDR2 няма. 

Видеото няма да го коментирам че и него го е нямало. 

Та да питам кое на това РС дет цитираш е от 2001 ааааа????

Айде сега пак ме попитай защо се заяждам.

Да ти кажа когато говорят откровени лъжи леко се дразня да ти кажа. 

А ти откровено ЛЪЖЕШ.

През 2001 не са и чували за сокет 775 камо ли да го е имало.

За твоя изненада през 2001 и DDR2 няма. 

Видеото няма да го коментирам че и него го е нямало. 

Та да питам кое на това РС дет цитираш е от 2001 ааааа????

Айде сега пак ме попитай защо се заяждам.

Лъжа? Картата е слагана по-късно.И защо се нервиш? Реално,съм използвал 2001 като за нещо старо т.е  не конкретната година,както се разбира.Да моя грешка.Да, не съм прав,обаче дъното не е ли старо? А?

Дъното е някъде 2006 (не ме нападай,не стоя и ровя кое от кога е i have life,както се казва).5 години за хардуера е много,но не ли старо?

Лъжа? Картата е слагана по-късно.И защо се нервиш? Реално,съм използвал 2001 като за нещо старо.Да не съм прав,обаче дъното не е ли старо? А?

Ми явно не разбираш и намесата ти в темата дава невярна информация, която влиза в конфликт с други колеги който за разлика от теб са прави и по този начин не помагаш на питащия а напротив.

Ми явно не разбираш и намесата ти в темата дава невярна информация, която влиза в конфликт с други колеги който за разлика от теб са прави и по този начин не помагаш на питащия а напротив.

Не разбирам,защото не съм се бил сетил,че то било 775 сокет,че не можело 2001,и той сега човека така се обърка,че направо му се прииска да не беше влизал тук.Казах,че буутване с флашка става и на стари машини.Другите колеги,това  си ти,явно дребнав и нервен човек.Предполагам чиновник,данъчен?

Така излъгах,че носа ми порасна.Ама така обичам да седя и да лъжа в калдата,направо хоби ми е.И сега излъгах,най-добре ще да ме баннат, и мен,и други колеги засичам да наричаш некадърни,да ,да не точно тази дума,ако искаш дата и час,и да ти цитирам къде точно си го казал.Че само ти разбираш,и да си стане един вид твой си форум.

Еми пича явно се нервира, от такива като нас 

pconline  нямам твоя опит но съм по спокоен със нервите затова че по леко го раздавай просто се опитваме да помогнем на човека не ни нападай приятел вземи си 1,2 дена почивка ;) приятелски съвет а до колкото авторът заповядай http://www.free-zona.com/entry.php?9-%D0%98%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-Windows-XP-%D0%BE%D1%82-USB-%D0%A4%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0 туке описано подробно как да си качим уиндоус на флашка и се опитай :)  

Редактирано от destruk7or2 (преглед на промените)

...........................Казах,че буутване с флашка става и на стари машини.........................

Ми ето това не е вярно. Да вярно е, че понеже си много млад за тебе неща от преди 5-10 години са ужасно остарели и са от предкомпютърната епоха и се оказа, че не били компютри а компоти. Когато изказваш твърдения бъди готов да ги подкрепиш с факти. Е те тогава бъди сигурен, че ако бъркам ще си призная.

Еми пича явно се нервира, от такива като нас 

Извънредно си прав. Пак ще го кажа. Няма как да подмина равнодушно изказване на хора който идея си нямат за какво става дума да се изказват компетентно и категорично. Кат нямаш бъкел понятие па си мълчи.

Изчерпаха ви се аргументите та минахте на коментари относно нервността ми ли кво ли ?

Малко ми е трудно да ти разбирам словореда но както и да е. Да взема за пореден път да ти обясняя ако дъното не поддържа опцията да бутне от USB с квото и да я направиш тай флашка файда никаква. Единствено варианта на ExaFlop не съм пробвал и вероятно работи.

Има стари дъна който бутва USB не е проблем човека да се опита може и да стане ако не стане има друго решение взимаш си външна записвачка и готово няма да имаш проблеми :)

Има стари дъна който бутва USB не е проблем човека да се опита може и да стане ако не стане има друго решение взимаш си външна записвачка и готово няма да имаш проблеми :)

Чукча - писатель! Чукча не читатель!

Е те за това става дума и понеже може да не схванеш руския хумор на колегата да ти разясня. При човека неще да бутне от такова външно ОУ, щото на го вижда като бут дивайс през USB-то, та в случая гимнастиките с флашка ще са със същия резултат. 

Младежи през 2000-2002 имах компютърна зала и дъната даже нямаха опция за защита или сигнализиране дори при прегряване, а вие ми говорите за бутване от USB. То по онова време нямаше флашки бре. Дъната имаха по 2 USB та и тогава немаше за кво да се ползват щото мишката на USB беше в пъти по скъпа от PS2-ката.

Ако автора си четеше темата и дъното поддържаше "boot from usb", до сега да е буутнал, 10 записвачки и флашки .Няма смисъл от още писане... :beer:

• Автор

Ако автора си четеше темата и дъното поддържаше "boot from usb", до сега да е буутнал, 10 записвачки и флашки .Няма смисъл от още писане... :beer:

Не се притеснявай, чета си всичките теми.Това което е изписано досега го знам и съм го приложил, но въпроса е как на стари дъна да се поставя тази опция.Опитах безброи неща,включително които са описани по-горе, но на някои наистина много стари дъна не се получи. На много други с малко магия успях да вкарам тази опция.Това е. Молбата ми е не се изказвай когато си неподготвен!!!

Няма и да се получи на старите дъна както ти казах още в началото. А тези "магии", за които говориш може да станат за определени модели дъна и пак няма гаранция, че инсталацията ще мине успешно. 

Не знам защо се дрънкате безмислено!

Решението е Plop Boot Manager и работи безотказно. С него съм буутвал, тествал и инсталирал  сигурно над 50 линукса, както WinXP, Vista, Win7. На различни стари PC-та и лаптопи без опция за боот от USB.

Колегата ExaFlop го е написал ясно и точно и е дал линк още на първа старница от темата!

Не знам да има по добро работещо решение.

Чудесно, значи проблема е решен, остава постващия да тества и да каже какъв е резултата. Чакаме!!!!!

Ако направи, каквото съм написал на 1. страница, резултатът ще е USB bootable. А може да ползва и Hiren's boot CD - има plop в пакета.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.