Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мишката и клавиатурата замръзват

Featured Replies

На С: пусках chkdsk...

А с какви ключове пуска проверката на С:. Да, и на D: трябва да се пусне проверка с гореописаните ключове.

От кога си на Windows 7? Ако преди е имало Win 7 и е нямало проблеми, трябва да се търси в друга насока, но една от най-често регистрираните от системата грешки, е свързана със стария BIOS. Системата ти е твърде стара.

А колко от нещата в по-горния ми пост си изпълнил?

Изключи компютъра от захранване(извади щепсела), отвори го, извади и постави отново кабела за данни, после захранващия кабел на твърдия диск. Включи компютъра.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сега имах време и изпълних стъпките от по-предния ти пост без поправка на С, нея я бях направил със стойностите от поста на Stoyannnov -  CHKDSK C: /X /F /R. Всичко работеше добре , откачих и закачих кабелите на харда и като пуснах компютъра след като зареди биоса излезе черен екран и една мигаща чертичка в горния ляв ъгъл, която стои докато не го рестартирам от копчето (това се е случвало понякога и преди).След рестарт пак ми даде keybord error or no keybord present и не тръгва Уиндоус.

Много проблеми се появиха изведнъж :D 

В EventViewer не видях лог от CHKDSK. Колкото до POST проверката вероятно има проблем с диска поне така мисля аз. Клавиатурата с която си в момента USB ли е? Ако да къде е включена? Отпред или отзад?

Много проблеми се появиха изведнъж :D

В EventViewer не видях лог от CHKDSK. Колкото до POST проверката вероятно има проблем с диска поне така мисля аз. Клавиатурата с която си в момента USB ли е? Ако да къде е включена? Отпред или отзад?

Ами стар компютър - нормално да има проблеми.Даже към тези досега може да се добавят, и две неработещи USB и едно примигване понякога на дисплея, но те са отделна тема и не ми пречат. Клавиатурата както и мишката са на PS2 , както в началото писах но и с USB клавиатура пробвах и пак има проблем.

Не знам защо няма лог от CHKDSK. Да не би да е защото запазвам файловете от EventViewer а не ги копирам от папката на Уин?

Редактирано от The_Nomad (преглед на промените)

Не знам защо няма лог от CHKDSK. Да не би да е защото запазвам файловете от EventViewer а не ги копирам от папката на Уин?

Не.

Изтегли тази програма. Разархивирай файла и го стартирай. Разпъни прозореца на цял екран и дай снимка.

Не.

Изтегли тази програма. Разархивирай файла и го стартирай. Разпъни прозореца на цял екран и дай снимка.

Някак успях да подкарам щайгата само с USB мишка след няколко опита.Беше заредила до лог-он със клавиатурата и мишка на PS2

http://postimg.org/image/cixzlpyxz/

Мисля, че има проблем със захранването, а и може би от там идват проблемите с минаването на POST проверката и харда.

Ако изключиш мишката и включиш клавиатурата ще тръгне ли? Между другото ще трябва да се пробва с друго захранване.

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

Мисля, че има проблем със захранването, а и може би от там идват проблемите с минаването на POST проверката и харда.

Ако изключиш мишката и включиш клавиатурата ще тръгне ли? Между другото ще трябва да се пробва с друго захранване.

Ако изключа клаватурата ми казва че нямам клавиатура и до там - keybord error or no keybord present.

Тия напрежения ме навеждат на мисълта за сухи кондензатори в захранването. Ако може да се тества с друго захранване, ще е добре.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сложих USB мишка и клавиатура, колкото да си свърша спешната работа и с тях работи нормално.Като включих Лан кабел обаче да направя бекъп не запали-даде ми черен екран пак и трябваше да стартирам Уин и после включих Лан-а.Ще се пробва с друго захранване, кои напрежения точно са ниски?

Сложих USB мишка и клавиатура, колкото да си свърша спешната работа и с тях работи нормално.Като включих Лан кабел обаче да направя бекъп не запали-даде ми черен екран пак и трябваше да стартирам Уин и после включих Лан-а.Ще се пробва с друго захранване, кои напрежения точно са ниски?

Много странно поведение от страна на компютъра. Преди каза, че с USB мишка и клавиатура си пробвал и не е тръгвал.......... 

5V, 5V StandBy, и 12V  са ниски.

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

Компютърната конфигурация е стара. Със сигурност кондензаторите не работят нормално. Ако може тествай с друг захранване.

Много странно поведение от страна на компютъра. Преди каза, че с USB мишка и клавиатура си пробвал и не е тръгвал.......... 

5V, 5V StandBy, и 12V  са ниски.

Може би не си ме разбрал - само клавиатурата, която пробвах беше на USB.Сега съм купил нови USB клавиатура и мишка.Както и да е ще пробвам с друго захранване да видим дали ще оправи нещата, само да намеря подходящо.

• 2 седмици по-късно...

Оказа се, че захранването си е отишло.Сега си чакам новото.Освен това портовете PS2 са разбити и това е бил проблемът с периферията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.