Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгубени газови пистолети!

Featured Replies

Но това ще стане ако ги уведомя нали? Но ако се разберем взаимно предполагам че всичко ще се оправи. Благодаря ви за обърнатото внимание, най вече на потребител 65, и колкото да ме плашиш имаш право и ще го потърся каквото и да ми струва, ако ли не ще ги уведомя и каквото ще да стане.

Аз не те плаша бе моето момче а се мъча с писане да ти помогна. Ако щях да те плаша, смятай че още вчера полицията щеше да бъде при теб.Казах ти. Внимавай какво пишеш, защото не знаеш кой го чете и какво може да те последва. С адвоката и при приятеля, за решение на спора с газовите пистолети. Щом са при теб, полицията нищо няма да ти направи, при положение , че имаш документи за притежаване на това оръжие.Ама трябва да си СИГУРЕН, че наистина имаш документи, а не само пред форума. Ясен ли съм?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 59
  • Прегледи 9,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Да имам документи, не знам дали е разрешително, когато ги регистрирах ми дадоха документ със номерата им и името ми е на тях.От цялата работа единствено Не разбрах, как ще се размина, само със глоба, ще ме затворят, или и ще ме бият полицаите. Това не разбрах от цялата работа защото ме е страх като отида какво може да последва.

Работата се усложни, онова говедо го издирихме само по телефона, но той отказва и на всичкото от горе си изключи тела и не иска да ми ги върне.

Сега не знам какво да правя, от Русе съм и ги регистрирах в служба кос. Мисля че служба Кос  работи само в Вторник и Четвъртък, ако не греша. Ако отида какво да му кажа, със сигурност ще ме питат как съм ги изгубил, имам страх че ще ме закопчаят, възможно ли е или ще се размина само със глоба, а колко ще е глобата според вас? Какво ще ме посъветвате да направя?

Няма да те закопчаят. По-добре иди там където си ги регистирал или директно в районното управление и обясни проблема. Вероятно ще те накарат да попълниш жалба за кражба. Да му идат на гости и да му разкажат играта на този.

Имаш ли разрешително за огнестрелно оръжие ?

• Автор

Пак казвам, Не знам дали е разрешително или не, когато ги регистрирах ми дадоха документ в който пише нещо от сорта.

Уведомление че еди си кой е предупредил Районното управление за притежание на газово оръжие със номер еди какъв си и така.

Нещо подобно пише на документа.

Няма да те закопчаят. По-добре иди там където си ги регистирал или директно в районното управление и обясни проблема. Вероятно ще те накарат да попълниш жалба за кражба. Да му идат на гости и да му разкажат играта на този.

За каква кражба му говориш на човека, когато той е написал, че му ги е дал направо доброволно? Я се спрете и закрийте тази тема, а това момче да си опича акъла. Заради това ли се регистрира във форума? Има и полицейски такъв. Защо направо на него не попита? Нееднократно те питахме! Имаш ли разрешително за огнестрелно оръжие. Ето поста преди мен отново те пита. След като ти се обясни, спираш да питаш.Да! И бой можеш да изядеш, но да знаеш. Там ако бият, бият както трябва а не по детски!

Такъв документ може да се издава само от полицията. Прочети го и стига пита а действай!

Не виждам какъв е проблема в това отношение. Темата не е доказателство за нищо. А това доброволно даване въобще ми е странна история. Аз ще си взема оръжие и ей така ще го дам някому, при това два броя?! Аз предложих начин да се отърве от проблема. Не е длъжен да го използва, но не виждам причина да ме упрекваш за коментара ми.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Едно от доказателствата явно се вижда в пространството. За теб не е, но се справи с разпоредбите и тогава пак ще говорими. Още повече, това е в писмен вид и никой не го е карал да си го признава! Излиза, че момчето ей тъй, просто си пише, щото му е кеф да разтяга локуми и да се прави на интересен ли? Ти би ли го направил?  Убеден съм, че не. Изказвам мнение колега. Или искаш да видиш резултата?

Едно от доказателствата явно се вижда в пространството. За теб не е, но се справи с разпоредбите и тогава пак ще говорими. Още повече, това е в писмен вид и никой не го е карал да си го признава! Излиза, че момчето ей тъй, просто си пише, щото му е кеф да разтяга локуми и да се прави на интересен ли? Ти би ли го направил?  Убеден съм, че не. Изказвам мнение колега. Или искаш да видиш резултата?

Това не е доказателство, респективно не е годно в съда :)

• Автор

Ако трябва и на бой ще държа, но само да Не ме закопчаят.

Това не е доказателство, респективно не е годно в съда :)

Хубавецо! Преди съда знаеш ли че има следствие? То от кого се извършва? Или веднага всеки отива на съд.

• Автор

Има ли начин темата да бъде закрита? Ако има моля ви закрийте я!

Има ли начин темата да бъде закрита? Ако има моля ви закрийте я!

Аз повече бих се притеснявал за хронологии във фейсбук/скайп/вайбър/т.н. между теб и твоя "приятел" - тези неща са първите, които следователите ще преровят. А това, че не се взимали като доказателства в съда не трябва да те успокоява. Скорошен пример са Ахмед Муса и компания, които си качваха снимки със знаме на Ислямска държава във фейсбук.

Не знам какво още чакаш и не отиваш в полицията. Обяваваш оръжията за откраднати и посочваш твоя човек за извършител - да върви да доказва, че си му ги подарил. Щом отказва да ти ги върне, значи ги е откраднал.

Представи си, че утре някой извърши престъпление с твоето оръжие - тогава шансовете ти да излезеш чист от ситуацията ще са минимални - ще има да киснеш по РПУ-та и съдилища и да пръскаш пари по адвокати.

Аз повече бих се притеснявал за хронологии във фейсбук/скайп/вайбър/т.н. между теб и твоя "приятел" - тези неща са първите, които следователите ще преровят. А това, че не се взимали като доказателства в съда не трябва да те успокоява. Скорошен пример са Ахмед Муса и компания, които си качваха снимки със знаме на Ислямска държава във фейсбук.

Не знам какво още чакаш и не отиваш в полицията. Обяваваш оръжията за откраднати и посочваш твоя човек за извършител - да върви да доказва, че си му ги подарил. Щом отказва да ти ги върне, значи ги е откраднал.

Представи си, че утре някой извърши престъпление с твоето оръжие - тогава шансовете ти да излезеш чист от ситуацията ще са минимални - ще има да киснеш по РПУ-та и съдилища и да пръскаш пари по адвокати.

А накрая може да отнесе няколко годинки в затвора.

• Автор

След малко ще го търся отново, ако нищо не се получи отивам в РУ и ги уведомявам, ще видя как и какво да им кажа но ще го направя.

Значи ако стане престъпление мога да лежа, но ако кажа сега че са откраднати за това няма да лежа нали?

Редактирано от kiko02 (преглед на промените)

Това е нещо съвсем различно. Тероризма щатите, а вероятно и други страни по техен тертип, го гонят газейки наред ,без да се интресуват кой знае колко от човешки права и от закони.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Работата се усложни, онова говедо го издирихме само по телефона, но той отказва и на всичкото от горе си изключи тела и не иска да ми ги върне.

Сега не знам какво да правя, от Русе съм и ги регистрирах в служба кос. Мисля че служба Кос  работи само в Вторник и Четвъртък, ако не греша. Ако отида какво да му кажа, със сигурност ще ме питат как съм ги изгубил, имам страх че ще ме закопчаят, възможно ли е или ще се размина само със глоба, а колко ще е глобата според вас? Какво ще ме посъветвате да направя?

Подай сигнала за да го издирят полицаите. Ще го намерят, ще го закарат с колата до онзи на когото е продал пищова, после ще отнася онзи цялото наказание по търговията и заличаването на номерата на самото оръжие. Всичкото това нещо ще отнеме 24 часа.  Ти ще останеш на сухо като потърпевш.

Но това ще стане ако ги уведомя нали? Но ако се разберем взаимно предполагам че всичко ще се оправи. Благодаря ви за обърнатото внимание, най вече на потребител 65, и колкото да ме плашиш имаш право и ще го потърся каквото и да ми струва, ако ли не ще ги уведомя и каквото ще да стане.

Няма да се оправи нищо. Регистрираните пистолети се пререгистрират през определен период от време. Баща ми вече за трети път го носи в полицията за да го преригистрирва. Ти какво ще занесеш? Ако не го пререгистрираш, пак те търсят и пак се налагат глоби. Водят се на отчет и това е нещо като инвертаризация.

Изключително безотговорно и лекомислено!!!  ГСП също е огнестрелно оръжие, а неговата доработка бързо може да го превърне в бойно! Честно казано, лично се надявам автора на темата да си получи полагаемите наказания  :no-no:

Мирише ми на командировка в Централния Софийски Затвор...От мен един съвет-килия 213, втория етаж, южното крило. При бай Ставри, познавам го лично. Човекът е строг, но справедлив! Много обича майтапите. Вие сте млад, ще излезете запазен.....

ПП Това е цитат, от един култов български филм. Който го е гледал-знае, за кой става дума. Постнах го, като шега, да не се впряга автора на темата, но просто не устоях, да не го споделя.

Стига сте го шашкали човека. Безотговорна постъпка спор няма. Да го питам за какво са му два газови пистолета иначе?

Отива в първото РПУ, така и така тоя ми ги открадна (или съм жертва на измама от приятел) и не знам каква им е съдбата. Вече не са мое притежание и искам да се отбележи с документ.

Знаете вече кого да търсите ако ви интересува (че те са заети с доста работи), колко е глобата и кой от където е че и аз имам много работа като вас.

Като "отговорен гражданин" бях длъжен да ви информирам.

Стига сте го шашкали човека. Безотговорна постъпка спор няма. Да го питам за какво са му два газови пистолета иначе?

Отива в първото РПУ, така и така тоя ми ги открадна (или съм жертва на измама от приятел) и не знам каква им е съдбата. Вече не са мое притежание и искам да се отбележи с документ.

Знаете вече кого да търсите ако ви интересува (че те са заети с доста работи), колко е глобата и кой от където е че и аз имам много работа като вас.

Като "отговорен гражданин" бях длъжен да ви информирам.

Как за какво са му два пищова? Не знаеш ли следният виц! Един пътник си купил от касата на автогарата 2 билета за автобуса. Като се качил дал билетите на шофьора. Шофьора го попитал.

- За кого е вторият билет? 

- Ами! Ако загубя единия да ви дам втория.

- А, ако изгубиш и двата?

- Пътника се потупал по джоба на ризката и казал, ами имам карта. :tongue2:

Най-добре е да отиде и да се консултира с адвокат. Ама добър адвокат. Той ще му обясни всичко.

Ошашкахте момчето с вашите теории ....

Нито затвор ще има, нито нещо друго за него, като собственик.

Ще му се наложи глоба и толкова .

И уведомяването на РПУ по местоживеене трябва да стане възможно най-скоро , защото глобата е от-до. Колкото повече се бави - толкова по-солена става .....

Виж за този, който е изпилил номерата и , не дай си Боже да е махнал муфите - на него наказанието е доста по-голямо , тъй като става дума за престъпление .

То ако са правени съгласно съвременните изисквания за газово оръжие, метала е крехък и пищовите не стават за преработка в бойни. Но това не значи че не са опасни, или че не може да се извърши криминално деяние с тях.

Ошашкахте момчето с вашите теории ....

Нито затвор ще има, нито нещо друго за него, като собственик.

Ще му се наложи глоба и толкова .

И уведомяването на РПУ по местоживеене трябва да стане възможно най-скоро , защото глобата е от-до. Колкото повече се бави - толкова по-солена става .....

Виж за този, който е изпилил номерата и , не дай си Боже да е махнал муфите - на него наказанието е доста по-голямо , тъй като става дума за престъпление .

А ако например стане нещо доста лошо и се разбере че е с негово оръжие, което не е съобщил че е изгубил ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.