Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгубени газови пистолети!

Featured Replies

Здравейте!

Не знам дали тук е мястото и се извинявам ако съм объркал.

Аз съм на 20 години, когато станах пълнолетен си купих два газови пистолета, преди няколко месеца ги дадох на един приятел уж за да им направи смазка, но нещо се скарахме и Не ми ги върна. Сега научавам че на единия пистолет му е изстрил номера, а после ги  е продал и двата. Тези два пистолета са на мое име, а даже и не знам къде са и в кого, знам че ако стане нещо аз ще го отнеса, но на единия му е изстъркан номера. Мислех да отида в полицията и да кажа, но се уплаших че за глупавата ми постъпка може да ме закопчеят. Знам че направих ужасна грешка, но няма връщане назад. Какво да направя, къде да отида и какво да кажа докато не е станала някоя беля?

• Отговори 59
  • Прегледи 9,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

не мисля че ще те окошарят

но само полицията може да ти реши проблема

Сега, казвам че съм прочел в нета. Трябва да отидеш и да съобщиш че пистолетите са загубени. Така, ако стане нещо, няма да го отнесеш. А тоя твоя приятел, знае ли какви неприятности може да ти навлече ? А, да, също защо ги е продал, като те са твой!?

Младеж! За пистолетите взема ли разрешително от полицията? Имаш ли някакъв документ? А въобще имаш ли документ за притежание на газово или огнестрелно оръжие въобще. Ако имаш, знаеш ли , че личното оръжие не можеш да го преотстъпваш на никого? Ти въобще знаеш ли че  си в голямо нарушение по закона за полицията? И ако всичко е така, защо до сега не си сигнализирал отнемането на оръжието, органите на реда, а питаш пред цял свят и чакаш да те окошарят! Ти ли ще ги известиш или аз?Ще те намерят точно за половин час, както си мислиш че се намираш скрит в интернет.

из " ЗАКОН ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ"

Чл. 55. Лице, което продаде или дари на друго лице притежаваното от него газово и сигнално оръжие и/или пневматично оръжие с кинетична енергия над 24 джаула, или го замени, е длъжно в 7-дневен срок от прехвърлянето да уведоми писмено началника на РУ на МВР по местонахождението на обекта за съхранение или по постоянния адрес на физическото лице.

и

Чл. 179. (1) Който не изпълни задължението си по чл. 55, се наказва с глоба в размер 500 лв. и/или имуществена санкция в размер 1500 лв.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

А сега си представи, че някой мангал направи нещо с този пистолет на който не му е изтрит номера?

Мислите ли въобще като купувате оръжия и нямате нужда от тях. Или гъзарията е най-важна?

Познай сега в полицията на какво ще те направят? Веднага се обаждай на приятеля си да дирите купувачите!

Иди в полицията, преди да ги е обърнал на бойни и да е утрепал някой...

Тук ще добавя още нещо! Когато си ги купувал ( ако имаш издаден документ) как продавачът на магазина ти е дал разрешение да купиш 2 броя. Имаш ли такова разрешение издадено от полицията?  Второ: Как приемаш това, че серийният номер на единият от пистолетите е изтрит? Това е умишлено и с някаква цел. Не може да се тълкува по друг начин. Голяма част от газовото оръжие след намеса може лесно да се превърне и в бойно. А ако се окаже , че с оръжието с изтрития номер е извършено някакво престъпление? Накъде клоня? Май нямаш никакво разрешение за каквото и да било оръжие. Ако и аз зная за това, съм длъжен да уведомя органите на реда. От там насетне, те решават  каква ще е процедурата. И накрая - попаднеш на чапрашик следовател и си   осъден.Газово или бойно - това е оръжие и то , знаеш много добре, за какви цели се ползва. А понеже си и малък, явно не знаеш, но не е за да сърфираш в интернет и  да лишете каквото трябва и не трябва. В мрежата също има правила, синко! Виждаш ли какво ти е написал колегата от горният на мен пост? Прав ли съм?  При всички случаи ще си следствен. Дали утре или след месец.Защото  този, който те чете, не знаеш какво представлява, какво работи, свързан ли е с охранителните органи и т.н. Вие просто сте едни глупави гъзари, които рано или късно си носят последствията. Може да ти е обидно, но това е самата истина.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Всеки има право да пита. С питане и до Цариград се стига. Относно Цитираният закон. То закони и правилници много. Най- много според някой правилник или ЧИНОВНИК да те глобят с парична сума. Внимавай какво подписваш където и каквото и да било. Навсякъде. Договорът има сила на закон. Не се доверявай за подпис на документ, нито на полицай, нито на оператор на услуги, нито за банков гарант или друго. Съмнявам се, че тези газови пистолети имат регистрация в полицията. И за загубен паспорт и за загубен газов пистолет се съобщава в Полицията за да ти наложат Парична глоба от Полицията. Важното е щом си загубиш личната карта или газовото оръжие да плащаш официално пари на полицията. Рекет даден - Рекет приет. Иначе Група полицай само могат да бият бяла жена, както се вижда от Господари на Ефира. Щели да те разберат кой си. Голямо чудо. Все едно аз да напиша, че съм си изгубил личната карта и да почнат да ми цитират наказателният кодекс или други да твърдят, че някой ще ми фалшифицира снимката на изгубената лична карта-пластмасова и с чип. Да. с Чип е. Пробвай на входа при охраната на някое министерство. Една жена казала нещо си на пазара-че газов пистолет може да се преправи на боен. Може само на думи. Металът на цевта на газовият пистолет е от много нискокачествен метал, умишлено за да е по- евтин от бойният. То и бойното оръжие и военните боеприпаси растат по- дърветата. Също и за необходимите специализирани металорежещи и металообработващи машини за да преработиш цевта на газов пистолет в боен са под път и над път. Този от Велико Търново с множеството експертни коментари над 8500 мнения си сменя името на профила, като настроението си. Като човека си няма семейство, деца и внуци - знаеш ли как се пишат и за колко време 8500 коментара. Всеки с номерът си, а някой и с цяло представление. Нищо лошо против Велико Търновеца- човека си има много познати в този форум, който му честитят рожденият или именен ден или други съобщения на лични видно от профилът му. Не ме интересува нищо и за никой. Всеки има право на личен живот. Не му се връзвай. Важното е в Калдата форум да е весело. То никога не е късно да станеш за смях.     

Така , като гледам, отдавна си станал за смях. Вчера в друга тема отново ти написаха за машинното ти инженерство. А дали имам жена и деца - Представи си - 2 дъщери, като по-малката е по-голяма от теб. За внуци - 2 броя - на 22 и 26 години. Много има да ме гониш момче, ако и да изкараш още две машинни образования. А да си загубиш личната карта или личното оръжие - са две много различни неща. Явно с питащият  на тази тема, сте на един акъл.Що се касае до името - това е първият път, когато го сменям, от почти 12 години, защото и теб да попитам какво значи  LZ4JW, не можеш каза, независимо че си машинен инженер. И накрая - Естествено е да имам много познати. Ако си обърнал внимание, всички те са грамотни и добри мъже и жени, които не се занимават като теб с клюки по форумите.

И какво ме интересува всичкия тоя роман? Аман от офтопици. Какво доказваш? Има тема за юридическия раздел, отговорено ти е подробно с цитат на закона. Не си малък, отговорността си е твоя.

Чул - недочул, чел - недочел. Смяташ ли че до безкрай можеш да нарушаваш законите и в един момент стомната няма да се счупи? А това определено е за "лаладжийницата" "празни приказки и . . . "

• Автор

Пистолетите съм ги регистрирал в полицията, имам и документи за уведомление. Възможно най бързо ще потърся този и ще си ги искам обратно.От цялата работа не разбрах, ако стане нещо нередно, само със глоба ли ще се размина?

Ако не съобщиш може и с затвор.

Пистолетите съм ги регистрирал в полицията, имам и документи за уведомление. Възможно най бързо ще потърся този и ще си ги искам обратно.От цялата работа не разбрах, ако стане нещо нередно, само със глоба ли ще се размина?

Ако не дай си Боже са преработени в бойни и с тях бъде извършено убийство, ставаш съучастник, тъй като предоставяш оръжията. Това не се разминава с глоба!

• Автор

Но ако успея да си ги взема, но обаче са със изтъркани номера, какво следва? Просто да си ги прибера и пазя някъде така ли?

Да, с глоба.

И те съветвам да го съобщиш и платиш глобата, щом имаш регистрирано уведомление в РПУ.

Но ако успея да си ги взема, но обаче са със изтъркани номера, какво следва? Просто да си ги прибера и пазя някъде така ли?

Не.

• Автор

Работата се усложни, онова говедо го издирихме само по телефона, но той отказва и на всичкото от горе си изключи тела и не иска да ми ги върне.

Сега не знам какво да правя, . Мисля че служба Кос  работи само в Вторник и Четвъртък, ако не греша. Ако отида какво да му кажа, със сигурност ще ме питат как съм ги изгубил, имам страх че ще ме закопчаят, възможно ли е или ще се размина само със глоба, а колко ще е глобата според вас? Какво ще ме посъветвате да направя?

Редактирано от kiko02 (преглед на промените)

Когато успееш да му се обадиш, му кажи че ще обявиш пистолетите за откраднати. Също му кажи, че може да си навлече големи неприятности. Тогава ще приеме да му върнете парите, а той пистолетите.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

• Автор

Това му го казах, а той не иска да отговори. Даже и не знам как ще го издирим никой не го познава.

"Аз съм на 20 години, когато станах пълнолетен си купих два газови пистолета, преди няколко месеца ги дадох на един приятел уж за да им направи смазка, но нещо се скарахме и Не ми ги върна. 

Прочети какво си ни написал. То че послъгваш, всеки го усеща още от първият пост.  Отиваш в полицията и казваш всичко, както е било. Защото там не е като във форума. И тук не е мястото за такива коментари. Усещай се вече. Един път ти го казах, а той си продължава. Вземаш наказателния закон и четеш.Кой може да ти каже каква ще ти е глобата. Но само с нея няма да се разминеш. Този, на който си му ги дал, нали каза че ти е приятел? Нали си му звънил по телефона. Ето как ще го намерите. Другият начин - наемаш си адвокат. Обясняваш му всичко и той ще ти даде съвет какви са последствията.Бяха ти цитирани точки от закона.Ако следователят се хване са пистолета с изтрития номер, си загубен, който и каквото да ти пише във форума. Дали е изтрит когато оръжието е било при теб, или при него и това трябва да доказваш. И още нещо. Сега, щом си на 20 години трябва да работиш някъде и да получаваш заплата. Иначе как преди половин година си закупил 2 газови пистолета? А наистина ли работиш или не? Пистолетите не са по 5 лева парчето, нали? На теб всичкото това и на много от Вас ви се струва шега работа.Да, ама не е.Знаеш ли как им "трябват" на криминалистите хора като теб?А този твой приятел се явява съучастник в твоите действия, за които също ще отговаря! И се научи да не лъжеш и да не споделяш някои неща, там, дето най- малко не трябва. Това, дето съм ти го написал, прочете ли го? А замисли ли се защо съм ти го написал?  "Защото  този, който те чете, не знаеш какво представлява, какво работи, свързан ли е с охранителните органи и т.н."

• Автор

Не съм лъгал за нищо, а да питам, ако няма да се размина само със глоба, какво още мога да отнеса?

Не съм лъгал за нищо, а да питам, ако няма да се размина само със глоба, какво още мога да отнеса?

Следователят ще ти отговори. Ти наясно ли си какво ти пиша? Въобще четеш ли тези, които ти отговарят? Нали те посъветвах да спреш коментарите и да потърсиш помощ от адвокат! Веднага бих ти отговорил по комунистическо какво още можеше да ти се случи. Като влезеш в стаята за разпит, ще ти шибнат два яки шамара и ще се напикаеш на стола, пред следователя. От там насетне, сам почваш да пееш като хор"Бодра смяна" Чувал ли си го този хор? Сега не са много по-различни при някои случаи! Потърси си приятеля съвсем сериозно и се оправете. Така или иначе, след време  органите на реда сами ще те потърсят. И теб и него. Но ще ви намерят. Не можеш да се скриеш.И повече не пиши за такива въпроси.

Ами, предполагам ще се заведе дело срещу теб, което ще се отрази на съдебното ти досие и много ще ти попречи да си намериш работа.

• Автор

Но това ще стане ако ги уведомя нали? Но ако се разберем взаимно предполагам че всичко ще се оправи. Благодаря ви за обърнатото внимание, най вече на потребител 65, и колкото да ме плашиш имаш право и ще го потърся каквото и да ми струва, ако ли не ще ги уведомя и каквото ще да стане.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.