Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за уебсайт

Featured Replies

Здравейте,

Може ли да си дадете мнението за един уебсайт, който разработвам за реален клиент. Уебсайтът е още в процес на разработка и има някой неоправени елементи и бих искал мнение за идеята на дизайна. Линк към уебсайта: http://www.bmwpowaa.netne.net/Домейнът е в процес на сменяне. :)

Редактирано от frozener (преглед на промените)

Добре изглежда. Не намирам кусури. Контакната форма, може да се изведе на отделна страница. Разбира се, винаги има време да се добавят такива(кусури)  :)

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Най-отгоре: Simone weddings logo-wedding1.png и навигацията не са равни. Навигационната лента стои доста по-нагоре от логото. Изравни ги с пропертито vertical-align . За бутоните на формата може да използваш псевдо-селектора :active и някой Gradient. Другото, което забелязах, е че на по-ниски резолюции се изпотрошва всичко. :)

• Автор

Най-отгоре: Simone weddings logo-wedding1.png и навигацията не са равни. Навигационната лента стои доста по-нагоре от логото. Изравни ги с пропертито vertical-align . За бутоните на формата може да използваш псевдо-селектора :active и някой Gradient. Другото, което забелязах, е че на по-ниски резолюции се изпотрошва всичко. :)

Да на ниски резолюции е още недъгаво. Опитвам се да го направя и респонсивно, но нещо не ми се получава заради калпави части от сиесеса.

Здравейте,

Може ли да си дадете мнението за един уебсайт, който разработвам за реален клиент. Уебсайтът е още в процес на разработка и има някой неоправени елементи и бих искал мнение за идеята на дизайна. Линк към уебсайта: http://www.bmwpowaa.netne.net/Домейнът е в процес на сменяне. :)

Как правиш сайта? - Готов свален темплейт, който редактираш, PSD което превръщаш в HTML и CSS или сам си правиш всичко?

• Автор

Как правиш сайта? - Готов свален темплейт, който редактираш, PSD което превръщаш в HTML и CSS или сам си правиш всичко?

HTML5, CSS3 на ръка от скрач и малко джаваскрипт от нета за галерия. Това всъщност ми е изпитно задание така че не мога да си позволя да ползвам шаблон, защото ще ме разкрият. Photoshop не съм пипал за лейаут-а, защото не сметнах за нужно да го използвам(много е прост дизайна, за да режа нещо). От хартия ми започна идеята за дизайн. Иконките са от flaticon.com :)

Дизайна няма да коментирам,но има нещо друго което е от значение.Всеки сайт трябва да бъде насочен,към определена аудитория и към даден район!При положение,че адреса за контакт е в Перник,телефона е в България,какви и от къде,ще бъдат неговите клиенти?Не мисля,че след като сайта е на английски,ще привлече точно тези потенционални клиенти,още повече от същия район!Ако те са Българи,живеещи в БГ,не всички знаят английски,при което няма да обърнат внимание на такъв сайт,защото няма да разберат за какво се отнася.Т.е. по-големия процент от тях ще отпаднат,като клиенти.Ако са Българи в чужбина,те пък си знаят нашият език,затова ще търсят наш сайт(не на английски),чрез който да си направят заявките.Остава само варианта,чужденец знаещ английски,да реши да се ожени в България.Дали обаче той,ще направи заявка за сватба в друга държава,по интернет?Много малко вероятно е това да се случи.Другото,което искам да допълня е след като смениш домейна,трябва да направиш SEO оптимизация,защото в този проект няма никаква!Ако все пак,целта е да се привлекат чуждестранни клиенти,е необходимо специална SEO оптимизация,за да може сайта да бъде откриваем от чужбина!

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

Дизайна няма да коментирам,но има нещо друго което е от значение.Всеки сайт трябва да бъде насочен,към определена аудитория и към даден район!При положение,че адреса за контакт е в Перник,телефона е в България,какви и от къде,ще бъдат неговите клиенти?Не мисля,че след като сайта е на английски,ще привлече точно тези потенционални клиенти,още повече от същия район!Ако те са Българи,живеещи в БГ,не всички знаят английски,при което няма да обърнат внимание на такъв сайт,защото няма да разберат за какво се отнася.Т.е. по-големия процент от тях ще отпаднат,като клиенти.Ако са Българи в чужбина,те пък си знаят нашият език,затова ще търсят наш сайт(не на английски),чрез който да си направят заявките.Остава само варианта,чужденец знаещ английски,да реши да се ожени в България.Дали обаче той,ще направи заявка за сватба в друга държава,по интернет?Много малко вероятно е това да се случи.Другото,което искам да допълня е след като смениш домейна,трябва да направиш SEO оптимизация,защото в този проект няма никаква!Ако все пак,целта е да се привлекат чуждестранни клиенти,е необходимо специална SEO оптимизация,за да може сайта да бъде откриваем от чужбина!

Благодаря ти за подробния отговор. Причината да е на английски е защото клиентът ми е български а изпита ми е в чужбина. Първо на английски го направих и естествено, че ще има и български вариант. SEO не сме учили и моите знания в него се опират до качествени мета тагове и домейн. С твое желание и позволение бих те питал на лично за някакъв съвет за оптимизацията в търсачките. :)

С твое желание и позволение бих те питал на лично за някакъв съвет за оптимизацията в търсачките. :)

Оптимизацията,не е проста работа.Факторите се много,а проучването е дълго,като за оптимално решение могат да минат дори няколко седмици.Всичко това, не може да се обясни в един пост.Все пак,щом ще правиш  вариант с български и английски език,трябва да има оптимизация,но за двата езика поотделно,независимо един от друг.

• 2 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Тези червени халки горе за лого нещо не ме грабнаха

И мен :D Предложения някакви имаш ли?

• 4 месеца по-късно...
на 14.10.2015 г. at 22:15, frozener написа:

Защото смених домейна - http://simonewedding.netau.net/

То и един домейн... Ще ти направя кратък Guide, безплатен домейн .ml!

1. Отвори dot.ml

2. Регистрирай безплатно.

3. Регистрирай се в freenom (Автоматично редиректва)

4. Дай си данните.

5. Отвори My domains>Домейнът, който си избрала>Някакви си там tools>Foward to adress>Адреса на уебсайта.

6. После натисни Update Nameservers

<<-Искам да кажа едно: Nameservers на 00webhost (В твоя случай) са ns1.000webhost.com и ns2.000webhost.com->>

Препоръчвам обаче да си преместиш сайта

<a href="http://ultimatefreehost.in">ТУК</a>

Опа... Предполагам си разбрал къде да отидеш по кода. Там ще прочетеш какво предлага хостинга, и веднага ще се влюбиш в него.

7. Отиди в CPanel-а си

8. Parked domains

9. Въвеждаш домейна, който си избрал

10. До няколко часа ще заработи, при Ultimatefreehost веднага.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.