Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

с какво да се занимавам за уеб програмиране

Featured Replies

Здравейте на всички,които присъствате тук!

Имам желание да стана уеб програмист,но ми трябва насока,защото съм още начинаещ.

Знам,че трябва да се научи html,css,php,mysql,javascript,ajax,jquery,asp.net,ООП,но не знам откъде да започна да уча.

Знам,че се изисква лог.мислене и алгоритми,но математиката ми върви добре,така че тя не е проблем за мен.

Ученик съм на 15 години и искам да попитам ако можете да ми пратите видеота за тези езици и да ме насочите от кой език да започна.Ето линк за html,откъдето започнах да гледам,но не знам дали ще ми свърши работа.

http://vbox7.com/play:786bc6a30c

Гледах също уроци от академията на Телерик,но там обясняват доста сложно,затова ви питам от къде да започна.

Благодаря ви предварително!

• Отговори 76
  • Прегледи 8,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Знам,че трябва да се научи html,css,php,mysql,javascript,ajax,jquery,asp.net,ООП,но не знам откъде да започна да уча.

[...]

Ученик съм на 15 години и искам да попитам ако можете да ми пратите видеота за тези езици и да ме насочите от кой език да започна.

На първо време от 9-те неща, които си изброил, само 2 са програмни езици.

Примерно, да кажеш, че jQuery е програмен език, е доста големичка проява на неразбиране на нещата.

Иначе зависи колко добър искаш да станеш.

Най-лесно е да хванеш WordPress и да почнеш да скалъпваш по някой друг сайтец.

Ако пък искаш да станеш наистина добър, трябва да започнеш от А и Б - примерно с HTTP и основи на програмирането, но това е дълъг и труден път, за който няма гаранция, че ще го извървиш.

Друго нещо, което е добре да имаш предвид, че със средно образование програмист не се става, нищо че можеш да видиш немалко такива по фирмите.

• Автор

Аз знам че jquery не е програмен език,защото той помага за по лесна работа с javascript.

Можете ли да ми дадете някакъв сайт или линк за HTTP,че не мога да намеря информация.

Благодаря за коментара!

Аз знам че jquery не е програмен език,защото той помага за по лесна работа с javascript.

Можете ли да ми дадете някакъв сайт или линк за HTTP,че не мога да намеря информация.

Благодаря за коментара!

http://www.amazon.com/HTTP-Definitive-Guide-Guides/dp/1565925092/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1438549529&sr=1-2&keywords=http

Като за начало може да започнеш с HTML5, към него задължително CSS3 и JavaScript. Може да прегледаш и CMS Wordpress.

Започваш с HTML или Javascript, по-нататък CSS, като ги усвоиш тези, сам ще знаеш накъде да тръгнеш. Също така, практика, ако на някой му трябва сайт, направи го безплатно. Или най-лесно е да си направиш личен. 

Относно какво да гледаш - аз като започвах гледах The New Boston - https://www.thenewboston.com/. Пича много добре си обяснява, има и серии за каквото ти скимне. 

Давай! 

Започваш с HTML или Javascript, по-нататък CSS, като ги усвоиш тези, сам ще знаеш накъде да тръгнеш. 

Това е път, който за доста хора се е оказал катастрофален.

Written by experts with years of design and implementation experience, this book is the definitive technical bible that describes the "why" and the "how" of HTTP and web core technologies.

http://www.amazon.com/HTTP-Definitive-Guide-Guides/dp/1565925092/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1438549529&sr=1-2&keywords=http#iframecontent

Като за начало може да започнеш с HTML5, към него задължително CSS3 и JavaScript. Може да прегледаш и CMS Wordpress.

Интересно, пратете го като предложение до МОН, може и министър на образованието да станете.

то да си програмист не е професия а диагноза тоест да ти е любопитно кое как какво  е нямаш ли го това забрави да станеш добър :)

иначе в зависимпст от сферата в която ви е интересно да се развивате учете

Web HTML5 CSS3 PHP Javascript

Desktop C++ Qt C# Visual Basic 

Mobile Java

постът е редактиран защото не харесвам онемели тазманийски дяволи

:P :P :P:) :) :) :)

Редактирано от petie1 (преглед на промените)

то да си програмист не е професия а диагноза тоест да ти е любопитно кое как какво  е нямаш ли го това забрави да станеш добър :)

Все ми се струва, че е важно да поназнайваш туй-онуй, преди да почнеш да сътворяваш някакъв кодец. ;)

иначе учи

Web HTML5 CSS3 PHP Javascript

Desktop C++ Qt C# Visual Basic 

Mobile Java

А пред тоз' съвет направо онемявам. :doh:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Все ми се струва, че е важно да поназнайваш туй-онуй, преди да почнеш да сътворяваш някакъв кодец. ;)

А пред тоз' съвет направо онемявам. :doh:

Бихте ли се аргументирарили защо не ви харесва съвета ми?

А ако на човека не му е интереснио кое как е направено то според мен по добре изобщо да не се мъчи да учи каквото и да било ако ме разбирате

Бихте ли се аргументирарили защо не ви харесва съвета ми?

А ако на човека не му е интереснио кое как е направено то според мен по добре изобщо да не се мъчи да учи каквото и да било ако ме разбирате

Ами изпляскал си някакви езици, колкото да се отчетеш, че си написал нещо.

• 2 седмици по-късно...

Ами изпляскал си някакви езици, колкото да се отчетеш, че си написал нещо.

Бате, тряснал си един линк на една книга, която го вкарва право в теорията и на него ще му се убие интереса, а се биеш тука по гърдите, че едва ли не си му станал ментор, а същевременно отричаш всичко друго, като някой кон с капаци... Точно се почва с това, което е написал колегата. Остави малко и другите хора да разбират и недей да отричаш всяко мнение, различно от твоето. 

Пича трябва да почне да си блъска някакъв код и да му е интересно.

Редактирано от npavlinov (преглед на промените)

Бате, тряснал си един линк на една книга, която го вкарва право в теорията и на него ще му се убие интереса, а се биеш тука по гърдите, че едва ли не си му станал ментор, а същевременно отричаш всичко друго, като някой кон с капаци... Точно се почва с това, което е написал колегата. Остави малко и другите хора да разбират и недей да отричаш всяко мнение, различно от твоето. 

Пича трябва да почне да си блъска някакъв код и да му е интересно.

Уеб програмирането предполага знания по HTTP.

А като не му е интересно, да хване нещо друго, което да му е интересно.

И кой колега къде е написал как се почва, че да знаем какво точно имаш предвид?

Уеб програмирането предполага знания по HTTP.

А като не му е интересно, да хване нещо друго, което да му е интересно.

И кой колега къде е написал как се почва, че да знаем какво точно имаш предвид?

Искам да видя как ще напише сайт само със знания по HTTP. Другото, което е - всичко се учи по-лесно и по-добре, чрез практика. Било то уеб програмиране или правене на гърнета. Относно кой е колегата - имах предвид "petie1". 

П.П. - Предишният ми коментар беше с груб тон, за което се извинявам. 

П.П. 2 - Оспамихме темата на момчето достатъчно, така че аз приключвам с дълбането по въпроса. Явно имаме различни виждания по въпроса. Аз не изключвам правотата на твоето, но не мисля, че има неправота и в моето, както и тези подобни на него. 

Поздрави!

• Автор

Здравейте отново!Благодаря за всички коментари!Много са полезни.Само искам да попитам в кой университет да уча като стана студент?Избрал съм си СофтУни или Телерик академията,но не съм сигурен дали ще ми дадат необходимите знания.Четох в едни коментари,че в СофтУни не дават собствена диплома,а чрез други университети и че давали само сертификат за работа.Също така разбрах,че в ФМИ,СУ и ТУ давали по-добро образование.Ще ми кажете ли в кой университет е по-добре да уча за в бъдеще?Благодаря предварително!

Телерик не е ли само академия? Т.е. отиваш само на обучение без да получаваш диплома за висше. 

Избрал съм си СофтУни или Телерик академията,но не съм сигурен дали ще ми дадат необходимите знания.

Можеш да си сигурен, че няма да ти ги дадат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.