Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В google chrome Ask.com искача при всяко отваряне на нов прозорец.

Featured Replies

Здравейте!

В Google Chrome от известно време изскача Ask.com при всяко отваряне на нов прозорец щом се логна, независимо, че настройвам Gogle.bg като търсачка и изтривам Ask от списъка с търсачки, както впрочем препоръчват всички във форумите по тази тема.

Има този проблем и на трите ОС, които имам на лаптопа си:LxTar Pup, Ubuntu и LinuxMint.

Ако някой има друга идея, моля, нека се пробва.

Благодаря!

ПП Този браузър ми е най-удобен, защото ми помни всички отметки, независимо че често преинсталирам различни ОС!

Здравейте!

В Google Chrome от известно време изскача Ask.com при всяко отваряне на нов прозорец щом се логна, независимо, че настройвам Gogle.bg като търсачка и изтривам Ask от списъка с търсачки, както впрочем препоръчват всички във форумите по тази тема.

Има този проблем и на трите ОС, които имам на лаптопа си:LxTar Pup, Ubuntu и LinuxMint.

Благодаря!

ПП Този браузър ми е най-удобен, защото ми помни всички отметки, независимо че често преинсталирам различни ОС!

https://www.kaldata.com/forums/topic/132819-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B8-%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0/

Тук следвай инструкциите. Колегите ще помогнат.

Кви са тия глупости. Гледайте си вмирисаното швейцарско сирене, никви вируси няма.

• Автор

Ами с https://adblockplus.org/bg/няма ли да стане. Блокира и изскачащите прозорци. Пробвай, пък ако не стане, горния пост.

Да, това свърши работа. Много благодаря млади колега! Желая Ви много здраве и успех във всяко начинание!

Здравейте!

Благодаря!

мозилата също ги помни отметките

• Автор

мозилата също ги помни отметките

Mozila помни отметките до момента на функциониране на дадена ОС. Тъй като аз често изтривам една ОС и преинсталирам или инсталирам друга, или рестартирам лаптопа на друга от инсталираните ОС, Mozila не ме устройва, защото помни отметките на моя хард диск, докато Google Crome, както и Chromium ги помнят в свои сървъри и веднага след стартиране на ОС и логване, ги зареждат. 

Да, може да се използва Sync, а може и да се копира папката, която е в home и на другата дистрибуция абсолютно всичко да си е същото - ама пароли, бисквитки, изглед на сайтове, скинове, модификации - всичко. Папката се казва .mozilla и е скрита. Грехота е да се използва Chrome...

Mozila помни отметките до момента на функциониране на дадена ОС. Тъй като аз често изтривам една ОС и преинсталирам или инсталирам друга, или рестартирам лаптопа на друга от инсталираните ОС, Mozila не ме устройва, защото помни отметките на моя хард диск, докато Google Crome, както и Chromium ги помнят в свои сървъри и веднага след стартиране на ОС и логване, ги зареждат. 

в грешка си адаш мозилата си помни отметките без значение какво преинсталираш,колко преинсталираш или каква ос ползваш дали ще ползваш sunc или ще копираш папката както ти каза mozo тя си ги помни.аз лично си ползвам папката.въпрос на вкус

Редактирано от ghost2 (преглед на промените)

И отделно - може да се направи резервно копие само на отметките. (обикновенно иска да го сложи на десктопа файла, като не зависи от ОС)

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

• Автор

Да, може да се използва Sync, а може и да се копира папката, която е в home и на другата дистрибуция абсолютно всичко да си е същото - ама пароли, бисквитки, изглед на сайтове, скинове, модификации - всичко. Папката се казва .mozilla и е скрита. Грехота е да се използва Chrome...

Защо да копирам?   На мястото на дадена ОС, на която съм ползвал и mozila и Google Chrome(на които съм си отмятал любими сайтове), примерно на /sda3, инсталирам нова ОС  и ако стартирам Mozila, тя е като новоредено, докато Chrome зарежда моите отметки веднага след логването ми. Освен това Grome ми превежда повечето сайтове. Кое му греховното?

Само с копирането на една папка се връща всичко. Не само сайтовете, а всичко. Всяка една от хилядите настройки по сайтове, всяка една парола, история, всяка една добвака, която е инсталирана допълнително. Абсолютно всичко. Не смятам, че е огромен проблем да се държи един архив настрана, който е няколко мегабайта, по-малък от повечето MP3 - ойки. Плюс това има и sync, както вече се спомена. Ако се използва sync става същото като при Хром. Две цъкания с мишката са. Аз обаче предпочитам варианта с папката. А е грехота, защото Хром е скапан браузър, не позволяващ никаква оптимизация и прелоудващ процеси, за да лъже потребителите, че е много бърз, зарежда един милион процеса, бавен и тромав и не на последно място само ANS още не са се намърдали в него, ама не е много сигурно.

Само с копирането на една папка се връща всичко. Не само сайтовете, а всичко. Всяка една от хилядите настройки по сайтове, всяка една парола, история, всяка една добвака, която е инсталирана допълнително. Абсолютно всичко. Не смятам, че е огромен проблем да се държи един архив настрана, който е няколко мегабайта, по-малък от повечето MP3 - ойки. Плюс това има и sync, както вече се спомена. Ако се използва sync става същото като при Хром. Две цъкания с мишката са. Аз обаче предпочитам варианта с папката. А е грехота, защото Хром е скапан браузър, не позволяващ никаква оптимизация и прелоудващ процеси, за да лъже потребителите, че е много бърз, зарежда един милион процеса, бавен и тромав и не на последно място само ANS още не са се намърдали в него, ама не е много сигурно.

абсолютно си прав

Това, че знае кой си (без да се напъне и на йота).

Не само. Абсолютно некъстъмизируем. Някакво монолитно блокче, по което не можеш да направиш нищо. Че и грозно на всичкото отгоре. Също така и политиката на Гугъл е причина - започнаха да го бутат във всеки инсталатор като едуер. На Майкрософт заприличаха в хегемонията си. Той и затова стана толкова известен, не заради нещо друго. Инсталираш Skype и изведнъж гледаш някакво цветно нещо. Гледаш умно, чудиш се какво е това, а след три дни вече се хвалиш, че използваш Хром, щото той се е и асоциирал, та не знаеш как да го смениш, ама след два-три дни свикваш... Гледал съм го тоя филм хиляди пъти. Повдига ми се от подобна политика!

Точно вирус е проблема, е adblock маха рекламите, но вируса си седи в харда....

А "вируса" е ... и как се маха? И що тормози само Хромчо? По логика - излиза, че е дошъл от запомненото и възстановеното и се шмугнал в 3 ОСи (кученцата). Не знам как се казваха, онези, дето завличаха домашната страница, ама не бяха вируси. А "аска" не може да дойде сам, трябвало е "добра воля"/недоглеждане.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.