Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Gigabyte R9 380 GV-R938G1 мнения

Featured Replies

Добър ден на всички , вчера си поръчах тази видео карта от Jarcomputers и бих искал да знам какви са ви впечетленията от нея , температури , ниво на шум при гейминг и като цяло дали си струва наистина парите.

Четох тук една тема за няколко карти и R9 380 включително и заради това избрах точно нея.До момента съм с HD 7850 така че това ще е доста голям ъпгрейд според мен.

Ще играя на 1080p не повече защото монитора не ми го позволява.Как мислите ще се справи с Star Citizen най-вече , тъй като тя за момента е най-тежката игра която е излязла.

Едва ли някой съфорумец има същата карта,че да може да изкаже мнение за нея.Така че,вие ще сте  този,който ще я коментира.

И защо не питахте,преди да я поръчате? Какви са другите компоненти?

Само да допълня, че с картата ще може да се пусне VSR  резолюция дори на 1080p. Това ще рече, че спокойно може да играеш някои игри и на 1440p.. За  2160p.  може би някои доста стари. Иначе напредъка в гейминга няма да е голям. R9 380  не е кой знае колко по-бърза от HD7850. Лично аз не бих направил подобен ъпгрейд. Виж, r9 390  си заслужава, ама толкова нисък прираст за тая r9 380, не. Никога не бих сменил така видеокартите си. Моят принцип е да сменям с поне два пъти по-бърза видеокарта. 

• Автор

Едва ли някой съфорумец има същата карта,че да може да изкаже мнение за нея.Така че,вие ще сте  този,който ще я коментира.

И защо не питахте,преди да я поръчате? Какви са другите компоненти?

Мда прави сте сравнително нова е , макар и ребранд.Не вярвам да съм единствения човек във форума който я има/ще има. Другите ми компоненти са :

AMD FX 8320 леко клокнат на 3.8Ghz  ,12 Gb RAM ,CM GX  750W нямам SSD макар че знам че за Star Citizen би било много полезно

дъното ми е Asus M5A97 R 2.0  

Само да допълня, че с картата ще може да се пусне VSR  резолюция дори на 1080p. Това ще рече, че спокойно може да играеш някои игри и на 1440p.. За  2160p.  може би някои доста стари. Иначе напредъка в гейминга няма да е голям. R9 380  не е кой знае колко по-бърза от HD7850. Лично аз не бих направил подобен ъпгрейд. Виж, r9 390  си заслужава, ама толкова нисък прираст за тая r9 380, не. Никога не бих сменил така видеокартите си. Моят принцип е да сменям с поне два пъти по-бърза видеокарта. 

Лично моята 7850 е OC версията но с 1Gb памет само Така че тези 4Gb са определено ъпгрейд за мен

Редактирано от Azhen (преглед на промените)

Новата видеокарта, е доста по-добра от старата Ви. Не слушайте всички, които пишат разни глупости. Имате доста повече шейдърни процесори, 120МХц по-висока фабрична честота на GPU-то, два пъти повече видеопамет, която също така е по-бърза. Поддържа DX12  и Open GL 4.4, дори в някои ресурси е описана поддръжка на Open GL 4.5 . Пикселната производителност не е съществено по-висока около 10%, обаче текселите ги смята над 82% по-бързо 

108.6 GTexel/s tick.png vs   58.9 GTexel/s

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Мда прави сте сравнително нова е , макар и ребранд.Не вярвам да съм единствения човек във форума който я има/ще има. Другите ми компоненти са :

AMD FX 8320 леко клокнат на 3.8Ghz  ,12 Gb RAM ,CM GX  750W нямам SSD макар че знам че за Star Citizen би било много полезно

дъното ми е Asus M5A97 R 2.0  

Лично моята 7850 е OC версията но с 1Gb памет само Така че тези 4Gb са определено ъпгрейд за мен

Няма спор, че 40% повече кадри са си ъпгрейд, но 450 лева за тая карта са малко множко. Преди две години толкова струваше GTX760, която е с приблизително същата производителност. Значи за две години никакъв напредък.  Но пък си прав, че за 1080p.  е идеална покупка. Ползвай си я  безпроблемно. 

А за 100 лева по-малко можеше да вземеш ето тая карта, която е със същата производителност. 

Новата видеокарта, е доста по-добра от старата Ви. Не слушайте всички, които пишат разни глупости. Имате доста повече шейдърни процесори, 120МХц по-висока фабрична честота на GPU-то, два пъти повече видеопамет, която също така е по-бърза. Поддържа DX12  и Open GL 4.4, дори в някои ресурси е описана поддръжка на Open GL 4.5 . Пикселната производителност не е съществено по-висока около 10%, обаче текселите ги смята над 82% по-бързо 

Така е, но от слушане глава не боли. Човека иска мнения, а моето е, че не си заслужават 450 лева за карта, която дава 40% повече кадри средно при игри. 

ПП: О, извинявам се, набутвацията се оказва още по-голяма - 528 лева в Jar за 4 GB версия...

Нямам думи. Затова човек първо пита, преди да купува.  Ебах ти OpenGL-a  за 528 лева, дето никой не знае за какво се ползва. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Няма спор, че 40% повече кадри са си ъпгрейд, но 450 лева за тая карта са малко множко. Преди две години толкова струваше GTX760, която е с приблизително същата производителност. Значи за две години никакъв напредък.  Но пък си прав, че за 1080p.  е идеална покупка. Ползвай си я  безпроблемно. 

А за 100 лева по-малко можеше да вземеш ето тая карта, която е със същата производителност. 

Така е, но от слушане глава не боли. Човека иска мнения, а моето е, че не си заслужават 450 лева за карта, която дава 40% повече кадри средно при игри. 

ПП: О, извинявам се, набутвацията се оказва още по-голяма - 528 лева в Jar...

Нямам думи. Затова човек първо пита, преди да купува. 

Все повече игровите енджини в развитието си наблягат на текселите, тенденцията вероятно ще се запази и въпросните 40% може да скочат прилично. А за това ,че се е набутал страхотно от джара и че те цакат яко цените няма спор. Освен, ако няма вътрешен човек, да му ги пуска офертите без ДДС, или с някаква друга врътка.

Ееее стига де....нали 280 ще я спират от производство ,стара е,нищо не поддържа....а сега опираме пак до нея.А иначе да,би било страхотно,ако пуснеш един тест.Ето  тук има едно ревю

Жарят яко портвейлите на хората у жар-а :D Колега, наистина ли няма откъде другаде да си я купите картата?

Все повече игровите енджини в развитието си наблягат на текселите, тенденцията вероятно ще се запази и въпросните 40% може да скочат прилично. А за това ,че се е набутал страхотно от джара и че те цакат яко цените няма спор. Освен, ако няма вътрешен човек, да му ги пуска офертите без ДДС, или с някаква друга врътка.

Да де, но за какво да дава 70 лева повече за 4 GB  версия? При положение, че с тая слаба карта играе само на 1080 p.,  за какъв чеп са му 4 GB? разбирам това да е някаква карта от рода на R9 390  и да са и сложили 2 GB  по някаква причина, та да се дадат тия пари за 4 GB. Обаче тук се говори за карта, която едва крета на 1440p. и която при 1080p.  рядко ще достигне 2 GB заета памет. А и да ги достигне, не е болка за умиране. Малко са игрите, дето ще се впечатлят от това. например GTA 5  преспокойно може да се настрои да ползва и доста повече от 2GB памет, без това да повлияе на производителността. 

Жарят яко портвейлите на хората у жар-а :D Колега, наистина ли няма откъде другаде да си я купите картата?

Те и на други места са такива цените. Проблемът е в 4-те GB. В Jar  имат безплатна доставка, а това изравнява цените с тия в никем.

Ееее стига де....нали 280 ще я спират от производство ,стара е,нищо не поддържа....а сега опираме пак до нея.А иначе да,би било страхотно,ако пуснеш един тест.Ето  тук има едно ревю

Извинявай, ама както твърдите тук, нали хората ги интересува fps,  а не технологиите :P  Така като гледам темата, човека не е и чувал за VSR, камо ли да се интересува от нещо повече. И ако аз съм бил против подобни покупки, то съм бил против покупки на старо, та ако ще и 100 лева да спестиш. Само че тук се пестят 200 лева и то при нова покупка. А двата ГБ видеопамет са за рибките. 

Направо я отказвай на куриера или им се обаждай въобще да не я пращат. За тия пари се взимат няколко месечни GTX970-ки, а за по-малко пари може да набараш неразпечатана R9 290X с остатъчна гаранция, които ще смачкат R9 380 във всички игри.

До скоро се намираше R9 285 за 300 лв. която е същата като R9 380. Поръчай си от никем или скай R9 380 или GTX960 за 400 лв. 

Ако прави сви*ки може и дадеш 500 лв., ама не мисля...

Направо я отказвай на куриера или им се обаждай въобще да не я пращат. За тия пари се взимат няколко месечни GTX970-ки, а за по-малко пари може да набараш неразпечатана R9 290X с остатъчна гаранция, които ще смачкат R9 380 във всички игри.

До скоро се намираше R9 285 за 300 лв. която е същата като R9 380. Поръчай си от никем или скай R9 380 или GTX960 за 400 лв. 

Ако прави сви*ки може и дадеш 500 лв., ама не мисля...

Айде остави няколко месечните 970-ки ;) Нали гледам моята.  Не знам колко ще издържи на напъна, но не ми вдъхва доверие. Дано не съм лош пророк. 

Да....

Настроен си на бърборино. Сменям ти съответно прякора в досието.. Човека просто ще си продаде старата видеокарта и ще си върне част от бюджета за новата. 

Настроен си на бърборино. Сменям ти съответно прякора в досието.. Човека просто ще си продаде старата видеокарта и ще си върне част от бюджета за новата. 

Ще продаде HD7850  при положение, че пазарът е наводнен от по-нови видеокарти? Как ще стане това и на какви пари?

Ще продаде HD7850  при положение, че пазарът е наводнен от по-нови видеокарти? Как ще стане това и на какви пари?

Това какво те интересува и какво помага в темата? Не ми дръж на мен сметка, просто го споменавам като опция. Виждам вече, че яко настъпаха зелените фенове с оная карта, с 3.5ГБ бърза и 0.5ГБ бавна памет. 

Това какво те интересува и какво помага в темата? Не ми дръж на мен сметка, просто го споменавам като опция. Виждам вече, че яко настъпаха зелените фенове с оная карта, с 3.5ГБ бърза и 0.5ГБ бавна памет. 

Да си ме видял някъде да препоръчвам зелена карта? Напротив, цитирах Нико с неговите 970-ки на старо  и казах, че аз не бих си взел такава, щото виждам какво е стара карта на няколко месеца. Иначе ако исках, да засегна темата за зелените, щях да спомена 960. Вместо това дадох линк към r9 280. Доколкото знам, тая карта не е още зелена, ама знае ли човек, може и да стане така, както вървят нещата с АМД.  

Човека тръгнал да дава хиляди за нова карта, вие му предлагате стари с гаранция. Когато аз  реша да си купувам автомобил и то нов, няма как никой да ме накара да си купя стар с гаранция :)

Да си ме видял някъде да препоръчвам зелена карта? Напротив, цитирах Нико с неговите 970-ки на старо  и казах, че аз не бих си взел такава, щото виждам какво е стара карта на няколко месеца. Иначе ако исках, да засегна темата за зелените, щях да спомена 960. Вместо това дадох линк към r9 280. Доколкото знам, тая карта не е още зелена, ама знае ли човек, може и да стане така, както вървят нещата с АМД.  

Написал съм го в един коментар и не съм цитирал другите(зелените фенове)  за да не става дълго като твоите "баници" :)

Бенчмаркове с DX12 показват,че 290х става с до 30 процента по-мощна...сами си правете изводите дали е добра покупка като цяло.

970-ката е по-бърза на 1080p

290х на 1440p

MSI и Sapphire се очертаха с най-добрите 290х

MSI и Gigabyte са при 970-ките 

Gigabyte и MSI  като цяло се оказаха най-добрите,достигам до тези изводи,по хилядите мнения и ревюта и всички са единодушни в това.И двете карти на тези 2 производителя се клокват добре над 1500 mhz.Асус и ЕВГА се дънят над 1500.3,5-то гигабайта не са фактор 

Като цяло от всичко това,290-ките за които говорихте излизат по-фючър профит,заради DX12

Ако се търси комбиниране на картите т.е SLI и аналогичното Кросфайър ,по-добрият избор логично е да е 970,просто защото ще са по-хладни.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

• Автор

Така , за старата видеокарта , не е за продан , давам я на човек който има нужда от нова видеокарта защото старата му вече издиша .Да не съм чувал какво е VSR , но сега проверих какво е и не ми е нужно.

Не съм питал тук защото просто като видя какви съвети и коментари някои от вас пускат , накрая излиза " Девет баби и хилаво бебе"

Относно за цената , да набутвация , но няма голям избор , по принцип от години пазарувам в Никем , но там в момента я няма точно тази карта и заради това се насочих към Jar , доставката си влиза в цената заради това е толкова , но като цяло наистина е скъпа и не нямам вътрешни хора за съжаление.

Втора ръка карта не искам , защото не ми се пати от дефектни бройки работили по няколко месеца или пък такива които някой умник е пробвал да "копае" ей така за спорта и после ги продават защото са прегрявали.

Другата алтернатива беше megamag за които не знам абсолютно нищо и ми се вижда много съмнителен този магазин.

Бенчмаркове с DX12 показват,че 290х става с до 30 процента по-мощна...сами си правете изводите дали е добра покупка като цяло.

970-ката е по-бърза на 1080p

290х на 1440p

MSI и Sapphire се очертаха с най-добрите 290х

MSI и Gigabyte са при 970-ките 

Gigabyte и MSI  като цяло се оказаха най-добрите,достигам до тези изводи,по хилядите мнения и ревюта и всички са единодушни в това.И двете карти на тези 2 производителя се клокват добре над 1500 mhz.Асус и ЕВГА се дънят над 1500.3,5-то гигабайта не са фактор 

Като цяло от всичко това,290-ките за които говорихте излизат по-фючър профит,заради DX12

Ако се търси комбиниране на картите т.е SLI и аналогичното Кросфайър ,по-добрият избор логично е да е 970,просто защото ще са по-хладни.

Моята MSI  е гореща, клоква се до 1475 MHz  стабилно, като при голям зор в някои игри пада и под 1460 MHz  понякога, вентилаторите си правят каквото искат при температури около 60 градуса - нещо се обърква и почват постоянно да се опитват да се пуснат и спрат, а това трябва да става при около 50 градуса. Тоест, няма го онова изчакване  винаги. Това предизвиква високи обороти само на единия вентилатор и се оправя единствено като се побутне втория. Картата е изкривена от тежестта си, вероятно и от голямото загряване на платката. изобщо, като качество тая карта е абсурдна. Единствено я спасява тишината и бързината на самата GTX970. Толкова за MSI. Отначало изглеждаше добре, но сега не бих си взел точно тоя модел, още по-малко на старо. казах поради какви причини. 

Що се отнася до DX12,  да не би да са имали предвид игри и процесори като тия:

2015-08-05_145201.jpg

Знаеш коя игра е тая - GRID Autosport.

Кадри и проценти винаги може да се докарат за реклама. Въпросът е кога е налично това увеличение и дали то не е свързано с PhisX  игри като Project cars и NFS Shift  ;)

Съгласен съм за рекламата.Обаче поразгледай ревютата тук ,тук  

Е ако гледаш сайта на AMD, то Fury X се очакваше да е "the overclockers dream" пък я гледай кво излезе ;).

Иначе авторът яко се е набутал за тия пари.

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

Е ако гледаш сайта на AMD, то Fury X се очакваше да е "the overclockers dreams" пък я гледай кво излезе ;).

Иначе авторът яко се е набутал за тия пари.

Да,тук си прав.Единият линк наистина е от тяхния сайт,но другия?

Да,тук си прав.Единият линк наистина е от тяхния сайт,но другия?

От твоите уста в... :P

Нека, нека. Дано само да вървят гладко игрите, че ако не вървят, за какво са ми тия кадри? Ей сега пак си играя с NFSUndercover и тая игра няма и няма добра вертикална синхронизация. Пробвал съм я на XP, Win 7, Win10. Все същия...59.9 фпс   и това е. Тъпа работа. да не стане нещо такова и с DX12, макар и по други причини. Щото когато почнат опитите да се изстисква максимума, стават винаги фалове. Вземи за пример паметта на NVIDIA. Да, ок, работи по-бързо от конкуренцията, но дойде ли голям зор, бариерата е спусната.  Или процесорите на АМД. ОК, бачкат си, вадят кадри и какво от това, като в Crysis 3  кадрите подскачат нагоре-надолу? 

Тоя тест с DX12 на 3D Mark го пусках и аз, но това е тест на процесора. Ползва се 1280х720 резолюция, за да няма влияние от видеокартата. Самите 3D mark  признават, че теста не може да се ползва за сравнение, защото резултатите между отделните минавания са много различни.  Няма как тия резултати да се използват в практиката, освен ако не се вземе някакъв двуядрен процесор с бърза видеокарта и там се види разликата. Никой уважаващ себе си разработчик няма да предостави 10 пъти повече работа на процесора, освен ако не му платят разбира се. Само че АМД явно нямат парички за подобни изпълнения, затова се радвайте на това, което имаме. 

Сам знаеш, че Mantle  и сега съществува в BF4  примерно. И там нещата са си така, както са си. NVIDIA  карта с добър процесор не изостава от AMD карта със същия процесор. Тук печалбата е, ако се позлва по-слаб процесор, като твоя примерно. Но като цяло няма как да бъде подобрена производителността на една видеокарта при положение, че тя и сега се товари на 100%. Как според теб ще има повече кадри от видеокартата? да не би с някаква магия да почне да се товари на 120%? Тук печалба може да има единствено, ако процесора почне да спъва една от двете видеокарти по-рано. Предполага се, че с DX12  АМД  ще бъде спъвана по-късно от процесора, та и затова ще работят по-добре с по-бавни процесори. Ето една илюстрация на DX12, където се вижда, как бавния процесор с DX12  позволява на видеокартата да се товари повече, а от там и да скочат кадрите. Но това е само при спъване от страна на процесора!

А ако се вярва на тоя клип, сравняващ DX11 с DX12,  то печалбата е максимум десетина процента. Дори процесор, позволяващ видеокартата да се товари на 80-85%, не може с DX12  да натовари видеокартата винаги на 100%. Pак се вижда дроп в натоварването на GPU,  а това само потвърждава опасенията ми,  че ще има гранични режими за процесора, при които ще има и дроп на кадри. Положението дори може да стане по-зле така като гледам. 15-20% клок на процесора просто би захвърлил в небитието тоя DX12.  Пак казвам, дано не съм лош пророк, но така като гледам, производителите на игри не си чупят ръцете и краката да правят DX12  игри, камоли да пренаписват стари.

Пак казвам, дано не съм лош пророк, но така като гледам, производителите на игри не си чупят ръцете и краката да правят DX12  игри, камоли да пренаписват стари. 

Защо ли е така?Ако едни от евтините АМД-та с новият дайрект се окажат много мощни и печеливши (не говоря в частност за карти и ли процесори,а като цяло),къде отива печалбата на другите 2 компании ,едната производител на карти ,другата на процесори?Сам знаеш,че Нвидия,държи огромен дял при игрите.Пускам си игра,и ми излиза логото на Нвидия.Е ,какво повече да кажа?Тука взех малко теория на конспирацията,но си е така.Харесвам АМД,защото процесор за 200 лева,ти върши добра работа в игрите.Сега,тука всеки си има различни критерии.Един иска 80 кадъра ,друг и на 30 е доволен.Но представи си това процесорче,да започне да конкурира скъпите Интели?Е,кое ще предпочетеш.Да,тогава цените ще се променят,но говоря като цяло.

За мен,е малко рано още да говорим за ДХ12 още.Нека(дай боже) навлезе в игрите повече.Те тогава,дори и това което съм писал,да не се окаже вярно,ще има огромен прогрес в игрите,което само трябва да ни радва.Все пак,аз искам и красиви игри.Крайно време е да надминем тоя Крайзис.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.