Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Gigabyte R9 380 GV-R938G1 мнения

Featured Replies

Защо ли е така?Ако едни от евтините АМД-та с новият дайрект се окажат много мощни и печеливши (не говоря в частност за карти и ли процесори,а като цяло),къде отива печалбата на другите 2 компании ,едната производител на карти ,другата на процесори?Сам знаеш,че Нвидия,държи огромен дял при игрите.Пускам си игра,и ми излиза логото на Нвидия.Е ,какво повече да кажа?Тука взех малко теория на конспирацията,но си е така.Харесвам АМД,защото процесор за 200 лева,ти върши добра работа в игрите.Сега,тука всеки си има различни критерии.Един иска 80 кадъра ,друг и на 30 е доволен.Но представи си това процесорче,да започне да конкурира скъпите Интели?Е,кое ще предпочетеш.Да,тогава цените ще се променят,но говоря като цяло.

За мен,е малко рано още да говорим за ДХ12 още.Нека(дай боже) навлезе в игрите повече.Те тогава,дори и това което съм писал,да не се окаже вярно,ще има огромен прогрес в игрите,което само трябва да ни радва.Все пак,аз искам и красиви игри.Крайно време е да надминем тоя Крайзис.

Когато му дойде време за нова платформа, обещавам ако AMD надминат Skylake  или там който е наред, да си взема AMD :P Аз така си обещавам и за видеокартите, но винаги става така, че NVIDIA  правят временен удар точно когато реша, че може да си сменя видеокартата. Да ти кажа честно, взех си GTX750Ti  навремето само заради Shadowplay  и тишината. Просто нямаше как AMD  карта да ме спечели. А то там бе само R7 265. А кажи как да избера AMD,  след като ми трябваше  видеокарта, а палитката струваше 270 лева с близо 20% клок и още възможности отгоре? Или пък процесорите. какво би ме накарало да взема АМД, след като аз бях първия и един от малкото защитници на Булдозерите когато излязоха? Бях се наточил да сменям платформата, ама като видях какви са ги надробили АМД с булдозерите, набързо ми се изпари желанието. После корекцията FX83** беше закъсняла. А кажи как човек да вземе AMD? ето сега ако вземах карта и монитор, щях да взема непременно R9 390. Обаче не ми е времето нито да сменям карта, нито монитор. АМД пак закъсняха. 

• Автор

Добър ден.

Така 2 дена след поръчката , сега като си проверя поръчките от сайта им , ми пише няма наличност.Еми здраве да е , отказах я.Изглежда пак ще си пазарувам от Никем , поне знам че там са коректни и няма такива глупости.Тея от Jar поне можеха да кажат че не в наличност и колко ми трябва да чакам.Звъннах им и излезе че когато съм я бил поръчал е вече била изчерпана а сайта им се обновил на другия ден че я нямало в наличност и сигурно към септември се очаквало да има още бройки , интересно ми е кога ли мислеха да ми кажат на мен за това...

Е това беше първи и последен опит с Jar.

Редактирано от Azhen (преглед на промените)

Добър ден.

Така 2 дена след поръчката , сега като си проверя поръчките от сайта им , ми пише няма наличност.Еми здраве да е , отказах я.Изглежда пак ще си пазарувам от Никем , поне знам че там са коректни и няма такива глупости.Тея от Jar поне можеха да кажат че не в наличност и колко ми трябва да чакам.Звъннах им и излезе че когато съм я бил поръчал е вече била изчерпана а сайта им се обновил на другия ден че я нямало в наличност и сигурно към септември се очаквало да има още бройки , интересно ми е кога ли мислеха да ми кажат на мен за това...

Е това беше първи и последен опит с Jar.

Ами колега, насочи се или към R9 280  ако искаш да спестиш пари или към 2 GB  версия на картата. Тия 4 GB  не са толкова необходими. Няма проблем да ти пусна тестове на по-нови игри при 1080p.  да видиш колко памет заемат, макар че и сам може да провериш това, за да си наясно дали ти трябват 4 GB  видеопамет или не.  Гледам има и евтин вариант на Sapphire.

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

• Автор

Ами колега, насочи се или към R9 280  ако искаш да спестиш пари или към 2 GB  версия на картата. Тия 4 GB  не са толкова необходими. Няма проблем да ти пусна тестове на по-нови игри при 1080p.  да видиш колко памет заемат, макар че и сам може да провериш това, за да си наясно дали ти трябват 4 GB  видеопамет или не.  Гледам има и евтин вариант на Sapphire.

Тия 4 GB  не са толкова необходими.Тук бъркаш Пусни си Star Citizen да видиш колко видео рам гълта и да не споменавам че за момента е в доста начален стадий на развитие защото когато е готова с всички модули ще е още по-лакома също  да не говорим за визуалните модификации на Skyrim, Fallout ,GTA IV/V както и на доста други игри , така че тези 4 Gb са ми нужни.Тоя стария ребранд 7950 не ми трябва.

Аз доколкото виждам че 280 поддържа DirectX 12 само софтуерно , а 380 и хардуерно тъй като е с по-нова архитектура. 

Точно към тази се бях насочил която ти линкна Nitro на Sapphire и без това Sapphire работят с AMD само , и сегашната ми карта също е Sapphire.

Редактирано от Azhen (преглед на промените)

Това,че дадена игра може да ползва повече видеорам не означава, че когато паметта на видеокартата ти е малко, ще има проблем. Проблемите възникват едва след запълване и на РАМ паметта и това особено ясно си личеше навремето при BF3, която хем гълташе много видеопамет, хем и доста РАМ. И когато си с малко РАМ почват проблемите. примерно аз бях със 768 MB  карта и 4GB RAM. Проблемите почват едва след запълване на  РАМ до към 3.7-3.8 GB.  Не съм попадал на друга игра, която да се е опъвала заради малко видеопамет. Заради малко RAM и бавен хард диск, да. Но не и заради малко видеорам. Дори навремето Crysis 3  ми вървеше гладко със 768 MB  карта, въпреки че пусках много детайли, които пълнеха паметта. То винаги е било така и с предните ми видеокарти. Никога игра не е засичала заради малко видеопамет. Не знам каква е тая мания за много видеопамет, която на практика не е необходима. Ей сега си пуснах няколко нови игри, набичих ги на колкото може, но след като паметта ми се запълни, никакви проблеми. както искаш, хвърляй си парите на вятъра. Уж каза, че не те интересуват технологиите, сега изведнъж се заинтересува от DX12. В такъв случай минавай на GTX960  та да ти е мирна главата. Поне новите игри в голямата си част са направени за NVIDIA  и нямат проблеми с малкото видеопамет. 

Прочети и това за видеопаметта от 2 GB и GTA5. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

• Автор

Това,че дадена игра може да ползва повече видеорам не означава, че когато паметта на видеокартата ти е малко, ще има проблем. Проблемите възникват едва след запълване и на РАМ паметта и това особено ясно си личеше навремето при BF3, която хем гълташе много видеопамет, хем и доста РАМ. И когато си с малко РАМ почват проблемите. примерно аз бях със 768 MB  карта и 4GB RAM. Проблемите почват едва след запълване на  РАМ до към 3.7-3.8 GB.  Не съм попадал на друга игра, която да се е опъвала заради малко видеопамет. Заради малко RAM и бавен хард диск, да. Но не и заради малко видеорам. Дори навремето Crysis 3  ми вървеше гладко със 768 MB  карта, въпреки че пусках много детайли, които пълнеха паметта. То винаги е било така и с предните ми видеокарти. Никога игра не е засичала заради малко видеопамет. Не знам каква е тая мания за много видеопамет, която на практика не е необходима. Ей сега си пуснах няколко нови игри, набичих ги на колкото може, но след като паметта ми се запълни, никакви проблеми. както искаш, хвърляй си парите на вятъра. Уж каза, че не те интересуват технологиите, сега изведнъж се заинтересува от DX12. В такъв случай минавай на GTX960  та да ти е мирна главата. Поне новите игри в голямата си част са направени за NVIDIA  и нямат проблеми с малкото видеопамет. 

Къде съм казал че не ме интересуват новите технологии ? 

Билдер, на теб всичко си ти върви...със съответните условности.  Нещо почваш да даваш уклон на колегата на зелено, за да му била мирна главата. Аргументация висш калибър.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Билдер, на теб всичко си ти върви...със съответните условности.  Нещо почваш да даваш уклон на колегата на зелено, за да му била мирна главата. Аргументация висш калибър.

Аз ли бъркам или точно bilder_ не беше ли човека който възхваляваше AMD до небесата , а сега ми говори за зелените ?

Но както и да е това е за друго място , поръчах си Nitro он Никем , както винаги коректна реакция , дори не очаквах да ми звъннат след 10 минути ! , попринцип ако я поръчам след 12 часа ми звънят на другия ден , но сега ми каза мацката че още утре мога да я имам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.