Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1600 лв максимум.

Featured Replies

Добър ден! Видях, че излязоха новите процесори (Skylake) и ми трябва нов компютър за доста тежки игри, та ако може да ми предложите конфигурация с  i5-6600k до 1600 максимум. Благодаря.

• Отговори 82
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Виж това ревю на Anandtech за i5 6600k и съответно прецени дали си заслужавa Skylake за гейминг. Лично аз бих взел Haswell платформа съответно със Xeon 1231, за да мога да вместя R9 390/GTX 970 в бюджета.

Edit: Бях объркал страницата на ревюто, сега е правилната.

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

То по-добре да се вземе най-евтиния заключен I5-4460 и да се наблегне на видеокартата щом е за игри.

Отключен е значително по-скъп а като сложим и подходящо дъно и охладител парите стават адски много.

Конкретно при Skylake дънните платки и паметта излизат още по-скъпо та парите излитат в небесата.

Та възможно е да се вземе но крайния резултат е че игрите ще вървят по-зле а не по-добре.

http://nikem-bg.net/cart/54144p1r2224p1r3076p1r48235p1r51410p1r46974p1r53059p1rf.html

7f2fb1b73ed24b06.jpg

http://nikem-bg.net/cart/51435p1r49904p1r50101p1r48235p1r53869p1r46974p1r53059p1rf.html

c4ead39a9bb57ef2.jpg

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

С тия пари покрай Скайлейк ще минеш.Наруто ти каза-скъпи DDR4 памети,скъпи дъна,конкретно процесорите не са чак толкова скъпи,сравнено с предишни поколения на Интел.То ще можеш,но няма смисъл.Разликата както той каза не е фрапантна.По-добре наблегни на видео картата ,DDR4 още не е навлязал.

Но пък ще си има платформа за бъдещето. Скъпи скъпи, колко да са скъпи тия дъна и памети? 8 GB А-ДАТА  e 126 лева. Дъно от 200 до 400. Процесор 530. Дотук не повече от 900-1000 лева. 600 остават за други неща. А вие сте магьосници и ще му вместите поне една R9 280x на старо ;)

Превод: Ще дадеш повече пари за модни парцалки които няма да са ти толкова удобни.

Мда някой хора си купуват всеки нов модел на Форд и пращат стария за скрап.

Билдера иска да каже че ако ще вземаш клокерски процесор и дъно идва еднаква цената , което си е така де ;)

Не е така. Най-евтиното дъно е около 50 лв. отгоре а при паметта около 30 лв.

Реално пари за един добър охладител заминават в небитието.

пс. Въпроса е обаче че човека иска да играе игри та е излишно да хвърля толкова пари

за какво ли не и да купува посредствена карта.

Aз просто бих зарязал видеокартата временно и бих си направил една добра система за клок с много качествен охладител. При положение, че сега се купува нова конфигурация и човек не го е страх от клока, то няма смисъл да продължава със старото. Животът го доказа. Тия с i5 2500K  все още не им пука за нищо, щото си имат 5 GHz  на процесора. Значи един Skylake  с DDR 4  е платформа, върху която в бъдеще може да се надгражда много и по-точно бързи видеокарти, че и две. Щото дъно за 300 лева по дефолт си поддържа SLI/CF. Ако се зареже външната видеокарта и се кара с вграденото видео, което не е от най-лошите и временно може да се ползва, то бих си "помечтал" за следното:

ASUS Z170 PRO GAMING LGA1151
i5-6600K 3.5GHz 6MB LGA1151 BOX
8G DDR4 2133 ADATA
Noctua NH-D14 CPU Cooler
CM 690 III ATX BLACK CM 693
PSU FORTRON RIDER 750 BRONZE
1T SG SSHD ST1000DX001

Обща стойност - 1 589.60 лв. с ДДС

Линк.

Не знам защо винаги искате да пробутате на човек нещо старо и отживяло. Ако вие предпочитате така да правите покупките си, защото спестявеате някой лев, то защо налагате мнението си и на хора, които явно искат новото и както практиката показва, с най-голямо бъдеще и дълъг живот? Вярно, тук бюджетът е малък за нещо още по-добро, като например някой Seasonic Platinum и някоя клокърска памет с истинско SSD  и голям хард диск, но за 1600 лева толкова. Варианти за посредствени системи много. 

Щото докато събере пари за топ-видеокарта и тая платформа вече ще е стара и пак няма да е модерен.
Та като купи картата пак ще е с остаряла и отживяла както се изрази машина.
А форума е да се дават предложения не да си траем. Това че ти си се прееб*л не значи и други да го правят.
А и да ти е честито!  :)

Щото докато събере пари за топ-видеокарта и тая платформа вече ще е стара и пак няма да е модерен.

Та като купи картата пак ще е с остаряла и отживяла както се изрази машина.

А форума е да се дават предложения не си траем. Това че ти си се прееб*л не значи и други да го правят.

Глупости на търкалета. Видеокартите имат много по-бързо развитие от процесорите. Да не говорим, че вече се зададе DX12 и малко трудно клокнат Skylake   ще остарее в близките 3-4 години. 

Отзивите по-късно тая седмица. Дори доста обстойни отзиви ще направя с повторения на тестовете с Xeon-а за неверниците. 

Да-да купи си половината части на последния модел на Форд и събирай пари за останалите. 

Между временно извади балканчето от мазето а когато събереш пари (ако не останеш без работа) ще си с почти последен модел.

Да-да купи си половината части на последния модел на Форд и събирай пари за останалите. 

Между временно извади балканчето от мазето а когато събереш пари (ако не останеш без работа) ще си с почти последен модел.

На практика така се купува кола, иначе няма как :) Първо даваш някаква първоначална сума, плащаш си застраховките и данъците, след това караш и чакаш да си изплатиш останалото след 5 години. Накрая като изплатиш всичко, трябва да имаш парички и за остатъчната стойност на колата. След това прехвърляне в КАТ, данъчното...и накрая е твоя. 5  години. Ти видеокарта  ще купиш след 6 месеца, дори само от банички да пестиш    ;)

Ако  предпочиташ старомодния начин, вместо да дадеш парите за ново, хубаво, отлично оборудвано, избрано по твой вкус, имаш възможност да дадеш същите пари за 5 годишен стар модел и след всички първоначални разходи да е твой с произтичащите от това следствия. Разбира се, след 5 години твоят автомобил ще е на 10 години, а моя на 5 и с километри, колкото аз съм преценил че трябва да мина, а не колкото е карала бабичката в Германия до супермаркета. След 15 години твоят автомобил ще е вече в моргата, а моят ще има още 5 години до моргата. Пълна аналогия с компютрите. И няма как да е по друг начин, след като всяка техника търпи развитие във времето. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Ти видеокарта  ще купиш след 6 месеца, дори само от банички да пестиш    ;)

Закусвам само пресни кроасани които струват 1.50 лв. демек ако не закусвам в продължение на половин година ще спестя 270 лв.

Не знам колко струват баничките понеже от такива гадости получавам киселини но май ще трябва да пропусна и обяда и да ям само веднъж на ден.

700 лв. за повечето хора не са малко пари та да ги отделят на куп и да си купят глезотия като видеокарта е мъка особено ако вече имат кредит.

пс. Горе съм дал пример че може да се вземе за бюджета Skylake с прилична видеокарта та въпроса не е в това.

За мен Интел стоят що-годе на едно място от Санди насам що се отнася до производителност та не си струват повечето пари.

Сам казваш че процесорите търпят бавно развитие та какъв е смисъла да робуваш на новото?

Човека има пари и иска да си вземе нещо за игри не да си осигурява пенсионен фонд за след години.

Закусвам само пресни кроасани които струват 1.50 лв. демек ако не закусвам в продължение на половин година ще спестя 270 лв.

Не знам колко струват баничките понеже от такива гадости получавам киселини но май ще трябва да пропусна и обяда и да ям само веднъж на ден.

700 лв. за повечето хора не са малко пари та да ги отделят на куп и да си купят глезотия като видеокарта е мъка особено ако вече имат кредит.

пс. Горе съм дал пример че може да се вземе за бюджета Skylake с прилична видеокарта та въпроса не е в това.

За мен Интел стоят що-годе на едно място от Санди насам що се отнася до производителност та не си струват повечето пари.

Сам казваш че процесорите търпят бавно развитие та какъв е смисъла да робуваш на новото?

Да, оценявам това. Но малко хора скачат на 1600 лева, ако не могат да съберат 700 за 6 месеца. Всеки се простира според чергата си. Аз щом имам за нова кола, имам и за нова архитектура. Това е истината. Въпросът е, по какъв начин се достига до тая истина, защото макар истината да е в парите, то на практика тия, дето смятат това за истина, никога не виждат пари. Поне не и наживо ;) Само си цъкат с мишката и с телефоните, парите идват и си отиват.  Толкова за парите. Относно Skylake, интересно изглежда платформата, признавам. признавам, че ще знам повече за нея утре. Така, че нека не бързаме със заключенията.  Въпросът е човек да се насочи на някъде, а не само да ланка без причина и без покритие. 

Виж това ревю на Anandtech за i5 6600k и съответно прецени дали си заслужавa Skylake за гейминг. Лично аз бих взел Haswell платформа съответно със Xeon 1231, за да мога да вместя R9 390/GTX 970 в бюджета.

Edit: Бях объркал страницата на ревюто, сега е правилната.

Точно това ревю четох два часа и сравнявах тестовете. Да, интересно,  но непрактично. Твърде много синтетика и размисли относно това, дали си заслужава бърза DDR3  памет или най-бавната DDR4. И накрая като им видиш заключенията разбираш каква е истината;

Sandy Bridge, Your Time Is Up.

Но малко хора скачат на 1600 лева, ако не могат да съберат 700 за 6 месеца. 

Е аз си смених изцяло бялата техника и като изключим хладилника всичко е скъпо (не си купувай бойлер на Аристон скъп боклук е).

Но това не значи че не броя стотинките всеки месец като плащам сметките и че мога да щракна с пръсти и да си извадя 700 лв. от носа.

Те хората взимат на кредит или им падат пари от нещо извън доходите а понякога се намесва и родителското тяло. 

Какъвто и да е случая това се случва рядко а не на 6 месеца и определено не от спестени банички.  :P

Е аз си смених изцяло бялата техника и като изключим хладилника всичко е скъпо (не си купувай бойлер на Аристон скъп боклук е).

Но това не значи че не броя стотинките всеки месец като плащам сметките и че мога да щракна с пръсти и да си извадя 700 лв. от носа.

Те хората взимат на кредит или им падат пари от нещо извън доходите а понякога се намесва и родителското тяло. 

Какъвто и да е случая това се случва рядко а не на 6 месеца и определено не от спестени банички.  :P

Ами не знам, но след 6 месеца има вероятност карта, която е струвала 700 лева, да е примерно 500. Още повече, че 970-ката направи почти година. След 6 месеца ще и се вижда края, пък и долара едва ли ще е все на 1.80. 

То нищо не пречи да си вземе едно отключено Санди или Айви за около 300 лв. втора ръка което е над 200 лв. по-евтино от Skylake.

То всичкия хардуер е вързан към долара та цените ще паднат на всичко или пък ще се вдигнат още та и там същата работа.

Общо-взето както и да ги въртим и сучем нещата проблема в скъпите дънни платки и бавна рам която няма никакви предимства в игрите.

Да изчака поне три месеца да паднат цените както винаги става и да излезнат заключените I5 както и по-евтините дънни платки. 

• Автор

То по-добре да се вземе най-евтиния заключен I5-4460 и да се наблегне на видеокартата щом е за игри.

Отключен е значително по-скъп а като сложим и подходящо дъно и охладител парите стават адски много.

Конкретно при Skylake дънните платки и паметта излизат още по-скъпо та парите излитат в небесата.

Та възможно е да се вземе но крайния резултат е че игрите ще вървят по-зле а не по-добре.

http://nikem-bg.net/cart/54144p1r2224p1r3076p1r48235p1r51410p1r46974p1r53059p1rf.html

7f2fb1b73ed24b06.jpg

http://nikem-bg.net/cart/51435p1r49904p1r50101p1r48235p1r53869p1r46974p1r53059p1rf.html

c4ead39a9bb57ef2.jpg

i5-4460 по принцип достатъчен ли е за тежки игри? 

Ти как мислиш? И не почвай с резолюциите.

Gabriel55 знам че съм ти предложил 390 но едва ли монитора ти е над 1080p и ако можеш да отделиш още 35 лв. взимай по-студената карта. 

Резултатите са на кантар. Истината е че си струва да дадеш тия 35 лв. основно понеже е по-студена и тиха.

Лошото е че като сложиш и доставката бюджета ще се надскочи с над 50 лв.

Edit: Ето ревю на предложения модел на 390 - http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/R9_390_PCS_Plus/

• Автор

Просто питах :D

Значи мисля да се насоча към конфинга на Roujin. http://nikem-bg.net/cart/51435p1r49904p1r50101p1r48235p1r53869p1r46974p1r53059p1rf.html

Само да попитам на Sapphire кулера не е ли по добър? И още един въпрос - колко време е доставката от никем?

И нямам монитор :D, ако можете да ми предложите от 300+ лв. някакъв монитор. Мерси!

Редактирано от Gabriel55 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.