Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Операционната система не е намерена

Featured Replies

Не мисля, че такива щети са дело на вирусче - такива деструктивни от времето на CIH са отдавна в историята.

Така като чета може и да се наложи сервиз или поне някакъв физически достъп до системата.

Колкото до Repair прозореца...можете да стигнете до Recovery Environment (Command Prompt) и с инсталационния диск на Windows (ако разполагате с такъв)?

Колега аз преди два месеца вханах много коварен крипто бацил и бавенето на системата беше както на авторката на системата бързо си зарежа джама , но да отваря браузер или папка беше мисия невъзможна . Пуснах тема за моя радост никой не писа , защото при жавната система няма как да изпълня задачите ви . Моя съвет тъй като проблема е сериозен  да го занеси го  на свестен сервиз сигурен съм , че не само вируси и лоши сектори правят проблема ...

Колега аз преди два месеца вханах много коварен крипто бацил и бавенето на системата беше както на авторката на системата бързо си зарежа джама , но да отваря браузер или папка беше мисия невъзможна . Пуснах тема за моя радост никой не писа , защото при жавната система няма как да изпълня задачите ви . Моя съвет тъй като проблема е сериозен  да го занеси го  на свестен сервиз сигурен съм , че не само вируси и лоши сектори правят проблема ...

Не винаги забавянето на системата се дължи на зловреден софтуер. При вас може да е имало и хардуерен проблем или диска е минал в режим PIO и т.н. Куп фактори. Колкото до темата ви, явно или не е била за нашия раздел или екипа ни е бил зает и затова никой не е писал най-вероятно, но и да не е бил как се очаква да помогнем без необходимите логове. Щом дори да тях не сте могли да стигнете значи положението така или иначе е било за сервиз или преинсталация.

Колкото до текущата тема...то се вижда, че това не е обикновен проблем. Екипа ни може да се справя и с незареждащи системи, но тук положението е трагично. Клавиатурата отказва, Биоса е недостъпен, системата не зарежда, няма DVD устройство (и трябва да се търсят варианти с USB клавиатура, USB DVD, Linux или Windows качен на USB и т.н.), потребителката няма опита да се справи с разглобяването, което е съвсем нормално (то при лаптопите и аз не всички като ги разглобя после ще успея да ги сглобя) и т.н. Редно е да се посети сервиз в този случай наистина. Ние с ExaFlop просто сме предложили нещата, които могат да се свършат с подръчни материали в този случай. Колкото до лоши сектори...дори да имаше такива поне биоса щеше да е достъпен. Но тук явно проблемите са повече от 1. Просто може да е съвпадение от съвкупни фактори - от изтрити легитимни неща, от използвания почистващ софтуер, дейността на зловредните програми и хардуерни дефекти и картинката става мазало без физически достъп до системата. Поне в Bios или Recovery Environment да влизаше има опции за оправяне на нещата (даже не говоря за Safe Mode или Last Good Know Configuration)...говоря за една RE среда, но не би. С вързани ръце сме от разстояние. :)

Може да се пробва да се откачи твърдият диск и да се стартира системата само с флашката с Windows инсталатора. За целта, обаче трябва да се свали дъното и да се извлече леко твърдият диск. защото е много вероятно и да е проблем с него и затова да не е достъпен BIOS.

Много вероятно е тогава BIOS да стане достъпен.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Взех си компютъра от сервиза.Сменили са дънната платка. Нищо повече не ми казаха,но ме съмнява само вируса да е бил проблема,щом се е стигнало до там.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Сега всичко ОК ли е?

До някъде.Сложили са ми линукс и сега не мога да го преинсталирам.Изписва ми" Error 8:Kernel must be loaded before booting"

Рових доста из нета,но не намерих нищо полезно.

Ако някой е запознат,ще съм му много благодарна за помоща.

Ако ли не,ще им го върна да ми го опарвят.

Пуснах нова тема по въпроса: https://www.kaldata.com/forums/topic/245688-error-8kernel-must-be-loaded-before-booting/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.