Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ако наистина ще взимаш 2-ядрен процесор,то наистина нещо повече от 6670 са пари на вятъра.Ако ти е интересно ,прочети за cpu bottleneck

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

• Отговори 55
  • Прегледи 3,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Процесор 15лв. Видео 50лв. , рам 10лв. = 75лв.

За 140лв. се събираш в ново захранване http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-Chieftec-GPA-400B8-400W/description.html

наистина е добре да си вземеш по-хубаво захранване и ще може да си го ползваш за евентуално нов компютър после.

Сега ги видях тия стари двуядренки те били 65w и картата сложи 70w и това китайското захранване е около 15,16 ампера на 12ката май-няма да се получи добре с китайчето.

За  кои съвременни игри е достатъчна тази карта?Уарфайтъра на Медъл оф Онър,дето е стара игра ще и вземе душата,камо ли нещо ново.

7750 е добра карта.Ако имаш парите,атакувай я.Ако ще я взимаш,не рискувай с тоя китаец,да не стане оле мале.Не,че е  някакво чудовище,но е по-добра от 6670,и си е риск с това захранване.

130 за всичко ли?

На описаната кнфигурация дори снабдена с най-добрия възможнен процесор , какво очакваш да покаже, имайки предвид и ограничениетои в бюджета. Или просто се заяждаш. Автора ясно е написал условията до 130 е максималния бюджет за целият ъпгрейд, не само за видеокартата. Явно си се назобил с пачки и не ти е направило вчепатление тая дребна подробност? Автора имаше тема и за нова машина, ма явно няма пари. Склонен ли си да го спонсорираш за своя сметка? 7750 какво ще покаже дори и да си намери и монтира core 2 duo 4700? Просто процесора ще я спъне още на 50% от потенциала й. Пък и зедно с евентуално нужното ново захранване 4670 е доста икономична и аз си карам спокойно с китайска пуканка.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

На описаната кнфигурация дори снабдена с най-добрия възможнен процесор , какво очакваш да покаже, имайки предвид и ограничениетои в бюджета. Или просто се заяждаш. Автора ясно е написал условията. Имаше тема и за нова машина, ма явно няма пари. Склонен ли си да го спонсорираш за своя сметка? 7750 какво ще покаже дори и да си намери и монтира core 2 duo 4700? Просто процесора ще я спъне още на 50% от потенциала й. Пък и зедно с евентуално нужното ново захранване 4670 е доста икономична и аз си карам спокойно с китайска пуканка.

Не го пиша щото си нямам работа,или щото ми е хоби да се карам с хората.Стана ми твърде интересно как 4670 стигала за съвременните игри.Което и 2-мата знаем ,че не е така.За другото съм съгласен.

Не го пиша щото си нямам работа,или щото ми е хоби да се карам с хората.Стана ми твърде интересно как 4670 стигала за съвременните игри.Което и 2-мата знаем ,че не е така.За другото съм съгласен.

Човек, картата е на щайгата. Да не би 7750 да е нещо неверояно по-бърза, че да стига видимо повече от нея. Не е чак такава разликата в средния клас между 4670 и 7750.

Човек, картата е на щайгата. Да не би 7750 да е нещо неверояно по-бърза, че да стига видимо повече от нея. Не е чак такава разликата в средния клас между 4670 и 7750.

Еми,7750 е 2 пъти по бърза от 5670 ето

5670 е 25 процента по бърза от 4670 ето прави си изводите сам...

Еми,7750 е 2 пъти по бърза от 5670 ето

5670 е 25 процента по бърза от 4670 ето прави си изводите сам...

2 пъти по-бърза, като я запре процесора на 50% от потенциала й и пак е 2 пъти по-бърза? При резолюциите, които са по възможностите на картат практически няма толкова значение. За дори най-добрия процесор за дъното на автора на темата, повечето, да не кажа всички съвременни игри именно на него ще му видят сметката. Видео картата започва да става по-важна при високите резолюции.

2 пъти по-бърза, като я запре процесора на 50% от потенциала й и пак е 2 пъти по-бърза? При резолюциите, които са по възможностите на картат практически няма толкова значение. За дори най-добрия процесор за дъното на автора на темата, повечето, да не кажа всички съвременни игри именно на него ще му видят сметката. Видео картата започва да става по-важна при високите резолюции.

Аз нямам предвид точно на автора темата,въпреки,че спамим в нея.Просто казвам,че 7750 е пъти по-добра от 4670.А ,че автора с този куц процесор няма нужда от нещо като 7750 си е факт.Макс 6670.

Аз нямам предвид точно на автора темата,въпреки,че спамим в нея.Просто казвам,че 7750 е пъти по-добра от 4670.А ,че автора с този куц процесор няма нужда от нещо като 7750 си е факт.Макс 6670.

Той автора и го няма процесора в момента, само е споменат като най-добрия възможен. Затова темата е за ъпгрейд и на процесора. Няма как и вълка да е сит и агнето цяло. Ще трябва да се съобрази с с Е4ХХХ процесор + оперативна памет и видеокарта за не повече пари от 4670(разбира се, всичко това на старо).

Ще я запре на 50%, ама CS GO си иска и процесор. Дали ще е с по-слаба карта, с която ще играе примерно на 1024х768  или с два пъти по-бърза, с която ще играе да кажем на 1600х1200 е без значение. само че с по-бързата видеокарта ще получи същите кадри на по-висока резолюция. на  практика него го интересува да вземе колкото се може по-бърз процесор, а видеото докъдето стигне. АСко процесора го спъва на 1280х1024, то спокойно може да си пусне 1600х1200, където няма да го спъва. Преди като бях с E6750  и GTX460,  прилагах точно тоя трик при F1_2010. Процесора ме спъваше яко на 1280х1024, но на 1600х1200 със същите кадри, нямаше спъване. Така си играех играта с малко по-малко кадри, но без дроп от слабия процесор, какъвто имах при 1280х1024. Да, средните кадри са малко по-малко, но минималните са същите, защото зависеха само от процесора. Така просто вдигаш детайлите дотолкова, доколкото и минималните кадри от видеокартата да станат равни или малко по-ниски от тия на процесора. Това е цялата философия за бавния процесор и бързата видеокарта. Иначе HD6670  си е напълно подходяща за Core2Duo. тая карта е равна на 8800GT  каквато имах 3 години и която почти никога не бе спъвана от E6750. Вярно, E6750  си бе клокнат и доста по-бърз от процесорите, които иска да купи, но пък си е c2Duo  и долу горе става за сравнение. Затова за 50-60 лева една HD6670  си е най-добрата оферта. Не бих му препоръчал NVIDA  карта на подобна цена заради почти 100% вероятност да е минала през фурната. 

• Автор

Ами ако сменя дънната платка за да мога да сложa по-хубав процесор то тогава каква бихте ми препоръчали, като не надхвърляме180-190 лева за всичко?

за процесор аз бих сложил pentium d960, но ако вдигнеш на 200 ето това:

Обща стойност - 209.34 лв. с ДДС и ще карам с вграденото видео

за процесор аз бих сложил pentium d960, но ако вдигнеш на 200 ето това:

Обща стойност - 209.34 лв. с ДДС и ще карам с вграденото видео

ще му трябва и рам

ще му трябва и рам

Обаче това момче стабилно предлага конфигурации ,дето или са бози,или са недовършени.Ти правилно каза,че хората купуват това което им предложиш...представям си автора да вземе тази без рам и да пита какво става...

Леле пак съм се заплсеснал..

Предлагам ти,да четеш доста още за хардуера,да внимаваш ,и тогава да коментираш.Не се заяждам,просто Кана е прав,че хората купуват това,което им предложим.А то трябва да е перфектно,за да не са си дали парите на вятъра.

Моето мнение е че този процесор който ще вземе е наистина доста слаб чак не си струва.

Аз го виждам:

вариант 1. http://olx.bg/ad/dano-775-ddr-3-4-yadren-intel-core-2-quad-q8200-4gb-ram-ID5peKo.html#b38bd2c45b

хубаво захранване 2ра ръка до 40лв.  + 6670 за 50 кинта/

вариант 2. http://shop.itr.bg/product-50082078/-%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%A3%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0-Fujitsu-Esprimo-P7935-%D0%90-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81-Intel-Core-2-Duo-E8400-3000Mhz-6MB-4096Mb-250-GB-DDR2--1333Mhz-SATA-DVD-RW-MiniTower--10-100-1000--.htm

+ 6670 за 50 кинта или по евтина машина със 2 рам и E6550 ако се справи захранването със картата.

едит: или да налее колкото се може по-малко пари в неговата стара машина но да движи по-добре, просто 200лв да се даде за неговата машина за мене е разхищение.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Моето мнение е че този процесор който ще вземе е наистина доста слаб чак не си струва.

Аз го виждам:

вариант 1. http://olx.bg/ad/dano-775-ddr-3-4-yadren-intel-core-2-quad-q8200-4gb-ram-ID5peKo.html#b38bd2c45b

хубаво захранване 2ра ръка до 40лв.  + 6670 за 50 кинта/

вариант 2. http://shop.itr.bg/product-50082078/-%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%A3%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0-Fujitsu-Esprimo-P7935-%D0%90-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81-Intel-Core-2-Duo-E8400-3000Mhz-6MB-4096Mb-250-GB-DDR2--1333Mhz-SATA-DVD-RW-MiniTower--10-100-1000--.htm

+ 6670 за 50 кинта или по евтина машина със 2 рам и E6550 ако се справи захранването със картата.

едит: или да налее колкото се може по-малко пари в неговата стара машина но да движи по-добре, просто 200лв да се даде за неговата машина за мене е разхищение.

ЕЕЕ какви са тези работи от теб.Готови компютри да предлагаш.Та това си е е разхищение.

какви готови компютри?

Виж вариант 2,предлагаш му някакво фуджицу за 155 кинта.

Виж вариант 2,предлагаш му някакво фуджицу за 155 кинта.

Да и? машината е страхотна имам 20 бройки от нея в магазина.  Какво не ти харесва на машината - няма нищо общо с машината на автора , захранването е качествено има си 4 рам а процесора е 2 пъти по бърз ок всеки който става за дъното на автора.

Да и? машината е страхотна имам 20 бройки от нея в магазина.  Какво не ти харесва на машината - няма нищо общо с машината на автора , захранването е качествено има си 4 рам а процесора е 2 пъти по бърз ок всеки който става за дъното на автора.

Не съм казал,че не ми харесва :) Просто във форума се предлагат винаги части,защото излиза по-евтино.Иначе е добра за парите си :)

Не съм казал,че не ми харесва :) Просто във форума се предлагат винаги части,защото излиза по-евтино.Иначе е добра за парите си :)

както иска но с процесора който ще вземе даже и 6670 е силна , няма значение някой друг да каже мнение за мене си е загуба на пари да се прави неговата машина.

едит: разгледай сайта който ти показах , такива машини като неговата са по 50лв.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Идеята за нещо ново/втора кунка на сокет 1150 например не е лоша.

180-190-те лева таван който се слага стигат за процесор, рам и дъно - нови от магазина. Ако си пробута неговите стари на някой ще извади лев и за захранване.

По-рисков вариант е отново сокет 1150 но на старо - и ще се вместиш в 150 лева че и надолу. Просто малко трябва да натиснеш продавачите - пълно е с такива които или представа си нямат от цени или са супер нагли. Отварям ей сега и някакъв гурльо продавал комплект рам 4 гиги и г1820 - на страотната цена от 100 лева... ми те толкова са нови на магазина бе, гурльо...

Проблема тук по-скоро който виждам аз е тоталната "ориентираност" на питащия и почти залагам 2 лева на това, че или няма нищо да си купи или ще се нашие с най-тъпите боклуци който може да набара.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.