Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Ами щракни бутона Change system locale и избери Bulgaria. И потвърди.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Как да настроя 10-ката да ми изключва usb-тата като гася компа? На стария комп си ги гаси, но на новия неще. Новия е с дъно Асус P8B75-M LE и процесор 2030 на интел (ако е от значение) и вградено видео. До като беше 7-цата си ги изключваше.

Сигурен ли си, че използваш ShutDown, а не Hibernate или Sleep? Виж в Power Options какво е зададено като настройка.

image34.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Да, замислих се и аз за тази настройка, но като цяло е добре да се провери и Power схемата да не би да ползва hybrid boot, hibernate или sleep.

А иначе настройката не е много препоръчителна ако се използва за външен диск закачен за порта, защото имат поведението да се самоизключват и да се реконектват, а заспиването на порта само ще влоши нещата, но не пречи да се опита разбира се. :)

Светещи флашки на изключен компютър ми се появяваха единствено като рестартирам от Deep Freeze - вместо да го оставя да се включи, аз го загасвам от копчето в момента, в който се очаква появата на биос. :)

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

Сигурен ли си, че използваш ShutDown, а не Hibernate или Sleep? Виж в Power Options какво е зададено като настройка.

Ами мисля, че е същото за ShutDown: Старт меню - захранване - изключване.

image34.png

А от къде я извади тая настройка пир 10-ката, че нещо не я намирам?

Аз съм се прежалил за 15-20МБ за Zentimo. Чудесна работа върши. Спира, пуска USB, 1394, FireWire устройства, без физическото им вадене. При заключено от някой процес устройство те уведомява кой е процесът. Може да форсира спиране....

bakottv, тази настройка е в devmgmt.msc под USB Root Hub

Това е доста често срещан проблем. 
Мога да предложа да провериш този ключ:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\usbhub\HubG
Ако го няма HubG щракни в дясното поле с десен бутон и избери New->Key и създай HubG
Ако го има, влез в този ключ и щракни с десен бутон в дясното поле. Избери New->REG_DWORD. Именувай го DisableOnSoftRemove. Щракни двукратно на него, натисни 1 и ОК. Рестартирай.

Или ползвай на готово - копирай долуцитирания текст в notepad. След това щшракни на File->Save as-> От падащото меню File type избери all file types. В ляво щракни на иконка Desktop. Сега щракни в полето за име на файл и напиши HubG.reg

Намери файла HubG.reg на работния плот и щракни двуклратно на файла. Потвърди двата прозореца и рестартирай компютъра.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\usbhub\HubG]
"DisableOnSoftRemove"=dword:00000001

За тези, които тепърва ще надграждат до Windows 10 и се чудят дали системата им е съвместима, ето един команден ред за извършване на проверка с помощта на setup инсталатора му.
Start->All Programs->Accessories->щракнете с десен бутон на Command prompt и изберете Run as admiunistrator.
Напишете N: и натиснете Enter (N е буквата на устройството, където е DVD/USB/монтираният iso файл).
Копирайте и поставете в черния прозорец следния ред:
Setup /Auto Upgrade /DynamicUpdate Disable /Compat Scanonly /NoReboot
и натиснете Enter. В резултат от сканирането ще получите някои от следните кодове

• No issues found:  0xC1900210 Не са открити проблеми)
  • Compatibility issues found (hard block):  0xC1900208 Открит е проблем със съвместимостта
  • Migration choice (auto upgrade) not available (probably the wrong SKU or architecture)· 0xC1900204 Не е възможно мигриране
  • Does not meet system requirements for Windows 10: 0xC1900200 Не покрива изискванията за системата
  • Insufficient free disk space: 0xC190020E недостатъчно дисково пространство.

Здравейте има ли начин да забраня да ми преинсталира видео драйвера щото аз слагам един където работи и след определено време ми слага друг които като пусна някои филм или клип ми го дава в зелено.Благодаря предварително.

Да не би да идва през Windows Update? Пробвай да го скриеш. Аз на 8.1 скрих един такъв, защото все ми пробутва по-старата версия, че даже не е и за моята карта...за Quadro е (пак работеше де), но все пак вече излезна 355.60, която е по-нова версия от тази 353.82

cc1X0Y8.jpg

ivan1975, забрани от Devices and Printers да търси автоматично драйвъри, като щракнеш по иконката на компютъра там и щракнеш на Devices Installation Settings->избери втората опция, започваща с No... и Never...

Win 10 не ми открива флашката USB 2? Трябва ли да сложа някъде отметка или как ?

На никой порт ли не се открива? Реинсталирайте USB Host controllers в диспечера на устройства..

На никой порт ли не се открива? Реинсталирайте USB Host controllers в диспечера на устройства..

Открива я, но не на лаптопа, а на докинг станцията.....

Това е доста често срещан проблем. 

Мога да предложа да провериш този ключ:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\usbhub\HubG

Ако го няма HubG щракни в дясното поле с десен бутон и избери New->Key и създай HubG

Ако го има, влез в този ключ и щракни с десен бутон в дясното поле. Избери New->REG_DWORD. Именувай го DisableOnSoftRemove. Щракни двукратно на него, натисни 1 и ОК. Рестартирай.

Като избера New->REG_DWORD ми го дава за 32 битова система, а моята е 64 битова, където ми изписва, че трябва да е New->REG_QWORD

Edit: Така ли трябва да изглежда?

988f5d597908755b.jpg

Редактирано от bakottv (преглед на промените)

Много скапан windows.. Бях на 7-ца, след това на 10-ка и после downgrade-нах до 8 и съм изключително доволен. Не знам какви са тия' слухове, че не била хубава ОС. Всичко ми върви изключително гладко, и за разлика от windows 10 мога да си променям цвета на лентата с задачите. А и освен това не ме следят к'во правя.. Тъпо е - примерно с извинение когат' гледам п***о щ' ме следят кое точно гледам ? Като цяло много говорене за нищо..

Като избера New->REG_DWORD ми го дава за 32 битова система, а моята е 64 битова, където ми изписва, че трябва да е New->REG_QWORD

Edit: Така ли трябва да изглежда?

988f5d597908755b.jpg

Не създавай QDWORD а DWORD!

https://support.microsoft.com/en-us/kb/2401954

Открива я, но не на лаптопа, а на докинг станцията.....

А при откачен от дока лаптоп познава ли се на USB портовете на лаптопа?

Аз имам един въпрос.

Някой получавал ли грешка че Контрол панел и Старт менюто не могат да се заредят и да изисква излизане за да се оправи.То и с излизане не се оправя,а само с рестарт.Случи ми се вече на три пъти за последните две седмици.Компютъра е dell optiplex 745.

Привет отново :)

Някой по моя проблем да има решение?

https://www.kaldata.com/forums/topic/244911-windows-10-впечатления-и-проблеми-2/?p=3190317

Само тази тема намерих за 10

http://superuser.com/questions/963719/windows-10-the-remote-procedure-call-failed-error-when-opening-image-with-phot

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.