Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

преди 38 минути, Лудият Учен написа:

Мда,пак го лови с дефиниция...Благодаря за проверката,Васко !!!

По-скоро аз трябва да ти благодаря,понеже на ВТ Авира не реагира.Явно ще трябва да се обработват със Shellter за да не сработва антивируса.Но някой друг път.

преди 28 минути, attj написа:

Поддържам инсталирани 7-8 различни браузъри с настройките им.   Така надничам почти навсякъде - това е и причината да са толкова.     

Чич Тошо и ти като мен хахааа  :D  (Blink,Trident,Presto,Gecko... да има на разположение) 

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 624,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

Комодко е без дефиниция - но няма проблем с блокиране с автосандбокса си и старт на бубата не се случва.  Нещата ще са зле при другите без дефиниции  https://www.virustotal.com/gui/file/9a052e8882db1eb9060d3d82f9e92c692654729825b56967753df6335a8305a7/detection

преди 9 часа, attj написа:

Комодко е без дефиниция - но няма проблем с блокиране с автосандбокса си и старт на бубата не се случва.

Чич Тошо,сандъка има ли лог файл показващ кои точно действия са блокирани? По принцип бубата ми "звъни в къщи" и чака за команди-но на тази в случая съм и задал грешен адрес умишлено.

преди 10 часа, Вaсил написа:

Чич Тошо,сандъка има ли лог файл показващ кои точно действия са блокирани? По принцип бубата ми "звъни в къщи" и чака за команди-но на тази в случая съм и задал грешен адрес умишлено.

Неразпознати файлчета по подразбиране автоматично си влитат в пясъчника и там им е блокиран старта.   Мога да ги отблокирам и всичко да разреша -това значи съзнателно да пусна бубата в бубарника си.  После ще трябва да я преследвам с някой от безплатните сканери, които са с дефиниции. Това е видно от проверката при Вирустотал. 

на 7.03.2021 г. в 22:21, Вaсил написа:

Лог файла на сандъка може да се види по два начина в Comodo - още при вкарването в сандъка има опция за преглеждане на активността (може и ръчно от Задачи на Containment => Активни процеси => десен бутон на желания процес => покажи активността) или от самите отчети => разширени задачи => отчети => събития от модула Containment. Но записи за мрежова активност там няма да намериш. Те са в логовете на самата стена. Иначе при правилни настройки на сандъка (пясъчника) вече процесите вътре не могат да "звънят вкъщи", но така или иначе винаги ще получиш уведомление от стената (при настройки на Custom правила) и ще можеш да блокираш връзката на още едно ниво.

Моята леля Станка се чуди дали Георги не ги пуска бубите нарочно - та да има после с какво да се занимава. И Васко му бил помагал.    Даже тя всичко си е изяснила, пък е на 70 години и уж нищо не разбира.

на 8.03.2021 г. в 20:31, attj написа:

Моята леля Станка се чуди дали Георги не ги пуска бубите нарочно - та да има после с какво да се занимава. И Васко му бил помагал.    Даже тя всичко си е изяснила, пък е на 70 години и уж нищо не разбира.

Дааа чич Тошо,с Георги сме отговорни за SolarWinds,Exchange RCE-то,даже сме и собственици на Revil и Ruyk ransomwares RaaS :lol6:

• 3 седмици по-късно...
на 10.03.2021 г. в 20:00, Вaсил написа:

Дааа чич Тошо,с Георги сме отговорни за SolarWinds,Exchange RCE-то,даже сме и собственици на Revil и Ruyk ransomwares RaaS :lol6:

Пусни нещо да изненада леля Станка, та и на мен да ми възникне завимавка.   Няма да наказвам, важни са емоцията и цирка...

преди 28 минути, attj написа:

Пусни нещо да изненада леля Станка, та и на мен да ми възникне завимавка.   Няма да наказвам, важни са емоцията и цирка...

Пълнофункционален ProxyLogon (Microsoft Exchange SSRF) скрипт (до де не са го изтрили от хъба за пореден път) 

VT-5/57

https://anonfiles.com/M5Z7g8nfub/proxylogon_py

преди 32 минути, Вaсил написа:

Пълнофункционален ProxyLogon (Microsoft Exchange SSRF) скрипт (до де не са го изтрили от хъба за пореден път) 

VT-5/57

https://anonfiles.com/M5Z7g8nfub/proxylogon_py

Васко,Касперски ме спира веднага преди да стигна до гадинката...

Screenshot_1.png

преди 2 минути, Лудият Учен написа:

Васко,Касперски ме спира веднага преди да стигна до гадинката...

Screenshot_1.png

Брех какъв е тоя адрес: baconaces[.]pro?!?

преди 21 минути, Вaсил написа:

Брех какъв е тоя адрес: baconaces[.]pro?!?

Avira Pro го пропуска,точно както е според ВТ...

преди 5 минути, Лудият Учен написа:

Avira Pro го пропуска,точно както е според ВТ...

Споко,до седмица-две всички ще "писукат" ;) 

Пропуск и на Касперски. Изпратен за анализ.

Поздрави 

преди 16 часа, attj написа:

Ба`Т Тоше остави Магарешки и се забавлявай 😃  Пусни сандъка в аптеката.

anonfiles.com използва неподдържан протокол.С кой браузър го намирате това?  

преди 2 часа, attj написа:

anonfiles.com използва неподдържан протокол.С кой браузър го намирате това?  

преди 1 час, nikssi написа:

:lol6:image.png.d703dc7977d40a186d554190afca337b.png

Имам чувството,че се е вкаменил с тая Опера :D 

zarwNcl.jpg

Вкаменил съм се с Win XP и Win 7.   Носталгия по стари и вече неподдържани ОС. Браузърите са отделна тема.

на 28.03.2021 г. в 18:43, attj написа:

Вкаменил съм се с Win XP и Win 7.   Носталгия по стари и вече неподдържани ОС. Браузърите са отделна тема.

Има ли вируси или ги изловихте, та тръгнаха по хората вече? 🤣

преди 2 часа, Highagain написа:

Има ли вируси или ги изловихте, та тръгнаха по хората вече? 🤣

При феновете  на защити с автосандбокс на бубите им е блокирано стартирането.  Няма как да ловиш нещо, което не е успяло дори да тръгне.  Които желаят да си ги догонват вечно с дефиниции.  А при хората е важно да се гълтат комбинирани  витамини - защото те са също с превантивни блокиращи възможности, включително и за Ковид.  Препоръчвам немските  Doppel hertz aktiv.

на 4.04.2021 г. в 15:00, attj написа:

При феновете  на защити с автосандбокс на бубите им е блокирано стартирането.  Няма как да ловиш нещо, което не е успяло дори да тръгне.  Които желаят да си ги догонват вечно с дефиниции.  А при хората е важно да се гълтат комбинирани  витамини - защото те са също с превантивни блокиращи възможности, включително и за Ковид.  Препоръчвам немските  Doppel hertz aktiv.

на кой е тоя профил?  https%3A%2F%2Fwww.kaldata.com%2Fforums%2Fprofile%2F416825-%25D1%2586%25D1%258A%25D1%2580-%25D0%25B2%25D1%2583%25D0%25BB%2F

преди 6 часа, Highagain написа:

на кой е тоя профил?  https%3A%2F%2Fwww.kaldata.com%2Fforums%2Fprofile%2F416825-%25D1%2586%25D1%258A%25D1%2580-%25D0%25B2%25D1%2583%25D0%25BB%2F

Нямам идeя.  Защо питаш?

• 1 месец по-късно...

То реално на Comodo не му трябват дефиниции, ама Emsisoft трябва да го засича (защото ако не с неговия енджин, то с този на Bitdefender, който също ползва). От другите...мисля, че SAS вече ползва и тя AVIRA, тъй че и тя ще е ОК. Останаха само MBAM, PANDA и Qihoo. Другите са ми безинтересни.

PS: За MBAM съм се погрижил вече. :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.