Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

Виждам -станали са 19 реагиращите.  Според мен евристиката дава грешка или сложно сработване.   Каква заплаха да има при липсващо стартиране?  Сепчо и Кихчо по-рядко се лъжат да грешат. Случва се иначе понякога при всички.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 624,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

360 TS  днес вече също лови и класифицира генератор на троянци при последния линк.   Програмата е с най-много ползватели и със съответно най-голям облак в света. Липсва изненада.  И на каква ОС и с какъв офис-пакет стартира въобще тази буба!?

преди 1 час, Лудият Учен написа:

image.png.15236ec2b080bd7bd8792378335da656.png

image.png.6eac9d1af7c5c72f662775a6c742591e.png

Компонент: Защита за файловете
Описание на резултат: Открити
Тип: Троянец
Име: HEUR:Trojan.Win32.Mansabo.gen
Точност: Евристичен анализ
Ниво на заплаха: Високо
Тип на обекта: Файл
Име на обекта: c95280c3c485c1193965b1b734a8ddafa60a755f7c568bd3ba666f64def66922.dll
Път на обекта: C:\Users\
MD5: A16376B90D5DB1FA0BCDBF5F05A784D5
Причина: Машинно обучение
Дата на публикуване на базата данни: Днес, 27.2.2022 г. 11:20:00 ч.

Не зная какво ловят Битчо и Касапчо.  Кихчо нищо не лови при изтеглянето и при сканиране.  Стартирам трите файлчета в сандбокса на китаеца - извежда се съобщение, че приложението е неприложимо за моя компютър.   Май  360 TS  ги шашка още с присъствието си и те отказват да стартират.  

Не намирам инфо защо Кихчо е отстранен от Вирустотал. Все липсва там.  Толкова ли всички е шашардисал най-използваният китаец!?

преди 4 часа, attj написа:

Не намирам инфо защо Кихчо е отстранен от Вирустотал. Все липсва там.  Толкова ли всички е шашардисал най-използваният китаец!?

Qihoo 360 беше отстранен от някои лаборатории,защото шпионираше потребителите си...

https://blog.checkpoint.com/2016/04/08/qihoo-360-just-the-tip-of-the-whitelisted-malware-iceberg/

Когато инсталирам Сепчо-SEP 14, потвърждавам съгласие за достъп на компютъра ми до всичко свързано със задачи на киберсигурността. Казано е по различен начин, но това си е същото.   Доста буби са проектирани да не стартират в сандбокс среда - това казано с други думи също звучи различно. Последните три вероятно няма да стартират и при Комодо.

Avast Free с детекция 4/4...

Screenshot_1.png

Screenshot_5.png

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Всички,на които им е интересно и знаят какво правят...Аз тествам файловете- първо при разархивиране,второ с ръчен скан и трето със стартиране на файла...Тоше,понеже питаше с какво се стартирали тия скриптове-отварят се с двоен клик върху файла...Тъй че, всеки да си прави сметката дали е подсигурен...

Нека някой друг пробва с двоен клик в сандбокссреда и да каже дали нещо въобще стартира.

преди 2 минути, attj написа:

Нека някой друг пробва с двоен клик в сандбокссреда и да каже дали нещо въобще стартира.

Ами,Тоше,аз ползвам Shadow Defender...При мен скриптовете си се стартират...

преди 5 минути, Лудият Учен написа:

Ами,Тоше,аз ползвам Shadow Defender...При мен скриптовете си се стартират...

В сандбокса на Кихчо не стартират, а Сепчо обикновено ги блокира по репутация с моите строги настройки.  Забранил съм всякакво стартиране на файл, ако не е познат за съобществото на Симантек на минимум 5 ползватели от поне два дни.    Бубите нямат шанс при най-ползваните програми.  Това обяснява защо си имат стотици милиони ползватели, а  всички ние сме им и като нещатни безплатни сътрудници.

преди 1 минута, attj написа:

В сандбокса на Кихчо не стартират, а Сепчо обикновено ги блокира по репутация с моите строги настройки.  Забранил съм всякакво стартиране на файл, ако не е познат за съобществото на Симантек на минимум 5 ползватели от поне два дни.    Бубите нямат шанс при най-ползваните програми.  Това обяснява защо си имат стотици милиони ползватели, а  всички ние сме им и като нещатни безплатни сътрудници.

Тоше,има файлове ,които не могат да се стартират..."dll" -ките например...Има някои файлове,които ако ги преименуваш и им сложиш "exe" накрая,могат да се стартират...Скриптовете също се стартират...

преди 11 минути, Лудият Учен написа:

Тоше,има файлове ,които не могат да се стартират..."dll" -ките например...Има някои файлове,които ако ги преименуваш и им сложиш "exe" накрая,могат да се стартират...Скриптовете също се стартират...

Зная и после пак ли ще преинсталирам?   Сега Сепчо царува на Уин 10, а Кихчо на Уин 8.1,   като и двата са редовно закупени. Американецът и китаецът много здраво ги пазят, та даже и са ми безплатни.  Мога и да си ги купя, заслужават си, ама те не припират за пари.  Превърнали са ме в техен нещатен сътрудник -всичка се копира и им се препраща при предварително потвърдено мое съгласие. 

преди 5 минути, Лудият Учен написа:

SEP 14 блокира стартиране заради настройки по репутация.  Никакъв шанс за бубата.

преди 13 часа, Лудият Учен написа:

Сепчо това не го брои за заплаха.  От 2012 година е и си стартира нормално , като  според Макафи е  Bat/CmdFlood.  Според мен е безвредно.

преди 13 часа, Лудият Учен написа:

Дали....?

https://ibb.co/KDZH2ND

При това последното и Кихчо лови и класифицира генератор на троянци.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.