Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

преди 2 часа, attj написа:

Защитникът на Микрософт със стената на Комодо също  е доста интересна комбинация с много възможности.  Последните дни се чудя защо антивирусът така се престарава -  трие всичко съмнително превантивно. Пречи ми да стартирам буби на реална ОС.  Стената на варанчо с всичко включено и настроено,  може и сама да се защитава,  обаче няма опция за изключване на Дефендерчо.  Сам се включва при липса на активен антивирус.   

Лично аз твърдо си оставам на Касперски. Още от версия 6 съм разбрал и видял що за чудо е. Повечето известни AV програми са ми минали през ръцете. Все трият, това шо не требе. Разбирай, ЕСЕТ, който онлайн скенер пуснах днес. Затри няколко модифицирани игри и програмата AnyDroid за махане на заводски приложения, които не се махат по нормален начин.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 625k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

преди 1 час, *S197* написа:

Лично аз твърдо си оставам на Касперски. Още от версия 6 съм разбрал и видял що за чудо е. Повечето известни AV програми са ми минали през ръцете. Все трият, това шо не требе. Разбирай, ЕСЕТ, който онлайн скенер пуснах днес. Затри няколко модифицирани игри и програмата AnyDroid за махане на заводски приложения, които не се махат по нормален начин.

Не бъди сигурен, че си няма внедрени буби при теб на гости там.   Освен, ако си проверил и поне по още няколко начина.   Всички по нещо пропускат.   Има много буби, които са си проектирани да си работят неусетно при Касперски.  И за при останалите вендори също има.    Творецът на бубата подбира конкретна среда.    Нормално е да си е така.

преди 2 часа, *S197* написа:

А ти защо не го настрои да пита, а не да маха автоматично? И можеш да върнеш всичко от карантината дори от Online Scanner-a.

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А ти защо не го настрои да пита, а не да маха автоматично? И можеш да върнеш всичко от карантината дори от Online Scanner-a.

А, върнах ги от карантината. :)

Trojan:Script/Wacatac.B!ml  и защитникът на Микрософт бастардиса пак целия архив.  Изтри го.   Не съм разархивирал и не съм указвал паролата.   Въобще не ми позволява нищо.   Няма ги файлчетата с бубите.

преди 4 минути, attj написа:

Trojan:Script/Wacatac.B!ml  и защитникът на Микрософт бастардиса пак целия архив.  Изтри го.   Не съм разархивирал и не съм указвал паролата.   Въобще не ми позволява нищо.   Няма ги файлчетата с бубите.

Няма ли настройка за това,Тоше...Да не изтрива всичко ,заради един от щамовете ?

преди 4 минути, Лудият Учен написа:

Няма ли настройка за това,Тоше...Да не изтрива всичко ,заради един от щамовете ?

Нали има уж парола, не съм разархивирал,  не ми позволява.   Освен да е запаметил стандартната парола.   Нямам идея къде го вижда този скрипт.     

преди 11 минути, attj написа:

Нали има уж парола, не съм разархивирал,  не ми позволява.   Освен да е запаметил стандартната парола.   Нямам идея къде го вижда този скрипт.     

Има парола,Тоше...Категорично...

преди 21 минути, Лудият Учен написа:

Има парола,Тоше...Категорично...

Този път възстановяването на арестувания архив  проработи.     Микрософт няма дефиниции за тези    https://www.virustotal.com/gui/file/3a950d7e6736f17c3df90844c76d934dc66c17ec76841a4ad58de07af7955f0f                      https://www.virustotal.com/gui/file/4ff60df7d165862e652f73752eb98cf92202a2d748b055ff1f99d4172fa4c92f                                 И  двете не стартират в контейнера на стената на Комодо.

Trojan:Script/Wacatac.B!ml   отново - с Дефендерчо се повтарят нещата  без да съм разархивирал и въвеждал паролата.  Архивът дали е изтрит още не зная.

преди 14 минути, Gangosa написа:

Bitdefender с пропуск...Благодаря на @Gangosa за проверката !!!

VirusTotal - File - 3ed124b33c8178e5e1972c8e89d3499ed17ff17a71acd3879172abd009f35ab9

0/73

Screenshot 2024-03-09 211953.png

Google Chrome блокира  изтеглянe.   С кой браузър успявате?  

преди 2 минути, attj написа:

Google Chrome блокира  изтеглянe.   С кой браузър успявате?  

Microsoft Edge...

Стартира в контейнера на Комодо при мълчание на Микрософт.    Задействат се почти едновременно автосандбокс и стена на Комодо.   Няма надежди за бубата.     Аналогично беше и за горните две.   При едната се задейства и хипса на варана.   Класика без дефиниции.

преди 16 часа, attj написа:

Пробват отново, явно има хора да се лъжат.   Симантек не реагира            https://epostmtoken523.site/ID-43397/aspx/1.html?ID-connect?q=df&ehome&j-oin-us.x=02a43e8608928e870de4e5ab0f7ad63f02a43e8608928e870de4e5ab0f7ad63f

Днес Сепчо вече блокира трафика.   Подайте го и на други, стига са крали пари от неподозиращи хора.

преди 23 часа, Лудият Учен написа:

SEP 14  няма нито една дефиниция.      При отваряне и стартиране нищо не се случва.  Нямам идея каква среда им е необходима.

Първият файл превърна компютъра в нещо като  кошер с разгневени пчели.   Симантек определено се омота с модулите си и добре, че на помощ е офлайнсканирането с Микрософт,  които вече са с дефиниция    https://www.virustotal.com/gui/file/1dd3bb76323b4cef240b169318d78ba1a360574382fb2d9f42a1888fe3fc3960    Няма хипс и сандбокс.    

на 12.03.2024 г. в 22:24, attj написа:

Първият файл превърна компютъра в нещо като  кошер с разгневени пчели.   Симантек определено се омота с модулите си и добре, че на помощ е офлайнсканирането с Микрософт,  които вече са с дефиниция    https://www.virustotal.com/gui/file/1dd3bb76323b4cef240b169318d78ba1a360574382fb2d9f42a1888fe3fc3960    Няма хипс и сандбокс.    

Kaspersky не го трие но пък ...

image.png.b9db3ac5ed3fc61ecf61e53a4e5231d1.png

При старт ще го бастиса 100% :beer:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.