Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

На следващия ден при китайския 360 TS  вече една след друга пристигат дефинициите.  Бубите стартират в сандбокс среда и обикновено я преодоляват.  Силите им стигат до хипса и най-много до настроената стена на Комодо.  Тя спира всичко неразрешено.   Не им достига вътък за още постижения.   Продължавам да търся буба, която да преодолява тази безплатна комбинация.    Давайте още предложения.    Само за сравнение -системата е по-пъргава например  със  SEP 14, обаче клиентската версия не осигурява защитеност  100 %.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 625k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

ESET-NOD32       BAT/BadJoke.TD       Единствен с дефиниция!    Уж не стартира в китайския сандбокс,  а хипсът на Комодо пак е блокирал стартирането.    Бубата няма сили да стигне до настроената стена на Варанчо.   Пак там я очакваше блокиране.    Китайският антивирус все едно липсва,  ама на мен антивирус и въобще не ми е нужен.         

преди 19 минути, attj написа:

ESET-NOD32       BAT/BadJoke.TD       Единствен с дефиниция!    Уж не стартира в китайския сандбокс,  а хипсът на Комодо пак е блокирал стартирането.    Бубата няма сили да стигне до настроената стена на Варанчо.   Пак там я очакваше блокиране.    Китайският антивирус все едно липсва,  ама на мен антивирус и въобще не ми е нужен.         

Пуснах го от любопитство: уж криптира иконите на десктопа, ама не всички. Програмите си се отваря от екзето в папка Program files, така е и с игрите.

преди 2 минути, *S197* написа:

Пуснах го от любопитство: уж криптира иконите на десктопа, ама не всички. Програмите си се отваря от екзето в папка Program files, така е и с игрите.

Коя е защитата, изпуснала го да стартира?

преди 5 минути, attj написа:

Коя е защитата, изпуснала го да стартира?

Касперски free. Много е орязана. Друго нямам. Имам имидж на системата и ме боли фара.

преди 1 минута, *S197* написа:

Касперски free. Много е орязана. Друго нямам.

Можеш да добавиш стената на Комодо.    Доста съфорумци тук го препоръчват.    Аз отивам по-далече - искам два сандбокса, два облака и два хипса със същата стена.

преди 5 минути, attj написа:

Можеш да добавиш стената на Комодо.    Доста съфорумци тук го препоръчват.    Аз отивам по-далече - искам два сандбокса, два облака и два хипса със същата стена.

Тва ми е докачило документите.

преди 18 часа, ТHEBOSS написа:
Цитат

Събитие: Изтрит обект
Компонент: Предотвратяване на проникване
Описание на резултат: Изтрито
Тип: Троянец
Име: UDS:Trojan.BAT.Alien.gen
Ниво на заплаха: Високо
Път на обекта: C:\Users\nikssi\Downloads\encrypt.bat
Име на обекта: encrypt.bat
MD5: 2ED82B4AF56F33FD9AEF715C8CEA9D24

Направо ми скапа системата и се наложи ресет. Гадна нещо са безплатните работи. За първи път ми криптират нещата. Антивира никаква реакция.

преди 34 минути, *S197* написа:

Направо ми скапа системата и се наложи ресет. Гадна нещо са безплатните работи. За първи път ми криптират нещата. Антивира никаква реакция.

Не съм броил колко пъти са ми криптирали какво ли не.    Моят вариант също е безплатен.      Заради емоцията.    Иначе мога да си ги купувам.  Те са на цена като за джобни пари.  И пак все пропускат по нещо.

преди 2 часа, *S197* написа:

Слагаш кихчо,михчо с два три сандъка като гарнитура и посоляваш с две три програми за оптимизация и жа си защитен според Тошко ... мдаммм 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

360 TS  включва в себе си множество средства за оптимизации.  Остава и да сте прави за вредата от тях.  Не сте запознати явно.  Фенове на Касперски.  

преди 1 час, attj написа:

360 TS  включва в себе си множество средства за оптимизации.  Остава и да сте прави за вредата от тях.  Не сте запознати явно.  Фенове на Касперски.  

Прави сме разбира се. Лично съм показвал как чистача им на winsxs папката в лицето на System Backup Cleaner после счупи DISM и SFC след това.

И какво значение има фенове на коя антивирусна програма сме за да не харесваме оптимизатори? Ние сме незапознати...ти ако беше запознат щеше да спреш да ги предлагап наляво-надясно и щеше да спреш да се излагаш.

Това, че ти е ХОБИ да ПРЕИНСТАЛИРАШ, не значи, че на всички ни е такова. :)

360-System-Backup-Cleaner.png

Същата работа беше и с DISM++ който също нашумя по едно време. Сега пак е ок, но ако се ползват другите му модули, а не чистача:

DISM-1.jpg

DISM-2.png

преди 12 часа, *S197* написа:

Изобщо не са гадно, но при безплатните се изисква да се ползва комбинация от такива. Ние от кога го приказваме това? Не, защото сме параноици някакви, а защото знаем слабостите на конкретен продукт.

При Касперски това е липсата на Application Control модул. Затова е добре да има Comodo или друга като OSARmor, CyberLock (VoodooShield), SecureAPlus (CatchPulse), Hard_Configurator или каквото и да е там за допълнително подпомагане.

Комбото Comodo + Kaspersky е супер. Но има и други безплатни. Наскоро The_Boss предостави още един вариант.

https://www.kaldata.com/forums/topic/293783-всичко-за-f-secure-client-security/?do=findComment&comment=5832174

Има и други варианти, но сега не ми се търсят. Иначе жалко, че доста от читавите програми като WiseVector StopX заминаха...

Преинсталирането не ми е хоби, то е нещо крайно.  Полиползвател като мен не може да бъде фен на вечно недоразвита само една програма.   Те всичките все се догонват и надбягват.   Двойният сандбокс-хипс контрол със стената на Комодо си е изпреварващо отреагиране.  Вероятно и това някоя буба ще го пробива.   Подавайте още.

преди 1 час, attj написа:

Преинсталирането не ми е хоби, то е нещо крайно.  Полиползвател като мен не може да бъде фен на вечно недоразвита само една програма.   Те всичките все се догонват и надбягват.   Двойният сандбокс-хипс контрол със стената на Комодо си е изпреварващо отреагиране.  Вероятно и това някоя буба ще го пробива.   Подавайте още.

Направо викаш "Елате повече" :lol6::lol6::lol6:

На феновете на Касперски пак им е смешно.  Творецът тренира как да преодолява най-скъпата (не само руска)  защитна програма, а се дъни с пълно несправяне  срещу безплатна китайско-американска конфигурация.   Значи двата сандбокса и двата хипса са го изненадали.   Може и без антивирус.   Просто не е планирал подобна среда.    Ами то подобна може да е само при мен или при някой друг такъв маниак.  Някои оптимизатори и те са в белия списък - за да не ги блокира хипса на двете безплатни класики.    Обаче това е твърде сложно за хора като леля Станка.          

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Изобщо не са гадно, но при безплатните се изисква да се ползва комбинация от такива. Ние от кога го приказваме това? Не, защото сме параноици някакви, а защото знаем слабостите на конкретен продукт.

При Касперски това е липсата на Application Control модул. Затова е добре да има Comodo или друга като OSARmor, CyberLock (VoodooShield), SecureAPlus (CatchPulse), Hard_Configurator или каквото и да е там за допълнително подпомагане.

Комбото Comodo + Kaspersky е супер. Но има и други безплатни. Наскоро The_Boss предостави още един вариант.

https://www.kaldata.com/forums/topic/293783-всичко-за-f-secure-client-security/?do=findComment&comment=5832174

Има и други варианти, но сега не ми се търсят. Иначе жалко, че доста от читавите програми като WiseVector StopX заминаха...

За сега съм сложил Comodo internet secutity, че е има стена и хипс. (която е безплатна де). Другия месец, вероятно ще си взема лиценз за Kaspersky Standard (уф.... защо си смениха така името на продукта?!) за 2 години, че заплатата почти замина по колата.

преди 17 минути, *S197* написа:

За сега съм сложил Comodo internet secutity, че е има стена и хипс. (която е безплатна де). Другия месец, вероятно ще си взема лиценз за Kaspersky Standard (уф.... защо си смениха така името на продукта?!) за 2 години, че заплатата почти замина по колата.

Стената и хипса отдавна не са силата на пакета, нищо, че Тошко им се радва. Пясъчника от известно време е доминиращ при Comodo и за разлика от този на 360-тката е поне автоматичен. Той ти е най-голямата гаранция, че няма да прехвъркне ransomware, който използва Command Lines или LolBins. Разбира се и HIPS-a де, но пясъчника идва първата линия на защита един вид.

А иначе дано не си загубил много данни, защото дори да си има IMAGE, то вероятно е било само за системния дял. В смисъл ОС ще и възстановиш работното състояние при нужда, но ако си загубил данни от други дялове и си нямал бекъп в облак или на външен диск би било кофти.

Все пак интересно, че System Watcher-a, който си е доста силен не се е обадил. А ransomware използващи certutil.exe (според снимката на Лудия Учен) са поне от 2018-та, че и по-рано и 100% са им известни. Интересно дали WiseVector StopX или AppCheck Pro биха се справили. Подозирам, че да.

преди 22 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Стената и хипса отдавна не са силата на пакета, нищо, че Тошко им се радва. Пясъчника от известно време е доминиращ при Comodo и за разлика от този на 360-тката е поне автоматичен. 

Преодолявани са пред очите ми.  Двойният хипс ги спира в много случаи. Последна е настроената стена.     За мен GIS  отдавна е недостатъча защита.    И сега при множество мои нарочни стартирания на последни буби автосандбокът си мълчи.   

преди 10 минути, attj написа:

Преодолявани са пред очите ми.  Двойният хипс ги спира в много случаи. Последна е настроената стена.     За мен GIS  отдавна е недостатъча защита.    И сега при множество мои нарочни стартирания на последни буби автосандбокът си мълчи.   

Преодолени дръжки. Засега има докладвани 2-3 случая за всичките 10+ години и някои и тези са добавени вече са добавени да се засичат от облак по репутация и т.н.

А това, че мълчи не означава, че не работи. Може да си задал просто да блокира без да уведомява.

преди 1 час, *S197* написа:

Четвърта година на тази цена за две машини

2024-04-12 20.26.36 mail.bg beaf98fe6697.png

Аз направо тероризирам стената на Комодо заедно с двата хипса и двата сандбокса.  Много добре зная какво съм задал.   Последните буби преодоляват някак сандбоксзащитите.  Не ми е ясно как ги надлъгват.  Стартирам буби нарочно на реална ОС и после споделям какво съм установил.           

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.