Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

преди 18 часа, nikssi написа:

ми ...

Ха разберете се с другия ... 

За някои хора и това също е заплаха.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 625k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

преди 22 часа, Лудият Учен написа:

Тази буба не я спира антивируса на Кихчо.    Незнайно как стартира в китайския пясъчник и някак преодолява и автосандбокса на Варанчо.    Спира я хипса на Комодо.    Няма сили за повече.

преди 22 часа, Лудият Учен написа:

В облаците няма данни и антивирусът мълчи.  При това се извежда съобщение от китайския сандбокс, че стартиране е невъзможно.    Възможно си е и отново се проспива от автосандбокса на Комодо.  Добре ,че хипсът пак блокира.  Бубата само толкова може. 

преди 19 часа, Лудият Учен написа:

Абсолютно аналогично е и при това творение.  Чудя се дали не са дело на един и същ башмайстор.

преди 57 минути, attj написа:

Тази буба не я спира антивируса на Кихчо.    Незнайно как стартира в китайския пясъчник и някак преодолява и автосандбокса на Варанчо.    Спира я хипса на Комодо.    Няма сили за повече.

VirusTotal - File - f6aa24182dd8151a2816cda1e8624dd4b66547837a3827e2b76bfacca2a0207c

преди 1 час, attj написа:

Абсолютно аналогично е и при това творение.  Чудя се дали не са дело на един и същ башмайстор.

VirusTotal - File - aed7c4e379f2143449f6fda74b700945492d4653bf164f1b7b1906eb294477c3

Лошо Тоше, много лошо ...

преди 1 час, attj написа:

Тази буба не я спира антивируса на Кихчо.    Незнайно как стартира в китайския пясъчник и някак преодолява и автосандбокса на Варанчо.

Определено ми намирисва, че настройките ти не са ОК. Ще ме накараш да вдигна виртуалката пак за тестване, че не ми се тества на работна система, (че и двете ги ползвам за работа в момента), но това е VSB. Ще има преодоляване на пясъчника само ако не си пуснал всички опции на АНАЛИЗ НА СКРИПТОВЕТЕ. Това го е коментирала и CruelSister колко е важно. Досега пясъчника е бил пробивам съвсем рядко и наскоро само от PoC атаката на Andy Ful, която той прати директно на разработчиците и не я е пускал свободно във форума. Че повечето програми имат проблеми с LolBins, имат, но твоето е през 2 поста коментираш пробив на пясъчника, което вече граничи с някакъв цирк.

Бубите на Лудия Учен са от последно поколение.    Уж за да няма субективни  грешки съм върнал и двата пясъчника на настройки по подразбиране.  Мога да ги променям.    Винаги на реална ОС.   Кое е лошо, като бубите нямат сили да стигнат до настроената стена.    Китайският хипс е слабичък,  но този на Комодо кове всички.     Отдавна биха ме пробили без същия.    Бих ги похвалил.  

https://www.upload.ee/files/16554212/Malware.rar.html

4 зловредни файла...Password infected

преди 12 минути, Лудият Учен написа:

Kaspersky Free с детекция 4/4...

Screenshot 2024-04-23 190506.png

преди 12 минути, Лудият Учен написа:

360 TS е с две дефиниции.  Няма за тези   https://www.virustotal.com/gui/file/c0dbfa402af3e283e3b993ecc1787589f5f0c0da56264e5f1c204fe8376e7022      и        https://www.virustotal.com/gui/file/31f17bf44fd2ce3fb0fde898d5bea0c35d18c82d3e2e9fcdae3cb8cd9f9fffb4   Двата сандбокса пак не се справят. Бубите успешно ги лъжат и стартират.   Хипсът на Комодо пак ги блокира.  Не могат дори да се активират.   За стената пак няма работа.       

Стартиращи поливариантно буби създават съобщения за заблуда за справяне на пясъчници.     Реално не е така.  На  Би Бой му е смешно,  обаче лично не пробва.   И на мен ми е весело - не мога да си намеря занимавка.    Не се справят с планирани 5-6-7-8  нива на защити.      Ще взема да се сниша като ниво и пак ще си играем с тях на гоненица в бубарника.    И винаги на реална ОС - уж за да се лъжат да стартират.  

преди 13 часа, attj написа:

Стартиращи поливариантно буби създават съобщения за заблуда за справяне на пясъчници.     Реално не е така.  На  Би Бой му е смешно,  обаче лично не пробва.

Кой го казва, човека, който не е дал една снимка, един лог, едно клипче през целия си форумен "стаж"!!!

Ще пробвам като ми намалеят малко ангажиментите и проектите. За съжаление не съм безгрижен като едно време по цял ден да тествам вирусчета. Натествал съм се, но само за да ти покажа, че настройките ти не са наред ще се включа при първа възможност!

И може да се тества на виртуална - но преди това трябва да си я подготвиш - нарича се hardening процеса при който бубите не се усещат, че стартират на виртуалка. Но си е тегаво, защото процеса не е лесен.

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Кой го казва

Как би коментирал изведено съобщение от сандбокса на  360 TS, че файлът не може да стартира.   A след това в логовете на стената на Комодо си свидетел на блокирания от хипса, автосандбокса или от самата стена? По-бързо е да се разкаже, вместо да се онагледява със снимки. 

преди 43 минути, attj написа:

Как би коментирал изведено съобщение от сандбокса на  360 TS, че файлът не може да стартира.   A след това в логовете на стената на Комодо си свидетел на блокирания от хипса, автосандбокса или от самата стена? По-бързо е да се разкаже, вместо да се онагледява със снимки. 

Не си ли се замислял, че вместо да правиш многопластова защита, двата пясъчника си пречат и накрая не функционират правилно. Не е възможно всяка проба да ти пробива пясъчниците. Явно те се конкурират и си пречат и оттам пробивите. Така бих коментирал. Ама ти ако искаш качи още няколко пясъчника ей така да има.

преди 23 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не си ли се замислял, че вместо да правиш многопластова защита, двата пясъчника си пречат и накрая не функционират правилно. Не е възможно всяка проба да ти пробива пясъчниците. Явно те се конкурират и си пречат и оттам пробивите. Така бих коментирал. Ама ти ако искаш качи още няколко пясъчника ей така да има.

Те могат да бъдат и изключвани  и двата,   да е включен само един от тях или и двата да са включени.   От имане глава не боли.   Нека има.   И двата са включени при мен - нека да се шашкат бубите в каква среда са попаднали.  Направо забравят какво щеше да правят.  

преди 5 часа, attj написа:

Те могат да бъдат и изключвани  и двата,   да е включен само един от тях или и двата да са включени.   От имане глава не боли.   Нека има.   И двата са включени при мен - нека да се шашкат бубите в каква среда са попаднали.  Направо забравят какво щеше да правят.  

А ти всъщност как точно ги стартираш? Защото за разлика от ръчния пясъчник на 360, този на Comodo няма нужда да вкарваш съмнителния файл ръчно. Просто стартираш с админ права за по-сигурно и вече той ще си действа ако си го настроил правилно. Или поне ако не можеш да прецениш следвай инструкциите на CruelSister. Пясъчника дори да не улови стартирания файл, ще улови в 99% от случаите PAYLOAD-a на заразата, което е по-важното в случая.

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А ти всъщност как точно ги стартираш? 

Пробвах възможните варианти и после избрах и двата сандбокса да работят заедно.   Стартирам ръчно в китайския пясъчник като разчитам автосандбоксът на Комодо да сработва сам автоматично.   Някои буби ги е хващал.  Хипсът на Комодо е с най-много блокирания.   Понякога се обажда и китайския хипс.    Всички елементи имат разнообразни възможни настройки.   Сега и двата пясъчника са ми с настройки по подразбиране.  Отлично съм наясно за възможни сложни сработвания.  Нито една буба не е преминала засега.  Търся някоя - за да я похваля.  Уж са последно поколение.

Ами,аз си тествам антивирусната програма на абсолютно "жива" Операционна Система без ограничения... Ползвам Shadow Defender за подсигуряване...Знам,че програмата не е перфектна, особено като се има предвид,че й спряха поддръжката...Но все още ми върши работа...Поздрави на @B-boy/StyLe/ и на @attj,които толкова активно дискутират този проблем...

на 24.04.2024 г. в 19:07, Лудият Учен написа:

Ами,аз си тествам антивирусната програма на абсолютно "жива" Операционна Система без ограничения... Ползвам Shadow Defender за подсигуряване...Знам,че програмата не е перфектна, особено като се има предвид,че й спряха поддръжката...Но все още ми върши работа...Поздрави на @B-boy/StyLe/ и на @attj,които толкова активно дискутират този проблем...

Е то всички знаем за тази програма, но на мен не ми върши работа за работа система, защото колкото и да е добра и нямам 100% вяра. Предпочитам да е на отделна система под сянка, но на работна повече вяра имам на виртуалките (но дори и там съм една идея скептичен). Просто преди моята система си беше за лични тестове, но с тези хоум офиси няма как. :)

преди 1 час, ТHEBOSS написа:

При мен Avast мълчи...Благодаря за теста...

Screenshot 2024-04-27 003544.png

преди 15 часа, ТHEBOSS написа:

360 TS е с дефиниция -  virus vbs.dropper.d  

преди 17 часа, Лудият Учен написа:

https://www.upload.ee/files/16566160/Malware.rar.html

6 зловредни файла...Password infected

Avast с детекция 4/6...

Screenshot 2024-04-26 214658.png

Screenshot 2024-04-26 214424.png

Screenshot 2024-04-26 214620.png

Кихчо е само с 1 детекция -удоволствието за стартиране е за останалите модули.  Ето пропуснатите от Аваст    https://www.virustotal.com/gui/file/12288224d26607b30d026a32faf2ac7b49fc32acc8950eeaf60b933f2e39f48f      https://www.virustotal.com/gui/file/fc1c119af2b10c067771cf36170a8b4ac28db714d14cde45a96b4807d654ded5   Първото стартира в сандбокса на китаеца,  а второто уж е с невъзможно стартиране.    И двете обаче са в лога  на стената на Комодо като блокирани от настройките на хипсзащитата.    Не се справят.   Не успяват да стигнат до настроената стена,  която също би блокирала.   

преди 8 минути, Лудият Учен написа:

360 TS  няма дефиниция.  Бубата не може да стартира в китайския сандбокс.    Всички модули мълчат.  Мога да я похваля за пълно тотално несправяне.  Предните можеха повече.

преди 3 минути, Лудият Учен написа:

Кихчо пак е без дефиниция.  Тази буба е малко по-добре.    Уж не стартира в китайския сандбокс,  а пак е блокирана от хипса на Комодо.  Нищо в повече.   Вече ми омръзва.  Две добре  настроени безплатни програми правят за смях бубите от последно поколение!?   Не е за вярване.   Никакви виртуалки не ми трябват -това е компютър само за развлечение.   

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.