Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

преди 3 минути, attj написа:

Сканерът ва ЕСЕТ при мен арестува още 10 файла.    Поне ми останаха още 5 - за тест при нарочно стартирате в пясъчна среда.    Моят Нодчо защо лови много повече!?   

Защото твоя кихчо за никъв ........ не става 

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 625,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

преди 41 минути, ТHEBOSS написа:

Това е субективно.   Модулите на Кихчо и на Варанчо не им оставят никакъв шанс.    Пробвах същото и с корейката -обаче там имаше конфликтности и сложни сработвания.   Нодчо също са само догонващи.  И петте са с блокирано стартиране - тази защита превъзхожда не само ЕСЕТ.    При нарочно стартиране в сандбокссреда.

преди 1 час, attj написа:

Сканерът ва ЕСЕТ при мен арестува още 10 файла.    Поне ми останаха още 5 - за тест при нарочно стартирате в пясъчна среда.    Моят Нодчо защо лови много повече!?   

Аз лично ползвам на Norton и е с по-добра детекция и от на касапа.

преди 1 час, ТHEBOSS написа:

Но той продължава да я хвали :D

преди 1 минута, АнонименАлкохолик написа:

Аз лично ползвам на Norton и е с по-добра детекция и от на касапа.

Няма как да е вярно.    Догонващите още се учат да прогнозират и да изпреварват.    Какви са като резултати сега?  Няма двоен контрол и ще е пак различно.    Бубите са ги преодолявали грандовете на тренировка в оригинал.   Напълно изненадани и неспособни са при моят тормоз.     Никой не е пробвал при два сандбокса и при два хипса.  Още не са се сетили.    Има време.   

преди 2 часа, АнонименАлкохолик написа:

На времето имах един съученик, който имаше 4 антивирусни, защото си мислише, че е по-защитен. 

ESET NOD32 Smart Security Premium

Детекция: 16/4

image.thumb.png.762caea412115911100e821f91fca4ff.png

https://www.upload.ee/files/16679081/_____.rar.html

infected

Bitdefender засече при разархивиране и ръчен скан само 7/20...Останаха 13 файла,които ми идват в повече да ги стартирам един по един...Благодаря за теста...

Screenshot 2024-05-27 210442.png

Screenshot 2024-05-27 210512.png

Screenshot 2024-05-27 205634.png

Аз стартирах последните 5 - пълна трагикомедия при двоен сандбокс-хипс контрол.    Нито едно не съумя дори да стартира.   

преди 9 минути, Лудият Учен написа:

Идентично е при двете - уж не стартират в сандбокса на Кихчо,  а са с блокиран старт от хипса на Варанчо.   Не ги хваля.     Смаян съм.

преди 12 минути, Лудият Учен написа:

Bitdefender успя да спре втория файл...За първия се вижда от VirusTotal , че го лови...

Screenshot 2024-05-27 213305.png

И двата стартират поливариантно.   Не се подвеждайте по съобщения.    Хипса на Комодо блокира активирането им - реално там е блокирания старт.  Видно от лог на стената.   

360 TS  трие папката заради вируси -дропери в същата.     Паролата изглежда я е запомнил.  Не съм я въвеждал този път.    Не дава  разархивиране и възстановяване.     Пак промених някои настройки на модули.    Сега кои точно бяха,  че не си водя записки...  Преди 3-4 месеца само заради една дефиниция пак бастардисваше целите архиви.  

Пак коригирах някои настройки.     Кихчо е без дефиниция за това   https://www.virustotal.com/gui/file/17d481666b257a318f446875d421b1a961469df1cd54ea81f876de9bc07a2701     Не зная как съумява да стартира в сандбокса на китаеца.    Някак преминава и през втория автосандбокс на Комодо.     Блокира го хипса на стената на Комодо.      Пак е изненадана бубата от много настроени модули.    Колко ли програми ще се справят с това творение?

преди 9 часа, attj написа:

Пак коригирах някои настройки.     Кихчо е без дефиниция за това   https://www.virustotal.com/gui/file/17d481666b257a318f446875d421b1a961469df1cd54ea81f876de9bc07a2701     Не зная как съумява да стартира в сандбокса на китаеца.    Някак преминава и през втория автосандбокс на Комодо.     Блокира го хипса на стената на Комодо.      Пак е изненадана бубата от много настроени модули.    Колко ли програми ще се справят с това творение?

8

преди 10 часа, attj написа:

Ти явно бъркаш понятията и за теб щом бацила не стартира в пясъчника няма пробив, щом стартира има. Ами не. Щом не стартира значи в vm-aware, а щом стартира, това не означава пробив, а че не е vm-aware. Няма лошо да си бачка в пясъчника (той затова е създаден - да се тестват съмнителни файлове и да се види какво точно правят и дали са безопасни на базата на поведението им). Пробив ще е ако вече излезе от пясъчника и нанесе повреди по самите папки извън C:\VTRoot. Единственото, което е опасно докато бацила е вътре е да прати информация навън и ако стената не е настроена на Custom режим няма и да го спре. Т.е. да ти обясня...ако досега си наричал пробиви, това, че са работили в пясъчника...ами си бил дълбоко заблуден и не е имало и 1 пробив най-вероятно (а не, както се изказа, че едва ли не всяка втора буба те пробива)...

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Ти явно бъркаш понятията и за теб щом бацила не стартира в пясъчника няма пробив, щом стартира има. 

Често има изведено съобщение за невъзможен старт в пясъчника на  360 TS.   а веднага следва блокиране от автосандбокс или хипс на Comodo.   Имало е старт.  Пробив ще бъде - ако и стената го изтърве.  Първите 7 модула много рядко допускат нещо да премине и да бъде блокирано от настроената стена.    При нарочно стартиране на реална ОС като админ в китайския пясъчник -нито една буба не е преминала или пробила многомодулната безплатна конфигурация. Не им достигат сили и възможности   Нищо не рискувам - мога при нужда бързо да възстановя, нулирам или да преинсталирам  Win 10 Pro. Скоро не съм виждал блокиране на Уина със син екран.   Неясно ли се изразявам?

преди 7 часа, АнонименАлкохолик написа:

8

Вече са 13.  Догонват.

преди 32 минути, ТHEBOSS написа:

Това приложение е от 2019 година.    Китаецът няма дефиниция.     Стартира някак в китайския сандбокс.    Веднага го блокира автосандбокса на Комодо.    Почти веднага се извежда съобщение и от  360 TS  за активирана троянска програма.  Китайският хипс също е настроен.      Кихчо и Варанчо са в режим на надпреварване.     Няма никакъв шанс за бубата.  Бастардисват я. 

преди 18 минути, ТHEBOSS написа:

интересно бита дали ще го спре

Съжалявам...Гледам Григор...Нямам достатъчно време...Да тествам файла...

преди 4 часа, ТHEBOSS написа:

Bitdefender с детекция ...Благодаря за теста...

Screenshot 2024-06-02 223353.png

преди 2 часа, ТHEBOSS написа:

интересно бита дали ще го спре

Догонващият румънец за какво да е критерий?   Всички догонващи са като реални аутсайдери.  Важни са превантивните изпреварващи модули.   Повечето дори още не са ги доразвили.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.